Bvlgari: Αρωματικά «Κοσμήματα»

 

 

Με έμπνευση από την παράδοση της δημιουργίας μοναδικών κοσμημάτων, ο οίκος Bvlgari εισέρχεται στην υψηλή αρωματοποιία με την πολυτελή συλλογή αρωμάτων Le Gemme Collection.

 

Έξι αρώματα, που υπογράφει η master perfumer Daniela Andrier και τα οποία ακολουθούν ένα οσφρητικό ταξίδι ανάμεσα στη φρεσκάδα και τον αισθησιασμό ενός μεσογειακού κήπου και στη ζεστή και μεταξένια ομίχλη της Ανατολής.

 

 

 

 

Όπως και οι αρχαίοι Φοίνικες ή ο Μέγας Αλέξανδρος χάρασσαν τους θαλασσινούς δρόμους τους, μεταφέροντας τα πιο πολύτιμα υλικά του τότε γνωστού κόσμου και  συνδέοντας τους σπουδαίους πολιτισμούς από την Αφρική έως την Ασία, με γέφυρα τη Μεσόγειο.

 

Κάθε ένα από αυτά τα αρώματα αντιστοιχεί σε έναν από τους έξι πολύτιμους λίθους που έχουν γράψει ιστορία στον οίκο Bvlgari: ο αμέθυστος, η τουρμαλίνη, το τιρκουάζ, το περίδοτο, ο «κίτρινος χαλαζίας» και η φεγγαρόπετρα- συνδέοντας την τέχνη του κοσμηματοποιού με αυτήν του αρωματοποιού και φέροντας μαζί τους τη μνήμη αρχαίων πεποιθήσεων σχετικά με τη δύναμη των πετρωμάτων. Ένας ύμνος στο χρώμα, το φως και την πολυτέλεια.

 

 

 

 

 

ASHLEMAH, THE AMETHYST

Εμπνευσμένο από την λαμπρότητα του εντυπωσιακού Αμέθυστου, που συμβολίζει την απόλυτη ισορροπία και συνδέεται με το θεϊκό στοιχείο, την καθαρότητα και την ανύψωση του πνεύματος, έχει ως βάση τη λεβάντα και την ίριδα και ένα όνομα που σημαίνει «όνειρα γλυκά»

 

 

 

 

NOORAH, THE TURQUOISE

Το Τιρκουάζ που έφεραν στην Ευρώπη τα καραβάνια των Τούρκων εμπόρων από την Ασία, ξυπνάει εικόνες και μυρωδιές από τους αρχαίους δρόμους του Μεταξιού και των Μπαχαρικών. Σύμβολο του μπλε ουρανού και του ανοιχτού ορίζοντα, μεταμορφώνει το Noorah σε ένα άρωμα μυστηρίου και αισθησιασμού.

 

 

 

 

AMARENA, THE TOURMALINE

Ένα σύμβολο αγάπης και ευχαρίστησης η ροζ Τουρμαλίνη του φρουτώδους αυτού αρώματος προκαλεί την επιθυμία και τον αισθησιασμό, θυμίζοντάς μας τα χρώματα, τις μουσικές και τα αρώματα της Βραζιλίας. Σαν ζουμερό κεράσι.

 

 

 

 

LILAIA, THE PERIDOT

Με προέλευση από την Αρχαία Αίγυπτο, το Περίδοτο είναι η πέτρα της ανανέωσης και της αλλαγής. Το ανοιχτό πράσινο χρώμα του είναι εμβληματικό της ζωής, του πλούτου, της άνθησης και της αναγέννησης. Με αναφορές στις Ελληνικές θεότητες της άνοιξης, αναδίδει τα αρώματα της πιο υπέροχης εποχής

 

 

 

 

MARAVILLA, THE CITRINE

Ο λαμπερός Κίτρινος Χαλαζίας αντανακλά το φως του ήλιου, ενώ για πολλούς λαούς εκπέμπει θετική ενέργεια και ενισχύει την υψηλή αντίληψη. Με αναφορές στο Μεσογειακό φως, το Maravilla, που μεταφράζεται ως «απόλαυση», έχει ως βασικό πρωταγωνιστή του, το κίτρο.

 

 

 

 

CALALUNA, THE MOONSTONE

Η Φεγγαρόπετρα, ο φύλακας άγγελος της θηλυκότητας, στην οποία έχουν αποδοθεί οι ιδιότητες της Σελήνης, είναι ένα πέτρωμα που θεωρείται ότι φέρνει τη γυναίκα σε αρμονία με τη φύση της. Με ονομασία από μια ειδυλλιακή παραλία της Σαρδηνίας, αυτό το άρωμα αποπνέει μια αύρα άνεσης και ευζωίας.

 

 

 

TO DESIGN

Για τα μπουκάλια της συλλογής Le Gemme Collection απλά δεν υπάρχουν λόγια. Αληθινά κομψοτεχνήματα εμπνευσμένα από τους αρχαίους αμφορείς τα δημιούργησε ο οίκος Bvlgari σε συνεργασία με το Atelier Oi, αποτυπώνοντας τη διαχρονική κληρονομιά και τους ισχυρούς δεσμούς του με τους πολύτιμους λίθους.

 

 

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Τη συλλογή θα την βρείτε αποκλειστικά στο notos Θεσσαλονίκης. Για να μην λέτε εσείς οι Βόρειες αγαπημένες ότι όλα τα καλά γίνονται εδώ σε μας.

Φυσικά όλες μας αν έχουν ερωτευτεί παράφορα μπορούμε να τα παραγγείλουμε τα καταστήματα notos κάνουν δωρεάν αποστολή σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Οι τιμές ξεκινούν περίπου στα 150Ε.

 

14 Σχόλια
  1. Με τόσο παραμυθένια μπουκάλια, φαντάζομαι πως εξίσου παραμυθένια θα είναι και τα περιεχόμενα τους!

  2. Υπέροχα όλα! Αν μπορούσα να αποκτήσω ένα, αυτό θα ήταν το Noorah, το τιρκουαζ “άρωμα μυστηρίου και αισθησιασμου”. Βέβαια η χρήση του θα ήταν με το σταγονόμετρο και η θέση του δεν θα ήταν στο μπουντουαρ μου, αλλά στη βιτρίνα του σαλονιού μου!!

  3. . Αληθινά κομψοτεχνήματα eιναι …υπεροχα μπουκαλια

  4. Κ εγώ αν είχα τη δυνατότητα θα αποκτούσα το ASHLEMAH,σαν γνησιος Υδροχόος όταν βλέπω αμέθυστο ή μωβ ξετρελαίνομαι!

  5. Tα μπουκάλια, τα χρώματα, οι ονομασίες, η ιστορία κάθε ενός.. Πράγματι αυτό θα πει “υψηλή αρωματοποιία!

  6. Επιτέλους κάτι και για μας! Αυριο επιβάλλεται μια βόλτα απο notos!

  7. @MariaM: “Παραμυθένια” δεν έχεις και άδικο..Σα να βγήκαν από τις “Χίλιες και Μια Νύχτες!”

  8. @MAΡΙΑ Ζ¨: Νοorah και ΑSHLEMAH και τα δικά μου αγαπημένα Μαρία!

  9. @SofiaT & Ρανια: Είχα καιρό να δω κάτι τόσο προσεγμένο και μπουκάλι να μου αρέσει τόσο πολύ

  10. Οτι πιο κοντινό σε ενα Bvlgari κόσμημα. Υπέροχα.

  11. Δε νομίζω να έχω δει ομορφότερα μπουκάλια. Και με αρχαία ελληνική επιρροή νομίζω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.