10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!

View Gallery
10 Photos
10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Apivita

Κερί με πορτοκάλι, γαρύφαλλο και κέδρο.

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Αρωματικό Κερί NJUTNING Ikea.

Mε μέλι και λεβάντα

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Roger & Gallet

Bougie Bois d' Orange

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Caudalie

Divine Candle

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
The Body Shop

Frosted Berries

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
The Body Shop

Vanilla Chai

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Jo Malone

Sweet Almonds and Macaroon

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Molton Brown

Festive-Frankincense All Spice

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Sandrine & jo

Warm Cinnamon

10 αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά!
Zara Home

Dark Amber

 

 

 

Όχι ότι δεν τα καίμε όλο το χρόνο (ή τουλάχιστον τα καίμε κάποιες από εμάς..) αλλά πραγματικά τα Χριστούγεννα είναι η εποχή τους.

 

 

Εξ άλλου εκτός από  απαραίτητα στην διακόσμηση του σπιτιού και του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, επιπλέον δεν υπάρχει πιο ευπρόσδεκτο δώρο- ειδικά αυτή την εποχή- από ένα όμορφο και μυρωδάτο κερί.

 

Και ενώ πριν λίγες μέρες απολαύσαμε το ευωδιαστό post της Stella’s γεμάτο με νοσταλγικές φυσικές ευωδιές, ήρθε η ώρα να δούμε και κάποια αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα κεριά της αγοράς,  αλλά και κάποια tips γι’ αυτά που,  καλό είναι να γνωρίζουμε.

 

 

 

 

Όπως για παράδειγμα ότι ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε αναμμένα κεριά στο χώρο μας, όταν δεν βρισκόμαστε εκεί.

 

-Πριν ανάψετε το κερί για πρώτη φορά κόψτε ελάχιστα το φυτίλι του και κάντε το ίδιο κάθε φορά που το ξανά ανάβετε.

 

-Ειδικά την πρώτη φορά που θα ανάψετε ένα καινούργιο κερί αφήστε το να κάψει αρκετή ώρα (2 έως 3 ώρες τουλάχιστον) γιατί αυτό θα βοηθήσει την επιφάνεια να λιώσει σωστά και άρα το κερί  να διατηρηθεί για περισσότερο,  χωρίς να δημιουργήσει «βαθουλώματα» στα πλάγια.

 

-Μη βάζετε το κερί σας κοντά σε σημεία που δημιουργείται ρεύμα (παράθυρα, πόρτες κλπ) γιατί θα καεί ανόμοια.

 

 

 

 

-Aν αγοράσετε κερί σε γυάλινη συσκευασία να την ανακυκλώνετε, όταν το κερί καεί.

 

Και τέλος ένα δικό μου tip ή μάλλον για να είμαι ειλικρινής όχι δικό μου της αμερικανίδας γιαγιάς του κυρίου Ρωμανού, το οποίο έχω φυσικά ξαναγράψει,  αλλά θα το γράψω πάλι για τα πιο νέα bb girls.

 

Αν θέλετε όλο σας το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα, χωρίς να χρειαστεί να κάψετε όλα τα κεριά σας κάντε το εξής:

 

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε νερό αφήστε το να πάρει βράση και ρίξτε μέσα φλούδες από πορτοκάλια και μανταρίνια, λίγα μπαστουνάκια κανέλας και λίγο γαρύφαλλο. Χαμηλώστε τη φωτιά αρκετά και αφήστε τον ατμό να κάνει τη δουλειά του (φυσικά χωρίς απορροφητήρα). Απλά προσθέστε νερό όταν δείτε ότι μειώνεται και δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα. Η χριστουγεννάτικη ευωδιά θα πλημμυρίσει όλο σας το σπίτι.

 

Είναι κάτι που κάνω κάθε Χριστούγεννα εδώ και 10 χρόνια και όποιος μπαίνει σπίτι μου, νομίζει ότι μπήκε στο σπίτι του Αι Βασίλη.

 

Δείτε τώρα στην gallery παραπάνω 10 αγαπημένα κεριά για φέτος τα Χριστούγεννα!

 

 

18 Σχόλια
  1. Για την τέρψη της όσφρησής μας, της αίσθησης με την ισχυρότερη μνήμη. Το καλύτερο δώρο. Θα επέλεγα μάλλον κάτι πορτοκαλένιο, όπως της Apivita, το οποίο θα αναζητήσω άμεσα. Όσο για το tip, το έκανε κι εμένα η γιαγιά μου, για να απομακρύνει τις μυρωδιές του μαγειρέματος.

  2. @Amalia: Τελικά οι γιαγιάδες, πάντα κάτι παραπάνω ξέρουν και απολαμβάνουμε και εμείς τη σοφία τους.

  3. Ψηφίζω Roger & Gallet αλλά και το Frosted Berries του Body Shop είναι υπέροχο!

  4. Καλημέρα
    @Τζουλια το κανω και εγώ αυτο με την κατσαρόλα με αρωματικά όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλα και οταν
    κάποιος ειναι άρρωστος στο σπίτι (βαζω φασκόμηλο,δεντρολίβανο κ.λπ για απολύμανση αλλα και γιατι βοηθά στην αναπνοή).
    Ενα ακομα tip θα προσθέσω και εγώ όσο αφορά τα κεριά ( την εχω πατήσει πρωτη) Οταν φυσάνε για να σβήσουμε το κερί δεν βάζουμε όλη την δύναμη μας ( δεν σβήνουμε κεράκια τούρτας!!) γιατι αυτο θα εχει αποτέλεσμα να διασκορπιστεί το λιωμένο κερί παντού αλλα και να κάψουμε τα χέρια μας!

  5. Τα αρωματικά κεριά του Ικεα -και του Zara πολλές φορές -δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μου.Τα καίω καθημερινά και, όπως έχω και μικρό σπίτι, μοσχοβολαει όλο! Το tip της γιαγιάς του κ.Ρωμανου το κάνει και η θεία μου εξ Αμερικής κ εκείνη στο δικό της σπίτι και το έχει “ξεσηκώσει” κ η δική μου μαμά(αδερφή της)..μήπως είναι αμερικάνικο έθιμο τελικά ?

  6. Kαλημερα. Ωραιο το τιρ σου Τζουλια Εμενα μου ελεγαν να τα βαζω στον φουρνο και να αφηνω την πορτα ανοιχτη. Πιο καλη ιδεα της κατσαρολας Ολα τα κερια ειναι εξαιρετικα δινουν ατμοσφαιρα ζεστασιας στο σπιτι

  7. Το Caudalie το έχω δει από πέρυσι και φέτος δεν θα μου ξεφύγει!

  8. @SofiaT: Τι καλή ιδέα αυτή για βοήθεια στην αναπνοή! Thanks for the tip bb girl!

  9. @Maryl: Πάντως πράγματι το κάνουν σχεδόν όλες όσες Αμερικανίδες ξέρω.

  10. …τελικά όλες οι γιαγιάδες -είτε Ελληνίδες είτε Αμερικανίδες- ίδιες είναι…χαχαχα…
    Κεριά από τα ΙΚΕΑ παίρνω συχνά κι είναι value for money…το ίδιο κι από το the BodyShop…το frosted berries ,καταπληκτικό…σε βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων για τα καλά!!

  11. Α, ευχαριστούμε για τις συμβουλές! Πολύ τα αγαπώ τα κεριά. Τα καίω όλο το χρόνο, ακόμη και τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι. Παλιότερα έπαιρνα από BodyShop και τα μεγάλα κεριά από IKEA, τον τελευταίο καιρό τα έχω αντικαταστήσει με χειροποίητα κεριά από κατάστημα της Θεσσαλονίκης.
    @Ju: Μπορείς να προσθέσεις κόκκινο κρασί αντί νερού και έχεις ωραιότατο gluhwein, χαχαχαχα!

  12. Πρέπει να πω ότι αν και όλα τα posts μου αρέσουν στο beauty blog, αυτά σαν τον σημερινό με τις προτάσεις είναι τα αγαπημένα μου γιατί όλο και κάτι μαθαίνεις ή ξαναθυμάσαι!

  13. @Sheena: Τι έγραψες;;;; Gluhwein???? Έλα Παναγία μου δηλαδή εδώ μέσα! Αγαπημένη, αν και έχεις δηλώσει ότι δεν σου αρέσουν τα «μεταφυσικά» και «περίεργα βιβλία» (εκτός από Gothic novels…) πραγματικά, stay tuned αύριο!

    @Stella: Ακούς;;;; Όχι, πες μου, ακούς τi γίνεται εδώ μέσα;;;;; Πόσες φορές ακόμα θα πούμε ότι “δεν υπάρχει σύμπτωση;;;”

  14. @Ju: Ωχ, ωχ! “Περίεργες” συμπτώσεις οσφρίζομαι! Να ανησυχώ? Με τη Στέλλα πάντως τα είπαμε σχετικά στο προηγούμενο post για τις νοσταλγικές ευωδιές. Αναμένω εναγωνίως το αυριανό! Όβερ!

  15. Δεν μπορώ να φανταστώ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς αναμμένα κεριά και λαμπάκια.
    Μουτςς

  16. Καλημέρα!Όντως μύρισε Χριστούγεννα!Έχω πολλά κεριά,τα αγαπώ πολύ και τα ανάβω.Από τα παραπάνω μου αρέσουν όλα!Οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές είναι οι πιο ωραίες και τ ο πορτοκάλι με τα γαρυφαλλα εγγύηση.

  17. @Μarianna: Το στόλισες το X-mas tree, ή όχι ακόμα; Κάθε μέρα που θα σε “βλέπω” θα σε ρωτάω, να το ξέρεις.

  18. Λατρεύω τις χριστουγεννιάτικες βραδιές που ανέβεις τα κεράκια σου και σε συνδυασμό με τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσφέρουν απίστευτη ατμόσφαιρα. Καλό κρασί, ωραία παρέα και ανεβαίνει η διάθεση στα ύψη! Ότι χρειαζόμαστε κάθε μέρα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.