5 facts που δεν ξέραμε για τον οίκο Missoni! (και τα νέα αρώματα)

 

O Ottavio και η Rosita Missoni ξεκίνησαν την οικογενειακή τους επιχείρηση το 1953 σε ένα μικρό υπόγειο σε μια μικρή πόλη,  κοντά στο Μιλάνο.

 

Γρήγορα άρχισαν να γίνονται γνωστοί για τα μοναδικά τους πλεκτά με τις ασυνήθιστες zig-zag υφάνσεις ενώ η πρώτη που τους υποστήριξε αφού αγάπησε τη δουλειά τους δεν ήταν άλλη από τη «θρυλική» Anna Piaggi δημοσιογράφο μόδας και style icon.

 

Ο οίκος έφτασε στο απόγειο της δόξας του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ενώ στα 1990 οι δυο ιδρυτές παρέδωσαν στα σκήπτρα της επιχείρησης στην κόρη τους Angela Missoni επιλέγοντας να ασχοληθούν με άλλους χώρους.

 

 

 

 

Το fashion brand υπήρξε και εξακολουθεί να είναι αγαπημένο και παρακάτω ακολουθούν 5 facts τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε:

 

  • Athleisure

O Ottavio (Tai) Missoni, όντας  sprinter ο ίδιος , επινόησε το trend του Athleisure που πλέον γνωρίζουμε όλες και όλοι. Μία τάση που έβαλε τα ρούχα γυμναστικής μέσα σε μπαρ, καφετέριες, κλαμπ, χώρους εργασίας. Τα κολάν, οι φόρμες και τα sneakers βγήκαν από τα γυμναστήρια χάρη σε εκείνον.

 

  • Brand Name

To αρχικό brand name της μάρκας ήταν το Maglificio Jolly –Joker knitwear. Μετά από μια μεγάλη παραγγελία 500 φορεμάτων για γνωστή μουτίκ του Μιλάνου, οι ιδρυτές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σαν brand name το επίθετό τους.

 

  • Fashion Show

Ήταν οι πρώτοι που έβγαλαν τα μοντέλα τους εκτός των «παραδοσιακών» χώρων των ντεφιλέ εκείνης της εποχής και τη δεκαετία του 80 πραγματοποίησαν το ντεφιλέ τους σε πισίνα.

 

  • No bra

H Rosita ήταν η πρώτη σχεδιάστρια που έβαλε τα μοντέλα της να κάνουν πασαρέλα χωρίς σουτιέν. Οι δημοσιογράφοι της εποχής αποκάλεσαν το show της «Crazy Horse» – φυσικά από το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού με τις ημίγυμνες χορεύτριες.

 

  • Συνεργασία με Mazda Cars

To 2003 o οίκος συνεργάστηκε με την εταιρεία αυτοκινήτων Mazda και κυκλοφόρησε το μοντέλο Special collection Mazda MX-5

 

 

Πρόσφατα σε έναν όμορφο χώρο με ιταλική εσάνς, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των νέων αρωμάτων του οίκου, το Missoni Eau de Parfum, το Missoni Eau de Toilette και το Missoni Parfum Pour Homme

 

 

Missoni Eau de Parfum

Αυτό είναι το πρώτο άρωμα του οίκου με ονομασία απλά το brand name και πρόκειται για μια συνεργασία με τον οίκο αρωμάτων Euroitalia. Μια δημιουργία του αρωματοποιού Quentin Bisch με νότες από Ένα άρωμα όπου η φινέτσα του Γιασεμιού και ο αισθησιασμός της Μahonial αγκαλιάζονται από τις νότες  τριών ιταλικών εσπεριδοειδών (Λεμόνι-Περγαμόντο και Cedar)με γιασεμιού και ζεστή  Μahonial καθώς και πολύτιμα ξύλα και tonka beans δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο άρωμα.

 

 

Missoni  Eau de Toilette

Ένα άρωμα όπου η ένταση του σαγκουίνι και o καρπός αγριοτριανταφυλλιάς συνδυάζονται με τις ντελικάτες και ταυτόχρονα ζωηρές νότες του αχλαδιού Nashi και του νούφαρου. Τα πέταλα από φρέζια και παιώνια αποκαλύπτουν μια έντονη καρδιά σε πλήρη άνθιση που δένει αρμονικά με το ροδόνερο. Λουλούδια από ηλιοτρόπιο και musk υπογραμμίζουν την ένταση του Λευκού Κέδρου και Georgywood.

 

 

Missoni Parfum pour Homme

 

Ένα ξυλώδες άρωμα,  φρέσκο και γεμάτο αντιθέσεις. Τα φύλλα του πράσινου Λεμονιού και του Τζίντζερ μαζί με το ροζ Pomelo συναντούν τις διαχρονικές αρωματικές νότες της Λεβάντας και το ελαφρύ άγγιγμα των πετάλων του Γιασεμιού.

Στις νότες βάσης το αισθησιακό Σανταλόξυλο με τις  πινελιές του Oakwood, του Πατσουλί και του Musk αγκαλιάζουν ζεστά την επιδερμίδα.

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Ενδιαφέροντα τα παραπάνω. Όπως και ο χαμός του γιού του ιδρυτή αν δεν κάνω λάθος σε αεροπορικό δυστύχημα.

  2. @Anastasia: Πολύ σωστά. Η τραγική ιστορία του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας Vittorio Missoni, όπου έπεσε το αεροπλάνο τουςκαι μάλιστα δεν μποριύσαν να τους βρούνε για μήνες. Νομίζω όμως τελικά βρέθηκε κάπου στη ζούγκλα της Βολιβίας

  3. Μας έσωσε ο Ottavio με το Athleisure.Χαριτωμένα τα μπουκαλάκια.
    Μουτςς

  4. …kαλημέρα σε όλες…αξίζει να επισκεφθείτε την ηλ.σλδ τους και να δείτε την ενότητα ”home”…εγώ ξετρελάθηκα…ελπίζω να ακούει ο Santa 🌲🌲💜🤶🤶🎅🎅🎅

  5. Μου αρέσουν πολύ τα ρούχα και με την πρώτη ευεκαιρία θα τσεκάρω και τα αρώματα!

  6. Αγαπημένος οίκος. Δεν τα ήξερα τα παραπάνω..

  7. Θα συμφωνήσωωωω με την @Litsa όντως μας έσωσε!!
    Το άρωμα θα το ψάξω σίγουρα ειναι στις νότες που μου αρέσουν!!! Γιασεμί,γαρδενια ,λεμόνι…@MariaA πιστευω να το διαβάσεις για να εχεις μια γνώμη για το δικό μου άρωμα!!!χιχιχιχιχιχιχ

  8. Ούτε που το φανταζόμουν αυτό με τα bra’s. Είχα την εντύπωση οτι άλλο οικος το έκανε, πχ Jean Paul Gaulter

  9. Αυτό που μου αρέσει σ’αυτή τη μάρκα είναι ότι αναγνωρίζω τα ρούχα τους λόγω της ύφανσης.Δεν μου αρέσουν όλα,όπως για παράδειγμα μαγιώ missoni,αν θυμάμαι καλά,αλλά τα φορέματα είναι super.

  10. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδέψεις τα ρούχα τους με άλλη μάρκα.. Είναι από τα ρούχα που μου αρέσουν πολύ έστω κ αν είναι μακριά από την αγοραστικη μου δυνατότητα.. Αλλά και τα αρώματα που βλέπω τώρα φαίνονται πολύ δελεαστικα, ειδικά το τελευταίο..

  11. Πάντα με εντυπωσίαζαν οι δημιουργίες τους. Η διαφορετικότητα που αποτυπώνεται σε αυτές δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει και στην πορεία της επαγγελματικής ζωής τους.
    Υ.Γ. Οι χιονονιφάδες μας μου αρέσουν περισσότερο από τις χιονοσφαιρίτσες…

  12. @Maryl: Είμαι σίγουρη ότι το Pour Homme θα το φόραγες και εσύ ή θα το “δανειζόσουν” από το bb boy σου!

  13. @Amalia: Χαίρομαι πολύ που το πρόσεξες αγαπημένη και εγώ τις αγαπώ! Βέβαια είμαστε σε νέα πλατφόρμα τώρα αλλά τελικά τα καταφέραμε και τα χιονάκια μας είναι πράγματι χιονάκια τώρα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.