10 Christmas Crackers για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

 

 

 

 

Πριν χρόνια,  όταν δεν τα έβρισκα εδώ, έφερνα x-mas crackers  μέσα στη βαλίτσα μου από το Λονδίνο,  για να τα βάλω πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας  για την οικογένεια και  τους καλεσμένους μας.

 

Βέβαια τις περισσότερες φορές δυστυχώς έβγαιναν κάπως τσαλακωμένα και μετά προσπαθούσα να τα ισιώσω, όχι πάντα με επιτυχία, αλλά πάντως τη δουλειά τους την έκαναν και τις φορές που είχα χώρο στη βαλίτσα (σπάνια βέβαια) έφερνα και περισσότερα και για τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

 

Τα x-mas crackers εκτός από  ένα όμορφο Αγγλικό έθιμο (που όμως η ιστορία,  θέλει κατά βάση να έχει ξεκινήσει από τη Γαλλία) είναι  και ένα εξίσου όμορφο dinner favor για τα x-mas τραπέζια μας.

 

Φυσικά τώρα μπορούμε να τα βρούμε και εδώ  στην αγορά και ειδικότερα στα καταστήματα Sephora υπάρχουν πολλά beauty  crackers για να διαλέξετε. Θα τα ανοίξετε στο τραπέζι και θα ξεφυτρώσουν μικρά beauty δωράκια.

 

 

 

 

Όμως,  παρόλο που δεν είμαι παραδοσιολάγνα (εγώ και ο Παλαμάς ο γλωσσοπλάστης ένα πράγμα) , κάποια πράγματα πιστεύω  ότι έχουν άλλη χάρη όταν διατηρούν τα αρχικά έθιμα. Για παράδειγμα τα crackers δεν είναι φτιαγμένα για να κρύβουν μέσα beauty δώρα. Εξ’ άλλου έχουμε advent calendars γι’ αυτό.

 

Τα αυθεντικά crackers κρύβουν μέσα μικρές αλλά τόσο χαριτωμένες σαχλαμαρίτσες για όλη την οικογένεια που θα καθίσει στο γιορτινό τραπέζι – από τον 75χρονο παππού έως το 5χρονο εγγόνι.

 

Μικρά puzzles, αστεία πάμφθηνα παιχνιδάκια (από αυτά που θα έκαναν όμως χαρούμενα τα παιδάκια του Bob Cratchit), αινίγματα, καραμούζες,  ή  χάρτινες βασιλικές κορώνες – γιατί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας και  τουλάχιστον για εκείνη την μέρα,  όλοι είμαστε «βασιλιάδες» και «βασίλισσες»  του σπιτιού μας.

 

Με αστείο κόστος τα περισσότερα – γιατί  η αγάπη γύρω από το οικογενειακό  x-mas τραπέζι είναι έτσι κι αλλιώς ανεκτίμητη- ακολουθούν 10 αγαπημένα x-mas crackers που μπορείτε να βάλετε και εσείς φέτος πάνω από τις πετσέτες σας (έτσι γίνεται συνήθως) στα γιορτινά σας τραπέζια και να τα «σπάσετε» τραβώντας τα από τις δυο πλευρές,  ακούγοντας το  χαρούμενο «κρακ» τους,  πριν αρχίσει το φαγητό.

 

(η αλήθεια είναι ότι τα πιο αγαπημένα συνήθως τα έβρισκα στα M&S αλλά δείτε και κάποια ακόμα παρακάτω)

 

 

 

Bayliss and Harding, 14 E,  iWoot.com

 

 

 

 

8 Luxury Crackers Wilko 6E

 

 

 

 

George Home 12 crackers Asda 4E

 

 

 

 

 

Luxury Santa and Tree Christmas Crackers 25E

 

 

 

 

 

Luxury Crackers B&M

 

 

 

 

 

 

Designer Gold Glitter X-mas Crackers Debenhams 15E

 

 

 

 

Finest 6 Luxury Crackers Tesco 12E

 

 

 

 

Crackertoa Fireworks crackers Jonh Lewis 16E

 

 

 

 

M&S Tartan Crackers

 

 

 

 

 

 

M&S Luxury Gold & Black Christmas Crackers 30E

 

 

 

 

 

Τι λέτε; Θα βρουν μια θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας;

 

 

 

24 Σχόλια
  1. Είναι πανέμορφα! Μου αρέσουν πάρα πολύ σαν ιδεα! Να ξεφτιλίγουν όλοι στο τραπέζι σαν μικρά παιδιά! Πολύ γλυκιά ιδεα! Σίγουρα θα την κάνω και γω. Είτε θα αγοράσω είτε θα φτιάξω. Ελπίζω να τα καταφέρω!!!

  2. Η πιιο όμορφη γιορτινή διακόσμηση τραπεζιού! Και εγώ Tesco ψηφίζω!

  3. Καλημερα Τα εβλεπα στα M&S και νομιζα οτι ηταν αδεια κουτακια χαρτινα για το δεντρο. Αυτος που ειπε οσο ζω μαθαινω ειχε τοσο δικιο(δεν θυμαμαι τωρα ποιος) καλη εβδομαδα

  4. @NikolM: Πάντως αν καταφέρεις και τα φτιάξεις μόνη σου, θέλουμε και να μας το πεις και να δούμε και φωτό!

  5. @Celia & Anastasia: Από τα παραπάνω και εγώ Tesco ψηφίζω και μετά τα M&S Tartan. Βέβαια, εξαρτάται περισσότερο από τις αποχρώσεις της x-mas διακόσμησης πάνω στο τραπέζι, οπότε αναλόγως επιλέγεις.

  6. @Ράνια: Αυτό ξαναπέστο! Είναι το motto της ζωής μου! Αλλά ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ κάθε μέρα είναι ακριβώς για να μαθαίνουμε η μια από την άλλη. Μην ξαναπώ τι μου έμαθες εσύ.. Το έχω πει αρκετές φορές άλλωστε..

  7. Eδω κ χρονια τα αγοραζω απο M&S κ κανουμε ολοι σαν τρελοι!!! εχουν πολυ γελιο…βεβαια τα προτιμω για Παραμονη Πρωτοχρονιας! φοραμε ολοι την χαρτινη κορωνα στο φαγητο κ οταν περασει απο 12 κ κοψουμε τη βασιλοπιτα, θα την κρατησει αυτος-η που θα βρει το φλωρι!!! ξερω, ξερω παλιπαιδισμοι….. αλλα πολυ μου αρεσει!!! Καλες γιορτες bbgirls!!!

  8. @Elsa: Τι πανέξυπνη ιδέα! Την κλέβω τώρα!! Άρα καλά είπα στη Ράνια, ότι εδώ και χρόνια μαθαίνουμε η μια από την άλλη.

    (αλίμονο μας αν δεν κρατήσουμε λίγο παιδί μέσα μας.. χαθήκαμε..)

    Καλές γιορτές αγαπημένη!

  9. Πρώτη φορά τα βλέπω αλλά είναι πολύ γλυκούλια,μου άρεσαν πολύ τα B&M luxury crackers, ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο μου

  10. Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και ακόμα έχω στο συρτάρι μου ένα που έφτιαξε μία μαθήτρια,μετά από video που τους έδειξα.Το έχω ξαναπεί,αλλά κάθε φορά νομίζουν ότι τρώγονται,crackers!!xaxa!!

  11. Τι ωραία ιδέα! Τα είχε πάρει το μάτι μου στο λανσάρισμα των Sephora, αλλά νόμιζα ότι θα είχε crackers με δικά της προϊόντα – όταν έχεις ήδη κάνει προϋπολογισμό δώρων, ε, το να δώσεις άλλα 15 ευρώ minimum / άτομο επί καμιά δεκαριά άτομα που θα είμαστε στο τραπέζι, it’s too much, οπότε η ιδέα εγκαταλείφθηκε εν τη γενέσει της. Από τα παραπάνω θα επέλεγα και εγώ Tesco, είναι σε πιο “παραδοσιακό” χριστουγεννιάτικο ύφος (για τις υπόλοιπες “παραδοσιολάγνες”, χεχε).
    @Elsa: Τι όμορφα! Πάντως, αν μου επιτρέπεις, τα Χριστούγεννα είναι ο κατ’ εξοχήν ορισμός του παλιμπαιδισμού! Η καλύτερη περίοδος να γίνουμε ξανά παιδιά!

  12. Α!!!! Ερώτηση: Τα M&S στην Ελλάδα τα έχουν? Θα κατέβω για ψώνια μεθαύριο και να περάσω, αν είναι (δε βρίσκω κάτι σχετικό στο site τους). Merci!

  13. Καλησπερα Τζουλια εγω εμαθα και πηρα πολλα μαθηματα απο σενα αλλα και απο αλλες φιλες Εχω κλεψει ιδεες τιρς και σκεψεις. Σας ευχαριστω πολυ καλο βραδυ

  14. @Maryl: Ακριβώς. Είναι ακόμα πιο όμορφα αν ταιριάζουν και την δακόσμηση του χώρου και του τραπεζιού.

  15. @Sheena: Φυσικά αγαπημένη. Εγώ εκεί θα είμαι σε λίγες ώρες στο M&S Food Hall να διαλέξω τα δικά μας!

  16. @Julia: Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα πάω αύριο, ελπίζω να τα βρω και εδώ! Εσύ τα πήρες τα δικά σου?

  17. Χρόνια τώρα τα χαζεύω στα M&S και δεν έχω υποκύψει στον πειρασμό. Αν είναι, όμως, να προκαλούν τόση χαρά πρέπει να το ξανασκεφτώ.

  18. @Sheena: Τελικά δεν πρόλαβα χθες αλλά έκανα κάτι πιο σημαντικό. Παράγγειλα τη γαλοπούλα. 7 κιλά 300 γραμμάρια βεβαίως βεβαίως και θα την παραλάβω Παραμονή Χριστουγέννων!

  19. @Julia: Ω, γαλοπούλα ακούω! Παραδοσιολάγνα all the way! Θέλουμε συνταγή και με παραδοσιακή γέμιση, παρακαλώ!
    Και εγώ δυστυχώς δεν πρόλαβα σήμερα, μάλλον θα ξανακατέβω κέντρο Κυριακή προτού φύγουμε για Χριστούγεννα.

  20. @Sheena: Η παραδοσιακή αγγλική γέμιση και η μόνη που λατρεύω ( και μπορω να φάω εως αναισθησίας) ειναι αυτή με sausage meat και sage and onion bread. Ουσιαστικα ειναι λιωμένο χοιρινό λουκάνικο μεσα στη γαλοπούλα με ψωμι που εχει γευςη Φασκόμηλο και Κρεμμύδι. Δυστυχως εδώ δεν τα βρίσκω αυτα και τις λίγες φορες που πήγα να τα αντιγράψω είχα αποτυχία. Αρα στην Ελλαδα, μένουμε στον κιμά με λιγο ρύζι, κουκουνάρια, κάστανα και σταφίδες ( τα κάστανα προαιρετικά…) μέσα στη γαλοπούλα. Extra food tip: Ο,τι πουλί και να μαγειρευτεί στο φούρνο ( γαλοπούλα, κότα, κόκορας, πάπια, Φασιανός,) σύμφωνα με τη γιαγια και τη μαμα μου, παντα πρεπει να το “γεμίσουμε” με κατι ( εςτω και λιγο ρύζι) για να κρατήσει τα ζουμιά του αλλιως το κρέας του θα ειναι στεγνό- μεγά´λη οικογενειακή αποτυχία αν μας συμβει ποτε – ειδικα στις γιορτές! ( ευτυχως δεν το εχουμε πάθει ακομα!..)

  21. @Julia: Αυτό που περιγράφεις ακούγεται σαν απόλυτη απόλαυση στον ουρανίσκο! Την ίδια (ελληνική) γέμιση κάνει και η μαμά μου και φτιάχνει μπόλικη και μετά ό,τι τρώμε πρέπει να συνοδευτεί απαραίτητα από γέμιση γαλοπούλας, ένα περίεργο πράγμα κάθε χρόνο! Και βάζει και πιατέλα στο τραπέζι με γέμιση γαλοπούλας, όπως βάζουν άλλοι τα τυριά ή τις σαλάτες!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.