Lipton στιγμές ευεξίας: Για σήμερα μια κούπα Relaxing με Χαμομήλι και Λεμονόχορτο

 

 

Διανύουμε αυτές τις υπέροχες γιορτινές χριστουγεννιάτικες μέρες.  Mε οικογενειακά δείπνα, με φιλικές εξόδους, με ανταλλαγές δώρων και ευχών.

 

 

Παρόλα αυτά και αυτές οι μέρες κρύβουν το δικό τους άγχος. Θα προλάβουμε να δούμε όλους όσους θέλουμε; Θα πετύχει η γαλοπούλα για να την ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι μας;  Μήπως από τη βιασύνη μας να τα προλάβουμε όλα,  έχουμε παραλείψει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο από τις λίστες των δώρων μας;  Θα έχει πολύ κίνηση ο δρόμος πάλι σήμερα;

 

 

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα που δεν μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε χωρίς στρες αυτές τις μέρες,  υπάρχουν μικρές πολύ εύκολες τεχνικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε  και οι οποίες θα μας χαλαρώσουν μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

 

 

  • Αντί να ψεκάσετε άρωμα, βρέξτε τους καρπούς σας και πίσω από τα αυτιά σας με κρύο νερό, τα δυο σημεία του σώματος με πολλαπλές αρτηρίες. Δροσίζοντας αυτές τις περιοχές, αναζωογονείτε  όλο σας τον οργανισμό.
  • Φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστό ότι εξισορροπεί τα επίπεδα της κορτιζόλης (γνωστή και ως η ορμόνη του στρες) ενώ παράλληλα σταθεροποιεί τον μεταβολισμό.
  • Φάτε μια κουταλιά μέλι. Εκτός από όλα τα άλλα ευεργετικά που προσφέρει στον οργανισμό και την ομορφιά μας, επίσης μειώνει τις φλεγμονές του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να μειώνει τα επίπεδα του στρες.
  • Κάντε μόνη σας ένα μασάζ χεριών. Απλώστε λίγη ποσότητα κρέμας χεριών και ξεκινήστε τρίβοντας απαλά από την άκρη του αντίχειρα έως το μέσον της παλάμης και ένα – ένα όλα τα δάκτυλα.
  • Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Όταν τα πράγματα αρχίζουν και πιέζουν, απλά πηγαίνετε στο πιο κοντινό παράθυρο και κοιτάξτε έξω για 3-5 λεπτά. Θα σας βοηθήσει πολύ και είναι απείρως καλύτερο από το να κοιτάτε κάποια οθόνη.
  • Κάντε έναν μικρό περίπατο, αλλά με γρήγορο βηματισμό, γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας. Η σκέψη σας σχεδόν μαγικά, θα μπουν σε τάξη.
  • Χορέψτε! Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και χορέψτε στο ρυθμό του για όσο κρατάει. Δεν κάνουμε διαγωνισμό χορού, απλά αφήστε το σώμα σας να κάνει ό,τι θέλει για αυτά τα 2,5 λεπτά.
  • Διαλογισμός. Όχι δε χρειάζεται να πάρετε τα βουνά ούτε να βρεθείτε στην Ινδία με τους γιόγκι. Ο διαλογισμός είναι πολύ πιο εύκολος από ότι νομίζετε. Αρκούν 5 λεπτά ηρεμίας. Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού που νιώθετε άνετα, αδειάστε όσο μπορείτε το μυαλό σας και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας.
  • Κατάλαβα ότι ίσως και άθελά μου,  εγώ τελικά κάνω κάθε μέρα διαλογισμό. Μετά το εγερτήριο των 6.30 το πρωί και το πρωινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, ντύσιμο, πλύσιμο, προετοιμασία πρωινού, προετοιμασία των snack και lunch boxes και αφού πάω τον κύριο Ρωμανό σχολείο, πάντα όταν γυρίζω, φτιάχνω το πρώτο αφέψημα της μέρας – φυσικά μαύρο τσάι Lipton- και για 5 λεπτά (πολλές φορές και για παραπάνω 10 ή 15, το πίνω κοιτάζοντας απλά τον τοίχο της κουζίνας. Μόλις το πιω είμαι έτοιμη και νιώθω φουλ ενέργεια για να αντιμετωπίσω τη μέρα μου.

 

 

 

 

 

Τις τελευταίες μέρες, αποφάσισα να δοκιμάσω το νέο αφέψημα Lipton Relaxing με Χαμομήλι και Λεμονόχορτο. Το χαμομήλι γνωστό χαλαρωτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες  και το Λεμονόχορτο γνωστό για τις αποτοξινωτικές και αντι στρες ιδιότητές του.

 

 

 

 

 

 

To πίνω με μια κουταλιά του γλυκού μέλι και νιώθω ότι  ξεκινάω τη μέρα μου,  κάνοντας  κάτι καλό για μένα.

 

Φυσικά μετά από καμιά ωρίτσα, πίνω και το μαύρο μου τσάι  Lipton με λίγο γάλα και ζάχαρη- γιατί κάποια πράγματα απλώς δεν αλλάζουν ποτέ.

 

Εσείς σε τι διάθεση είσαστε σήμερα;

 

4 Σχόλια
  1. Το tip με τη σοκολάτα και το μέλι είναι τα αγαπημένα μου,τα ακολουθώ κ εγώ όταν είμαι στρεσαρισμενη,δηλαδή σχεδόν καθημερινά!! Όπως και να κοιτάζω λίγο από το παράθυρο! Τον τελευταίο καιρό, ειδικά με ένα κρυωματακι που έχω αρπάξει, κάθε απόγευμα πίνω τσάι Lipton με λεμόνι και μέλι είτε σπίτι ή, ως επί τ το πλείστον, έξω..

  2. Λατρεύω το χαμομήλι.Νομίζω το Relaxing θα γίνει το αγαπημένο μου Lipton.
    Μουτςς

  3. Εγώ πάντως οταν ειμαι στρεσαρισμενη τσακιζω την μαύρη σοκολάτα!!!!
    ¨Εχω παντα στο σπιτι μου σε βαζάκι κομμένη σε κομματάκια κουβερτούρα!! Μολις νευριάσω η
    στρεσαριστω ανοίγω και τρώω απο ενα κομμάτι!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.