10 φυσικές συνήθειες Ομορφιάς και Υγείας (που υπόσχομαι να τηρήσω!)

 

 

 

 

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους μας! Ξέρω τι θα μου πείτε… Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θέτουμε τους στόχους της νέας χρονιάς και μέσα σ΄ένα μήνα τους έχουμε ήδη ξεχάσει.

 

Αυτή τη φορά όμως, ας κάνουμε μια συνειδητή προσπάθεια, να τους κάνουμε κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αξίζει πραγματικά τον κόπο!  Μαζί σας θα κάνω κι εγώ μια επανάληψη, έναν επαναπροσδιορισμό των καθημερινών μου στόχων για ευεξία, υγεία, ομορφιά, γιατί «η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως»,  όπως μας έλεγαν και στο σχολείο. Τις περισσότερες απ΄αυτές τις συνήθειες τις εφαρμόζω πιστά.  Άλλες τις διακόπτω και τις ξαναρχίζω και κάποιες επιδιώκω να τις συμπεριλάβω και να μην τις εγκαταλείψω ποτέ.

 

  1. ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΝΤΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ.

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε, δεν το κάνει καμιά μας. Έναν καφέ κι αυτόν στο πόδι κι έξω απ΄την πόρτα.  Το κάνω κι εγώ, αλλά όταν φτάνω στο γραφείο έχω φροντίσει πάντα, ώστε να τρώω τουλάχιστον κάποιο πρωινό εκεί. Έτσι στο ψυγειάκι μας, έχω πάντα γάλα αμυγδάλου, ενώ στην τσάντα μου ένα τόστ με βιολογικό ψωμί και τυρί κι ένα φρούτο. Το ψήνω στην τοστιέρα του γραφείου κι έχω φάει το απαραίτητο πρωινό.

 

 

 

 

 

  1. ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ.

Όλα αυτά τα χρόνια που δημιουργώ τα Stella’s Recipy διαπιστώνω, ότι όλες μας έχουμε τη διάθεση να κάνουμε τα σωστά βήματα, όμως τελικά στην πράξη καμιά δεν τα τηρεί. Προσωπικά δεν παραλείπω ποτέ, τρία βασικά βήματα καθημερινής περιποίησης, πρωί και βράδυ.  Καθαρίζω το πρόσωπο μου με αγνό σαπούνι ελαιολάδου, το τονώνω με λοσιόν από ροδόνερο και χυμό αλόης, γιατί η τονωτική λοσιόν δεν είναι περιττή αλλά αναγκαία και τέλος, του δίνω όλα τα θρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση που χρειάζεται, με την κρέμα Stella’s Recipy που ανταποκρίνεται στην εποχή και τις εκάστοτε ανάγκες του δέρματος μου. Το βράδυ, δεν παραλείπω να προσθέσω το απαραίτητο σερουμ, γιατί όπως έχουμε πει άπειρες φορές στο bb, το σέρουμ δεν είναι προϊόν πολυτέλειας, αλλά ανάγκη. Η απόδειξη της σωστής beauty ρουτίνας φαίνεται στο δέρμα μου.

 

 

 

 

  1. ΑΓΟΡΑΖΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΑ

Είμαι μια παρορμητική beauty addict! Ποτέ δεν θ΄απαλλαγώ απ΄την απόλαυση να αποκτώ καινούργια καλλυντικά και δεν το θέλω άλλωστε, είναι η «παιδική χαρά» μου! Χρόνια τώρα αγόραζα, ότι μου γυάλιζε, φθηνό, ακριβό, επώνυμο, άγνωστο… Έχω αποφασίσει, ότι ήρθε ο καιρός, να ωριμάσω ως καταναλώτρια. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Καλύτερα λιγότερα και ποιοτικότερα παρά να συσσωρεύω, ότι «του φανεί του λωλοΣτεφανή»… Τα ποιοτικότερα καλλυντικά μπορεί να είναι ακριβότερα, αλλά αποτελούν μεγαλύτερη εγγύηση για ότι βάζω στο δέρμα μου, έχουν καλύτερες υφές, χρωματική απόδοση και διάρκεια. Το αποτέλεσμα φαίνεται και στο μακιγιάζ, οπότε αξίζει να το ψάχνω λίγο παραπάνω πριν αγοράσω, ότι μου χτύπησε στο μάτι ή στο ιντερνετ.

 

 

 

  1. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΙΝ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Αναμφισβήτητα η σωστή διατροφή έχει τεράστια σημασία για την υγεία μας. Πριν φάω κάτι σκέφτομαι πρώτα, αν πρέπει και πριν αγοράσω στο σούπερ μάρκετ διαβάζω τις ετικέτες. Στην αρχή φαίνεται βαρετό και κουραστικό, όμως το να αποφεύγουμε τροφές με φοινικέλαια, πολλά συντηρητικά, πρόσθετα, γλυκαντικές ουσίες, κρυμμένο αλάτι, ζάχαρες ή διογκωτικά είναι καταναλωτική ωριμότητα. Στην αρχή είναι δύσκολο να εντοπίσεις τα λιγότερο επιβαρυμένα τρόφιμα. Μετά όμως γίνεται μια αυτοματοποιημένη κίνηση.

 

 

 

 

  1. ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΟΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ.

Έχω ένα μπουκάλι νερό μόνιμα στο γραφείο μου, για να πίνω στη διάρκεια του οκταώρου. Δεν πιστεύω στις συγκεκριμένες δοσολογίες τύπου «ένα ή δυο λίτρα την ημέρα». Η σωστή ποσότητα νερού είναι διαφορετική για τον καθένα γιατί στις μεγάλες ποσότητες κουράζονται τα νεφρά. Ένα καλό δείγμα, είναι η χρωματική διαύγεια των ούρων. Επίσης συχνά η δίψα εμφανίζεται με συμπτώματα πείνας.  Πίνω χυμό βιολογικής αλόης καθημερινά και παίρνω ανελλιπώς όλα τα απαραίτητα συμπληρώματα βιταμινών που μου έχει υποδείξει ο γιατρός μου. Σε μένα όπως και στις περισσότερες γυναίκες απαραίτητα είναι τα Ω3, το μαγνήσιο που θεωρείται πιο σημαντικό ακόμα κι απ΄το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Αλήθεια έχετε κάνει ποτέ εξέταση βιταμίνης D. ;  Μη θεωρείτε αυτονόητο, ότι επειδή ζούμε στην Ελλάδα έχουμε επάρκεια. Ιατρικές έρευνες δείχνουν, ότι σε μεσογειακές χώρες, τα επίπεδα βιταμίνης D είναι συχνά πολύ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά, ενώ η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι συνηθέστερη από τις βορειότερες χώρες. Πρόσφατη μελέτη στον ελληνικό πληθυσμό ανέδειξε πως το 57,7% έχει έλλειψη βιταμίνης D.

 

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟ JUNK FOOD.

Φυσικά και είναι ανέφικτο να αγοράζουμε τα πάντα βιολογικά. Μπορούμε όμως να εντάξουμε κάποια τρόφιμα στη διατροφή μας, που είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι βιολογικά.  Καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, μανιτάρια,  αγγούρια, μπρόκολα, κουνουπίδι, μαρούλια, ντομάτες και γενικά, ότι είναι σε λαχανικό και ρίζες, τα γαλακτοκομικά, τα αβγά και τα προϊόντα σιτηρών.

Όσο για το delivery και το junk food, φροντίζω να το αποκλείω από την καθημερινότητα μου ή να το συμπεριλαμβάνω στη ζωή μου, μία φορά το δίμηνο το πολύ.  Αν έρθουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, μια μακαρονάδα π.χ ένα πέστο ή ένα ριζότο μιλανέζε είναι πάντα γρήγορο, εύκολο, απολαυστικό, υγιεινό και μας φέρνει πιο κοντά…

 

 

 

  1. ΒΑΖΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΙΣΤΑ.

Η κρίση έφερε και τα καλά της. Είναι μια κοινή διαπίστωση, ότι οι τιμές σε όλες αυτές τις μέχρι πρότινος ακριβές δραστηριότητες, έχουν πέσει αρκετά. Έτσι εξαιρετικοί επαγγελματίες προσφέρουν πολύ καλές ευκαιρίες να εντάξει κανείς στην καθημερινότητα του, μια κατά την άποψη μου, δραστηριότητα που αποτελεί τεράστια επένδυση στην ψυχική και σωματική μας υγεία και ευεξία. Προσωπικά, κάνω μια φορά την εβδομάδα ανελλιπώς μιάμιση ώρα χαλαρωτικού – θεραπευτικού μασάζ από την αγαπημενη μου Μαρία στο Joy Massage και συγκεκριμένα θέματα στην υγεία μου έχουν υποχωρήσει αισθητά.  Ο επόμενος στόχος είναι να εντάξω και μια φορά την εβδομάδα γιόγκα, που την είχα σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια.  Είναι η ώρα που διαθέτω στον εαυτό μου, η ώρα που ανασυγκροτούμαι και μαζεύω τα κομμάτια μου, για να συνεχίσω.  Για τον καθένα αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι διαφορετική, όμως έχω αποφασίσει, ότι σε κάθε περίπτωση μου αξίζει να φροντίζω τον εαυτό μου, για να μπορώ να φροντίζω και τους άλλους.

 

 

 

 

  1. ΔΙΩΧΝΩ ΑΠ΄ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη άσκηση της ζωής μου. Ούσα εκ γενετής αγχώδης, το μυαλό έτρεχε πάντα σε άσχημα σενάρια.   Ίσως ο χρόνος που περνάει και μας αναγκάζει να βάζουμε σε προτεραιότητα τα ουσιαστικά και πραγματικά αξιόλογα της ζωής, ίσως η συνεχής άσκηση στο συγκεκριμένο μονοπάτι, ίσως η λαχτάρα να είμαι καλά, με βοηθούν να το εφαρμόζω σε πολλές περιπτώσεις. Η άσκηση δεν σταματάει ποτέ, όμως όπως λέει κι αγαπημένος φίλος ψυχολόγος… «Ερχόμαστε στη ζωή για να είμαστε καλά και να τη ζούμε καλά».  Είναι λοιπόν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να σκεφτόμαστε θετικά, γιατί οι σκέψεις μας είναι ο κόσμος μας και η πραγματικότητα μας.  Εξάλλου, μια χαρά δεν τα καταφέραμε ως τώρα και φθάσαμε ως εδώ;

 

 

 

  1. ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ.

Μ’ ενδιαφέρει πολύ τι αναπνέω. Ξέρω πως δεν μπορώ να το επιλέξω παντού και σε όλους τους χώρους, όμως στο σπίτι μου θέλω η ατμόσφαιρα να είναι καθαρή, αναζωογονητική, απολυμασμένη και θεραπευτική, έτσι όπως μόνο τα αιθέρια έλαια μπορούν να προσφέρουν. Έχω γράψει σε προηγούμενα ποστ σχετικά με τους τρόπους διάχυσης αιθέριων ελαίων και τις σχετικές συσκευές. Προσωπικά ενοχλούμαι πολύ να αναπνέω τα γνωστά χημικά των αποσμητικών, σπρέι χώρου κ.λ.π . Μην παραβλέπετε το γεγονός, ότι αυτό που αναπνέετε επηρεάζει την υγεία, το μυαλό, τη διάθεση σας ακόμα και την αίσθηση της όσφρησης σας. Τα αιθέρια έλαια δεν είναι απλά αρώματα που αρωματίζουν το χώρο. Είναι τρόπος να νιώθεις ψυχική ανάταση, ευεξία, διαύγεια, χαλάρωση, να απολυμαίνεις το χώρο σου εναντία στις ιώσεις, στα μικρόβια, στο τσιγάρο, να αναρρώνεις από κρυολογήματα, πόνους, αϋπνίες, στρες, κούραση.

 

 

 

 

  1. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ.  

 

Δεν γίνεται να είμαι υγιής αν δεν κοιμάμαι καλά! Ο κακός ύπνος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όχι μόνο γιατί είναι ένα σωστό βασανιστήριο να μην μπορείς να κοιμηθείς ή να ξυπνάς στη μέση της νύχτας μέσα στο άγχος, γεμάτη σκέψεις και άσχημα σενάρια ή να είσαι την επομένη μονίμως νυσταγμένη, κουρασμένη, κακόκεφη, χωρίς ενέργεια και διάθεση για πολλά πολλά, αλλά γιατί ο κακός ύπνος έχει τελικά πολλές άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας. Θα τηρήσω λοιπόν σχολαστικά φέτος την ιεροτελεστία πριν τον ύπνο, για να κοιμάμαι καλά. Ένα ζεστό μπάνιο, ενυδάτωση και αντιγηραντική περιποίηση με τα Body Butters της σειράς Hair & Body Bliss των Stella’s Recipy, για να διοχετεύσω στο δέρμα μου και τον οργανισμό μου, αγνά και χαλαρωτικά αιθέρια έλαια.

 

 

 

 

Θα πίνω ένα ζεστό αφέψημα κι όχι ένα Campari,  και θα τηρήσω συγκεκριμένη ώρα να πέφτω στο κρεβάτι, κρατώντας μακριά το κινητό μου.  Θα έχω φροντίσει να έχω αερίσει καλά το χώρο μου πριν, αλλά και να αφήνω το παράθυρο στην ανάκληση, ακόμα και με κρύο.  Φυσικά λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας ,είτε στη συσκευή διάχυσης είτε στα μαξιλάρια, θα με βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Λίγο πριν αποκοιμηθώ θα σκέφτομαι μια καλή στιγμή της ημέρας που πέρασε και πόσο τυχερή ήμουν που την έζησα.

 

 

 

 

 

Εσείς ποιες καλές συνήθειες σκοπεύετε να υιοθετήσετε τη φετινή χρονιά για ομορφιά μέσα κι έξω;

 

Stella

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Εξαιρετικό post! Με πάρα πολλές πληροφορίες. Από τα post που πρέπει να τυπώσω και να βάλω στον τοίχο και να ακολουθώ πιστά όλο το χρόνο και όχι μόνο τον Ιανουάριο.

  2. Πόσο διαφορετικό, ενδιαφέρον, άκρως πληροφοριακό το δικό σου post σε σύγκριση με κάποια άλλα τύπου “παρόμοια”…

    Αλλά στο τέλος μου το χάλασες.. Άσε με τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα να κλείνω το βράδυ μου με ένα ποτήρι κρασί ή ένα spritzer!! Αφού ξέρεις ότι έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα πίνω και τα αφεψήματά μου- είμαι καλό κορίτσι!!!

  3. Xalarosa kai anasyntaxthikan oi skepseis mou mono pou to diavasa!! Prospatho – opos kai polles mas eimai sigouri – na kanoume ta perissotera apo ti lista sou esto kai asynaisthita alla einai katapliktiko pou ola mpikan se mia seira. Ki ego thelo na ksekiniso yoga kai na kano massaz mia fora tin evdomada kai malista eixa skopo na to organoso apo ton epomeno mina alla dystyxos pali prepei na metakomisoume mesa se dyo mines kai mpike to sxedio se anamoni. Me tis vitamines episis min paizete prepei na pairnoume oloi sympliromata an i diatrofi den einai afti pou prepei kai i vitamini D akro aparaititi kai gia tin psyxiki ygeia!!!
    Filia polla!!!

  4. Πωπωπω, ευαγγέλιο πρέπει να το κάνω αυτό το post!! Συγχαρητήρια, Στέλλα, οι συνήθειές σου πρέπει να γίνουν βίωμα όλων μας!! Μία ερώτηση έχω: Εξήγησέ μου, γιατί το βράδυ που κοιμάσαι, αφήνεις το παράθυρο στην ανάκληση? Δεν αρκεί ο φρέσκος αέρας, λίγο πριν ξαπλώσω? που ωφελεί? ακόμη και τον χειμώνα που μπορεί να κάνει κρύο?

  5. Καλημέρα!!!!
    Ειχα γράψει ενα ολόκληρο κατεβάζω αλλα κάπου χάθηκε στο υπερπέραν!!
    Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι να προσέχουμε πολυ και να κάνουμε εξέταση για την βιταμινη D, γιατι έτσι και εγώ πέρσι κοίταγα σαν χάνος τον γιατρό μου οταν με έβαλε για την εξέταση της.Τελικα βγήκε το αποτέλεσμα και είχα μεγαλη ανεπάρκεια!! Τώρα περνω για παντα μια αμπούλα D ,ο γιατρός μου εξήγησε οτι η βιταμινη D ειναι Ορμόνη και βοηθά στην παραγωγή του ασβεστίου στον οργανισμό στο ανοσοποιητικό και σε πολλα αλλα σημαντικά!!Μου εξήγησε γιατι δεν είχα επάρκεια ,οτι αυτο οφείλεται στα αντιηλιακά δεν αφήνουν τον ήλιο να περάσει και να δημιουργηθεί η βιταμινη.Βεβαια υπάρχει λύσει 10 λεπτά στον ήλιο με τις παλάμες προς τα πανω! Αλλα επειδή εγώ ψιλοβαριέμαι να το κανω ( εντάξει το καλοκαίρι) αλλα τον χειμώνα δεν νομίζω έτσι περνω τις αμπούλες η μουρουνέλαιο.
    @Στελλα μου εξαιρετικο το πόστ!!! Συμφωνώ σε ολα κυρίως για το πρωινό εγώ φτιαχνω παντα τοστ ολικής άλεσης με βιολογικο ταχίνι,λιναροσπορο και κανέλα!!

  6. @Sofia T: Πω, πω τι συζήτηση άνοιξες με τα αντηλιακά και τη Βιταμίνη D…

    @Stella: Κοίτα τι έγραψε η Σοφία και θυμήσου τη δική μας συζήτηση..

    @ όλες: Προς το παρόν, τηρώ σιγή ιχθύος.. θέλει πάρα πολύ ψάξιμο όλο το παραπάνω..

    Επίσης κάθε δίχρονο γίνεται και μια έλλειψη Βιταμίνης, παγκόσμιο trend και όλοι τρέχουν να κάνουν. εξετάσεις και να πάρουν συμπληρώματα… Πχ πριν δυο χρόνια ήταν της μόδας η Β12 και φυσικά έκανα και εγώ την εξέταση.

    Τέλος πάντων όπως είπα, όλο αυτό θέλει πολύ ψάξιμο γιατί δεν ξέρω αν τελικά είναι trend ή πράγματι σημείο των καιρών και του πλανήτη που αλλάζει. Άρα μαζί του, αλλάζουμε φυσικά και μεις δημιουργώντας αντισώματα σε κάποια αρνητικά φαινόμενα και από την άλλη, έλλειψη άμυνας σε κάποια άλλα.

  7. Σας ευχαριστώ όλες αγαπημένα BBgirls κι ελπίζω πράγματι να βοηθηθούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας απέναντι στον εαυτό μας.
    @Nina Thr. Εϊναι σημαντικό να ανανεώνεται ο αέρας και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ανάκλιση βοηθάει ώστε να είναι τόσο όσο….
    @Julia Θυμάμαι πολύ καλα και θα συμφωνήσω για το trend. Ωστόσο, όταν μια έλλειψη εμφανίζεται στις εξετάσεις είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχει, δεν είναι στην φαντασία μας, άρα κάτι πρέπει να κάνουμε σχετικά. Επίσης για να μη μιλάμε μονόπλευρα… τα αντηλιακά και η έλλειψη έκθεσης στον ήλιο ενδέχεται να είναι ένας λόγος έλλειψης βιτ.D, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως ο θυρεοειδής και ειδικά ο Χασιμότο που ευθύντεαι για την αδυναμία απορρόφησης…

  8. @Julia@Stella ναι αυτο που ανάφερα γιατι την βιταμινη D δεν έγινε γιατι το διάβασα κάπου άρα
    άρχισα απο περιέργεια να το ψάχνω.Θα συμφωνήσω μαζι σας οτι κατα καιρούς υπάρχει μια τάση για
    κάτι…Όσο για αυτο που αναφέρει και η Στελλα σίγουρα βάζει και το χεράκι του σε ολα αυτα ο θυροειδης
    αλλα όχι απαραίτητα γιατι γνωρίζω πολλούς που εχουν Χασιμότο και δεν εχουν έλλειψη στην βιταμινη D.
    Πιστευω πως όλη αυτη η καμπάνια για να προστατευτούμε απο το μελανωμα και η χρηση του αντιηλιακου
    όλο τον χρόνο,εχει αποτέλεσμα αυτο! Βέβαια αν με ρωτήσεις προτιμάω να εχω έλλειψη και να περνω χαπια παρά να μεινω απροστάτευτη στον ήλιο!!
    Τώρα αν συμβαίνει κάποιο άλλο περιβαντολογικο φαινόμενο και δεν περνάνε οι ακτίνες του ηλίου η κάτι παρόμοιο δεν γνωρίζω αλλα κάποια στιγμή θα το μάθουμε!!

  9. Υπέροχες συμβουλές, τέλειες κατευθύνσεις!!! Θα προσπαθήσω να τις ακολουθησω ευλαβικά!!! ( που & που βέβαια χρειάζονται κάποιες μικρέεες ατασθαλίες, όπως σχολιάζει & ή Julia…!!!) Για τη γιόγκα δεν είμαι φαν, αλλά δηλώνω πιστή φίλη του πιλατες!
    Το πιο υπέροχο, γλυκό και περιεκτικο μήνυμα σ’αυτό το φανταστικό post , είναι το Νο 8 :
    Positive Minds!!!
    Positive Vibes!!!
    Positive Life!!!

    Thanks Stella!!!

  10. Kαλησπερα. Σιγουρα ολα οσα αναφερεις Stella ειναι πιστευω αυτα που λιγο πολυ κανουμε οι περισσοτερες εδω μεσα.Αλλα πιο ευλαβικα και αλλα λιγοτερο Θα αναφερθω στην βιταμινη D που την κανω εδω και 5 χρονια την εξεταση αυτη και λογω θυροειδους.Δεν εχω ελλειψη αλλα την κανω οπως ολες τις αλλες τις συνηθισμενες. Δεν ξερω αν εγινε μοδα αλλα ο ενδοκρινολογος μου μου την γραφει καθε εξαμηνο. Το δευτερο που μου αρεσε απο αυτα που ειπες Stella ειναι το να ειμαι μια λιγοτερο παρορμητική beauty addict! και εγω Εχω πιασει τον εαυτο μου να παρασυρομαι πολλες φορες στο καινουργιο για να δω την υφη να μυρισω το αρωμα να δω το “θαυμα” και σε μενα.Φυσικα ειμαι μανιακη με την καθαριοτητα του προσωπου και την περιποιηση του προσωπου μου που ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου οι φορες που δεν εκανα την περιποιηση σωστα Σε οτι αφορα το σερουμ απο τοτε που βγηκε η Advance Estee Lauder KAI H Genifigue της Lancome δεν σταματησα να βαζω σερουμ ποτε. Και τελος Ναι και εγω αφηνω παντα ανοιχτο ολο το βραδυ το παραθυρο ανεξερετως καιρου…

  11. Αχ…βρε Στέλλα!

    είσαι μια well-being trainer….μου άρεσαν πολύ αυτά που προτείνεις σαν new year’s resolutions! Νομίζω ότι τα μισά τα κάνω ήδη (και το παράθυρο στην ανάκλιση, παρακαλώ, και τα Stella’s recipy!). Και ενώ, τρώω πάντα πρωινό, έχω λίγο μια ένσταση με τα πλήρως βιολογικά, κάποια λίγο δύσκολο να βρείς…. (γάλα αμυγδάλου…not my favourite..). Μπορεί να τρώει κανείς υγιεινό πρωινό και ας μην είναι και τόσο βιολογικό.. φρούτα, αυγά, ψωμί ολικής άλεσης κτλ. Εγώ εκείνο που θα πρόσθετα, είναι να τρώει κανείς κάτι λίγο κάθε τρεις ή τέσσερις ώρες! Το τηρώ ευλαβικά, κορίτσια! Διατηρώ το βάρος μου, δεν πεινάω ποτέ πολύ και έτσι δεν ορμάω σε ότι βρω και βοηθώ την ινσουλίνη μου να απελευθερώνεται πιο ομαλά! Πολύ καλό tip!
    Thanks Stella…

  12. Στέλλα μου, θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα όσα έγραψες. Ήταν και οι δικές μου περυσινές αποφάσεις και τις τήρησα σε μεγάλο βαθμό. Μόνο στο θέμα του ύπνου έχουμε πρόβλημα και λόγω ωραρίων δουλειάς και λόγω ενοχλητικών γειτόνων, αλλά η αλήθεια είναι ότι κοιμάμαι αργά και ξυπνάω ξημερώματα και μετά όλη τη μέρα νυστάζω. Για τη δε βιταμίνη D θέλω να πω την εμπειρία μου. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μέχρι πρόσφατα, όταν άλλαξα ενδοκρινολόγο (έχω θυρεοειδή) και με έβαλε να κάνω ένα σωρό εξετάσεις που δεν είχα κάνει ποτέ. Στη βιταμίνη D, με φυσιολογικές τιμές 30-100 εγώ είχα 1.8. Ναι, 1.8! Λόγω υπερβολικά λευκής επιδερμίδας αποφεύγω τον ήλιο, γιατί παθαίνω εγκαύματα. Και εννοείται ότι το καλοκαίρι υποφέρω. Εδώ και 7 μήνες παίρνω συμπλήρωμα και έχει ανέβει στο 24, οπότε είμαι σε καλό δρόμο. Δε θα έλεγα λοιπόν ότι πρόκειται για trend, καλό θα είναι ο καθένας μας να προσέχει την υγεία του και να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κάθε χρόνο.

  13. Όλες οι αποφάσεις είναι εξαιρετικές και καλό είναι να εντάξουμε τα περισσότερα από αυτά στην καθημερινότητα μας.Εγω δεν παραλείπω ένα καλό πρωινό καθημερινά και οπωσδήποτε το καθημερινό μου σφηνακι aloe Vera προ μεσημεριανου φαγητού καθώς και καθημερινή ενυδάτωση και καθαρισμό προσώπου, αυτά δεν είναι new year’s resolution αλλά στάση ζωής που με έχει ανταμειψει με πολύ καλά αποτελέσματα.. Για φέτος όμως θα ήθελα να ξεκινήσω κάποιο πιο σταθερό πρόγραμμα άσκησης πέρα από το καθημερινο περπάτημα..

  14. Ξέχασα να προσθέσω ότι ως,επί το πλείστον αγοράζω βιολογικά προϊόντα για τη διατροφή μας.. Μπορεί να είναι ακριβότερα,αλλά προτιμώ να μην αγοράσω ένα πολύ ακριβό ρούχο ή ένα καλλυντικο παρά να στερηθεί η οικογένεια μου την ποιότητα στη διατροφή.. Στο κάτω κάτω όπως λέει η πανσοφη γιαγιά μου είμαστε ό,τι τρώμε.. Πρόσφατα αγόρασα και βιολογικες πατατουλες για φούρνου και ήταν λουκουμι.. Δεν είχα ξαναγορασει βιολογικες πατάτες,αλλά μετά από αυτή τη γεύση τους,δεν πρόκειται να ξαναγορασω μη βιολογικες..

  15. Είμαι πολύ μεγάλη λάτρης των δημητριακών για πρωινό και όσο και να βιάζομαι δεν ξεχνώ ποτέ να τρώω το πρωινό μου.
    Αν δεν αρέσεις εσύ στον εαυτό σου πως θα σε βλέπουν οι άλλοι όμορφη? …. εγω αυτο θα υιοθετήσω για τη νεα χρονια !!!!

  16. Πολυ ωραια τα λες αλλα καθε χρονο ξεκιναω δυναμικα και στην πορεια καπου το χανω….χαχαχαχα Αποφασισα φετος να κανω ισως το πιο θετικο πραγμα στη ζωη μου που επρεπε να κανω εδω και χρονια. Απομακρυνομαι απο τους τοξικους ανθρωπους! Η τουλαχιστον προσπαθω….Ειναι αυτοι οι ανθρωποι που γκρινιαζουν για τα παντα,ειναι δηθεν,τους φταινε ΜΟΝΟ οι αλλοι, κουτσομπολευουν συνεχως χωρις να κοιταζουν τον εαυτο τους, αγχωνονται με το παραμικρο και σου το περνουν και σενα και γενικα δεν χωρανε πλεον στη ζωη μου! Πως το κανω αυτο? Αποφευγω με διαφορες δικαιολογιες την συναντηση μαζι τους, προτιμω ενα χαλαρο αφρολουτρο παρα εναν καφε δηθενιας… ειμαι σιγουρη οτι φετος θα τα καταφερω!

  17. Επισης σε οτι αφορα το εξωτερικο κομματι και την εμφανιση μου βαζω το βραδυ (2-3) φορες την εβδομαδα καστορελαιο στις βλεφαριδες μου και στα φρυδια μου. Τεραστια διαφορα πιστεψτε με!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 Οταν εχω χρονο βαζω και λιγο στις ακρες των μαλλιων μου αλλα μετα απο κανα μισαωρο κανω μπανιο….πολυ καλυτερο απο οποιαδηποτε μασκα μαλλιων!!!

  18. @Beautyblog
    @SOFIAT: Παιδιά τεράστιο θέμα η βιταμίνη D…
    Πριν απο κάποια χρόνια πέρασα ένα αυτοάνοσο δερματικό νόσημα…όχι κάτι σοβαρό,κοκκινίλες και μικρά σημάδια στο δέρμα…Άρχισα να τρέχω απο γιατρό σε γιατρό,απο κορυφαίους δερματολόγους μέχρι και ομοιοπαθητικούς.Μέσα στις άπειρες εξετάσεις που με έβαζαν να κάνω και όλες έβγαιναν καθαρές κανείς δεν σκέφτηκε να με βάλει να κάνω μια απλή εξέταση στα επίπεδα βιταμίνης D.Ένας ενδοκρινολόγος για άσχετο θέμα με παρακίνησε να κάνω την συγκεκριμένη εξέταση λέγοντάς μου πως οι Σουηδοί έχει διπιστωθεί πως έχουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D απο εμάς τους Έλληνες που ζούμε σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια.Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά…η βιταμίνη στον οργανισμό μου ήταν στα κατώτερα στρώματα,σχεδόν ανύπαρκτη(φοράω πάντα αντηλιακό και αποφεύγω τον ήλιο σαν τον διάολο)
    Ανεπάρκεια στη συγκεκριμένη βιταμίνη σημαίνει χαμηλό ανοσοποιητικό και οργανισμός ευάλωτος να προσβληθεί ανα πάσα στιγμή απο ότι φαντάζεστε.Απο τότε με παρακολούθηση πάντα απο τον γιατρό μου και πάντα με τις υποδείξεις του χρησιμοποιώ συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης D σε μορφή spray για καλύτερη απορόφηση απο τον οργανισμό.
    Για να γίνει η σύνθεση της βιταμίνης θα πρέπει να εκθέτουμε καθημερινά ακάλυπτα μέρη του σώματός μας στην ηλιακή ακτινοβολία για 20 λεπτά χωρίς χρήση ανηλιακού σύμφωνα με τις αποψεις των ειδικών.Αληθεια γνωρίζετε κανέναν σύγχρονο άνθρωπο που να το κάνει;Ακόμα και να θελήσουμε να υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια,θα σημαίνει οτι με την επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας θέτουμε τον οργανισμό μας σε άλλους κινδύνους.Γι’αυτό νομίζω οτι στην εποχή μας επιβάλλεται να με μια απλή εξέταση να παρακολουθούμε τα επίπεδα βιταμίνης και σε περιπτώσεις ανεπάρκειας να ζητάμε την ιατρική γνώμη!

  19. Μεγάλο θέμα αυτό με τη Βιταμίνη D.Κι εγώ έλλειψη έχω(μην πω ανυπαρξία).
    Πολύ ωραίο post Στέλλα μου.
    Μουτςς

  20. @ολες & Panos Τι να πω! Τι να πω! Είστε όλες (και όλοι) καταπληκτικοί! Τα σχόλια σας είναι ένα δευτερο ποστ με απίθανες και χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές! Σας ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή, την αποδοχή και προπαντός για όλα όσα υπέροχα μοιράζεστε!

  21. Το απαύγασμα των προτασεων για καλή ζωή! @Stella, είσαι θησαυρός συμβουλών.
    Όσο για την D, το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στα μικρά παιδιά. Με σταγόνες ενισχύονται τα περισσότερα. Ευτυχώς οι γιατροί συμπεριλαμβάνουν πλέον την εξέταση στο γενικό τσεκάπ.

  22. @Panos κανω ακριβώς το ίδιο!! Αντιηλιακή και ελάχιστος ήλιος…..αλλα συμφωνώ απόλυτα μαζι σου,
    προτιμάω να εχω έλλειψη βιταμίνης D παρά να τρέχω με αλλα!!

  23. @Panos (και όλες)

    Ok. Μόλις έκλεισα το τηλάφωνο σε γνωστή μαιευτική και παιδική μονάδα. Αύριο πάμε για εξέταση Vitamin D πακέτακι εγώ και ο κύριος Ρωμανός. (λυσσάξατε, κερδίσατε)

  24. beautyblog:χαχα…μην το συζητάς καλά έκανες και για εσένα αλλά και για τον Ρωμανό…να φανταστείς την προηγούμενη εβδομάδα ο γιατρός έβαλε και τον ανηψιό μου που είναι στην εφηβεία να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση και είχε δείκτη βιταμίνης 8-σοβαρή έλλειψη δηλαδή αφού για να έχουμε επάρκεια ο δείκτης θα έπρεπε να είναι απο 30 και πάνω.
    Όπως λέει και η παροιμία κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊουρογύρευε…οπότε κερδισμένοι θα βγείτε όπως και να έχει απο τον έλεγχο!!! Καλά δεν ξέρεις τι σκέφτηκα…χαχα μας φαντάζομαι στα γεράματα όλη την παρέα του bb να μετράμε την πίεση και να ανταλλάσουμε συνταγές για μαντούνια για ανακούφηση απο τα αθριτικά.Απλώς κάντο εικόνα…Φιλιάαααα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.