Oι DIY φυσικές μάσκες ομορφιάς, των celebrities.

 

 

Ήταν πριν δυο τρία χρόνια όταν η Kate Middleton, αποκάλυψε ότι η αγαπημένη της at home φυσική μάσκα, δεν είναι άλλη από τη Nutella(!)

 

H αισθητικός της αγαπημένης μας Duchess, Deborah Mitchell είχε δηλώσει τότε ότι η Kate  την απλώνει συχνά και για να ενυδατώσει το δέρμα της, χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει το προϊόν, αλλά και  για ήπια απολέπιση χάρη στους μικροκρυστάλλους ζάχαρης. Το πρόσωπο της λάμπει και είναι βαθιά ενυδατωμένο δήλωσε η Mitchell.

 

H Δούκισσα του Cambridge δεν είναι η μόνη που ενώ μπορεί να έχει το πιο ακριβό προϊόν στο μπουντουάρ της στρέφεται σε πιο φυσικές λύσεις.

 

Ακολουθούν κάποιες ακόμα celebrities καθώς και οι δικές τους αγαπημένες συνατγές για φυσικές DIY μάσκες προσώπου.

 

Miranda Kerr:  Αγγούρι

 

 

 

Για να ενυδατατώσει το δέρμα της η Kerr λιώνει ένα αγγούρι σε ένα μπολ και το απλώνει στο πρόσωπό της σαν μάσκα.  Χρησιμοποιεί το μίγμα  και κάτω από τα μάτια και έχει δηλώσει ότι μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή. «Το τρυκ είναι να είναι πολύ κρύο το αγγούρι  πριν το λιώσετε για να φτιάξετε τη μάσκα. Προσοχή να το έχετε μόλις βγάλει από το ψυγείο» δηλώνει η ίδια.

 

Kendal Jenner: Ασπράδι αυγού και λεμόνι

 

 

 

Το έχουμε δει αυτό και στην εκπομπή “Keeping Up with the Kardashian” αλλά και στο προσωπικό της site. Η Kendall έχει ένα μικρό θέμα ακμής και έχει δηλώσει ότι αυτή η φυσική μάσκα την έχει βοηθήσει πολύ για να καταπολεμήσει το πρόβλημα. «Χωρίζω το ασπράδι από τον κρόκο και το χτυπάω πολύ μέχρι να γίνει αφρός. Μετά προσθέτω χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύω καλά τα δυο υλικά. Απλώνω τη μάσκα και την αφήνω περίπου για μισή ώρα στο πρόσωπό μου. Ξεπλένω πολύ καλά και η επιδερμίδα μου είναι πεντακάθαρη! Χάρη στο ασπράδι του αυγού οι πόροι συσφίγγουν, ενώ το λεμόνι εξισοροπεί το ph της επιδερμίδας μου εμποδίζοντας την επανεμφάνιση της ακμής»  σύμφωνα με την ίδια.

 

Jessica Alba: Kαφές, γιαούρτι και έλαιο καρύδας.

 

 

Η ηθοποιός αλλά και ιδιοκτήτρια της εταιρεία ομορφιάς «Honest” αποκάλυψε την DIY φυσική μάσκα προσώπου που κάνει συχνά  για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας της. Η μάσκα  αποτελείται από μισό φλιτζάνι πλήρες ελληνικό γιαούρτι, μια κουταλιά της σούπας φρεσκο αλεσμένο καφέ και μια κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας. Αν νιώθει το προσωπό της πολύ λιπαρό μετά από κάποιο γύρισμα που περιλαμβάνει βαρύ επαγγελματικό μακιγιάζ, αντικαθιστά το έλαιο καρύδας με χυμό λεμονιού για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

 

Katie Perry: Ασπράδι αυγού και αμυγδαλέλαιο

 

 

Για την σύσφιξη του δέρματος της και για να απαλύνει τις λεπτές γραμμές η τραγουδίστρια απλώνει μια μάσκα φτιαγμένη από ασπράδια αυγών και αμυγδαλέλαιο. «Τα ασπράδια ελέγχουν το σμήγμα και τη λιπαρότητα του δέρματος ενώ το αμυγδαλέλαιο καθαρίζει σε βάθος το δέρμα μου αφήνοντάς το λαμπερό και αψεγάδιαστο» δήλωσε η ίδια.

 

 

Gal Gadot: Ζεστή  πετσέτα στον φούρνο μικροκυμάτων

 

 

 

Αν και η δική της μάσκα δεν περιλαμβάνει υλικά της κουζίνας η ίδια λέει ότι με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το δέρμα της μετά από μια ημέρα βαρύ επαγγελματικού μακιγιάζ. Ζεσταίνει καλά μια νωπή πετσέτα προσώπου στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και την βάζει πάνω στο πρόσωπό της σαν μάσκα. Πολλές φορές προσθέτει στην πετσέτα και δυο τρεις σταγόνες αιθέριων ελαίων με προτίμηση στη λεβάντα. «Η πετσέτα όχι μόνο απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ αλλά ανοίγει και τους πόρους έτσι ώστε να απορροφηθούν καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης που επιλέγω» δήλωσε η ίδια. Μετά απλά πλένω το πρόσωπό μου και είμαι έτοιμη! (και θα το κάνω απόψε κιόλας αυτό…)

 

 

Εκτός από τα παραπάνω, η Stella μας έχει γράψει πολλές φορές για φυσικές σπιτικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε με  υλικά της κουζίνας σας και είναι ιδανικές για τους χειμωνιάτικους μήνες. Και επειδή ο καιρός έχει κρυώσει αρκετά και μια πιο έντονη περιποίηση για το δέρμα επιβάλλεται,  ρίξτε μια ματιά εδώ για να τις ξαναθυμηθείτε.

 

 

Καλή εβδομάδα bb girls!

 

 

13 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!
    Σαν να δρόσισε σημερα!!!
    Εγώ πάντως απο ολες τις μάσκες προτιμάω αυτη η με το ασπράδι σε διάφορους συνδυασμούς …θεωρώ οτι
    ειναι απο τις καλητερες!! Με την Nutella πάντως δεν ήξερα αν θα την έβαζα στο προσωπο η θα την έτρωγα !!
    Φιλιαααα

  2. Εχω κάνει άπειρες φορές αυτήν με την ζέστη πετσέτα και τον φούρνο μικροκυμάτων και πάντα είχε αποτέλεσμα. 💛💙❤💙💛💚❤💙💚💛❤Εχω δοκιμάσει μάσκες με ασπράδια αλλά ειλικρινά με αγοράζουν Επειδή μυρίζει άσχημα το αυγό. Την nutella μόνο στο στομάχι μου την φαντάζομαι… Δεν μου πάει η καρδιά να την κάνω μάσκα! Χαχαχαχα 🤣😂💚💛💙❤

  3. Από τα φυσικά συστατικά προτιμώ μάσκες με βάση το γιαούρτι, εμπλουτισμένο με λιγο μέλι & λεμόνι. Το αυγό & μένα μου μυρίζει, παρ’οτι έχω ακούσει από φίλες ότι κάνει πολύ καλή δουλειά! Με τη Nutella, είμαι σίγουρη πως θα μπω σε πειρασμό να τη φάω, οπότε λέω στον εαυτό μου, άστο καλύτερα..!

    Σοφία Μαργατινα
    Facebook: Sofia Marga

  4. Καλησπέρα σας!! Εμένα εδώ και πολλές χρόνια η αγαπημένη μου μάσκα είναι αυτή της Κένταλ Τζενερ, το ασπραδι αυγού με λεμόνι.. Εκτός του ότι είναι φυσικό λιφτινγκ, είναι και στυπτικο, ιδανικό για το λιπαρο μου δέρμα.. Τώρα όμως μπήκα στον πειρασμό να κάνω τη μάσκα με τη Nutella, όπως και η πριγκίπισσα.. Έτσι κ αλλιώς λατρεύω τις μάσκες με σοκολάτα, και από nutellaστο σπίτι μου άλλο τίποτα!

  5. Aυγό με τίποτα,βρωμάει,μέλι είναι το υλικό που θα έβαζα.Μου άρεσε και η ιδέα της πετσέτας.

  6. α,δεν θα έβαζα με τιποτα nutella.Πώς μπορεί η KATE?

  7. Από σήμερα η nutella έγινε η αγαπημένη μου μάσκα 😛
    Μουτςς

  8. @SofiaT: Και εμένα η πρώτη μου μάσκα με ασπράδι αυγού και λεμόνι ήταν..

  9. @Nikol M: Ευγε που έχεις κάνει την πετσέτα! Την έκανα χθες βράδυ και ήταν full pampering night!

  10. @Sofia Marga: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει μάσκα με γιαούρτι. Νομίζω ότι θα νιώσω όπως λες εσύ με το αυγό.. άσε που μου κάνει και συσχετισμό ότι θα με γιαουρτώσουν!! Αχαχχαχαχα!!

  11. @Litsa: Σταμάτα καλέ! Σταμάτα!! Αχαχαχαχαχ!!

  12. @όλες: Εντάξει κατάλαβα… δεν βλέπω καμία να κάνει μάσκα με Nutella…

  13. …για τη nutella έχω διαφορετικά σχέδια….και δεδομένου ότι είμαι λίγο τεμπέλα ορισμένες φορές, αυτή η νωπή πετσετούλα στο mw είναι αυτό ακριβώς που μου χρειάζεται…χαχαχα…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.