Συνταγές Ομορφιάς με μέλι: νεότητα και λάμψη! Part 2.

 

 

Με τις επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές, καθαριστικές και προπαντός αποτοξινωτικές ιδιότητες του, το μέλι είναι το ιδανικό καλλυντικό προϊόν.

 

Mας  χαρίζει νεότητα, ευεξία, λάμψη, υγιές δέρμα και μαλλιά, αντιγήρανση και ανάπλαση.  Η κοσμετολογία έχει ανακαλύψει κι εκμεταλλευτεί εδώ και δεκαετίες τις δραστικές και αναντικατάστατες ιδιότητες του. Tο μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη δεν είναι μια καινούργια ανακάλυψη.

 

 

Η δράση τους στην αντιγήρανση και το lifting effect είναι μία από τις πιο συναρπαστικές σε ότι αφορά τα αποτελέσματα.  Στα μεγαλύτερα spa και beauty salon αυτού του κόσμου, η περιποίηση και οι θεραπείες με προϊόντα μελιού είναι κάτι περισσότερο από δημοφιλείς και δοκιμασμένες.  Από την απλή χρήση του ως καθαριστικό προσώπου, την θρεπτική, θεραπευτική και αναπλαστική μάσκα μαλλιών, έως την αποτοξινωτική δράση του στα πλαίσια εξειδικευμένου θεραπευτικού μασάζ σώματος, το μέλι πρωταγωνιστεί.

 

 

Στο πρόσωπο, το μέλι μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο καθαριστικό και βαθύ μεν αλλά ήπιο απολεπιστικό. Η εξαιρετική του δράση στην ακμή και στα δερματικά προβλήματα είναι γνωστή.  Ακόμα και η πολύ απλή χρήση, του να το απλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις πάνω στο πρόσωπο (εκτός της περιοχής των ματιών) και να το ξεπλένουμε στη συνέχεια με χλιαρό νερό, μπορεί να μας χαρίσει θεραπεία στην ακμή, ενυδάτωση στο ξηρό δέρμα, απολέπιση κι εξισορρόπηση στο λιπαρό, λάμψη στο θαμπό, σύσφιξη στο χαλαρό, τόνωση στο ώριμο και κουρασμένο.  Την χρήση του αντίστοιχα σε μάσκες προσώπου την έχουμε εξετάσει πολλές φορές στο beautyblog.gr & more.

 

 

Το μέλι απομακρύνει ήπια τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους κι ετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί τις ιδιότητες των προϊόντων περιποίησης, αλλά και τα πολύτιμα συστατικά του ίδιου, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό, ενυδατωμένο, αφράτο, απαλό και λαμπερό. Επιταχύνει την ανανέωση των ιστών και έλκει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόρια του, προσφέροντας υγρασία στο δέρμα.

 

Aς ξαναθυμηθούμε κάποιες μάσκες ομορφιάς που περιλαμβάνουν το ευεργετικό μέλι.

 

 

 

 

Αναζωογονητική, ενυδατική και λευκαντική μάσκα για νεανικά δέρματα:  (εφαρμόζεται μόνο το βράδυ)

 

Χρειάζεστε τον πολτό ενός αγγουριού, στον οποίο θα ρίξετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και μία κουταλιά μέλι. Απλώστε το στο πρόσωπό σας, σαν μάσκα. Θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας και θα φαίνεται πιο λαμπερή και φρέσκια.

 

Μάσκες αντιρυτιδικές, ανάπλασης και ενυδάτωσης:

 

-(εφαρμόζεται μόνο το βράδυ) Χρειάζεστε τον πολτό από ένα αγγούρι, προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml έλαιο αβοκάντο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα. Θα δώσει μοναδική λάμψη στο πρόσωπό σας παράλληλα με την ανάπλαση και την σύσφιξη που θα πετύχετε. Αφήστε τη να δράσει για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

 

-Ανακατεύετε 1 κουταλιά σούπας βρόμη σε  πολτό μπανάνας ή αβοκάντο ή παπάγια και 1 κουταλιά σούπας μέλι. Την απλώνετε στο πρόσωπο λαιμό, ντεκολτέ για λίγα λεπτά με απαλές κυκλικές κινήσεις και την αφήνετε για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες.  Ξεβγάζετε με άφθονο, χλιαρό νερό.

 

 

-Λιώνετε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο, προσθέτετε λίγο κουρκουμά ή σαφράν σε σκόνη, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml λάδι καρύδας. Την απλώνετε σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ για 15-20’ ενώ χαλαρώνετε ξαπλωμένες.  Ξεβγάζετε με άφθονο, χλιαρό νερό.

 

Απολεπιστική μάσκα

 

 Αναμείξτε 1 κουταλιά σούπας μέλι, 10ml έλαιο καρύδας και μισή κούπα νιφάδες βρόμης. Με ελαφριές κυκλικές κινήσεις την απλώνουμε στο πρόσωπο σαν να κάνουμε πίλινγκ και στη συνέχεια την αφήνουμε για 15-20’ πριν ξεβγάλουμε.

 

 

Σας έγραψα παραπάνω ότι το μέλι είναι και ο πρωταγωνιστής ενός εξειδικευμένου αποτοξινωτικού μασάζ σώματος,  το οποίο έκανα πρόσφατα και με ενθουσίασε. Σε επόμενο post θα σας περιγράψω αναλυτικά αυτή την εμπειρία.

 

Stella

 

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Υπέροχες ιδέες!!! Τη λευκαντικη μάσκα θα την κάνω το βράδυ και θα την εντάξω στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μου, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι..

  2. Η τέταρτη φωτογραφία με αυτό το τέλειο σχισμενο τζην και τα φοβερά μποτακια είναι το στυλ που λατρεύω!!!!

  3. Ούπς το σχόλιο πήγαινε στο άλλο post! ☺☺☺

  4. @Stella: με έβαλες σε μεγάλη περιέργεια τώρα με το honey massage… άσε που πλησιάζει και του Αγίου Βαλεντίνου.. μην αργήσεις να μας το γράψεις!!

  5. Καλημερα. Τα ωραια ποστ συνεχιζονται Ευχαριστουμε @Stella

  6. Η αντιρυτιδική φαίνεται τέλεια και είναι και εύκολη.Ευχαριστούμε STELLA!!

  7. Τέλειες ολες οι μάσκες!! Θα προτιμήσω να κανω αυτές με την βρώμη.Θα συμφωνήσω και εγώ με την
    @Τζουλια μην αργήσεις α μας πεις για το μασάζ σωματος!!

  8. Μου αρέσει πολύ ή απολεπιστικη μάσκα, που σίγουρα θα δοκιμασω! Αλλά, θα ήθελα πολύ να δοκιμασω και τη λευκαντική μάσκα, επειδή έχω παναδες από τον ήλιο. (παλιότερα χρησιμοποιουσα ένα προϊόν της Clinique με λευκαντική δράση) Απευθύνεται μόνο σε νεανικές επιδερμίδες ή μπορούμε να τη δοκιμασουμε κι εμείς, οι μεγαλύτερες;

  9. Τα διαβάσαμε από δεκα φορές και τα δύο posts! Και για την ατοπικη δερματιτιδα πρέπει να βοηθάει το μέλι🤔🤔

  10. @Sofia Marga Φυσικά και μπορουν και οι μεγαλύτερες. Μην τα φοβάσαι τα φυσικά συστατικά!
    Δοκιμάστε τα κορίτσια και θα δειτε. Συνέπεια θέλει μόνο κατά τα άλλα ισχύει κι εδω το less is more!

    @Julia @SofiaT Εβγαλα λαβράκι…. Stay tuned!

  11. Κ σιγουρα φανταζομαι οτι κ το μασαζ σωματος θα ειναι εξισου υπεροχο κ μια ωραια εμπειρια….το μελι κανει καλο παντου ….εγω αυτη την στιγμη που γραφω τρωω μελι κ καρυδια…αντικαθιστα επαξια το γλυκο…κ ειναι κ θρεπτικο…..μια μασκουλα με μελακι παντως θα την δοκιμασω…..

  12. @Γιούλα: Μμμμ.. μέλι με καρύδια.. Ζήλεψα.. πάω να πάρω καρύδια γιατί δεν έχω στο σπίτι και θα είναι το βραδινό μου dessert! Thanks Γιούλα για την ιδέα!

  13. Χαχαχαχ κ δευτερο γυρο ….ξαναβαλα…

  14. …την λευκαντική θα την δοκιμάσω κι εγώ …τι κι αν είμαι λίγο πιο ώριμη;;;Χαχαχα…
    Ευχαριστούμε τη Στέλλα μας.
    Στο μεταξύ ψάχνω να βρω το σχισμένο τζην με τα μποτάκια που λεει η Μaryl και για μια στιγμή φοβήθηκα πως θέλω οφθαλμίατρο.

  15. Κορίτσια αγαπημένα θα σας πω κ εγώ πως κάθε μήνα στην αισθητικό μου που κάνω θαραπεια οξέων μετά μου βάζει μια καταπληκτική μάσκα με μέλι και είναι φοβερη η καλύτερη μάσκα που έχω βάλει ποτέ μου είναι τις εταιρίας academie .. όποτε χιλια ναι κ στς σπιτικές συνταγές. .

  16. Αμάν τι μας κάνεις τώρα bb το φόρεμα το μαύρο με το μπουφανακι το σκούρο μπλε .. κ σπορ κ ελεγκαν συνδιασμος τέλειος. .

  17. @Celia Κι εγω το ίδιο επαθα χα χα χα! Μας τρέλλανε η Maryl!!!

  18. @ΓΙΟΥΛΑ@ Julia Κορίτσια ψύχραιμα με τα καρύδια και το μέλι ε….. χα χα χα 😉

  19. @ΓΙΟΥΛΑ @JULIA βρήκα ποια θα είναι η παρέα μου όσο θα βλέπω SURVIVOR…τέρμα τα γαριδάκια/πατατάκια….έχω και μέλι και καρύδια…χαχαχα…

  20. Αυτό με το μασάζ πολύ ενδιαφέρον ακούγεται 😉
    Μουτςς

  21. Kalimera bbgirls!!! Stella oles oi plirofories extes kai oi maskes simera einai katapliktikes!!! thelo ki ego more giato massage!!!
    filia polla!!

  22. Έχω κάνει αρκετές φορές μάσκα με μέλι… τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!!!!! Αν και με ταλαιπωρει λιγάκι που κολλάει με ανταμείβει το τελικό αποτέλεσμα!!!! 💙💚💛💙💚💛💙💚💛

  23. @NIKOL M θα το ξεπλένεις με ζεστή βρεγμενη πετσετα στο τελος και μετά το ξέβγαλμα με νερό, για να μην μένει ίχνος.

  24. Σκοπεύω να δοκιμάσω τις συνταγές σήμερα το βράδυ, ευχαριστώ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.