Valentine’s Alert! Honey Massage, κάναμε μασάζ με μέλι!

 

 

Μία από τις θεραπείες που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν μου είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία έως πρόσφατα, ήταν αυτή του αποτοξινωτικού μασάζ με μέλι.

 

Το μέλι θεωρείται, ότι μπορεί να κάνει θαύματα ειδικά στο λεμφικό σύστημα με την αποτοξινωτική του δράση.  Λέγεται, ότι η Κλεοπάτρα μαζί με το γνωστό στην Ιστορία μπάνιο από γάλα γαϊδούρας, έκανε και μπάνιο με μέλι.

 

Στα κορυφαία spa όλου του κόσμου εφαρμόζεται αποτοξινωτικό μασάζ με μέλι, όχι μόνο για την εξαιρετική δυνατότητα να επαναφέρει τον οργανισμό σε υγιή λειτουργία, απαλλάσσοντας από το δέρμα έως τα εσωτερικά όργανα από τις τοξίνες αλλά και για τα αποτελέσματα του στην κυτταρίτιδα, τις ραγάδες, το αδυνάτισμα και την τόνωση του μεταβολισμού. Οπότε ο πειρασμός ήταν πάντα μεγάλος…

 

 

Η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά μια μορφή καθαρισμού του αίματος, μέσω της αποβολής από το συκώτι των επιζήμιων στοιχείων που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό και κυρίως στο αίμα. Το συκώτι διαχωρίζει τις τοξίνες και τις καταστρέφει, αλλά στη διαδικασία συμμετέχουν παράλληλα και άλλα όργανα όπως τα νεφρά, το έντερο, οι πνεύμονες, οι λεμφαδένες και το δέρμα. Ωστόσο, όταν αυτό το σύστημα είναι εκτεθειμένο για πολύ καιρό στις τοξίνες και δεν τις έχει αποβάλλει εξ ολοκλήρου, κάθε σημείο του σώματος μας υποφέρει εξαιτίας της κακής λειτουργίας.  Από σωματική κόπωση, κακό ύπνο κι έλλειψη ενέργειας, μέχρι σακούλες στα μάτια και μαύρους κύκλους.

 

 

 

 

Ήταν λοιπόν μια πολύ ευχάριστη συγκυρία όταν ανακάλυψα, ότι μπορούσα να κάνω πλέον την πολυπόθητη θεραπεία στην περιοχή μου και μάλιστα σε χώρο κι από ανθρώπους που εμπιστευόμουν.  Αφέθηκα στα χέρια της εμπειρότατης Μαρίας στο Joy Massage κι απόλαυσα μια εμπειρία καλύτερη απ΄ότι την είχα φανταστεί.

 

Το αποτοξινωτικό μασάζ με μέλι ολοκληρώνεται σε τρεις συνεδρίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα διάστημα δέκα ημερών και με απόσταση 2-3 μέρες η μία από την άλλη.

 

Το σώμα χωρίζεται σε ζώνες ώστε να ευεργετηθούν και τα εσωτερικά όργανα. Στην πρώτη συνεδρία το μασάζ γίνεται στην πλάτη και τα πέλματα. Στην δεύτερη συνεδρία γίνεται στα πόδια από τα γόνατα και κάτω με σκοπό να ενεργοποιήσει τη λέμφο.  Στην τρίτη συνεδρία  επαναλαμβάνεται η διαδικασία στην πλάτη και ειδικά στο σημείο της καρδιάς στα χέρια, τους ώμους και τα πόδια από τα γόνατα και πάνω.

 

 

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται η συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι οι συνηθισμένες κινήσεις του μασάζ, αλλά μικρά δυνατά χτυπήματα με τις παλάμες πάνω στο σώμα, φυσικά με συγκεκριμένη ροή και διαδικασία σα να γίνεται η προσπάθεια να αποκολληθεί από το σώμα, όσο μέλι δεν έχει ήδη απορροφηθεί. Δεδομένου, ότι  το μέλι που χρησιμοποιείται είναι και επιβάλλεται να είναι 100% βιολογικό, γιατί όπως λέει πολύ σωστά και η Μαρία, “τι νόημα έχει να προσπαθώ να σου κάνω αποτοξίνωση βάζοντας σου ένα προϊόν γεμάτο χημικά και φυτοφάρμακα;”

 

Το μέλι απλώνεται υπέροχα ζεστό στο σώμα κι απορροφάται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ευεργετώντας επιπροσθέτως τον οργανισμό με όλα τα θρεπτικά συστατικά του.  Ο σκοπός είναι το μέλι που μένει πάνω στις παλάμες της Μαρίας κατά τη διαδικασία, να έχει ασπρίσει. Είναι η απόδειξη, ότι οι τοξίνες έχουν αφαιρεθεί. Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι ο καθένας βιώνει και περιγράφει εντελώς διαφορετικά την αίσθηση της συγκεκριμένης εμπειρίας. Άλλος την αναφέρει σαν μικρά τραβήγματα ή τσιμπήματα από μέσα προς τα έξω, άλλος σαν αίσθηση καθαριότητας, εγώ προσωπικά ένοιωσα μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας σαν να είχαν αλείψει όλο το σώμα μου με μέντα.

 

 

 

 

Το πρώτο 24ωρο μετά την θεραπεία, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τίποτα χημικό πάνω στο δέρμα σου, ούτε καν να πλυθείς με σαπούνι ή να βάλεις κρέμα σώματος ή άρωμα, εφ΄όσον δεν είναι απολύτως φυσικά προϊόντα.

 

Οι καλύτερες περίοδοι για ένα αποτοξινωτικό μασάζ είναι πάντα στις αλλαγές του καιρού ή των εποχών. Το φθινόπωρο προστατεύει από τις επερχόμενες ιώσεις κι ενισχύει το ανοσοποιητικό προκειμένου να τις αντιμετωπίσει.  Τον χειμώνα κρίνεται απαραίτητο αμέσως μετά τις γιορτές, γιατί απαλλάσσει από τις τοξίνες που έχουμε συσσωρεύσει και με το παραπάνω, μετά τις αναπόφευκτες καταχρήσεις των ημερών και παράλληλα θωρακίζει τον οργανισμό έναντι των χαμηλών θερμοκρασιών, που συνήθως στην Ελλάδα μας έρχονται μετά τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο. Την άνοιξη αντίστοιχα, προετοιμάζουν τον οργανισμό και το σώμα μας για την αλλαγή του καιρού προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι, απελευθερωμένοι από τον χειμερινό εγκλεισμό και τις επιπτώσεις των πιθανών λοιμώξεων που έχουμε υποστεί.  Τα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνουν την θεραπεία κάθε 2-3 μήνες.

 

 

 

 

Φυσικά, η προσωπική μου άποψη είναι ότι, πρόκειται για μια εξαιρετικά αναζωογονητική μέθοδο για να νιώσεις ευεξία, ν’ απαλλαγείς από κυτταρίτιδα, να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου, να βοηθήσεις τη λειτουργία του θυρεοειδούς αλλά και για να αισθανθείς το σώμα σου πιο απαλό και λαμπερό από ποτέ!

 

Η αλήθεια είναι, ότι για μένα υπήρξε μια απολαυστική εμπειρία την οποία έκανα το φθινόπωρο και σκοπεύω σύντομα να επαναλάβω. Δεν ξέρω εάν οφείλεται σε αυτό, πάντως μέχρι σήμερα δεν έχω αρρωστήσει στον φετινό χειμώνα.

 

 

Τι λέτε; Δεν είναι ένα μασάζ ιδανικό για πριν το St Valentine’s βράδυ;

 

 

Stella

 

 

 

 

7 Σχόλια
  1. Καλά δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιου είδους μασαζ με μέλι!

  2. Εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!! Αυτο δεν ειναι μασάζ ειναι ολόκληρη ιεροτελεστία!!!

  3. Από την περιγραφή και μόνο χαλάρωσα πού και να το κάνω.
    Μουτςς

  4. Και για πριν και για μετά και αν μπορούσα θα ήθελα να το εκανα κάθε διμηνο..

  5. Ιδανικό μασάζ! Super από κάθε πλευρά!…και γω δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιου είδους μασάζ !

  6. Πολύ ωραία επιλογή ένα μασάζ για εκείνη τη μέρα!! Ακουγεται πολύ ενδιαφέρον το μασάζ με μέλι…💚💚💛💛💜💜💙💙❤❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.