Christopher Kane: Τα ασχημότερα παπούτσια στον κόσμο.

 

 

 

Εδώ μέσα είμαστε απόλυτα ελεύθερες όλες, να γράφουμε την προσωπική μας άποψη χωρίς λογοκρισία. Aς ξεκινήσουμε με  Dad Sneakers – το hot trend για την Άνοιξη 2018- και θα σας πω τη δική μου άποψη,  η οποία όπως καταλάβατε, είναι αυτή που έγραψα στον τίτλο.

 

Φυσικά είμαι όμως ανοιχτή σε κάθε συζήτηση και αντιπαράθεση γιατί για παράδειγμα τις προάλλες η φίλη μου η Βένια, μου είπε ότι όσο αφορά τα Dad Sneakers,  δεν συμφωνεί μαζί μου- εκείνη τα βρίσκει πρακτικά, “εύκολα”, αναπαυτικά, ενώ χάρη στους χοντρούς πάτους που έχουν,  της χαρίζουν και λίγο έξτρα ύψος- πράγμα που το θέλει.

 

Τα Dad Sneakers ή αλλιώς chunky sneaker ή αλλιώς χοντροκομμένα αθλητικά, εκτός από τους παραδοσιακούς athletic οίκους (New Balance, Nike, Filla) τα είδαμε φέτος και σε haute couture οίκους όπως Balenciaga, Stella McArtney, Gucci, Louis Vuitton κλπ κλπ

 

Ακούστε τι θα γίνει τώρα. Παρακάτω θα δείτε κάποια που επέλεξα και η μέτρηση θα γίνει ανάποδα.  Θα ξεκινήσω δηλαδή  από το κάπως πιο φορέσιμο στο Νο 8  καταλήγοντας στο χειρότερο όλων, το Νο 1.

 

 

Νο 8 Filla

 

 

 

 

No 7 New Balance

 

 

No 6 Stella McArtney

 

 

No 5 Balenciaga

 

 

No 4 Acne Studios

 

 

No 3 Buffalo (όνομα και πράγμα,  για να κυνηγάς βουβάλια στα Great Plains)

 

 

 

 

Νο 2: Cucci

……χαχαχαχαχχχαχα!! χαχαχαχαχαχαχαχχ!!! χαχαχαχαχαχαχα!!! Πνίγηκα σας λέω από τα γέλια όταν το είδα αυτό, όχι τόσο για το σχήμα και την ασχήμια,  όσο για τα τεράστια πολύχρωμα logo.. εντάξει, εντάξει παπουτσάκι μου, Gucci είσαι, σε πιστέψαμε!

 

 

 

Kαι τέλος…

 

Νο 1!

ασχημότερο παπούτσι για τη χρονιά 2018 ανακηρύσσεται  χωρίς αμφιβολία αυτό το τερατούργημα παρακάτω δια χειρός Louis Vuitton (και δεν τους έφτασε ένα σχέδιο το έβγαλαν και σε πολλά για να υπάρξει ποικιλία στην ασχήμια)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν και μετρήσαμε ανάποδα για τα Dad Sneakers, το Χρυσό Μετάλλιο ασχήμιας δεν το δώσαμε ακόμα και αυτό πανηγυρικά πρέπει να δοθεί στον Christopher Kane. Nαι, ναι, ο ίδιος που πέρυσι αποφάσισε να βγάλει και τα Crocs στην πασαρέλα (ειδική μνεία για τα Crocs , ξεφεύγουν και από την παραδοσιακή ασχήμια είναι σε μια δική τους σφαίρα ασχήμιας)

 

Λοιποοον… Μήπως έχετε ακούσει την έκφραση «καλά, ορθοπεδικά φοράει;» Ξέρετε είναι αυτή η μεταφορική έκφραση που ισχύει για χοντροπάπουτσα. Σας πληροφορώ ότι χάρη στον Christopher Kane η έκφραση δεν θα είναι πλέον μεταφορική αλλά κυριολεκτική,  εφόσον ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με την εταιρεία ορθοπεδικών παπουτσιών Ζ- Coil  και μια γεύση του αποτελέσματος την βλέπετε παρακάτω .

 

Χρυσό Μετάλλιο Άσχημων Παπουτσιών FW 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

Προς τιμήν του,  ο σχεδιαστής δήλωσε «Κάνουν καλό στη μέση» (ξεράθηκα στα γέλια…)

ok. Τα μάτια μας τι φταίνε ωστόσο;

 

 

 

17 Σχόλια
  1. Να σου πω την αλήθεια ούτε εμένα μου αρέσουν είναι πολύ χοντροκομμένα και δεν χαρίζουν καθόλου γοητεία και στυλ στη γυναίκα άλλα η αλήθεια είναι ότι οι διάσημοι οίκοι μόδας πολλές φορές λανσάρουν πράγματα τα οποία τα μισούμε!!!

  2. Με τίποτα! Παρότι ειμαι fan των sneakers και του ευρύτερου στυλ, παρότι στη ζωή μου δεν καταφερα να φορέσω τακούνι παρά ελάχιστες μετρημένες φορές (και υπέφερα κάθε λεπτό…), παρότι έχω ήδη αναγκαστεί για λόγους υγείας να φοράω εδω και καμμιά 7-8 χρόνια, στην πλειοψηφία τους ανατομικά παπούτσια, λέω ΟΧΙ! Αυτά τα τερατουργήματα δεν θα τα φορούσα ποτέ!

  3. Εννοειται οτι ειναι κακασχημα ολα εξαιρω λιγο το νο 7 που οντως ειναι καποιο πιο απλο παπουτσι…καλημερα

  4. Καλα για τα LV archligth εχει γίνει ενα χαμός στο Pinterest.Εγω απο την άλλη θα συμφωνήσω μαζι σου
    αγαπημένη @Τζουλια ούτε με λοβοτομή δεν φοράω αυτο το πράγμα!!!!

  5. Δικαίως το νούμερο 1 βρίσκεται σ’αυτη τη θέση…το να το πω χοντροκομμενο, ειναι ειναι λιγο. Βέβαια, από την άλλη, γούστα είναι αυτά…Προσωπικά, δεν βρήκα εντελώς αουτ το νούμερο 2 (New Balance)

  6. Το πόσο πολύ συμφωνώ με την κατάταξη αυτή δε λέγεται!! Μα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν και μάλιστα αδρα για να τα αγοράσουν? Ποτέ βέβαια δεν ήμουν fan των sneakers αλλά τα παραπάνω(ειδικά τα ανεκδιηγητα Louis Volition) δεν τα φόραγα που να με πλήρωναν!! Ε,καλά ίσως να εξαιρούσα της Stella Mcartney. Πολύ ίσως όμως!!

  7. Είμαι σίγουρη πως ο Louis Vuitton εμπνεύστηκε από τα πόδια του αλόγου.Ίδια με οπλές το σχήμα τους.Για να μην πω ότι ζήλεψε την πρωτοτυπία των δημιουργών με τα αρώματα από τη βρώμη και το σανό.Οπότε σου λέει σανό εσείς άλογα εγώ.Και εκεί που θα τρέχαμε ανέμελες με ξέμπλεκες κοτσίδες στα λιβάδια τώρα θα καλπάζουμε.
    Όσο για τον Christopher Kane τον αγάπησα ένα παραπάνω μόλις αντιλήφθηκα το κρυφό μήνυμα χωρίς χρέωση που στέλνει σε όλο τον πλανήτη με τα συγκεκριμένα παπούτσια.
    (Ρίγη συγκίνησης νιώθω καθώς περιγράφω)
    Το κλειστό παπούτσι είναι ένας μεταμοντέρνος κόθορνος,από τα αρχαία χρυσά χρόνια προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σήμερα που φανερώνει την άποψη του σχεδιαστή πως πρέπει να μας επιστραφούν τα Ελγίνεια μάρμαρα επιτέλους.(Γιατί μόνο για αρχαίους Έλληνες ξέρουμε και όχι για αρχαίους Άγγλους ένα έλεος κάπου!)
    Το ανοιχτό παπούτσι είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στη σημερινή κατάσταση της χώρας μας με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.Είναι ολοφάνερο πως εδώ ο σχεδιαστής εμπνέεται από το κλασικά διαχρονικό Γερμανικό Trend πεδιλάκι με κάλτσα το κατακαλόκαιρο.
    Και για να το πάω και βαθύτερα σας λέω πως τα στρας που στολίζουν αυτά τα παπούτσια αριστουργήματα-εργαλεία αντίστασης στο κατεστημένο,συμβολίζουν τη ματαιότητα και την απατηλή λάμψη του life style των περιοδικών,των δημοσίων σχέσεων και του πλαστικού χρήματος.
    Φυσικά και δεν θα ήταν δυνατόν να αφήσω ασχολίαστη την τσάντα τη φορτωμένη με τα στρας που ξέμειναν από τα παπούτσια(αριστουργήματα-εργαλεία αντίστασης στο κατεστημένο να τα λέμε αυτά).
    Αυτή που λέτε αντικατοπτρίζει την περιπαικτική διάθεση του σχεδιαστή για όσες τρέξουν να αγοράσουν τα δημιουργήματά του αφού πρώτα περάσουν από την τράπεζά τους για να αιτηθούν καταναλωτικό δάνειο για να πληρώσουν.Γιατί δεν μπορείς κουκλίτσα μου να μεταφέρεις το υπερμοντέρνο,γεμάτο πορτοφόλι σου σε τσάντα των 0,04 ούτε εννοείται και σε επαναχρησιμοποιούμενη από του Βασιλόπουλου(κι ας “ακούγεται”αριστοκρατικό),ένα έλεος(ξανά)κάπου!
    Είμαι απόλυτα σίγουρη πως έχετε αρχίσει να βλέπετε τις φωτογραφίες του post με άλλο μάτι.
    Πάμε όλες μαζί να στηρίξουμε(πιο πολύ κι από το pretty bra) τον αγαπημένο(πια)Christopher Kane και όπου βλέπουμε αναφορά στο όνομά του αρκεί να σχολιάζουμε από κάτω “η Μακεδονία είναι ελληνική”,”Φέρτε πίσω την Καρυάτιδα” ,”Go back κυρία Μέρκελ” και άλλα τέτοια χαριτωμένα ώστε το μήνυμα χωρίς χρέωση να φτάσει παντού.
    Όσο για τα άλλα προτεινόμενα της λίστας δεν θα σχολιάσω,όχι γιατί δεν μπορώ αλλά γιατί αυτό το σχόλιο νιώθω πως είναι ωδή στον Christopher Kane και δεν θέλω να το επισκιάσει τίποτα(ούτε καν οι οπλές του LV)
    Μουτςς
    ΥΓ.Αν δεν ξεπουλήσεις ύστερα από όλα αυτά Christopher δεν θα φταίω εγώ.Εσύ ευθύνεσαι και οι συνεργάτες σου που σε συμβούλευσαν να πεις πως κάνουν καλό στη μέση.Ότι τι?Μας λες και γριές?Ότι εμείς δεν φοράμε από το πρωί ως το βράδυ τα τακούνια μας? Σε πληροφορώ πως ακόμα και όταν μαγειρεύουμε φοράμε γόβες 12ποντες και χωρίς φιάπα παρακαλώ που λέει και το Βικάκι.
    ΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

  8. @Litsa, υποκλίνομαι! Σου πάει η νύχτα! Ύψιστο λογοτεχνικό δημιούργημα!
    Τι να πω μετά από αυτό; Μόνο ότι για το Gucci τα κατάφεραν τέλεια αν ήθελαν να μοιάζει με κακέκτυπο αντίγραφο!

  9. Να πω την αλήθεια, αθλητικά φοράω καθημερινά, ακόμη και στο γραφείο – έχω καταργήσει τις “μπαλαρίνες”, που ναι μεν είναι σούπερ χαριτωμένες, αλλά σύμφωνα με τον ορθοπεδικό μου ό,τι χειρότερο υπάρχει σε παπούτσι. Στο δια ταύτα τώρα: με εξαίρεση τα δύο πρώτα της λίστας, που κάπως σώζονται (παρόμοια Fila είχα στο σχολείο, ασπρόμαυρα και η μαμά μου πολύ τα σιχαινόταν και έλεγε “πάλι τα χοντροπάπουτσα θα βάλεις”, τι αναμνήσεις, Θεέ μου!), τα υπόλοιπα είναι απλά… αίσχος! Ναι, επιεικώς απαράδεκτα, να συλληφθούν άμεσα όσες τυχόν τα φορέσουν από τη Fashion Police!
    @Litsa: Απλά προσκυνώ! Χαχαχαχα

  10. @Litsa: Που να το φανταζόμουν ότι οι κόθορνοι, θα σου έδιναν τέτοια έμπνευση; Χαράς ευαγγέλια για τον CK ούτε ψύλος στον κόρφο του!! 🙂

  11. @Amalia: Ναι, ναι!! Απόλυτο δίκιο!! Το Gucci έχει τέτοια χάλια που είναι σαν “μαιμού” Gucci!!

  12. @litsa,δεν έχω λόγια!Όσο για τα παπούτσια περιττό να πω ότι και να μου τα χάριζαν,δεν θα τα φορούσα.Είνα τελείως άκομψα.ι

  13. Να πω την αληθεια εγω σαν νιατο επηρεάστηκα από την συγκεκριμένη μόδα και τα new balance υπαρχουν στην παπουτσοθηκη μου! 💚💚💛💛💜💜❤❤💙💙 Σε σχέση με τα άλλα νομίζω είναι πιοοο φυσιολογικά και παραπέμπουν σε αθλητικα παπούτσια… Είναι πολύ άνετα και με βολεύουν πολύ στο καθημερινό περπατημα. Τα Louis Vuitton είναι άθλια! Απορώ αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον πλανήτη που τα φοράει!!! Αηδια σκέτη!

  14. @Nikol M: Δεν το συζητώ και εγώ τα φοράω τα 2-3 πρώτα της λίστας, αφού υπάρχουν φορές που το μόνο που θέλεις είναι άνεση και τίποτα παραπάνω. Απλά έδωσα λίγη έμφαση στο όλο trend που ξεφεύγει κάπως..

  15. @TINA KAN: Mισούμε να αγαπάμε, κάποιες φορές Τίνα μου!

  16. @SofiaT: Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα το σχόλιό σου γιατί ήθελα πολύ και τη γνώμη του “δικού μας” fashion forward bb girl aka, Fashion Minister.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.