Αφιέρωμα Σώμα: Λεμφικό μασάζ για κυτταρίτιδα και αδυνάτισμα.

 

 

 

Μεταξύ των εναλλακτικών και φυσικών μεθόδων καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, απώλειας πόντων και τοπικού πάχους, το μασάζ είχε πάντα μια υψηλή θέση σε ότι αφορά τ’ αποτελέσματα και τη δράση του.

 

Πέρα από την ευεξία, τη χαλάρωση και τη θεραπευτική προπαντός επίδραση που εισπράττει κανείς, η μάλαξη είναι κι ένας πολύ καλό τρόπος «παθητικής εκγύμνασης» των μυών και αποτοξίνωσης του λεμφικού συστήματος που έχει θαυμάσια αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται.

 

Έχοντας κάνει πολύ μασάζ στη ζωή μου και δη για θεραπευτικούς λόγους,  δοκίμασα φυσικά και τον συνδυασμό λεμφικού -αντικυτταριδικού κι έχω να πω, ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου από τα αποτελέσματα. Η Μαρία με τα θαυματουργά χέρια, του Joy Massage που εμπιστεύομαι τυφλά, μου έλυσε όλες τις απορίες για το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη θεραπεία, για ποιους λόγους είναι αποτελεσματική και σήμερα τις μοιράζομαι μαζί σας.

 

 

 

 

 

Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπισθεί δυναμικά με τον συνδυασμό λεμφικού και θεραπευτικού – αντικυτταριδικού μασάζ.  Μόνο το λεμφικό μασάζ ως τεχνική δεν αρκεί, είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει η θεραπεία.  Μόνο με το συνδιασμό και του λεμφικού μασάζ θα καθαρίσει και θα αποτοξινωθεί η λέμφος και θα απελευθερωθεί ο οργανισμός από τη χρόνια πολλές φορές συσσώρευση βλαβερών και τοξικών ουσιών που μπλοκάρονται στο σώμα και μετατρέπονται αναπόφευκτα σε κυτταρίτιδα. Θα ενισχυθεί επίσης ο μεταβολισμός και οι καύσεις και θα μπορέσουμε να χάσουμε πόντους. Επιπλέον, με το λεμφικό μασάζ καταπολεμείται η κατακράτηση υγρών, αυτή η τόσο συνηθισμένη κατάσταση που απασχολεί και βασανίζει τις γυναίκες.

 

Γιατί όμως το λεμφικό σύστημα είναι τόσο σημαντικό; Το λεμφικό σύστημα είναι υποβοηθητικό του φλεβικού και αποτελείται από αδένες, λεμφαδένες και ένα δίκτυο αγγείων. Στο λεμφικό σύστημα συμπεριλαμβάνονται οι αμυγδαλές, η σπλήνα, ο θύμος αδένας και αδενοειδείς εκβλαστήσεις.  Αυτό το σύστημα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, γιατί είναι ουσιαστικά η ανοσολογική του άμυνα, η διαδικασία απορρόφησης του λίπους και η ισορροπία κατανομής των υγρών στο σύστημα του οργανισμού.

 

Αν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και η λέμφος (το υγρό του λεμφικού συστήματος) δεν είναι σε κίνηση, το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει ανοσοποιητικά, να παράγει αντισώματα, να αποβάλλει τις τοξίνες, τα λίπη και τα υγρά που δεν χρειάζεται. Έτσι αρρωσταίνουμε, παχαίνουμε, συσσωρεύουμε κυτταρίτιδα και δεν λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως αναφέρει και η σπουδαία εναλλακτική θεραπεύτρια και συγγραφέας Louise Hay, το να μη λειτουργεί σωστά το λεμφικό μας σύστημα «Είναι μια προειδοποίηση πως ο νους πρέπει να επικεντρωθεί ξανά στα ουσιαστικά σημεία της ζωής, την αγάπη και τη χαρά».

 

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, από τα χέρια και τα μπράτσα ως ολόκληρο το μήκος των ποδιών, την κοιλιά, τους γλουτούς, του μηρούς ακόμα και στο λαιμό και το  πρόσωπο, με προσπάθεια να απελευθερωθούν και ανοίξουν τα σημεία που έχει «κλειδώσει» λέμφος και επιμένουν τα πρηξίματα η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

 

 

 

 

Για να αποδώσει η συγκεκριμένη θεραπεία έχει πολύ μεγάλη σημασία το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κυτταρίτιδα στο σώμα μας, αλλά και η συχνότητα των θεραπειών. Αν η κυτταρίτιδα βρίσκεται ακόμα κάτω από το δέρμα, δεν έχει εμφανισθεί σαφώς, αλλά την εντοπίζουμε με τη μάλαξη, τότε ακόμα και με 3-4 συνεδρίες αρκούν για να θεραπευθεί.  Αν η κυτταρίτιδα είναι εμφανής κι ανάλογα σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται τότε ίσως χρειαστεί ένας κύκλος συνεδριών (ένας κύκλος = 12 συνεδρίες) ίσως και περισσότεροι.  Η εκτίμηση της κατάστασης και ειδικά ο προσδιορισμός για πόσες περίπου θεραπείες θα χρειαστούν, γίνεται συνήθως μετά τις πρώτες μία με τρεις συνεδρίες, κατά τις οποίες φαίνεται πως και πόσο γρήγορα αντιδρά το σώμα.

 

 

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι επίσης η συχνότητα των θεραπειών. Όταν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε μια θεραπεία για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, τότε οι συνεδρίες επιβάλλεται να γίνονται μέρα παρά μέρα ή το πολύ ανά δύο μέρες, διαφορετικά δεν θα υπάρχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

Οι περισσότεροι από μας αντιμετωπίζουμε το μασάζ ως μία χαλαρωτική απόλαυση. Η θεραπευτική του όμως δράση σε πλήθος ασθενειών και προβλημάτων υγείας, αλλά και αισθητικής είναι τόσο δραστική, που αξίζει να το δοκιμάσουμε. Αν μη τι άλλο είναι μια μοναδική φροντίδα αγάπης για το σώμα και την ψυχή μας.

 

Stella

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Νομίζω πως θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου, ειδικά αυτή τη περίοδο!
    χχ

  2. @Sofia Marga: Και εγώ το ίδιο και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.

  3. @Stella: Πες μας λίγο για τιμές. Για 1 συνεδρία, για 3-4 συνεδρίες ή αν κάποια θέλει να κανει έναν κύκλο συνεδριών. Φαντάζομαι σε αυτή την περίπτωση μειώνεται και η τιμή.

  4. Δεν ξέρω πόσο χρεώνεται το λεμφικό στα άλλα κεντρα μασάζ. Στο συγκεκριμένο που αναφέρομαι εγω, οι τιμές είναι πολύ οικονομικές (κάτω των 20€) γιατί γίνονται κατα καιρούς διάφορες προσφορές πακέτων και ειδικών θεραπειών που συμφέρουν.

  5. @Stella: Τι λες; Πολύ καλή τιμή! Ευχαριστούμε Stella μας!

  6. Λεμφικο μασάζ σε πρόσωπο και σώμα κάνω κ εγώ, αν όχι κάθε μήνα, σίγουρα στο δίμηνο εδώ και κάμποσα χρονάκια, και όντως τα αποτελέσματα είναι εμφανή και από την πρώτη φορά.. Φεύγουν οιδηματα και τονωνεται η λεμφος και έτσι αποβαλλονται οι τοξινες και μειώνεται πολύ η κατακρατηση υγρών..

  7. Καλημερα Περυσι δοκιμασα πρωτη φορα μασαζ κατα της κυταριτιδας. Απο την εμπειρια μου θα σας πω καποια πραγματα. Το κυριοτερο ο μασερ να ειναι αντρας. Εχει περισσοτερη δυναμη στα χερια του απο τις γυναικες και κυριολεκτικα λειαινει το σωμα. . Ποναει πολυ το σπασιμο των ογκιδιων της κυταριτιδας αλλα εγω με 5 συνεδριες ειδα τα ποδια μου σε πολυ καλη κατασταση Πηγαινα μια φορα την εβδομαδα και μπορω να πω οτι η οψη του φλοιου πορτοκαλιου μου ηταν κατα 80 % πιο λεια απο πριν. Μακαρι να το ειχα κανει νωριτερα. Και ξαναλεω μονο με αντρα. Εκανα την πρωτη μερα με κοπελα και ηταν σαν να μου εκανε χαλαρωτικο μασαζ. Ευτυχως που ελειπε στο δευτερο ραντεβου και ειδα την διαφορα. Φυσικα και συνεχισα με τον Γιωργο τον νεαρο μασερ

  8. @RANIA Θα μου επιτρέψεις, με όλη μου την καλή διάθεση, επειδη έχω κανει πολυ μασαζ στη ζωή μου και με άντρες και με γυναίκες να σου πω, ότι η διαφορά βρισκεται στην τεχνική και στην σωστή επαγγελματική κατάρτιση του άλλου που ξέρει τι πρέπει να κάνει προς θεραπεία και όχι στο φυλο. Οι φυσιοθεραπευτές ξέρουν πόση δυναμη πρέπει να ασκήσουν κατά περίπτωση με τα χέρια τους και όχι να χαιδέψουν, τους το έχουν μάθει στις σχολές τους και είναι ανεξάρτητο φύλου (εχω προσωπική εμπειρία και γι ‘αυτό επιμένω). Αυτοι που χαιδευουν όπως λεω κι εγω είναι αυτοι που επι της ουσίας δεν εχουν καμμια διαθεση να κάνουν θεραπευτική δουλειά αλλά να σπαταλήσουν τον χρόνο. Επειδη ο άλλος είναι άντρας δεν σημαινει, ότι θα ασκησει πανω σου όλη του τη δυναμη, δεν ειναι θεμα δύναμης το μασάζ ειναι θεμα κεντρικών νευρώνων και μυών. Εμενα προσωπικά με θεράπευσε με όλη τη σημασία της λέξης από ινομυαλγίες εναμισι χρόνου η Μαρία, που αναφερω στο ποστ.

  9. @Stella μου θα συμφωνησω στο εξης. Να ειναι ο αλλος επαγγελματιας. Ισως η μαλλον σιγουρα εγω επεσα σε κοπελα που απλως κοιταζε να φυγει ο χρονος. ΟΓιωργος δεν πιεζε με δυναμη εκανε αυτο που λες στοχευμενη πιεση εκει που υπηρχε προβλημα. Παντως οπως και αν εχει ειμαι προκατελημμενη εναντι των γυναικων μετα απο αυτο.. Σιγουρα εσυ ξερεις πολυ περισσοτερα απο προσωπικη εμπειρια και αφου λογω των προβλματων σου εκανες πολλα χρονια μασαζ και εχεις εμπιρεστατωμενη αποψη. Θα παω και φετος και θα δω

  10. Τα αποτελέσματα πόσο κρατάνε?
    Μουτςς

  11. Και τι δεν θα έδινα για ένα μασάζ σε όλο μου το σώμα αυτήν την στιγμή;;!!!💙💚 Πρόσφατα βίωσα την εμπειρία του αυθεντικού τουρκικού hamam στην Κωνσταντινούπολη. Με έτριβε μια τουρκαλα και ένιωθα λες και πετούσα στον ουρανό! Σας λέω μόνο ότι όταν βγήκα από κει έκανα μισή ώρα να συνέλθω και προσπαθούσα μετά βίας να περπατησω προς το ξενοδοχείο… Ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει! 💙💛💚❤

  12. @LItsa Οπως και όλα τα πράγματα Λίτσα μου θελει τη συντηρηση του. Εξαρταται απο το σώμα και το βαθμό κυτταρίτιδας και φυσικα τη συντήρηση που θα κάνεις απο κει και πέρα.
    @NIKOL M ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ!!!!! Απίστευτη εμπειρία, όπως αντίστοιχα και στην Ταυλάνδη.
    @ΡΑΝΙΑ Ετσι ειναι Ράνια μου, όπως τα λες. Πάντα οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά σε όλα.

  13. @Rania & Stella:

    Δεν ξέρω τι συζήτηση έχετε πιάσει, πάντως εγώ, θέλω τον Γιώργο της Rania.
    …………..
    Aχαχαχαχαχααχ!!!

    Εντάξει αστειεύομαι και μάλιστα θέλω και εγώ να πω κάτι που θα σας ακουστεί πολύ περίεργο. Δεν αντέχω τα μασάζ. Δεν αντέχω να με πιάνουν, να με τρίβουν, να μου βάζουν λάδια, να γλιστράνε τα λάδια, κλπ κλπ κλπ- δεν έχω χειρότερο. Φυσικά είμαι η χαρά όλων των φίλων μου, αφού όποτε με καλούν για μασάζ στέλνω εκείνες/ ους.

    Επίσης έχω και μια εξαιρετικά άσχημη εμπειρία σε πολύ γνωστό (κάποτε) «ινστιτούτο ομορφιάς» όπου το μασάζ που μου έκαναν με γέμισε κυτταρίτιδα- την οποία στα 20 δεν είχα. Και έκανα πολλά χρόνια να την ξεφορτωθώ. Στο ίδιο ινστιτούτο μου έδωσαν και «ειδική» διατροφή που περιλάμβανε ως βασικές τροφές σπανάκι και φακές για 30 ημέρες και όταν τέλειωσαν οι μέρες, τσίμπησα και μια ωραιότατη σπαστική κολίτιδα φυσικά.

    Τέλος το πιο περίεργο από όλα. Αν και με λες (και είμαι) ένας πολύ ανοιχτόμυαλος, χαλαρός, καθόλου συντηρητικός άνθρωπος, τις πολύ λίγες φορές (σε επαγγελματικά ταξίδια) που δεν μπορούσα να αρνηθώ κάποιο μασάζ, αν τύχαινε ο μασέρ να είναι άντρας, ένιωθα πάντα πολύ άβολα και αμήχανα.

    ‘Ίσως πρέπει να δώσω άλλη μια ευκαιρία.

  14. Καλημερα Τζουλια. Μαλλον για λογους που εχουν να κανουν με την ντροπη μου εβαλαν γυναικα την πρωτη φορα. Στην δευτερη επισκεψη με πολλες συγνωμες μου ειπαν αν μπορω να δεχτω τον Γιωργο γιατι η αλλη κοπελα δεν ειχε ερθει στην δουλεια. Ευτυχως που εγινε αυτη η αλλαγη. Παντως απο τοτε που ξεπερασα την ντροπη μου να γδυνομαι στον γυναικολογο πλεον δεν με νοιαζει. Αισθανομαι ανετα ως προς την γυμνια αλλα μονο αβολα για την κυταριτιδα και την χαλαρωση

  15. Αχ κ να ξεραυτε ποσο σας νιωθω!!! ΠΙΣΤΕΥΩ πολυ στο μασαζ και στο χαλαρωτικο και στης κυτταριτιδας. Το κακο ειναι οτι για το λεμφικο που τοσο θελω (τρελη κατακρατηση εκανα ανεκαθεν, ποσο μαλλον τωρα που ειμαι εγκυος κ με πολλα παραπανω κιλα) ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ στη Λαρισα!!!!! Οποτε ζητω τα φωτα σας: γνωριζετε καποιον/α η ινστιτουτο που να κανει λεμφικο??? Αν ναι, please…share it with me!!!!!
    Σας φιλω bbgirls!!
    ps: καλα ποσο μα ποσο καιρο ειχα να γραψω κατι???

  16. @RANIA: φοβάμαι πάρα πολύ μήπως κάποιος-α ανειδίκευτος-η αισθητικός, επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως προανέφερε η JULIA, γιατί το έχω ξανακούσει.
    Ποιό είναι το ινστιτούτο στο οποίο αναφέρεσαι; είχες όντως ορατό αποτέλεσμα σε 5 συνεδρίες;

  17. Καλημερα CRISTI Δεν ζητησα να δω αν εχει πτυχιο αλλα εκ του αποτελεσματος εμεινα ικανοποιημενη. Οντως ειδα αποτελεσμα και μαλιστα σημερα τους πηρα τηλεφωνο να ξαναπαω Μου ειπαν οτι ο Γιωργος εχει φυγει αλλα εχουν αλλον αντρα. Φυσικα εκλεισα μαζι του για την Τεταρτη και θα δω αν ειναι οπως περυσι. Το ινστιτουτο ειναι στην Καλλιθεα και ανηκει στην αλυσιδα MASSASE. Στην οδο Σιβατανιδου….καλη σου εβδομαδα

  18. Λεμφικό μασάζ ότι καλύτερο για την κυτταρίτιδα και ότι συνεπάγεται!!!!Ξεκίνησα προπερσι πρώτη φορά και για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα μου εξαφάνιζε το 90τοις εκατό την κυτταρίτιδα!!!!!!!!!Και είχα πολυυυυυ!!!Σε ενάμιση μήνα εξαφανίστηκε!!!! Διατηρείται για ένα χρόνο περίπου!!Είναι κομμάτι μου πια !Τις πρώτες μέρες έχει πολυυυ πόνο ,στη συνέχεια απλά το απολαμβάνεις!!!!Κορίτσια τολμήστε το σας μιλάει ο άπιστος Θωμάς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.