Με την υπογραφή Faber – Castell.

 

 

Φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια παρουσίας των προϊόντων Faber-Castell στην Ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα αρχεία εξαγωγών του κεντρικού εργοστασίου της Faber-Castell.

 

Εκτός αυτού, σύντομα θα εορταστεί άλλη μια χρονιά ορόσημο αφού φέτος συνπληρώνονται επίσης και 20 χρόνια συνεργασίας ανάμεσα στην A.W. Faber-Castell GmbH και την Notos Com Συμμετοχές ΑΕΒΕ, αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων Faber-Castell και της premium σειράς Graf von Faber-Castell στην Ελλάδα.

 

Η εορταστική εκδήλωση για τη διπλή αυτή επέτειο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 22 Μαρτίου 2018.

 

 

 

 

Στην εκδήλωση θα είναι παρών ο κόμης Charles von Faber-Castell, επικεφαλής του Premium τμήματος της εταιρείας και εκπρόσωπος της 9ης γενιάς της οικογένειας Faber-Castell, οι κύριοι Μιχάλης και Χρήστος Παπαέλληνας, βασικοί μέτοχοι της Notos Com Συμμετοχές και πλήθος καλεσμένων από το χώρο του εμπορίου, των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καλεσμένους θα έχει η κα Άλκη Ζεη, στην οποία θα απονεμηθεί τιμητικός τίτλος από τον κόμη Charles von Faber-Castell.

 

 

Ο κόμης Charles von Faber-Castell

 

Ο κόμης Charles von Faber-Castell, Γεννημένος το 1980, βρίσκεται στην ένατη γενιά της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρεία και είναι σήμερα ένας εκ των επικεφαλής του διάσημου brand και διατηρεί ζωντανή την παράδοση σε μια από τις παλαιότερες βιομηχανίες στον κόσμο που παραμένει οικογενειακή.

 

 

 

 

 

Η Faber-Castell

Με έτος ίδρυσης το 1761, η Faber-Castell αποτελεί μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες παγκοσμίως, και μια από τις λίγες που παραμένει οικογενειακή εδώ και 9 γενιές. Κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή μολυβιών γραφής και ζωγραφικής, με ετήσια παραγωγή μεγαλύτερη των 2.000 εκατομμυρίων τεμαχίων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγοστές εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από 120 χώρες και διαθέτει 14 εργοστάσια παραγωγής και 23 θυγατρικές εταιρείες και στις πέντε ηπείρους.

 

 

Tα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Stein της Νυρεμβέργης

 

 

 

 

Στην Ελλάδα η παρουσία της τοποθετείται στα τέλη της δεκαετίας του 1920 ενώ τα προϊόντα Faber-Castell αποτελούν εδώ και χρόνια συνώνυμο της ιστορίας γραφής και της υψηλής ποιότητας και κατέχουν ηγετική θέση και στην Ελληνική αγορά.

 

 

9 Σχόλια
  1. Τα μολύβια Faber-Castell, τα καλύτερα μολύβια που έχω χρησιμοποιήσει και τα χρησιμοποιώ από τότε που πρωτοπηγα σχολείο, αλλά και οι κόρες μου..Αδιαμφισβητητη ποιότητα!

  2. …εγώ θυμάμαι τα Faber-Castell όταν ήταν απλά Faber (μην ακούσω σχόλια για την ηλικία μου) 🤣😁😀😉😜
    Δεν μπορώ παρά να μην κάνω συνειρμό με το βιβλίο ”Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο” από την Άλκη Ζέη που αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων, «το παραμύθι της ζωής της», που ξεδιπλώνεται από τη Σάμο ως την Αθήνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και τα Δεκεμβριανά, έως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου….αν δεν το έχετε διαβάσει,κάντε το….μπορείτε να το βρείτε και σε pdf.

  3. Είναι λιτά, με σταθερή ποιότητα και δεν κουράζουν το χέρι. Η εξέλιξή τους είναι και χαριτωμένη.

  4. Μάρκα-Eγγύηση!Κι εγώ τα θυμάμαι τα faber @Celia!!xaxaxa!!

  5. Τα καλύτερα μολύβια! Διαχρονική αξία! 💚💛💜💙💖❤

  6. @Celia: Faber τα θυμάμαι Celia μου κ εγω…το Castel το θυμάμαι από την εποχή που πήγαινε σχολείο η μεγάλη μου κόρη..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.