Προτείνουμε: 3 νόστιμες νηστίσιμες συνταγές.

 

 

Νηστεία δεν σημαίνει κατ ανάγκη, άνοστες συνταγές, ούτε συνεχόμενη λήψη όσπριων, θαλασσινών και ζυμαρικών. Ακολουθούν τρεις εύκολες, νόστιμες και θρεπτικές νηστίσιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

 

Πλιγούρι με μανιτάρια και πιπεριές.

 

 

 

 

Υλικά:

250 γρ. πλιγούρι, 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά, 1 κρεμμύδι μικρό, αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικά),  1 κ.σ πελτέ ντομάτας, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση :

Βράζετε 500 ml νερό αλατισμένο και ρίχνετε το πλιγούρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτετε τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το βρασμένο πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγο νεράκι και τον πελτέ και το αφήνετε να βράσει 5 λεπτά.

 

 

Λαχανόρυζο λεμονάτο

 

 

 

Υλικά:

1 λευκό λάχανο  περίπου 1 κιλό,  1 μεγάλο πράσο, 1 κρεμμύδι ξερό, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, 250 ml. ζωμό λαχανικών, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι, χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάχανο και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε το λάχανο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και το ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.

 

 

 

Σουπιές με σπανάκι

 

 

 

 

Υλικά:

1 κιλό καθαρισμένες σουπιές, 1 κιλό σπανάκι, 1 φλ. λάδι, 2 κρεμμύδια, 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί, λίγο άνηθο και δυόσμο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές σε μικρά κομμάτια. Όταν πάρουν μια βράση σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να μισοψηθεί. Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Δοκιμάστε τες και να είστε βέβαιοι ότι θα επωφεληθείτε από τη γεύση και τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που θα σας προσφέρουν!

 

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία!

 

Αθηνά Παπατσαράκη

Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

[email protected] / insta: athina.pap92

 

 

 

15 Σχόλια
  1. Το λαχανόρυζο πάντως σκέφτομαι να το κάνω αύριο! Ολες πάντως γίνονται άνετα κάθε στιγμή του χρόνου χωρίς το πρόσχημα της νηστείας. Ωραιότατα υγεινά μενού!

  2. Σκέφτομαι να κάνω ταμπουλέ την πρώτη συνταγή γιατί τον τελευταίο καιρό το τρώω πολύ και μου αρέσει πολύ και βάζω και μπόλικο λεμονάκι.. μου άνοιξε η όρεξη και είναι νωρίς ακόμα..

  3. To λαχανόρυζο το φτιάχνω συχνά και το πληγούρι μου αρέσει πολύ και με λεμόνι,λάδι αλλά και με σαλτσούλα!

  4. …εγώ αντικαθιστώ το σπανάκι με λάχανο ή πράσσο…το σπανάκι δε μου αρέσει….ούτε το πλιγούρι μου αρέσει….μάλλον θα ακολουθήσω την ιδέα της Τζούλιας!!

  5. Ωραίες προτάσεις! Το λαχαχανορυζο το κάνω συχνά, ακόμα πιο light, αλλά το σπανάκι με τις σουπιές είναι σκέτος πειρασμός!!!
    χχ

  6. Το πληγουρι με τα μανιτάρια και τις πιπεριές είναι η συνταγή που θα φτιάξω αύριο! Αγαπάμε οικογενειακως το πληγουρι, το φτιάνω συχνά, ειδικά τα βράδια, βρασμένο ή ταμπουλε και το θεωρώ superfood!

  7. Ωραίες συνταγές!!!Θελω να τις φτιάξω ολες!!

  8. χαιρομαι που σας άρεσαν οι συνταγές, και σίγουρα όπως λες και εσυ @STELLA είναι πολύ ωραία φαγητά για κάθε στιγμή. Εγώ προσωπικά το πληγούρι με τα μανιτάρια το τρώω πολύ συχνά και συνήθως μέσα στο πίατο μου βάζω μια κουταλιά γιαούρτι όταν είναι ακόμα ζεστο. Δοκιμάστε και αυτή την επιλογή μετά τη νηστεια 🙂

  9. Θα δοκιμάσω το πλιγούρι με αυτό τον τρόπο μήπως και μου αρέσει γιατί δεν το πολυσυμπαθώ.
    Μουτςς

  10. @Athina Papatsaraki Να μας γράψεις κι άλλες τέτοιες συνταγές Αθηνά. Εύκολες, υγιεινές και παντός καιρού… Ολες μας θέλουμε γρήγορες οικογενειακές λύσεις για φαγητό, γιατι καμμιά μας δεν έχει χρόνο για πολλά, πολλά. Αλλά το γρήγορο και το υγιεινό δεν πάνε πάντα παρέα, οπότε θέλουμε τη βοήθεια σου. Ευχαριστούμε για τα ωραία άρθρα!

  11. Σήμερα έφαγα σουπιες με σπανάκι! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά σε περίοδο νηστείας… 💚💛💜💙❤ πολύ ωραίες Συνταγές! Ευχαριστούμε

  12. Έφτιαξα το λαχανορυζο σήμερα και ήταν πολύ νόστιμο! Ευχαριστούμε Αθηνά!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.