Aveda: επιτέλους και στην Ελλάδα!

 

 

 

 

Mε αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, με cruelty free (χωρίς δοκιμές σε ζώα) φιλοσοφία, με έντονη φιλανθρωπική δράση,  προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας και   βοηθώντας κοινότητες ανά τον κόσμο,  αλλά και με προϊόντα που οι φόρμουλές τους δεν υστερούν αλλά μάλλον υπερτερούν,  η Aveda έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα.

 

Και ίσως θυμάστε πριν από κάποιους μήνες που είχα κάνει ένα teaser εδώ μέσα, γράφοντας ότι επιτέλους έρχεται μια μάρκα που περίμενα εδώ και πολύ καιρό. Φυσικά εννοούσα την Aveda.

 

Διαθέσιμη σε 30 χώρες, η Aveda δημιουργήθηκε από τον πολυβραβευμένο κομμωτή,  Horst Rechelbacher, το 1978 στη Μινεάπολη της Αμερικής, με όραμα να προσφέρει στους επαγγελματίες ομορφιάς φυσικά προϊόντα που θα βοηθήσουν τους ίδιους, τους πελάτες τους, τη Γη και τις κοινότητές της.

 

 

 

 

 

Εμπνευσμένη από την Αγουρβέδα, την 5.000 ετών αρχαία ινδική θεραπευτική παράδοση, η Aveda αντιμετωπίζει την ομορφιά με ολιστικό τρόπο, κατά τον οποίο τα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής, το σώμα και το δέρμα είναι ένα, οπότε τα προϊόντα και οι υπηρεσίες φροντίζουν τις ανάγκες των πελατών από “την κορυφή ως την ψυχή”.

 

Την Aveda την εμπιστεύονται περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες ομορφιάς παγκοσμίως ενώ τα προϊόντα βρίσκονται σε περισσότερα από 9.000 κομμωτήρια.

 

 

 

 

Ας δούμε μαζί κάποιες από τις αξίες της Aveda

 

Συστατικά φυσικής προέλευσης

Η Αveda δημιουργεί προϊόντα υψηλής απόδοσης και φυσικής προέλευσης, που προάγουν την ευεξία των πελατών της αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν τη Γη. Στην Aveda πιστεύουν ότι ο καλύτερος ειδικός ομορφιάς είναι η φύση, για αυτό παρασκευάζουν τα προϊόντα  με ανανεώσιμα συστατικά από φυτά.

 

 

Cruelty Free – Δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα

 

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης το 1978, πυλώνας της αποστολής Aveda είναι να φροντίζει τον κόσμο και τα ζώα με τα οποία ζούμε μαζί. Δεν κάνουμε δοκιμές σε ζώα και δε ζητούν από κανέναν να το κάνει για λογαριασμό τους. Τα προϊόντα  «δοκιμάζονται σε ανθρώπους».

 

 

 

 

Smells like Aveda

Τα προϊόντα  είναι γνωστά και για το χαρακτηριστικό τους υπέροχο άρωμα από αγνά εκχυλίσματα λουλουδιών και φυτών.

 

 

 

Περιβαλλοντική Ευθύνη

Είναι  η πρώτη εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο που κατασκευάζει τα προϊόντα της  με 100% αιολική ενέργεια και η πρώτη εταιρεία που υπέγραψε το Ceres Principales το 1989 – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιεί τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν πρακτικές που δεν επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη λειψυδρία ή άλλες προκλήσεις βιωσιμότητας.

 

 

 

 

 

Πρωτοπόρος στην Κατασκευή Συσκευασιών από Ανακυκλώσιμα Υλικά

Όλες οι συσκευασίες των προϊόντων είναι φτιαγμένες από PCR υλικά -υλικά που έχουν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί πριν ανακυκλωθούν- και ανακυκλώνονται και αυτές με τη σειρά τους.

 

 

 

 

Ο Μήνας της Γης της Aveda,  είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που από το 1999 έχει καταφέρει να συγκεντρώσουμε πάνω από $56εκ. για να βοηθήσει οργανισμούς να συνεισφέρουν ενεργά στη διάσωση του περιβάλλοντος. Από το 2007, πάνω από $50εκ. έχουν αξιοποιηθεί για θέματα που αφορούν το νερό.

 

 

Η Aveda Συμμετέχει επίσης  και στο Μήνα Πρόληψης Του Καρκίνου Του Μαστού κάθε Οκτώβριο. Από το 2001, έχει δωρίσει περισσότερα από $4εκ. στο Ίδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο του Μαστού (BCRF)® μέσω πωλήσεων ειδικής έκδοσης αγαπημένων προϊόντων για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της Cruelty Free έρευνας για τα περιβαλλοντικά αίτια και την σχέση τους με τον καρκίνο του μαστού.

 

 

 

 

Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σε λίγες μέρες μέσα στον Απρίλιο ανοίγει και το  πρώτο flagship Aveda-ΤΕΟ Lifestyle κομμωτηρίο στην Αθήνα. Τα εγκαίνια του κομμωτηρίου, σηματοδοτούν και την είσοδο της μάρκας στην ελληνική αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα μας απασχολήσει πολύ ακόμα αυτή η μάρκα.  Σε επόμενα posts θα σας μιλήσω για τα best sellers προϊόντα μαλλιών, για προϊόντα περιποίησης – ναι υπάρχουν και αυτά στη γκάμα της- για τις εξαιρετικές της βαφές μαλλιών, για τα fashion show που πρωτοστατεί, κάποιες από εσάς ίσως να έχετε και την “εμπειρία Aveda”, έχουμε και τι δεν έχουμε να λέμε…

 

 

Tα εξαιρετικά προιόντα Aveda θα τα βρείτε στο Attica Golden Hall όπου μπορείτε να απολαύσετε και εντελώς δωρεάν ιεροτελεστίες ομορφιάς καθώς και στο κομμωτήριο Aveda Teo Lifestyle Ηρώων Πολυτεχνείου 6, Νέα Ερυθραία, Αθήνα.

 

 

14 Σχόλια
  1. Πάντα αγαπώ να διαβάζω για τέτοια brands! Ωριμάζει το κοινό, ωριμάζουν και τα όσα καταναλώνουμε προς μία ουσιαστικά πρασινη κατεύθυνση. Πολύ χαίρομαι!

  2. @Stella: Και πίστεψέ με, εξαιρετικά προιόντα και φόρμουλες που δουλεύουν.

  3. Που ακριβως ανοιγει; Σε ποια περιοχη;

  4. Πολύ ωραία νέα! Brand που δείχνει ευαισθησία σε πολλούς τομείς! Θα περιμένω ακόμα περισσότερα να μάθω στη συνέχεια!
    χχ

  5. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ… ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ!

  6. Κ μονο που δεν γινονται πειραματα σε ζωα ειναι μεγαλο συν…….

  7. Σωστός ο τίτλος. Επιτέλους και στην Ελλάδα!

  8. Καλησπέρα!!! Αγαπώ πολύ τα προιόντα τους και ιδίως τα σαμπουάν είναι λαχταριστά σε αρώματα και υφές. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε bbgirls!!

  9. Με το που είδα το όνομα αμέσως σκέφτηκα ότι θα έχει σχέση με την ayuverda και χαίρομαι που δεν διαψευστηκα διαβάζοντας πιο κάτω.. Καλή επιτυχία, δεν την έχω ξανακούσει αλλά σίγουρα θα την έχει με όσα διάβασα!

  10. Εχω ξετρελαθει!!!! Περιμενω να ακούσω και αλλα νεα!!!

  11. Πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσω.
    Μουτςς

  12. …μου είχε μιλήσει για το brand μια φίλη…από τη Minnesota κι αυτή…τα καλύτερα μου είχε πει…

  13. Δεν τη γνώριζα τη μάρκα αλλά από δω και πέρα θα την παρακολουθώ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.