New Entries: 8 νέα ανοιξιάτικα αρώματα.

 

 

 

H φίλη μου η Αλεξία έκανε το πρώτο της μπάνιο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Καλά δεν είμαστε όλες Αλεξίες, αλλά πάντως όπως τα βλέπω τα πράγματα πολύ σύντομα θα μιλάμε για καλοκαιρινά αρώματα, οπότε ας προλάβουμε τουλάχιστον να δούμε κάποια νέα αρώματα της Άνοιξης.

 

Γιατί όπως το σπίτι μας είναι έτοιμο για Spring cleaning και η γκαρνταρόμπα μας έτοιμη για ανανέωση,  το ίδιο ισχύει και για την αρωματική μας γκαρνταρόμπα.

 

Here you are:

 

 

Elie Saab “Le Parfum in White”

 

 

 

 

Γι’ αυτό το πρώτο άρωμα του οίκου ο ίδιος ο Saab λέει ότι δημιουργήθηκε για «ξεχωριστές περιστάσεις»,  για έναν γάμο φορώντας για μια μακριά λευκή έξωμη  τουαλέτα στη βραδινή δεξίωση. Δημιουργοί του αρώματος ο (αγαπημένος) Francis Kurkdjian και ο Jerome Di Marino που δημιούργησαν μια λευκή «συμφωνία» από musk, γιασεμί sambac, με πικάντικα εκχυλίσματα από μανταρίνι και αχλάδι. Παιώνια, ylang ylang από τη Μαδαγασκάρη και κρεμώδης βανίλια το κάνουν πιο «πονηρό» και όχι «νυφικά» άσπιλο.

 

 

 

Jean Paul Gaultier “Eaux Fraiches”  Limited Edition

 

 

 

 

Μετά την Betty Boop, τον Popeye, την Wonderwoman και τον Superman – τώρα είναι η σειρά του καλλιτέχνη André Saraiva να δώσει μορφή στις συλλεκτικές εκδόσεις του οίκου για το2018. Tα μπουκάλια του αρώματος δείχνουν την παιγνιδιάρικη πλευρά τους,  η γυναικεία εκδοχή έχει στο ντεκολτέ ένα σχήμα καρδιάς και η ανδρική εκδοχή κλείνει το μάτι στις συμβατικές πεποιθήσεις. Στις νότες τους τώρα,  το Classique Eau Fraîche είναι έρνα άρωμα ανατολίτικο με υδάτινα στοιχεία. Ασυνήθιστες ενώσεις λευκών λουλουδιών,τζίντζερ, ζαχαροκάλαμου, σορμπέ λεμονιού, βανίλιας και musk, που δημιουργήθηκαν από την αρωματοποιό Daphne Bugey. Το αντρικό Le Mâle Eau Fraîche είναι ένα ανατολίτικο fougère εμπλουτισμένο με tonka bean, σανταλόξυλο και βανίλια, που δημιουργήθηκε από την αρωματοποιό Nathalie Gracia‐Cetto.

 

 

Kenzo “World” Eau de Toilette

 

 

 

Έχουν χυθεί μελάνια και έχουν χτυπήσει αλύπητα τα πληκτρολόγια εδώ μέσα από κάποιες από εσάς που έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στα αρώματα του συγκεκριμένου οίκου. Το νέο Word φέρνει στο μυαλό το Eau de Parfum αλλά είναι σίγουρα πιο «ελαφρύ»,  πιο δροσερό.  Φρουτώδες και λουλουδάτο με εκχύλισμα από άνθή αμυγδαλιάς, αχλάδι, παιώνια και ίριδα. Και βλέποντας το μπουκάλι δεν μπορώ να μη ρωτήσω, “τι λέτε, σας κλείνει το μάτι;”

 

 

 

Cartier “La Panthère” Eau de Toilette

 

 

 

 

To parfume είναι μυθικό. Ένας «πάνθηρας» που αποπνέει αισθησιασμό και ελευθερία φλοράλ chypre (sandalwood perfume) το οποίο η αρωματοποιός Mathilde Laurent έχει φτάσει στα όρια της «ζωώδους φύσης». Η νέα έκδοση Eau de Toilette είναι πιο δροσερή floral, musk με το άρωμα της γαρδένιας να διαχέεται, ανάλαφρα και με μεγαλοπρέπεια,  με παρέα το sexy σανδαλόξυλο.

 

 

Prada “Candy Sugar Pop”

 

 

 

 

 

To λέει και το όνομά του: καραμέλα και ζάχαρη, γλυκό έως εκεί που δεν παίρνει, χαρούμενο σαν pop τραγούδι και με μπουκάλι εμπνευσμένο από pop art. Nότες φρέσκου ροδάκινου και βανίλιας αναμειγνύονται με το περγαμόντο και τη μανόλια. Στην κορυφή συναντούν νότες μήλου και πράσινων εσπεριδοειδών και δημιουργούν αυτή την  οσφρητική δημιουργία.

 

 

Versace “Dylan Blue” Pour Femme

 

 

 

Μετά την επιτυχία του αντρικού Versace Dylan τώρα και η γυναικεία του έκδοση. “Με το Dylan Blue Pour Femme αποτίνω φόρο στη θηλυκότητα. Ένα δυνατό αισθησιακό αλλά και εκλεπτυσμένο άρωμα για τη γυναίκα που ξέρει τη δύναμή της”  δήλωσε η Donatella. Φρουτώδες αλλά και ξυλώδες με νότες από πράσινο μήλο, γαρύφαλλο, τριαντάφυλλο, γιασεμί, ροδάκινο και στη βάση πατσουλί και μόσχος. Tribute και στην ελληνική μυθολογία με το κεφάλι της Μέδουσας- που λατρεύει ο συγκεκριμένος οίκος- να κοσμεί το μπουκάλι.

 

 

YSL “Mon Paris Couture” Eau de Parfum.

 

 

 

 

Η νέα προσθήκη στην οικογένεια του Mon Paris από τρεις δημιουργούς,  της Dora Baghriche, του Olivier Cresp και του Harry Fremont. Ξεκινά με τις γνώριμες έντονες νότες περγαμόντου, γκρέιπφρουτ και σμέουρου αλλά με υδάτινη φρεσκάδα από νότες  λίτσι και μανταρίνι. Οι βασικές νότες της καρδιάς λευκή παιώνιας και  άνθος πορτοκαλιάς εμποτίζονται με εκχύλισμα από μπουμπούκια τριαντάφυλλου και το άρωμα ολοκληρώνεται  με πατσουλί Γουατεμάλας, ambrox και λευκό μόσχο. Αποτέλεσμα: ένα νέο chypre floral citrus άρωμα.

 

 

Σας άρεσε κάποιο, περισσότερο από κάποιο άλλο;

 

 

12 Σχόλια
  1. Εχοντας φορέσει κι αγαπήσει το La Panthere Eau de Parfum legere έχω να πω, ότι είναι ένα συγκλονιστικό άρωμα, αισθησιακό και θηλυκό για κάθε εποχή, αλλά περισσότερο για άνοιξη και καλοκαίρι. Δεν ξερω πως είναι η νέα version του eau de toilette, αλλά το legere έχει μια “τεράστια γαρδένια τιαρέ”, όπως μου είχε πει και πριν τρία χρόνια που πρωτοκυκλοφόρησε η υπουργός μας MariaA.

  2. Μου κίνησε την περιέργεια το Versace “Dylan Blue” Pour Femme. Περίεργη μείξη…

  3. Λατρεύω τα αρώματα, τις μυρωδιές…όλα συνδεδεμένα στο μυαλό μου πρόσωπα, μέρη, καταστάσεις..!
    Προσωπικά με εξιταρει ή περιγραφή του αρώματος του Cartie, από τα συστατικά του αλλά & από τη δημιουργό του, που λέει πως έφτασε στα όρια της “ζωωδους φύσης”
    χχ

  4. Εγώ πάλι θα ήθελα να δοκιμάσω το Elie Saab αφού είναι και το πρώτο άρωμα του οίκου.

  5. Απο οσα διαβασα και τα λεγομενα της @Στελλα μας θα διαλεξω τον οικο Cartie!

  6. Α, το Candy Sugar Pop το μύρισα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ, σούπερ χαριτωμένο. Το Kenzo δε μου κλείνει το μάτι, δε μου αρέσει η συσκευασία, μου κάνει λίγο κιτς. Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω το YSL, έχω μια μικρούλα τόση δα αδυναμία.

  7. Διαλέγω το Candy Sugar Pop…girly και παιχνιδιάρικο!

  8. Κλασικα YSL & VERSACE,είναι αγαπημένα κ εγώ σαν σταθερό ζώδιο είμαι πιστη στις αδυναμίες μου!

  9. Versace διαλέγω για την περιγραφή και για το εντυπωσιακό μπουκάλι.
    Μουτςς

  10. Επιτέλους…μύρισε άνοιξη!!!! 💚❤💙💜💛Είδα γιασεμί στο άρωμα του Versace και Elie Saab οπότε εγώ εκει θα μείνω! Το kenzo μου κλείνει το μάτι σε ότι αφορά το μπουκάλι του! Υπέροχο και παιχνιδιαρικο μπουκάλι το prada!!!! ❤❤💙💙💜💜💚💛💛

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.