Met Gala 2018: Με Καθολική έμπνευση.

 

 

Πολλοί λένε και έχουν δίκιο,  ότι η βραδιά της Anna Wintour – τουλάχιστον όσο αφορά τη Μόδα – είναι πολύ πιο σημαντική από το κόκκινο χαλί των Oscars.

 

Το Costume Institute Gala που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του μήνα Μάιου,  στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης,  είναι το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό γεγονός της μητρόπολης με δωρεές που αγγίζουν εκατομμύρια δολάρια. Ιδρύθηκε το 1948 από την εκδότρια Eleanor Lambert και η Έκθεση έχει πάντα ένα κεντρικό θέμα. Το φετινό θέμα ήταν «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”

 

Εγώ πάλι στο βιβλίο- βιογραφία της Wintour που βλέπετε παρακάτω, γραμμένο από  τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Jerry Oppenheimer (χωρίς φυσικά τη συγκατάθεσή της) έχω διαβάσει ότι τη Met βραδιά, καμία απολύτως από τις ultra διάσημες καλεσμένες της,  δεν επιλέγει η ίδια τι θα φορέσει.

 

 

 

 

Τις επιλογές των ρούχων τις κάνει η ίδια η Wintour μήνες πριν, αφού εξάλλου είναι και η μόνη που έχει δικαίωμα να βλέπει όλες ανεξαιρέτως τις haute couture συλλογές των διάσημων σχεδιαστών πριν καν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στα catwalks (αυτό το μάθαμε και στο Devil Wears Prada) και φυσικά για τη βραδιά της, θέλει τον πλήρη έλεγχο, τα θέλει όλα να είναι τέλεια και όπως ακριβώς τα έχει οραματιστεί και γι αυτό το λόγο,  συνδυάζει celebrities με σχεδιαστές. (πχ Madonna με JP Gaultier αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο – οπότε χάνει εδώ έναν πόντο για μη- πρωτοτυπία)

 

 

Τώρα λοιπόν ξέρετε που οφείλονται κάποιες από τις εμφανίσεις που θα δούμε σήμερα.

 

 

Rihanna με Maison Margiella

 

 

 

Sarah Jessica Parker με Dolce & Gabbana

 

 

 

Lana del Ray με Gucci

 

 

 

Cardi B με Moschino

 

 

 

 

Frances MacDormand  με Valentino και Philip Tracey

 

 

 

Winnie Harlow με Tommy Hilfiger

 

 

Lily Collins με Givenchy

 

 

Blake Lively με Versace

 

 

Diane Kruger με Philip Tracey

 

 

Madonna με Jean Paul Gaultier

 

 

 

Kate Bosworth με Oscar de la Renta

 

 

Cara Delevingne με Dior

 

 

 

Όσο για το βιβλίο φυσικά σας το συστήνω,  γιατί αν μη τι άλλο θα το απολαύσετε και θα πάρετε μια γεύση από τη γυναίκα που βρίσκεται στο τιμόνι και στην πρώτη γραμμή μιας βιομηχανίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Δείτε και ένα ενδιαφέρον video που μόλις έλαβα μέσα στο Atelier του Tommy Hilfiger με δημιουργίες για το Met Gala. Είναι ονειρεμένο…

 

 

 

 

29 Σχόλια
  1. Πρωτότυπο ως ιδέα, λίγο κιτς (μου φαίνεται) η εκτέλεση. Ας όψεται που γίνεται για καλό σκοπό. Από τις εμφανίσεις μου άρεσαν αυτές της Lily Collins και της Madonna, πιο κοντά σε αυτό που φαντάζομαι ως “καθολική ενδυμασία”, μαύρο gothic, ένας συνδυασμός saint/sinner. Το δε φόρεμα της Kate Bosworth απλά ονειρικό – θα μου πεις Oscar de la Renta είναι αυτός (αχ!). Επίσης, όλως παραδόξως μου αρέσει και το outfit της “σιχαμένης” (ναι, τη SJP εννοώ) σαν άλλης Queen of Hearts!

  2. Ενδιαφέρον αυτό για την Wintour δεν το ήξερα. Από τα φορέματα μου άρεσε το θεαματικό Versace της Blake Lively.

  3. @Sheena: Εντελώς μεταξύ μας και ντροπή, αλλά τι της έμελλε να πάθει της φουκαριάρας της SJP. Πάντως νομίζω θα ήταν πιο τίμιο αν η Anna παραδεχόταν ότι πλέον το dress code των event παραπέμπει περισσότερο σε costume party. Δηλαδή ok είναι costume party “Costume Institute Gala” είναι αυτό και φτάνει την Μόδα στα άκρα. (οκ γράφοντας κατέληξα αλλού τελικά..)

  4. Συμφωνώ με τη @Sheena καταπληκτικό το Oscar de la Renta και μου άρεσε πολύ και η λευκή δημιουργία του Tommy Hilfiger.

  5. Kathe xrono perimeno ki ego na do ti tha foresoun!! Palie evlepa xtes to Devil wears Prada kai eixame tin idia syzitisi me to bbboy gia tin Wintour kai to pos o logos tis einai nomos! Mou aresoun aftes oi ekdiloseis ki as thymizoun costume party giati afinetai eleftheri i dimiourgikotita tou sxediasti. Pou allou tha mporouses na foreseis tetoia rouxa? Ego vevaia kallista tha kykloforousa me stemma kai toualeta alla den mou vgainei to budget!

  6. @Julia: Αυτό ακριβώς! It would make more sense, I guess. Ένα theme party, όπου ο καθένας θα μπορούσε να φορέσει το κοστούμι που του αρέσει / ταιριάζει / θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη εντύπωση.

    @ΜariaA: Και εγώ το ίδιο, αλλά στην καλύτερη εδώ να καταλήξεις με εκείνα τα λευκά πουκαμισάκια με τα μανίκια που δένουν πίσω!

  7. Επίσης, μιας και που πριν ξέχασα να το σχολιάσω. Τι ακριβώς έχει συμβεί στη Lana del Rey; Τρόμαξα να την αναγνωρίσω!

  8. Μπράβο που έκανε κάτι τέτοιο διαφορετικό η Anna και φυσικά για καλό σκοπό μου άρεσε πολύ ιδέα άλλα όχι ολα τα φορέματα πολύ κιτς κάποια, θεα η Blake Lively !!!

  9. @MariaA: Εσύ αγαπημενη που είσαι στο Λονδίνο, θα βρεις πολύ εύκολα το βιβλίο – αυτοβιογραφία της Wintour- αν δεν κάνω λάθος σε κάποιο WH Smith το είχα αγοράσει και νομίζω θα το ευχαριστηθείς πολύ!

  10. @Sheena: ναι!! αυτό ήθελα να γράψω αλλά κάπως περίεργα μου βγήκε το συντακτικό. Anyway, ευτυχώς με κατάλαβες! Καλέ έχεις απόλυτο δίκιο!! Αφού στην αρχή νόμιζα ότι έκανα λάθος και το τσέκαρα πάλι για να σιγουρευτώ ότι είναι η Lana!!

  11. Δεν ξέρω γιατι αλλα ψηφίζω ολα τα μαυρα outfit !! Μάλλον οπως είπε και η Sheena το βλέπω και εγώ ποιο gothic.Ειναι και η ενδυμασία των ιερέων /μοναχές μαύρη.Τα αλλα outfit μου κάνουν περισσότερο παπική ενδυμασία …

  12. Φοβερό Met Gala, έχετε δίκιο κορίτσια και εγώ το προτιμώ από τα Oscar όσο τουλάχιστον αφορά τη Μόδα. Πόσο “προχωρημένο” το απίστευτο Dior της Cara! Αριστούργημα! Θέλει και κορμί βέβαια, αλλά είναι αριστούργημα και τόσο fashion forward!

  13. @SofiaT: Καλά τα λες Σοφάκι!! Θα τρίζει η Παπική τιάρα με την τιάρα της Rihanna! χαχχαχχαχα! Και έχεις απόλυτο δίκιο η Lily Collins εξάλλου καλόγρια “ντύθηκε” δια χειρός Givenchy και με τους σταυρούς της και με τα κομποσκοίνια της και με τα απ’ όλα της!

  14. Ή δημιουργία του Versace μου άρεσε, και πιστεύω πως ανταποκρινόταν καλόγουστα στο θέμα του gala.

  15. @όλες: Συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μη το γράψω αυτό. Φανταστείτε τώρα να γινόταν κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα δηλαδη ένα φιλανθρωπικό event σε κάποιο Μουσείο με θέμα “Η Μόδα στην Ορθοδοξία” και με special guest star την Ελένη Λουκά..
    νταξ… δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο, ο νοών νοείτω.

  16. Συμφωνώ με τη Sheena ως προς το κιτς της υπόθεσης, αν και τη Rihanna τη βρήκα εντυπωσιακή!! Τρομακτική όμως η Lily Collins ( ποιος τη μισεί και την έκανε έτσι?) και σαν γερασμενη βασίλισσα η Sara Jessica Parker

  17. @Maryl: Ναι και εγώ σταναχωρέθηκα με την εμφάνιση της SJP. Μόνο 3-4 χρόνια είναι μεγαλύτερη από την Jennifer Lopez αλλά δείχνει πολύ πιο γερασμένη και κουρασμένη. Η μαμά μου λέει, ότι αυτό συμβαίνει λόγω της εξαιρετικής της αδυναμίας (είναι πάρα πολύ αδύνατη) και ίσως έχει δίκιο..

  18. “Συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μη το γράψω αυτό. Φανταστείτε τώρα να γινόταν κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα δηλαδη ένα φιλανθρωπικό event σε κάποιο Μουσείο με θέμα “Η Μόδα στην Ορθοδοξία” και με special guest star την Ελένη Λουκά..
    νταξ… δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο, ο νοών νοείτω.”

    Ολα τα λεφτά!!! Ελιωσα!!!!! Πάντως η ιδέα με εξιτάρει τρελλά!!!!

  19. @Stella: Και γω γελάω μόνη μου, μόνο που το σκέφτομαι…αλλά φοβάμαι θα βρεθώ στο πυρ το εξώτερον από την Μαντάμ Λουκά.

  20. …στην Ελλάδα γκαλά με θέμα ”η μόδα στην Ορθοδοξία” θα είχε για guest τη Μιμή Ντενίση…κι αυτά τα περίεργα που φοράνε η RiRi κι η SJP στο κεφάλι τους θα φάνταζαν καπελλάκια του baseball μπροστά στα αντίστοιχα της Θεοδώρας!!!
    Στο μεταξύ,εγώ αν ήμουν SJP δε θα δεχόμουν με τίποτα να φορέσω αυτό το πράγμα μπροστά σ’ όλη την αφρόκρεμα της μόδας στη ΝΥ…sorry, SJP…sorry D&G!!
    Ψηφίζω τη δημιουργία Tommy Hilfiger…η καλύτερη μακράν και μάλιστα φορεμένη από την ”ιδιαίτερη” Winnie Harlow = the perfect combo!!
    Πάντως, το συγκεκριμένο gala στο ΜΕΤ έχει χάσει την αίγλη του …όπως κι η Anna Wintour αυτό το ιδιαίτερο touch που την διέκρινε…γνώμη μου…

  21. @Celia: Αχ καλά λες, καλε!! Μιμή ως Θεοδώρα του Βυζαντίου!! Excellent idea! Bravo!👏
    Συμφωνώ απόλυτα για την SJP όσο για την Anna δεν είναι μόνο δική σου γνώμη πολλά ακούγονται στα «πηγαδάκια» της μόδας τους τελευταίους μήνες.. ίσως ήρθε η ώρα η fashion queen να παραδώσει το στέμμα της.

  22. @Celia: Μέσα στα «Χρυσάφια» η KKW η οποία είναι μια άλλη πλέον, από τις πολλές επεμβάσεις.

  23. @JULIA, συμφωνώ απολύτως…είναι μια άλλη πλέον!!

  24. Καπου πηρε το ματι μου την Stella Maxwell Η οποία φορούσε μια τουαλετα που είχε επάνω εικόνες Αγίων! Μεγάλη η χάρη τους!!! Ότι πρέπει για 15Αυγουστο στην Τήνο!!! Ας αρχίσουμε να τα λανσαρουμε και μεις να δείτε τι έχει να γίνει!!! ❤💙💜💛💚

  25. Από όσα είδα( στο instagram ειδικότερα) σχημάτισα την εντύπωση πως η Wintour πρέπει να είναι μεγάλο troll.Διάλεξε ένα ακραίο θεματάκι και περίμενε να δει τις καλεσμένες να καταφτάνουν καμαρωτές για να σκάσει στα γέλια.
    Μουτςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.