Διατροφή: Ένα smoothie «βόμβα» ομορφιάς!

 

 

Αλλάζουν οι εποχές, και εμείς μαζί ακολουθούμε.  Αφού είμαστε κομμάτι αυτού του οικοσυστήματος  συνειδητά ή ασυνείδητα οι αλλαγές της φύσης αλληλεπιδρούν με την υπόστασή μας.

 

Καλούμαστε λοιπόν να ακολουθήσουμε την Άνοιξη και σύντομα το Καλοκαίρι που ακολουθεί. Καλούμαστε  να αλλάξουμε σύμφωνα με τις επιταγές της νέας εποχής. Και εφόσον είναι η εποχή της άνθισης και της αναζωογόνησης της φύσης, είναι η εποχή που μας καλεί να ανθίσουμε και να αναζωογονηθούμε. Πώς;

 

Προσκαλώντας μας να βγούμε και να πάρουμε όσες ποιο πολλές ηλιαχτίδες μπορούμε και που στερηθήκαμε τον χειμώνα.  Προσκαλώντας μας να κοιμηθούμε περισσότερο κάποιες μέρες, δίνοντας στο σώμα μας την δυνατότητα να επιδιορθώσει κυτταρικές βλάβες, ή ξυπνώντας μας κάποιες άλλες μέρες νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε τον πρωινό ήλιο, και να συντεθεί ή πολύτιμη βιταμίνη D.

 

 

 

 

Μας προσφέρει μια πληθώρα χρωματιστών λαχανικών και φρούτων,  πολύ θελκτικών αν σκεφτούμε τα υπέροχα χρώματα τους, τα οποία θα καθαρίσουν και θα ελαφρύνουν τον οργανισμό μας από την κατανάλωση των ποιο βαρέων τροφών  του χειμώνα, θα ενυδατώσουν την επιδερμίδας μας,  και θα μας κάνουν ποιο όμορφες, πιο λαμπερές, όπως άλλωστε και τα πάντα γύρω μας.

 

 

Σπαράγγια, παντζάρι, αντίδια, αγκινάρες, ραδίκια, ραπανάκι, σέσκουλο, μπρόκολο, κουνουπίδι, κρεμμυδάκια φρέσκα  είναι αυτά που θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας.

 

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτά τα λαχανικά  έχουν εξαιρετικά αποτοξινωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες στα βασικότερα όργανα-«εργαστήρια» του οργανισμού των οποίων η λειτουργία παίζει καθοριστικό ρόλο στην άνθιση και αναζωογόνηση του, στον καθαρισμό του. Αναφέρομαι στο συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα.  Ούτε τυχαίο ότι  επιδρούν στην βελτίωση της ποιότητας του αίματος και του κυκλοφορικού συστήματος. Τι σημαίνει αυτό;  Kαλύτερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

 

 

 

 

Όσο για τα φρούτα, την σημαντικότερη θέση κατέχουν τα εσπεριδοειδή, δηλαδή λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπ φρούτ και φυσικά η πολυαγαπημένη φράουλα! Αυτά τα φρούτα αποτελούν και τις βόμβες βιταμίνης C. Η Βιταμίνη της λάμψης και της ομορφιάς!

 

 

Για  το λόγο αυτό διάλεξα μια συνταγή smoothie με αποτοξινωτικά ένζυμα, ουσίες που βοηθούν την πέψη, υποστηρίζουν το έντερο και αποφέρουν ευεξία και το ονόμασα «Χαμογελαστό  smoothie »

 

 

Δοκιμάστε το και νιώστε την φρεσκάδα και τη ζωντάνια παρέα με όλα τα λουλούδια της Άνοιξης που βλέπετε να αναδύονται σε όλο τον κόσμο,  σε χρόνο μηδέν!

 

 

Χαμογελαστό  smoothie!

1 μερίδα

 

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό καρύδας

1 φλιτζάνι ανανάς φρέσκος

½ φλιτζάνι φρέσκος κόλλιανδρος

½ φλιτζάνι σπανάκι

1 χουρμάς χωρίς το κουκούτσι

Λίγο πιπέρι καγιέν

 

 

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και δουλέψτε τα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Απολαύστε.

 

Καλή νέα εποχή σε όλες και όλους!

 

 

Άλκηστη Παλίδου.

Διαιτολόγος- Σύμβουλος διατροφής

 

 

Η Άλκηστη Παλίδου πήρε το πρώτο πτυχίο Διαιτολογίας-Διατροφής από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούβαιν στις Βρυξέλλες. Eιδικεύτηκε στην Διατροφή και Δημόσια υγεία όπου απέκτησε και τον αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Τίτλο (Ms) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος του Συλλόγου Διαιτολόγων των Βρυξελλών.  Παρακολουθεί και εξετάζει τα σύγχρονα διατροφικά ρεύματα (Vegan, Ωμοφαγία, Palaio, Ιπποκράτειος- Διατροφή, Σούπερ-Τροφές).

 

Το μότο της είναι ΔΙΑΤΡΟΦΗ,  αναγραμματισμός της λέξης ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

 

 

 

 

 

6 Σχόλια
  1. Εμένα μου άρεσε πολύ το μοτο διατροφή που είναι αναγραμματισμος της λέξης Αφροδίτη, πολύ έξυπνο και σωστό!!!

  2. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να δείχνουμε πιο όμορφες!!! Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η καλή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα! ❤💛💙💜💚

  3. Απολαυστικό από κάθε άποψη το ποστ! Το smoothie μπαίνει στα favorites! Καλή εβδομάδα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.