Beauty Must Have: Mascara Mania, βρες και κέρδισε!

 

 

 

Αν και στον κόσμο της ομορφιάς – ευτυχώς για μας- υπάρχουν προϊόντα για όλα τα budget και τα βαλάντια εν τούτοις υπάρχει ένα προϊόν στο οποίο καλό είναι να μην κάνουμε εκπτώσεις- καλό είναι να επιλέγουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η αγορά.

 

Μιλάω φυσικά για τη mascara και ειδικά όσες από εσάς, φοράτε φακούς επαφής όπως εγώ- καταλαβαίνετε τι εννοώ.

 

Το ίδιο όμως ισχύει για όλες μας. Ένα προϊόν που βάφει τις βλεφαρίδες και τόσο κοντά στα μάτια μας αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι άριστης ποιότητας.

 

Αγαπώ mascara. Τις λίγες φορές που δεν τη χρησιμοποιώ νιώθω, «γυμνή», άτονη, «κουρασμένη». Η μάσκαρα πάντα μας δείχνει πιο φρέσκιες, πιο ξεκούραστες πιο «ζωηρές». Ακόμα και ένα τέλειο μακιγιάζ στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν μια πλειάδα προϊόντων, είναι ανολοκλήρωτο αν οι βλεφαρίδες είναι άτονες. Αντίθετα με δυο μόνο προϊόντα ένα κόκκινο κραγιόν και μια  μάσκαρα, μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα.

 

 

Ακoλουθούν κάποιες ερωτήσεις και απαντήσεις γι αυτό το αγαπημένο item του νεσεσέρ μας τις οποίες πιστεύω ότι θα βρείτε ενδιαφέρουσες (κάποιες από αυτές είναι ερωτήσεις που μου κάνουν συχνά οι φίλες μου)

 

 

 

 

 

 

Πότε πρωτοεμφανίστηκε η μάσκαρα;

Γύρω στη δεκαετία του 1950 έκανε την εμφανισή της η μάσκαρα στην μορφή που την ξέρουμε σήμερα. Οι χημικοί χρησιμοποίησαν ειδικά έλαια, για να δημιουργήσουν μάσκαρα που  να κρατάνε πολύ, να είναι αδιάβροχες και να κάνουν τις βλεφαρίδες βελούδινες και απαλές.

 

 

Πόσο κρατάει η μάσκαρα από τη στιγμή που θα ανοιχτεί;

Τρεις μήνες είναι το περισσότερο χρονικό διάστημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μάσκαρα αν και κάποιες εταιρείες καλλυντικών θεωρούν ότι μια μάσκαρα μπορεί να κρατήσει έως και 6 μήνες. Ειδικοί οφθαλμολόγοι δε, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης από τη στιγμή που η μάσκαρα περιέχει ειδικές συντηρητικές ουσίες που προστατεύουν από βακτηρίδια. Πάντως οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η μάσκαρα πρέπει να αντικαθίσταται ανά τρεις μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

 

 

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε curler πριν απλώσουμε mascara;

Τίποτα δεν είναι «απαραίτητο»,  αλλά οι περισσότεροι μακιγιέρ πιστεύουν ότι είναι “must” για τέλειες βλεφαρίδες. Πιέστε μια φορά τις βλεφαρίδες σας και αμέσως θα δείξουν πιο μακριές και πιο πλούσιες. Για να κρατήσουν οι βλεφαρίδες σας γυριστές προς τα πάνω, για πιο πολλές ώρες, πιέστε το για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε το, πραγματικά πετυχαίνει!

 

 

Τι θα μου πήγαινε καλύτερα μαύρη ή χρωματιστή μάσκαρα;

Ο γενικός κανόνας είναι ότι η μαύρη πάει σε όλες ενώ η καφέ – ιδιαίτερα στις φυσικές ξανθές- κάνει πιο απαλό το βλέμμα. Παρόλα αυτά οι χρωματιστές μάσκαρα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι με το μαύρισμα, είναι ότι πρέπει για εντυπωσιακές και σέξι εμφανίσεις.

 

 

Οι αδιάβροχες μάσκαρα είναι πραγματικά «αδιάβροχες»;

 Βεβαίως. Το σκ που μας πέρασε η φίλη μου η Λίνα φορούσε μια αδιάβροχη έντονη μπλε μοβ mascara. Αφού κάναμε tour στα χωριά της Τήνου, ανεβήκαμε και κατεβήκαμε βουναλάκια, φάγαμε το μεσημέρι σε γραφικό ταβερνάκι και μετά έκανε και μια βουτιά στη πισίνα του ξενοδοχείου, η mascara δεν μουτζουρώθηκε, δεν έτρεξε,  δεν κουνήθηκε ρούπι.

 

 

 

 

 

 

 

Τι γίνεται αν μου είναι αδύνατον να φορέσω μάσκαρα;

Φυτευτές βλεφαρίδες τοποθετημένες μια – μια είναι η λύση. Κάντε έρευνα αγοράς το κόστος ξεκινά περίπου από 40Ε και φτάνει και τα 120Ε κάποιες φορές.

 

 

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για το ντεμακιγιάζ της μάσκαρα;

 Βρέξτε δύο στρογγυλά βαμβακάκια σε υγρό ντεμακιγιάζ ματιών. Κρατείστε τα πάνω από κάθε μάτι για λίγα δευτερόλεπτα και μετά κάντε ελαφρές κινήσεις προς το μέρος της μύτης και προς τα κάτω, ξεκινώντας από το φρύδι. Κανονικά έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται το ντεμακιγιάζ της mascara,  για να μην δημιουργηθούν ρυτίδες άνευ λόγου γύρω από τα μάτια.

 

 

Beauty Tips

 

  • Προσπαθήστε να μην απλώνετε μεγάλη ποσότητα για να αποφύγετε το βάρος και τις «κολλημένες» μεταξύ τους βλεφαρίδες
  • « Γυρίστε» τις βλεφαρίδες σας με curler.
  • Χτενίστε με ένα βουρτσάκι
  • Περάστε την πρώτη στρώση, περιμένετε για δυο λεπτά και μετά ξαναχτενίστε με το βουρτσάκι για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες
  • Τέλος περάστε τες με μία δεύτερη στρώση. Είστε έτοιμες!

 

 

 

Όλα ωραία και καλά. Αλλά εφόσον διαβάσετε τα παραπάνω  και  καταλάβετε από ποια  mascara εμπνεύστηκα, τότε οι 3 πρώτες από εσάς που θα τη βρείτε και θα τη  γράψετε στα σχόλια,  θα την κερδίσετε κιόλας.

 

Άντε, θα σας βοηθήσω και λίγο γιατί είμαι καλή.

 

Προέρχεται από μεγάλο, πολύ μεγάλο τζάκι και έχει πολλές αδερφές. Κάποιοι (και εγώ μαζί) υποστηρίζουν ότι το «τζάκι» αυτό, περιλαμβάνει τις καλλίτερες mascara για κάθε επιθυμητό αποτέλεσμα. H συγκεκριμένη είναι για πυκνές, σέξι,  mesmerizing,  βλεφαρίδες.

 

Ποια είναι ;

 

 

 

 

 

78 Σχόλια
  1. Συμφωνώ απόλυτα! Και εγώ λατρεύω mascara – δεν βγαίνω ποτέ χωρίς mascara! Julia, μήπως εννοείς την YSL Faux Cils?

  2. Εγώ λέω να πω τη The Real Mascara από Benefit!! To βρήκα κυρία;;

  3. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι της Lancome η Grandiose!! (εεε?!?)

  4. Εμένα μου έρχεται η Maybelline σαν πρώτη σκέψη και η Loreal σαν δεύτερη! Πάντως όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι καταπληκτικες και συμφωνώ απόλυτα με όλες!!

  5. False Lash Effect Fusion της Max Factor νομίζω…

  6. Θα προσπαθήσω κι εγώ να μαντέψω με την Lancome Hypnôse Volume.
    Καλημέρα σε όλους!

  7. Καλημερα Δεν θα μπω στην διαδικασια να βρω ποια ειναι. Θελω μονο να πω οτι πολλα απο αυτα που γραφεις Τζουλια δεν τα ηξερα η δεν τα θυμομουν. Πολυ ενδιαφεροντα….καλη εβδομαδα

  8. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΚΑΡΑ ΤΗΣ LANCOME HYPNOSE DRAMA….

  9. Το μυαλό μου πάει στη Lancome και πιο συγκεκριμένα στη Grandiose Extreme.Αλλά και η Monsieur Big θα μπορούσε να είναι.Νομίζω με μπέρδεψες :/
    Μουτςς

  10. Lancome σιγουρα η εταιρεια μ τις καλυτερες μασκαρα!μαλλον η drama μου φαινεται!

  11. Πως μου αρεσουν αυτα τα κουιζ που μας βαζεις και ξεχναμε οτι ειναι Δευτερα και οτι εχουμε ολοκληρη εβδομαδα μπροστα μας! Λοιπον, θα ελεγα Estee Lauder αλλα με το clue “μεγαλο τζακι με πολλες αδερφες” με μπερδεψες, γιατι ειναι μονο δυο οι αδερφες. Να πω Clarins; Εκει ειναι 4 ξαδερφες οι κληρονομοι του οικου. Θα πω τελικα Estee Lauder γιατι πραγματικα εχει πολυ εξαιρετικες μασκαρα, συγκεκριμενα η Sumptuous Extreme ειναι απο τις αγαπημενες μου.

  12. Εγω πάλι σκεφτηκα την Maybelline την πρώτη μασκαρα που δημιουργήθηκε ποτέ (θυμάστε την ιστορία με τον φαρμακοποιό που την έφτιαξε για να βγει η αδελφή του ραντεβού και να κερδίσει τον αγαπημένο της?) και δη την καινούργια που τα κάνει όλα (εχει έρθει στην Ελλάδα, δεν ξέρω αλήθεια… ) Lash Sensational Curvitude Waterproof Mascara που έχει όλα όσα απαριθμούνται παραπάνω…

  13. Εμμένω στην εταιρεία Lancome, αλλά ίσως είναι η περίφημη monsieur Big Waterproof!

  14. Νομίζω η LANCOME HYPNOSE VOLUME, η αλήθεια μας μπέρδεψες!!!

  15. Christian Dior Diorshow Lash Extension Effect Volume Mascara

  16. εγω θα ελεγα την Mascara Volume Effet Faux Cils The Shock

  17. Diorshow Pump’n’Volume μήπως είναι αυτή η μάσκαρα?

  18. Να σου πω και μένα σε Lancome πηγαίνει το μυαλό μου, γιατί θυμάμαι ότι είχες γράψει στο παρελθόν ότι έχει τις καλύτερες mascara. Θα πω Hypnose!

  19. FIBRE LASH BRUSH-ON FALSE LASHES KARL LAGERFELD + MODELCO?το βρηκα?

  20. ειναι τελεια Lancome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  21. Lancôme Hypnose θα έλεγα και εγώ. Θεωρώ ότι είναι No 1. Τρελένομαι για mascara με χρώμα και έχω 2-3.

  22. Μήπως είναι η Maybelline Total Temptation? Νέα και πολυ καλη, την εχω χρησιμοποιήσει!

  23. Η αναζήτηση για mesmerizing mascara μου έβγαλε την False Lash Effect Fusion… 🙂
    Μπορεί και να είναι!

  24. LANCOME όχι πολύ οικονομική επιλογή και MAYBELLINE ως η πιο οικονομική επιλογή!

  25. Για να εχει πολλές «αδερφές» σίγουρα ειναι κάτω απο την ομπρέλα της L’Oréal ,τώρα μια απο τις εταιρίες ειναι η Maybelline (που έβγαλε και την πρωτη Rimmel) αλλα απο μεγάλο τζάκι ειναι η Lancome,την εχω δοκιμάσει κιόλας σαν μάσκαρα και εχω μείνει κατενθουσιασμένη.Ετσι θα πω την Lancome!!!

  26. χμ μας μπέρδεψες λίγο. Θα έλεγα απο lancome αν και σκέφτομαι μήπως ειναι και απο την εταιρία radiant..χμ αναμένω να μάθω ποια τελικά ήταν. 🙂

  27. Η η lancome hypnose η η eyes to kill armani οι δυο καλυτερες μασκαρες ever

  28. Θα τολμησω να πω Helena Rubinstein! Αλλα και η Lancome ειναι επισης νο.1 στις μασκαρα!

  29. Γεια σας!! Λοιπόν, είδα τη λέξη mascara στο mail μου και μαγνητίστηκα! Περνώ και μια προβληματική περίοδο που λόγω ενός ερεθισμού στο μάτι μου δε χρησιμοποιώ μάσκαρα εδώ και καιρό, οπότε φοβάμαι έχω μείνει πίσω στο θέμα 😀 Θα πω ενστικτωδώς Lancome, η Monsieur Big ίσως; Αλλά καθόλου σίγουρη δεν είμαι..
    Σας φιλώ!

  30. Ένα post γεμάτο από αληθινές γνώσεις περί mascara! Thanks! Όσο για μένα, για Lancome θα έλεγα!
    χχ

  31. Η πρώτη σκέψη είναι Lancome…. όμως θα πω Loreal💞💞💞

  32. Πω, πω! πολλές οι απαντήσεις!! Λέω να κάνω τη διαφορά και να πω ότι είναι η Chanel Le volume.

  33. Πάντως εμένα μόνο η Lancome μου έρχεται στο μυαλό. Θα πω Grandiose.

  34. Λοιπόν…. Μήπως είναι η La Roche Posay Respectissime? Είναι ιδανική για φακούς επαφής και με ποιότητα και αποτελεσματική.

  35. Ειναι η καινούργια της maybelinne mesmerize

  36. Καταρχάς τέλειο και αναλυτικό άρθρο σούπερ! ! Όσο για την μαντεψια σίγουρα μα σίγουρα είναι lancome η hypnoses η grandiose !!!!!

  37. Ειναι σιγουρα η νεα ρου yvsl effect fayx cils στοιχηματιζω

  38. Mascara και ξερό ψωμί!! Κι εγώ μπορεί να μη φορέσω άλλο προιόν μακιγιάζ (λέμε τώρα πολύ σπάνιο φαινόμενο) αλλά η μάσκαρα είναι πάνω από όλα! Τελευταία έχω ξετρελαθει με του Marc Jacobs αλλά πιστέυω ότι εννοείς Maybelline και ιδίως την total temptation που πράγματι έχει εξαιρετικές μάσκαρα και σε φοβερές τιμές!!

  39. Εμενα αγαπημενη ειναι η eyes to kill μαλλον και δικια σου

  40. Lancome εχει τις καλυτερες hypnose drama δωρακι για τη γυναικα αν κερδισω

  41. Καταληγω στη lancome hypnose drama η κλασσικη lancome παντως γιατι ειναι οι καλυτερες

  42. Μόλις διάβασα mascara το σημερινό post το λάτρεψα, τέλειο και αναλυτικό post σούπερ! ! Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι η lancome hypnoses !!!!!

  43. Εγώ θα πω την magna lash της radiant!!!!! Είναι ότι καλύτερο έχω σε μάσκαρα και την αγοράζω ξανα και ξανα και ξανα!!! Ως δεύτερη επιλογή θα πω και γω την καινούρια της maybelline που μυρίζει καρύδα!!!! ❤💙💜💚💛 Μακάρι να κερδισω!!!!!

  44. Της maybelline εννοω την total temptation! Βεβαια πιο πολυ προς την radiant πηγαίνει το μυαλό Μου!!!!

  45. Max Factor και έκλεισα!!!!!❤💙💜💚💛 Το σκέφτομαι τοοοοοοση ώρα και νομίζω θα σκασω!!!!!! Πφφφ άντε να ξημερώσει να πάρουμε απαντηση!!!! ❤💙💜💚💛

  46. LOREAL θα πω…αυτή που φορούσε η Ελενίτσα στις Κάννες…
    Ή benefit bad gal bang….
    Bρεε, λέτε να είναι η magna lash από τη radiant;;;

  47. Μάλλον κάποια από τις HYPNOSE της LANCOME. Είναι από τις εταιρίες που έχουν αρκετές μάσκαρα στη συλλογή τους και είναι όλες τους εξαιρετικές!!!

  48. Συγχαρητήρια για τις τυχερες δεν ειπες οι πιο γρηγορες ομως κλαψ

  49. Θα πω της Lancôme που πραγματι είναι όλες πολύ καλες-οι καλυτερες για μενα.
    πολύ πιθανό να αναφέρεστε στην drama που κανει πολύ πολύ καλη δουλειά!!

  50. Λοιπόν…. είναι λίγο tricky…..και YSL Faux τα κανει, αλλά και η Lancome hypnose. Η Anastasia Beverly Hills αλλα και η full fat lashes της charlotte tilbury. Το μεγάλο τζάκι με πάει όμως Lancome και θα πω monsieur big!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.