Τρία κόκκινα κουφέτα.

 

 

 

Έλα,  γιαγιά έλα! Θα μου πεις το παραμύθι με το κορίτσι και την «Κόκκινη Τουαλέτα»;

– Μα πάλι αυτό θέλεις να ακούσεις; Εκατό φορές σου το έχω πει ακόμα δεν το χόρτασες;

 

-Όχι γιαγιά δεν το χόρτασα! Έλα σε παρακαλώ!

-Εντάξει λοιπόν, θα σου κάνω το χατίρι.

 

 

«Μια φορά και έναν καιρό στα πιο παλιά χρόνια,  σε ένα  μεγάλο λευκό σπίτι ζούσε ένα πολύ όμορφο και πλούσιο κορίτσι. Οι γονείς της την αγαπούσαν πολύ, είχε πολλά και όμορφα φορέματα, είχε και πολλές φίλες και περνούσε υπέροχα. Το κορίτσι ήταν αρραβωνιασμένο και θα παντρευόταν σύντομα με ένα αγόρι που τον αγαπούσε και την αγαπούσε πολύ.  Το κορίτσι όμως,  αν και κατά βάθος είχε χρυσή καρδιά,  ήταν  λίγο κακομαθημένη, λίγο εγωίστρια. Τα ήθελε όλα δικά της,  έτσι ακριβώς όπως τα ήθελε.  Στην  πόλη που ζούσε κάθε χρόνο γινόταν ένας μεγάλος και λαμπρός χορός. Σε αυτόν τον χορό πήγαιναν όλες οι αρραβωνιασμένες κοπέλες με τους αγαπημένους τους φορώντας πάντα υπέροχες μακριές λευκές τουαλέτες τις οποίες έραβαν μήνες πριν για είναι πραγματικά τέλειες. Αυτός ο χορός ήταν φαντάσου,  σαν μια μεγάλη πρόβα για το γάμο τους. Το κορίτσι  ονειρευόταν αυτό το  χορό και έψαχνε με τη μητέρα της και τη μοδίστρα της,  για να φτιάξει το ομορφότερο λευκό φόρεμα.  Και έτσι και έγινε. Η λευκή τουαλέτα της ετοιμάστηκε και ήταν πραγματικά ένα όνειρο! Κεντημένη όλη με κρύσταλλα που αστραποβολούσαν σε κάθε της βήμα και όταν θα στροβιλιζόταν στο χορό,  θα ήταν εκείνη και μόνο εκείνη το επίκεντρο της προσοχής, αυτό που πάντα ήθελε και ο αγαπημένος της θα την ερωτευόταν ακόμα περισσότερο.

 

 

 

 

Μην ξεχνάς όμως ότι ήταν κακομαθημένη. Και λίγες μέρες πριν τον χορό αποφάσισε ότι αυτή ήταν η μια και μοναδική, η διαφορετική, η πιο όμορφη, η πιο πλούσια από όλες τις άλλες. Δεν μπορούσε να βάλει το ίδιο χρώμα με όλες τους! Χωρίς λοιπόν να το αποκαλύψει στη μητέρα της και τον αγαπημένο της, παράγγειλε από τη μεγάλη πόλη μια  τουαλέτα σε έντονο κόκκινο χρώμα.

 

 Και έφτασε η μεγάλη βραδιά του χορού.  Ο αρραβωνιαστικός της και οι γονείς της την περίμεναν να εμφανιστεί στη μεγάλη σκάλα του σπιτιού για να την θαυμάσουν με την υπέροχη λευκή  τουαλέτα της. Και ξαφνικά τη βλέπουν να στέκεται περήφανη στη σκάλα με… ένα κόκκινο φόρεμα!

 

 

 

 

 

Σοκαρισμένοι και οι γονείς και ο αρραβωνιαστικός της την παρακαλούσαν να βγάλει αυτό το χρώμα που ήταν απαγορευμένο για χορό νέων και  αρραβωνιασμένων κοριτσιών, αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη! Τελικά πέρασε το δικό της και λίγη ώρα μετά έφτασε στη μεγαλόπρεπη σάλα του χορού αγκαζέ με τον αγαπημένο της. Μόλις μπήκε μέσα, έπαψαν όλες οι συζητήσεις και όλοι την κοίταξαν άναυδοι και σοκαρισμένοι. Τι λάθος! Πώς τόλμησε!  Της είχαν συγχωρέσει πολλά,  αλλά αυτή τη φορά το παράκανε! Ένα ανύπαντρο κορίτσι να τολμήσει να φορέσει κόκκινα και να τους προσβάλει όλους!

 

 Τότε το κορίτσι  κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε και παρακάλεσε τον αρραβωνιαστικό της να φύγουν. Εκείνος σήκωσε περήφανα το κεφάλι του και για της δώσει ένα μάθημα,  της είπε ότι όχι μόνο δεν θα έφευγαν αλλά θα χόρευε και μαζί του τον πρώτο χορό. Η μουσική ξεκίνησε και ο αγαπημένος της σχεδόν με το ζόρι την τράβηξε στην πίστα για το πρώτο βαλς. Ξεκίνησαν να χορεύουν και… τι ντροπή! Σταμάτησε και η ορχήστρα να παίζει,  η μεγαλύτερη προσβολή!

 

 

 

 

Μετά από λίγο με το κορίτσι καταντροπιασμένο,  έφυγαν οι δυο τους και ο αγαπημένος της αφήνοντάς την στην πόρτα του σπιτιού της, της είπε ότι αν και την αγαπούσε,  λόγω του χαρακτήρα της δεν ήταν πλέον σίγουρος για εκείνη και  ίσως θα ήταν καλύτερα να χωρίσουν για λίγο και εκείνος να φύγει για δουλειές στη μεγάλη πόλη. Όταν θα επέστρεφε και αν η ίδια είχε αλλάξει,  θα παντρεύονταν. Και έτσι και έγινε. Ο αγαπημένος της έφυγε σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο.

 

 

Όλο αυτό το χρόνο το κορίτσι  μετάνιωνε,  σκεφτόταν το λάθος της και ήταν σίγουρη  ότι για να κερδίσει και πάλι τον αγαπημένο της έπρεπε να αλλάξει τον εγωιστικό της χαρακτήρα. Γιατί τον αγαπούσε πάρα πολύ και θα έκανε τα πάντα για να τον ξανακερδίσει Και επιτέλους έφτασε η στιγμή! Έλαβε νέα ότι ο αγαπημένος της επέστρεφε στην μικρή τους πόλη. Και αυτή τη φορά έκανε αυτό που έπρεπε. Ετοίμασε την υπέροχη λευκή της τουαλέτα, αυτή που θα φόραγε εκείνη τη βραδιά για να την δει ο αγαπημένος της που τόσο τον είχε επιθυμήσει!

 

Ο αγαπημένος της επιτέλους έφτασε το σπίτι της! Και αφού τον άκουσε να  χαιρετά  τους γονείς της,  τότε το κορίτσι άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα πανέμορφη μέσα στην ολόλευκη τουαλέτα της. Πηγαίνοντας κοντά του, του έπιασε το χέρι και γονάτισε για να του ζητήσει συγνώμη και να του πει πόσο τον αγαπά ακόμα και πόσο  έχει μετανιώσει. Και εκείνος;  Eκείνος την σύστησε στη σύζυγό του. Ναι, ο αγαπημένος της, στον χρόνο που έλειψε ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε μια άλλη κοπέλα.

 

Το κορίτσι έτρεξε στο δωμάτιο του απαρηγόρητο και έκλαψε όσο δεν είχε ξανακλάψει ποτέ στη ζωή του, νιώθοντας ότι έχασε τον αγαπημένο της για πάντα. Δεν έβγαινε από το δωμάτιο της όσο και αν την παρακαλούσαν οι γονείς της,  δεν έτρωγε, δεν κοιμόταν, μόνο έκλαιγε και έκλαιγε και έκλαιγε  από την μεγάλη της θλίψη μη μπορώντας να συγχωρέσει τον εαυτό της για το μεγάλο της σφάλμα.

 

Λίγο καιρό μετά, ξέσπασε μια μεγάλη επιδημία στη μικρή πόλη. Δηλαδή  μια αρρώστια που εξ αιτίας της πέθαιναν πολύ άνθρωποι. Όσοι άνθρωποι αρρώσταιναν για να μην κολλήσουν και τους άλλους,  τους έπαιρναν μεγάλα κάρα και τους πήγαιναν  σε ένα πολύ μακρινό μέρος, για να πεθάνουν. Τα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά του κοριτσιού. Ο αγαπημένος της ήταν βαριά άρρωστος και την επόμενη μέρα θα έφευγε με το κάρο σε αυτό το μακρινό μέρος,  για πάντα.

 

Και τότε το κορίτσι κατάλαβε. Κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Τα ξημερώματα, όταν το κάρο με τους άρρωστους πέρασε από την μεγάλη πλατεία της πόλης, το κορίτσι ήταν εκεί. Είδε τον αγαπημένο της στοιβαγμένο πλάι σε άλλους άρρωστους και τρέχοντας ζήτησε από το κάρο να σταματήσει. «Φύγε μακριά»! την πρόσταξε ο καροτσέρης! «Αυτοί δεν έχουν ελπίδα, εσύ είσαι όμως υγιής! Φύγε για να σώσεις τη ζωή σου! Το κορίτσι δεν το ένοιαξε. Πήδησε πάνω στο κάρο, πήρε αγκαλιά τον αγαπημένο της και άρχισε να τον φιλά παντού λέγοντάς του πόσο τον αγαπάει και η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη που δεν την νοιάζει να θυσιαστεί και να πεθάνει μαζί του, γιατί έτσι κι’ αλλιώς δεν θέλει να ζήσει χωρίς αυτόν.

 

Και χαρίζοντάς του τη ζωή της όχι με το γάμο τους,  αλλά μπροστά στα μάτια του Θεού μπόρεσε να συγχωρέσει  η ίδια τον εαυτό  της . Τι κρίμα όμως… ο αγαπημένος της ήταν ήδη πολύ βαριά άρρωστος, τα μάτια του δεν μπόρεσαν να ανοίξουν  και δεν κατάλαβε ποτέ ότι εκείνη ήταν  και όχι η γυναίκα του που τον κρατούσε αγκαλιά,  δεν κατάλαβε τη θυσία της και το πόσο βαθιά και ειλικρινά τον αγαπούσε. Και έτσι,  με το κάρο να απομακρύνεται έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

 

 

-Και τι έγινε γιαγιά; Τελικά κατάφεραν να ζήσουν το κορίτσι και ο αγαπημένος της; Γλίτωσαν από τη μεγάλη αρρώστια; Πες μου! Πες μου!! Πες μου!!

-Αυτό το αφήνω σε σένα Τζούλια. Βάλε μόνη σου το τέλος που θέλεις σε αυτή την ιστορία.

 

 

 

Και κάπως έτσι ολοκληρωνόταν το παραμύθι με τη γιαγιά μου αφηγήτρια και εμένα ακροάτρια. Ένα παραμύθι που το τέλος του, θα έπρεπε να το φτιάξω εγώ με τη φαντασία μου.  Ένα παραμύθι που πριν από μένα άκουγε φυσικά και η μαμά μου,  από τη μαμά της και γιαγιά μου.

 

Και πέρασαν χρόνια,  έφτασα στην εφηβεία για να συνειδητοποιήσω ότι το αγαπημένο μου παραμύθι δεν ήταν άλλο από την ίσως πιο διάσημη  κινηματογραφική ταινία της Bette Davis την ταινία  “Jezebel”  γυρισμένη το 1938,  με πρωταγωνίστρια την ίδια και τον υπέροχο Henry Fonda. Την ταινία που έκανε την Bette Davis, την Bette Davis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Και  αρκετά  χρόνια μετά,  είδα και την ταινία. Η γιαγιά μου λάτρευε τον κινηματογράφο και τα βιβλία  και τις αγαπημένες της ταινίες ή τα αγαπημένα της μυθιστορήματα,  μας τα διηγιόταν ως  παραμύθια.

 

Στο δικό μας σπιτικό  δεν υπήρχαν  Χιονάτες, Σταχτοπούτες και Κοκκινοσκουφίτσες.  Την Ωραία Κοιμωμένη και τις υπόλοιπες τις  έμαθα αργότερα σε ώριμη ηλικία κατά τα έξι μου χρόνια,  από τις ταινίες του Disney. Και φυσικά κάποια από αυτά, που ίσως ήταν κάπως “ακατάλληλα” για τα δικά μου τετράχρονα αυτιά, η γιαγιά μου τα προσάρμοζε ανάλογαΣτο δικό μας σπιτικό  υπήρχε η φτωχή υπηρέτρια Κατιούσα, (από το βιβλίο «Ανάσταση» του Τολστόι) η ομορφότερη χορεύτρια του κόσμου (Gilda),  το κορίτσι στον Πύργο με το φάντασμα (Rebecca)   και φυσικά η αγαπημένη μου: το Kορίτσι με την Kόκκινη Tουαλέτα. 

 

Μεγαλώνοντας,  ήταν πολλές οι φορές που αναρωτήθηκα πόσο ρόλο να έπαιξε άραγε  στον ψυχισμό ενός τετράχρονου κοριτσιού το “παραμύθι” με την Κόκκινη Τουαλέτα. Και το λέω αυτό, γιατί δεν βρίσκω με ποιο άλλο τρόπο να εξηγήσω ότι στο δικό μου γάμο εκτός από το λευκό νυφικό ( αυτό  προφανώς ήταν λευκό,  γιατί είχα πάρει το «μάθημά» μου  από τη Jezebel) όλα τα άλλα ήταν κόκκινα. Και μάλιστα σε μια εποχή τέλος Ιουνίου, που το κόκκινο δεν ενδείκνυται ως χρώμα της εποχής- είναι πιο χειμωνιάτικο- για κρύους μήνες.  Και το άκουγα αυτό από παντού, όλοι το ίδιο μου έλεγαν.  Όχι κόκκινο τον Ιούνιο. Αλλά σιγά μη με ένοιαζε. Κόκκινο ήθελα, κόκκινο έκανα.

 

Σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου από βαθύ crimson έως ροζ μοβ ήταν η ανθοδέσμη μου. Ψηλά δέντρα που κατέληγαν σε μεγάλες μπάλες από κόκκινα, μοβ, ροζ και  φούξια τριαντάφυλλα  ήταν ο στολισμός της εκκλησίας.  Με κόκκινα τριαντάφυλλα ήταν στολισμένα και τα center pieces στο πάρτι μετά το γάμο. Με κόκκινη σατέν κορδέλα  ήταν δεμένη η κατά τα άλλα απλή εκρού πρόσκληση.  Σε κόκκινα μεταξωτά πουγκιά ήταν κλεισμένο και το ρύζι που δόθηκε στους καλεσμένους για να ακολουθήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο ( και επειδή πολλοί από αυτούς ήταν άλλης υπηκοότητας, περιττό να σας πω ότι πολύ το ευχαριστήθηκαν και το «γλέντησαν» με τα ρύζια και εγώ δεν ήξερα που να κρυφτώ από τη ρυζοθύελλα)

 

Κατακόκκινο μεταξωτό σοά σοβαζ φορεματάκι και  με κορδέλα  στο κεφάλι από φρέσκα κόκκινα τριαντάφυλλα μπουμπούκια,  φορούσε η μικρή μου οκτάχρονη παρανυφούλα η οποία για τσαντάκι κρατούσε ένα πουγκί από φρέσκα κόκκινα μπουμπούκια.  Κόκκινη σατέν γραβάτα, κόκκινη μπάσκα  και κόκκινο ποσέ στο κοστούμι του,  το εξάχρονο παραγαμπράκι μου. Mε κατακόκινο vintage αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950 που οδηγούσε ο κουμπάρος μου, έφτασα στην εκκλησία.

 

Και  η μπομπονιέρα. Που στο δικό μου γάμο μια και μετρήσαμε 13 διαφορετικές υπηκοότητες και χώρες καταγωγής,  έπρεπε να είναι ένα αναμνηστικό δώρο για ανθρώπους που έφτασαν από την Αγγλία, την Αυστρία, τη Κροατία, τη Σουηδία, τη Γερμανία,  τις Δυτικές Ινδίες, την Κούβα και την Νότια Κορέα και φυσικά την California LA και San Fran, τη Νέα Υόρκη, τον Καναδά, την Κύπρο (σίγουρα ξεχνάω και κάποιους αλλά anyway). Α, ναι, σωστά. Ελλάδα φυσικά.

 

Και ναι. Όπως ήταν λογικό και η μπομπονιέρα ήταν κόκκινη. Μια στρογγυλή κόκκινη βελούδινη κοσμηματοθήκη διακοσμημένη  με ασημένια καρδιά και μαντέψτε τι είχε μέσα.

 

Tρία κόκκινα κουφέτα.

 

 

 

 

 

Kαι κάπως  έτσι,  με αυτό το post και άλλα ακόμα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες,  εγκαινιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα με  θέμα «Γάμος». Εξ άλλου πριν λίγες μέρες ένας πρίγκιπας παντρεύτηκε  τη δική του «Σταχτοπούτα» σε μια ιστορία με happy end,  οπότε είμαστε και μέσα στα πράγματα.  Αφήστε που αυτό το αφιέρωμα, το είχα υποσχεθεί στη Sheena. Από την άλλη ο Ιούνιος είναι και επίσημα ο μήνας που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι. “If you’re a June bride, you’ll be a bride all your life”.

 

Kαι αν πρόκειται να γίνετε εσείς νύφη, ή κουμπάρα, ή ακόμα και αν κάποια φίλη σας πρόκειται να γίνει νύφη, ελπίζουμε να σας δώσουμε κάποιες ιδέες,  που να σας βοηθήσουν για το big event.

 

Enjoy!

 

 

31 Σχόλια
  1. Υπέροχο και συγκινητικό το “παραμυθι”, υπέροχη και εσώψυχη η διήγηση σου, εγω προσωπικά βρίσκω πανέμορφο και ασύγκριτο το κόκκινο στο γάμο, σε στολισμό, σε αναμνηστικά, σε όλα…. Το κόκκινο του πάθους, κόκκινα βελούδινα τριαντάφυλλα τα πιό όμορφα λουλούδια, κόκκινο της νιότης και της ορμής, κόκκινο της ζωής… Κόκκινο, ακριβώς γιατί διαφέρει από τα αναμενόμενα ζαχαροροζουλιά. Δυστυχώς είναι και το μοναδικό δικό μου “απωθημένο” που σε αντίστοιχη περίπτωση για κάποιους λόγους δεν “έκατσε”…. Ναι κόκκινο! Γιατί είναι κακό να διαφέρεις?

  2. @Stella: Όλα για κάποιον λόγο γίνονται τελικά. Έχω σταματήσει να πιστεύω στις “συμπτώσεις”. Και φυσικά όπως και εσύ έτσι και εγώ κουράζομαι αφάνταστα από τα “είθισται” και τα “πρέπει”. Ειδικά σε μια τόσο προσωπική στιγμή.

  3. Tι να πρωτοσχολιάσω; Τη σοφία της γιαγιάς σου που με τόσο όμορφο τρόπο σε εισήγαγε στον κόσμο του βιβλίου και της 7ης τέχνης; Την σημειολογία που υπάρχει πίσω από το κείμενό σου; Tη μοναδική διήγηση που με “ταξίδεψε;” Κόκκινο το χρώμα του έρωτα, του πάθους, της επανάστασης. Και εσύ έκανες τη δική σου και μπράβο σου που δεν άκουσες κανέναν. Να σου πω, δε το κάνεις βιβλίο αυτό; Θα έχει και τέλειο τίτλο «Τρία κόκκινα κουφέτα» και λένε ότι το βιβλίο ξεκινάει από τον τίτλο!

  4. @ANASTASIA Συμφωνώ και επαυξάνω…. “τρία κόκκινα κουφέτα” Υπέροχη ιδέα!
    @Julia Αυτο είναι πλεον δεδομένο! Ολα γίνονται για κάποιο λόγο….

  5. Υπέροχο, υπέροχο post!! πρέπει να βρω τρόπο να δω την ταινία Jezebel!!

  6. ❤❤💘💘💓💓💓💕💕💖💗💖💗💖💗💓❤💘💕💟💞💝💌💟💌💞💝

  7. Όλα αυτά τα χρόνια έχω διαβάσει πολλά μοναδικά posts “δια χειρός Julia” αλλά νομίζω αυτό θα καταχωρηθεί μέσα στα top αγαπημένα μου!

  8. Υπέροχο post…! <3
    Κόκκινα κουφέτα, κόκκινο νυφικό… τρέλα!!!
    xx

  9. Παρεμπιπτόντως στην Κίνα οι νύφες φοράνε κόκκινα, ενώ το άσπρο θεωρείται χρώμα του πένθους… 😉

  10. Aν και στα 28 μου δεν σκέφτομαι ακόμα για γάμο, μετά από αυτό το post θα μας αλλάξεις τη γνώμη! Υπέροχο πραγματικά. Μπράβο για τις επιλογές σου!

  11. Eξαιρετικο πραγματικα ποστ. Θα ειναι το αγαπημενο μου αν και εγω μαλλον δεν θα το τολμουσα. Ειμαι πιο χαμηλων τονων Ομως αν δεν ειναι το κοκκινο το πιο ταιριαστο χρωμα σε ενα γαμο αφου συμβολιζει την αγαπη πιο θα ηταν πιο πολυ.

  12. Οσο για τον τιτλο Ναι συμφωνω μπορει καλιστα να γινει τιτλος βιβλιου με αυτη την φωτο με το κουτακι και τα κοκκινα κουφετα

  13. Έχω συγκινηθεί και δεν μπορώ να γράψω τίποτα. Θα επανέλθω αργότερα..

  14. Συμφωνώ με την ΤΙΝΑ!!!!! Απ΄τα καλύτερα ever!!!!

  15. Τι να πρώτο πω για αυτο το αθρο!!!Για το καταπληκτικο παραμύθι(ταινια)της γιαγιάς!! Παρεπιπτόντως ολες οι γιαγιάδες άνα τον κόσμο ειναι οι καλητεροι παραμυθάδες !! Για τον εξαιρετικο παράδειγμα σου @Τζουλια ,οτι στην ζωή μας πρεπει να κανουμε αυτο που ικανοποιεί εμάς και όχι τα πρεπει και τα δήθεν…
    Και Εννοηται συμφωνώ για τον τίτλο (τρία κόκκινα κουφέτα)αν έβγαινε σε βιβλίο!!!
    Φιλιαααα

  16. Περίμενα να σχολασω για να το ξαναδιαβάσω με την ησυχία μου και να σχολιάσω.. Πόσο παραμυθένιο υπέροχο άρθρο Τζούλια μου και τι συγκινητική η ιστορία που αφηγοταν η γιαγιά σου! Βρίσκω εκπληκτική και αρκετά “Υδροχοιστικη” την ιδέα με τον κόκκινο στολισμο και τα κόκκινα κουφετα.. Έχω παρευρεθεί σε γάμο που η φίλη μου, Υδροχόος και αυτή, φορούσε ένα φοβερό κόκκινο νυφικό!(!) πριν δέκα χρόνια μάλιστα και ένα θα πω: ακόμα συζητιεται,…

  17. Βρε @JULIA με έκανες και δακρυσα βραδιάτικα! Αρχικά με το συγκινητικό παραμύθι σου και έπειτα μου θύμισες τη δική μου γιαγιά που μου έλεγε παρά πολλά παραμύθια να με νανουρισει αλλά εδώ και ένα χρόνο έχει άνοια…φυσικά δεν θυμάται τίποτα από αυτα! Αχ μακάρι να μην υπήρχε η άνοια και το Alzheimer…😣😣😣 Τέλος πάντων ενδιαφέρον το κεφάλαιο 《γάμος》!!! Ανυπομονώ να με διαφωτίσεις!

  18. Επίσης το ποστ είναι όντως ένα από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ που έχεις γραψει(αν όχι ΤΟ καλυτερο) ❤💙💜💚💛 Συγχαρητήρια!!!!!!!

  19. Λοιπόν, αρχίζω. Κατ’ αρχήν, μόνο που πιάσαμε το κεφάλαιο “γιαγιάδες και παππούδες” είναι αρκετό για να βάλω τα κλάματα, δεν υπάρχει ωραιότερη σχέση από αυτή των παππούδων με τα εγγόνια. Δε θα απεραντολογήσω, θα γράφω κλαίγοντας μέχρι αύριο. Δεύτερον, πολύ στενάχωρο το παραμύθι της γιαγιάς σου, Τζου μου: δεν μπορώ με τους ανεκπλήρωτους έρωτες, ως hopeless romantic θέλω το “and they lived happily ever after”, να βρεις την αδερφή-ψυχή σου και να πορευτείτε μαζί, τι πιο όμορφο!
    Και πάμε στο προκείμενο: ναι στο κόκκινο, από τα πιο όμορφα χρώματα, αυτό του έρωτα! Πώς θα γίνει να δούμε φωτό Τζούλιας νύφης? Χιχιχιχι! Επίσης, γελάω με τη ρυζοθύελλα, το έχω κάνει εικόνα!
    Υ.Γ. 1: Ναι στο βιβλίο, ο τίτλος είναι super!
    Υ.Γ. 2: Ευχαριστώ πολύ – πολύ! Κάτι σε vintage γάμο έχουμε; Έτσι το έχω πλάσει στο μυαλό μου!

  20. Αν οι μαμάδες μας μπαίνουν πιο εύκολα σε στόχαστρο κριτικής, οι γιαγιάδες μας είναι στο απυρόβλητο, κι ας μας έχουν πει παραμύθια με αμφιλεγόμενο τέλος… Η κόκκινη τουαλέτα ήταν παρούσα στο γάμο σου για να έχει θετική έκβαση το παραμύθι. Έγραψες την ιστορία από την αρχή, αντιστεκόμενη στα πρέπει της ιστορίας και τα καθιερωμένα της γαμήλιας ιεροτελεστίας. Αχ, αυτές οι καταθέσεις της ψυχής σου…

  21. @ΑΝΑSTASIA: Ετσι ακριβώς αγαπημένη. Η γιαγιά μου ήταν ο πιο σοφός και ο πιο μοναδικός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Και είναι μεγάλη η χαρά μου που πρόλαβε και τα bb girls..

  22. @Sheena: Εσύ vintage γάμους; Ε δε θα πάψετε ποτέ να με εκπλήσσετε εσείς τα μοναδικά bb grils!! Για πιο alternative νύφη σε είχα, αλλά τελικά είσαι βαθιά ρομαντική. 🙂

  23. @Μaryl: Οχι όχι. Όσο Υδροχόος και να είμαι, το κόκκινο νυφικό δεν το τόλμησα!! Μπράβο στη φίλη σου!

  24. @Amalia: Μου έλειψες και σε σκεφτόμουν χθες…

  25. @Julia, κι εμένα μου λείψατε. Όμως κυρία, παρακαλώ να δικαιολογήσετε τις απουσίες μου… Θα διαβάσω και τα μαθήματα που έχασα…

  26. @Amalia: Καλά να είσαστε ΟΛΟΙ και θα δικαιολογήσω όλες τις απουσίες (εξάλλου ξέρω.. είναι και περίοδος διαγωνισμών και όχι μόνο στο bb…:)

  27. @Julia: Ναι, παλιότερα έλεγα στη μαμά μου ότι θα βάλω μαύρο δαντελωτό νυφικό και θα σκάσω μύτη στην εκκλησία με μηχανή και είχαμε ομηρικούς καυγάδες, χαχαχα! Νομίζω ότι κανείς δε μου το έχει!

  28. Καθυστερημένα γράφω αλλά πρέπει να σχολιάσω! Αγαπημένη είναι από τα καλύτερα που εχεις γράψει και με το που άρχισα να το διαβάζω σκέφτηκα ότι “κάπου την ξέρω αυτή την ιστορία, μου θυμίζει μια από τις αγαπημένες μου ταινίες!” μέχρι που έφτασα στο τέλος ! Κι εγώ χωρίς παραμύθια μεγάλωσα, αλλά με μυθολογία, Ελληνική αλλά και άλλων χωρών και μετά πέρασα στη λογοτεχνία. Τα παραμύθια τα γνώρισα από τις ταινιες του Disney. Η μπομπονιέρα σου είναι αριστούργημα και οπωσδήποτε θέλω φωτό από τον γάμο σου!!!

  29. Υπέροχη ανάρτηση!”Ό,τι αρέσει του φορέσει,ολονού του κόσμου αρέσει” λέμε εδώ Τζούλια μου!

  30. Δεν έχω σχολιάσει ακόμα, γιατί ακόμα το «μελετάω!». Απίθανο άρθρο!! Μπράβο Stella μας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.