Bridal Beauty: Dermapen- Microneedling το έκανα και εγώ!

 

 

Κοιτάξτε τώρα. Για νύφη δεν πάω, αλλά την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στο ιατρείο της Dr Aristea Marra  για το peeling μου, πριν έρθει η ώρα του ραντεβού μου κάθισα στο σαλόνι του ιατρείου δίπλα στη Βασιλική.

 

Την Βασιλική δεν την ήξερα, αλλά πιάνοντας μια μικρή κουβεντούλα μαζί της έμαθα ότι στα αρχές Ιουνίου παντρεύεται τον αγαπημένο της και ήταν στο ιατρείο για να κάνει μια θεραπεία αναζωογόνησης και λάμψης και που παράλληλα θα την βοηθούσε πολύ στην υφή του δέρματός της διότι – όπως είναι λογικό- τη μέρα του γάμου της ήθελε να λάμπει και να είναι στις μεγάλες της ομορφιές. Η θεραπεία ήταν η Dermapen Microneedling και αμέσως κάτι άστραψε μέσα στο μυαλό μου, γιατί τον τελευταίο καιρό διαβάζω πολλά γι αυτή.

 

 

Παρόλο λοιπόν που  είμαι της «αργής σχολής» όσο αφορά στην κάπως πιο «επεμβατική» ομορφιά,  όταν έρχεται η ώρα, κάνω αυτό που πρέπει. Ακούγοντας λοιπόν και την Βασιλική το πήρα απόφαση. Θα έκανα και εγώ αυτό που έκανε εκείνη! (ζήλεψα λίγο…)

 

Η ιστορία είναι ως εξής: θα θυμάστε πέρυσι ότι είχα κάνει δυο χημικά peeling στο Ιατρείο της Dr Αριστέα Μάρρα για κάποιες ενοχλητικές κηλίδες που είχαν εμφανιστεί σε κάποια σημεία του προσώπου μου. Τότε είχα δει αρκετή διαφορά παρόλο που το συγκεκριμένο peeling ήταν πολύ ελαφρύ- σχεδόν δεν το κατάλαβα.

 

Φέτος γύρω στις αρχές Μαρτίου έκανα το τρίτο μου χημικό peeling με Τριχλωροξικό Οξύ (tca peel 20%)  και αυτή τη φορά το κατάλαβα και το παρά-κατάλαβα με έτσουξε αρκετά (έως πολύ) αλλά άξιζε το τσούξιμο γιατί τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο θεαματικά από πέρυσι και το ξεφλούδισμα καμία σχέση με Samantha – ήταν όπως όταν δεν έχεις προσέξει και σε έχει πιάσει κάπως ο ήλιος και βγάζεις μικρές φλουδίτσες.

 

Ούτε που με ένοιαξε καθόλου, μη σας πω ότι όχι μόνο έβγαινα έξω κάθε μέρα,  αλλά πήγα και παρακολούθησα και ένα αγώνα τένις του κυρίου Ρωμανού μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο και γονείς και δασκάλους και προπονητές  (και ήρθαμε και στην 3η θέση παρακαλώ μεταξύ 60 παιδιών και 3 σχολείων- άσχετο αλλά beauty editor μεν,  κουκουβάγια δε).

 

Θεώρησα λοιπόν ότι είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα με τη θεραπεία  Dermapen- Microneedling. Και έτσι πριν περίπου 15 μέρες (όπως βλέπετε) αποφάσισα να τη δοκιμάσω.

 

 

 

 

 

Το dermapen είναι μια από  τις  πιο δημοφιλείς αντιγηραντικές θεραπείες στον κόσμο,  η οποία με την τεχνολογία Microneedling διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης σε λιγότερο χρόνο και με καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ άλλοτε.

 

 

Χρησιμοποιείται για την τόνωση της παραγωγής και ανανέωσης του κολλαγόνου – με αποτέλεσμα την ομαλότερη και πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος.  Είναι η τέλεια θεραπεία για την καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ουλών ακμής, την βελτίωση της υφής του δέρματος και της γενικής αναζωογόνησης του .

 

 

Τα αποτελέσματα του Dermapen στην αντιγηρανση και στην βελτίωση των ουλών οφείλονται στη μοναδική του κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία όπου βελόνες διεισδύουν και δονούν  στο δέρμα με ταχύτητα 108 δονήσεις ανά δευτερόλεπτο, κάνοντας συγχρόνως 1296 μικροκανάλια . Με τη δημιουργία αυτών των μικρών διατρήσεων στο δέρμα, διεγείρεται η παραγωγή του κολλαγόνου, σφίγγουν  οι πόροι, βελτιώνεται ο μυϊκός τόνος και μειώνονται οι λεπτές γραμμές και  ρυτίδες. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και είναι ιδανική για ουλές ακμής, υπερτροφικές ουλές, σημάδια από εγκαύματα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χαλάρωση, μεγάλους πόρους, παραγωγή σμήσματος και μαύρα στίγματα και φυσικά πανάδες και δυσχωμίες.

 

 

 

 

Μετά από αυτά τα παραπάνω  και σε περίπτωση που κάπως «ανατριχιάσατε» με τη λέξη «βελόνες»  να σας πω κατ’ αρχήν ότι πιο «φοβιτσιάρα» από μένα δεν έχει υπάρξει – είμαι για πολλά γέλια- η Dr κλαίει από τα γέλια κάθε φορά που κατορθώνει και με βάζει κάτω στην καρέκλα,  οπότε δεν θα έκανα τίποτα που να μου προκαλούσε άγχος γιατί τον λίγο πόνο τον αντέχω, το άγχος όμως όχι. Σας πληροφορώ ότι   δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα, μηδέν άγχος και  μάλιστα αν δεν μου έδειχνε τις σχεδόν «αόρατες» βελονίτσες η Dr δεν θα καταλάβαινα καν ότι υπήρχαν- η αίσθηση ήταν σαν ένα απαλό μασάζ,  στο πρόσωπό μου.

 

 

Για του λόγου το αληθές: για να χαμογελάω,  όλα μια χαρά.

 

 

 

 

Πριν την έναρξη της συνεδρίας και για περίπου 30-40 λεπτά,  η Dr Μάρρα άπλωσε στο πρόσωπό μου μια κρέμα που λειτούργησε ως ήπιο αναισθητικό και ήπιαμε τον χυμό μας στο υπέροχο σαλόνι του ιατρείου.

 

Λίγο παραπάνω από μισή ώρα μετά ήμουν έτοιμη,  κάθισα στην καρέκλα και ούτε κατάλαβα πότε πέρασαν τα 15 λεπτά (τόσο μόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία) και φυσικά όπως είπα και παραπάνω,  ούτε λόγος για πόνο ή δυσφορία.

 

Και πάμε στο  τέλος της θεραπείας, όπου ψέματα δεν μπορώ να πω. Το πρόσωπό μου ήταν κατακόκκινο. Προσοχή. Όχι μικρή ερυθρότητα. Κατακόκκινο και με «τραβούσε».  Επειδή όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Dr Μάρρα τη ρώτησα πόσο θα διαρκέσει αυτή η έντονη κοκκινίλα και μου είπε 1-2 ώρες και μετά θα υποχωρήσει.

 

 

 

Για (ακόμα περισσότερο) του λόγου το αληθές, “The Lobster named Julia”. Που είναι ένας Λάνθιμος όταν τον χρειάζεσαι;

 

(ας την ονομάσουμε φωτο Before)

 

 

Στο τέλος η Dr Μάρρα μου άπλωσε μια ενυδατική υφασμάτινη μάσκα   (γέλαγα πάρα πολύ,  γιατί σκεφτόμουν ότι θα βλέπατε το  “φάντασμα Φρανκενστάιν Τζούλια” στο post..)

 

 

 

 

Λοιπόν, η κοκκινίλα που είδατε παραπάνω,  υποχώρησε ακόμα πιο γρήγορα από ότι μου είπε η γιατρός, τόσο όσο να οδηγήσω από το Σύνταγμα για Μελίσσια- άντε καμιά ωρίτσα γιατί είχε και λίγο κίνηση.

 

Μέχρι το βράδυ είχα απλά μια ελαφρά ερυθρότητα στα μάγουλα – την έλεγες και χαριτωμένη τύπου «κοκκίνισα φυσικά»  και την άλλη μέρα το πρωί- απολύτως τίποτα.

 

 

Βέβαια το κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά- εγώ από ότι μου έχει πει η Dr έχω ανθεκτικό δέρμα (πράγμα και καλό και κακό) οπότε ρώτησα την ίδια ποιες είναι οι πιο ακραίες αντιδράσεις και σύμφωνα με την πείρα της μου απάντησε τα εξής:

 

 

«Μετά τη θεραπεία θα υπάρχει ερυθρότητα και μπορεί και ήπια διόγκωση στις περιοχές του δέρματος που υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Αμέσως μετά τη θεραπεία με Dermapen, θα φανεί σαν να έχετε μέτριο έως σοβαρό ηλιακό έγκαυμα και το δέρμα σας μπορεί να το αισθάνεστε πιο ζεστό και πιο σφιχτό από το συνηθισμένο. Αυτό είναι φυσιολογικό και θα υποχωρήσει μετά από 1 έως 2 ώρες και κανονικά θα ανακάμψει εντός της ίδιας ημέρας ή μέσα σε 24 ώρες. Μπορεί να παρατηρήσετε ελαφρά ερυθρότητα μετά από 24 ώρες, αλλά μόνο σε ελάχιστες περιοχές ή σημεία.»

 

 

Οι συνιστώμενες θεραπείες για μέγιστα αποτελέσματα είναι από 2 έως  6,  αλλά εγώ είδα διαφορά ακόμα και με αυτή τη μια,  όσο αφορά την βαθιά  ενυδάτωση της επιδερμίδας μου, τις δυσχρωμίες μου, ενώ και το δέρμα μου το νιώθω πιο σφριγηλό και σίγουρα πιο λαμπερό και φυσικά αφού τώρα το έκανα, μπορώ να  σας το συστήσω ανεπιφύλακτα.

 

Aυτή τη selfie φωτό την τράβηξα μια εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Είμαι εντελώς άβαφη και φυσικά δεν χρησιμοποίησα φίλτρο. Δε βλέπετε μια λάμψη bb girls, ή ιδέα μου είναι;

 

(ας την ονομάσουμε φωτό AFTER)

 

 

 

 

Το επόμενο που θα κάνω (να το ξέρετε σας απειλώ!)  και για το οποίο θα σας γράψω φυσικά,  θα είναι Μεσοθεραπεία. Είναι η Νο 1 θεραπεία για πριν το Καλοκαίρι,  για να μπορέσει το δέρμα να ανταπεξέλθει στην έντονη ηλιοφάνεια, στα φουλ  air-condition,  στα αλάτια, στους ανέμους, στα χλώρια και στις πισίνες καταλάβατε τώρα- όλες το ίδιο Ελληνικό καλοκαίρι θα ζήσουμε και πρέπει να είμαστε “κουκλάκια” όπως μου λέει και η αγαπημένη μου Dr. Μάρρα. Και εφόσον είμαστε σε μέρες με γαμήλιο αφιέρωμα – όσες από εσάς οδεύεται προς τα εκεί- σίγουρα πρέπει τουλάχιστον μια θεραπεία να την κάνετε.

 

Και τώρα, πως θα μπορέσω να κρατήσω για περισσότερο τα καλά αποτελέσματα της του dermapen – microneedling, ρώτησα την αγαπημένη μου Dr.

 

Η Dr Μάρρα που πρότεινε ένα προιόν φροντίδας που αγαπούν  οι πλαστικοί χειρουργοί.  Θα σας πω ποιο είναι αυτό σε επόμενο post.

 

 

22 Σχόλια
  1. Καλά! Το συλλογικό ασυνείδητο των BBgirls έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα του!!!! Τον τελευταίο καιρό, δεν έχετε ιδέα πόσα Stella’s Recipy girls με ρωτούν για το Dermapen (περισσοτερο για τη συμβατότητα να χρησιμοποιήσουν μετά τη θεραπεία, τα προιόντα SR λόγω της περιεκτικότητας τους σε αιθέρια έλαια) και καθόμουν έγραφα σεντονια, συμβολευόμουν ειδικούς…. Et voila! Κυρίες μου, εφεξής θα σας παραθέτω το συγκεκριμένο link και τις απορίες σας στην Dr Μαρρα παρακαλώ! Εκαστος στο είδος του…..
    Σούπερ post… πάω να πάρω κανένα λαχείο τώρα!

  2. @Stella: Σοβαρολογείς τώρα;;;;; Παίξε και για μένα!! Να πω νούμερα;;;

  3. Ή φωτογραφία after είναι super!!! Είσαι πολύ λαμπερή!!! 💖
    χχ

  4. Κυριολεκτικα ομως, λάμπεις Τζουλια μου!!!!

  5. @Ελένη: Ευχαριστώ αγαπημένη μου! Κατά τα μέσα Ιουνίου, σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου Μεσοθεραπεία και φυσικά θα σας τα γράψω όλα!!

  6. ΩΩΩΩΩ! Τι τέλειο post και πόσο ενημερωτικό!! Και εγώ έχω διαβάσει πολλά γι αυτή τη θεραπεία και νομίζω έρχεται και η σειρά μου! Με τέτοια λάμψη που βλέπω στο πρόσωπό σου, φυσικά θέλω και εγώ!

  7. Υπέροχη η editor αλλά υπέροχη και η Dr. Mara! Την συστηνω ανεπιφύλακτα <3

  8. Τζούλια μου λαμπερή πανέμορφη μου Υδροχοε δεν πιστεύω ότι κ εκεί έχουμε τηλεπάθεια!! Dermapen έκανα κ εγώ τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και όντως μετά από λίγες ημέρες είδα τα αποτελέσματα στη σφριγηλοτητα του προσώπου μου..κ εμένα μου είχε βάλει την ειδική αναισθητικη κρέμα μισή ώρα πριν,αλλά για να πω την αλήθεια ψιλοετσουζαν οι βελονιτσες ( βέβαια είμαι και μη μου απτου) μετά ήμουν πολύ κόκκινη, αλλά πλακωθηκα στην Bepanthol και την επόμενη κιόλας μέρα ήμουν εντελώς OK!! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Μια από αυτές τις μέρες θα κάνω και την επαναληπτικη..

  9. @Μaryl:

    ??????????????????????????????????????????????????

    Εντάξει, δεν υπάρχει αυτό… άντε μετά να μας πιστεύουν ότι δεν είμαστε συνεννοημένες, ή όλες μαζί ότι ήρθαμε, από άλλο πλανήτη!!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

  10. Kαλημερα Εγω θα φοβομουν οτι η κοκκινιλα θα εμενε για παντα και καποιο λαθος εγινε στην χρηση. Αφου ειδα την μετα φωτογραφια ηρεμησα Ομως ειμαι επιφυλακτικη ακομη Προτιμω τον παλιο παραδοσιακο τροπο αισθητικης και τις κρεμουλες μου

  11. @Rania: Εγώ να δεις πόσο φοβάμαι! Αλλά το πιο βασικό είναι να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου. Και να ξέρεις ότι αυτό που θα σου πει, αυτό και θα είναι. Εχω απολυτη εμπιστοσύνη στην Dr Μάρρα διότι ως γιατρός αλλά και ως γυναίκα, ό,τι θεραπείες προτίνει, πρώτα τις ελέγχει στον εαυτό της. Και αυτό για μένα είναι εγγύηση.

  12. Σε πιστευω Τζουλια αλλα απο τα λογια μου μεχρι την πορτα του γιατρου δεν ξερω…ελπιζω να εμπιστευτω καποια στιγμη και εγω τον γιατρο και να μην γυρισω πισω

  13. Καλησπέρα κι από μένα!!! Καταπληκτική η after φωτό!!! Εξαιρετική λάμψη και βλέπω και πού μεγάλη βελτίωση στην υφή της επιδερμίδας!!! Εξαιρετική θεραπεία!! Πρέπει να βρω κι εγώ κάτι αντίστοιχο εδώ!!

  14. Αυτη ακριβώς την συζήτηση την ειχα κάνει πριν δυο χρονια με την φαρμακοποιό μου.Ειχε καταπληκτικο δερμα ,Εννοηται δεν κρατήθηκα και την ρώτησα ποια κρεμα βάζει.Οταν η απάντηση της ήταν δεν βαζω κάποια συγκεκριμένη και κυρίως δεν βαζω κάποια ακριβή ,μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον.Της λέω τότε τι εννοείς και μου απαντάει οτι κάνει μεσοθεραπεια!!Μου εξήγησε τι ειναι αυτές οι μικρές βέλονίντσες ,οτι προκαλούν ενα μικρό «τραμαυτισμό»τριπουλες στο δερμα ,έτσι αυτο μπαίνει στην διαδικασία αυτο ίασης και παραγωγής κολαγονου κ.λ.π
    @Τζουλια σούπερ η after φωτο άξιζε την διαδικασία ,μακάρι να ξεπεράσω και εγώ τον φόβο μου για τις βελόνες …..

  15. Δεν είναι καθόλου η ιδέα σου.ΛΑΜΠΕΙΣ!
    Μουτςς

  16. Φοβερά αποτελέσματα!!! Μπράβο στην γιατρό!!! ❤💙💜💛💚

  17. Μπράβο στη DR πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα!Συγχαρητήρια και στην κουκουβάγια κια στον κ.Ρωμανό!

  18. ….δεν έχεις ανάγκη εσύ,λατρεμένη….χαμογελάνε τα μάτια σου και φωτίζεται όλο το προσωπάκι σου!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.