Dr Organic “Moroccan Glow” : Συμβουλές για το τέλειο Self Tan.

 

 

 

Ένα από τα προϊόντα που αγαπώ πολύ είναι το self tan και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν ισχύει για όλες μας.

 

Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να απλώνεις μια κρεμούλα ή ένα προϊόν σε μορφή μους από βραδύς και την επόμενη μέρα να ξυπνάς με ένα χρυσαφένιο χρώμα, σα να έχεις κάτσει μια βδομάδα στον ήλιο;

 

Εγώ ούτε που μπορώ να διανοηθώ ότι θα βάλω αέρινο φορεματάκι ή πέδιλα ή κάποιο σορτς με ασπρουλιάρικα πόδια του Χειμώνα. (αφήστε που είναι και το μόνο προιόν που καμουφλάρει υπέροχα ακόμα και την κυτταρίτιδα και σας το έχω ξαναγράψει εδώ)

 

Σχεδόν όλα τα τα self tan που κυκλοφορούν στο εμπόριο τα έχω δοκιμάσει (με αδυναμία στο Flash Bronzer της Lancome) αλλά την  περασμένη εβδομάδα και ξέροντας ότι το σκ θα βρισκόμουν για ένα τριήμερο στην Τήνο  δοκίμασα το Dr Organic Moroccan Glow Self Tan kit  και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη! Το κουτί μου κατέφθασε και με ένα πολύ όμορφο προωπικό μήνυμα και το tagline “Glowing skin is always in!” Yes! I agree!

 

 

 

 

 

Τα προϊόντα του συστήματος μαυρίσματος της σειράς Moroccan Glow της dr.organic, είναι: Κρέμα απολέπισης, Μους μαυρίσματος και Ενυδατική λοσιόν, τα οποία περιέχουν ένα μίγμα φυσικών, βιοενεργών και βιολογικών συστατικών και το έλαιο αργκάν, μια εξαιρετικά πλούσια πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ουσιωδών λιπαρών οξέων. Το βασικό ενεργό συστατικό της μους μαυρίσματος, είναι το DHA (Dihydroxyacetone-Διυδροξυακετόνη), ένα φυσικό σάκχαρο που χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο. Όταν η διυδροξυακετόνη έρχεται σε επαφή με την κερατίνη της επιδερμίδας, αλληλεπιδρά και προσδίδει χρώμα, κάνοντας έτσι, τη γνωστή φυσική αντίδραση maillard.

 

Τρία προιόντα μέσα στο όμορφο κουτί- kit τα οποία χρησιμοποιούνται ως εξής:

 

 

 

 

Βήμα 1ο: Moroccan Glow Body Polish Pre Tan Exfoliator 200ml                                               

Κρέμα απολέπισης με μικροσωματίδια ηφαιστειακής λάβας και έλαιο αργκάν. Το βήμα της απολέπισης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί αφαιρεί την πρώτη στοιβάδα των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και την αφήνει λεία και απαλή, κατάλληλα προετοιμασμένη και έτοιμη να δεχθεί την μους μαυρίσματος. Έτσι επιτυγχάνεται ένα πιο ομοιόμορφο μαύρισμα και με μεγαλύτερη διάρκεια

 

Βήμα 2ο: Moroccan Glow Self Tan Mousse 150ml                         

Μους μαυρίσματος χωρίς ήλιο με έλαιο αργκάν και ελαφριά υφή για να απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή. Το δέρμα χρωματίζεται σταδιακά, ώστε να επιτυγχάνεται ένας φυσικός τόνος ομοιόμορφου μαυρίσματος & λάμψης.

Σε 3 αποχρώσεις:

  • Light: φυσική bronze απόχρωση
  • Medium: φυσική χρυσαφί απόχρωση
  • Dark: φυσική βαθιά bronze απόχρωση

 

Βήμα 3ο: Moroccan Glow Body Lotion Tan Extender 150ml                                               

Ενυδατική λοσιόν προσώπου και σώματος με έλαιο αργκάν που προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρισμα. Ανανεώνει την επιδερμίδα, τονώνει και παρατείνει το χρώμα & την λάμψη της.

 

 

Οι συμβουλές της Dr Organic για τέλειο μαύρισμα είναι οι εξής:

 

  • Απαιτείται απολέπιση σώματος (peeling), πριν την εφαρμογή της μαυριστικής μους
  • Θα πρέπει το δέρμα να είναι καθαρό, δηλαδή να μην έχει εφαρμοστεί κρέμα σώματος
  • Να έχει γίνει αποτρίχωση, με όποια μέθοδο αποτρίχωσης ακολουθείτε (ξυράφι, κερί, χαλάουα)
  • Προτείνεται να αποφύγετε να ιδρώσετε ή να κάνετε μπάνιο, για τις επόμενες 4 ώρες μετά την εφαρμογή
  • Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στα δύσκολα σημεία όπως: οι αγκώνες, τα γόνατα, οι φτέρνες και οι αστράγαλοι.
  • Ιδανικά χρησιμοποιείστε σφουγγαράκι ή γάντια latex, διαφορετικά πλύνετε καλά τα χέρια σας, μετά την εφαρμογή του προϊόντος.
  • Για καλύτερη εφαρμογή, χρησιμοποιείστε δύο καθρέφτες, για να έχετε καλύτερη οπτική και στην πίσω πλευρά του σώματός σας.

 

 

Needles to say ότι φυσικά πάντα χρησιμοποιούμε αντηλιακό- το self tan ΔΕΝ είναι αντηλιακό προϊόν.

 

 

Και τώρα φτάσαμε στο  σημείο που όλες περιμένετε (δηλαδή όχι όλες,  εγώ μόνο)  όπου η Τζούλια αντιγράφει τη Τζούλια εύκολα, απλά και όμορφα. Διαβάστε λοιπόν εδώ τις δικές μου συμβουλές (είπαμε είμαι βετεράνος του self tan) όπως σας τις είχα γράψει την πρώτη φορά πίσω στο 2010.

 

 

  • Πριν απλώσεις το self tan κάνε απολέπιση με scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να λειάνεις την επιδερμίδα σου έτσι ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα δημιουργηθούν ραβδώσεις και μπαλώματα.
  • Ξέπλυνε καλά το σώμα σου μετά το ντους και μην αφήσεις καθόλου υπολείμματα σαπουνιού για να απλωθεί το προϊόν ομοιόμορφα
  • Καλό είναι να έχεις κάνει αποτρίχωση ή να έχεις ξυρίσει τα πόδια σου μια μέρα πριν απλώσεις το προϊόν γιατί μπορεί το δέρμα σου να τσούξει και να ερεθιστεί
  • Πριν απλώσεις το self tan άπλωσε μια ενυδατική κρέμα σώματος για να δημιουργήσεις μια λεία επιφάνεια
  • Άφησε τους υδρατμούς να εξατμιστούν από το μπάνιο πριν απλώσεις ο προϊόν γιατί η υγρασία μπορεί να δυσκολέψει την απορρόφησή του
  • Άπλωσε πολύ καλά και ομοιόμορφα το προϊόν (φαντάσου ότι απλώνεις καλά μια ενυδατική κρέμα σώματος) μέχρι να αισθανθείς το δέρμα σου τελείως στεγνό. Ξεκίνα από το πάνω μέρος του πέλματος αλλά όχι στις πατούσες. Προσοχή να μην το απλώσεις στην φτέρνα.
  • Όταν το απλώνεις σε δύσκολες περιοχές όπως τα γόνατα και οι αγκώνες κάνε πολύ καλό μασάζ μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα
  • Στην πλάτη άπλωσε πρώτα από ψηλά μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου και συνέχισε από χαμηλά στην μέση μέχρι να ενωθούν τα δυο σημεία. Ακόμα καλύτερα αν ζητήσεις από μια φίλη σου να σου απλώσει το προϊόν εκεί που δεν φτάνεις.
  • Άφησέ το να στεγνώσει εντελώς για περίπου 5 λεπτά και μετά βάλε ένα φαρδύ μαύρο t-shirt (ή κάποιο σκούρο ρούχο που φοράς στο σπίτι). Μπορείς να ντυθείς περίπου μετά από 2 ώρες
  • Η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι η καλύτερη στιγμή να απλώσεις το self tan είναι ένα βράδυ που δεν έχεις κανονίσει να βγεις.
  • Μόλις τελειώσεις πλύνε καλά τα χέρια σου με κρεμοσάπουνο και νερό για να μην λεκιάσεις τις παλάμες σου.

 

 

 

 

Beauty Tip: Εγώ, έχω χρησιμοποιήσει τόσες πολλές φορές self tan, που το μόνο που κάνω από τα παραπάνω είναι να μην ξυριστώ την ίδια μέρα γιατί τσούζω και μετά να εφαρμόζω λίγη ενυδατική κρέμα με άρωμα (είμαι και τεμπέλα άλλωστε…).

 

Επίσης αν θέλω πραγματικά έντονο χρώμα απλώνω self tan τρία συνεχόμενα βράδια λίγο πριν πέσω για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο το μαύρισμα μου κρατάει σχεδόν 10 μέρες. Αν ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές πάντως που σου έγραψα θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένη αλλά ακόμα και στην περίπτωση που κάνεις κάποιο λάθος να ξέρεις ότι είναι αναστρέψιμο. Απλά μπες στο μπάνιο και τρίψου πολύ καλά με ένα απολεπιστικό scrub για να ξεφορτωθείς το χρώμα.

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Καλημερα η επαναλειψη παντα ειναι χρησιμη. Τζουλια να το κανεις και δεν εισαι μονο βετεράνος του self tan αλλα και σε αλλα προιοντα

  2. Τζούλια μου με το που πρωτοεμφανιστηκαν τα self tan προϊόντα στην αγορά, νομίζω ήταν της Loreal, ήμουν από τις πρώτες που τα χρησιμοποίησε..πάντα πριν έκανα απολεπιση βέβαια όπως ενδείκνυται και μπορώ να πω ότι για κάτι καλοκαίρια είχα πάθει εθισμό με αυτά, μέχρι που μια μέρα η αγαπημένη μου γιαγιά, αφού με κοιταζε κάμποσα λεπτά, μου είπε “Μαρία μου τι έχεις βάλει και είναι σαν να έχεις βγάλει τη χρυσή!?””Πριν βέβαια η κολλητή μου μου είχε πει ότι είχα γίνει λες και με είχαν βουτηξει στον μπρουντζο, αλλά η φράση της γιαγιάς μου ήταν που με έκανε να μην τα ξαναχρησιμοποιησω.. Ίσως να το είχα παρακάνει γιατί όσο τα χρησιμοποιουσα,τόσο μαυριζα κ αυτό μου άρεσε εμένα και δως του κάθε μέρα επαλειψη μέχρι που έγινα όπως έγινα και από τότε τα έκοψα.. Και επειδή ξέρω ότι αν τα ξαναχρησιμοποιησω πάλι θα πέσω με τα μούτρα, κάνω πως δεν τα βλέπω όταν πηγαίνω σε κατάστηματα καλλυντικών

  3. Παντα “ζηλευα” το χρυσαφενιο χρωμα που εβλεπα σε φιλες μου, στις πρωτες βουτιες…αποτελεσμα self tan ή αερογραφου ινστιτουτων…Λεω για φετος να το επιχειρισω αν κ φοβαμαι τα “μπαλωματα”…Στους αστραγαλους γιατι γραφεις οχι;

  4. Δεν το χω καθόλου.Πιθανόν δεν έχω πετύχει τη σωστή απόχρωση και βγαίνει κάτι σε ξεπλυμένο πορτοκαλί.
    Μουτςς

  5. Δυστυχως ως κατασπρη μπκα στη διαδικασια μια φορα και το αποτελεσμα ηταν ομπρε.δεν ηταν ομοιμορφο και ξενερωσα!Ηταν κρεμα ομως η μους ισως να ειναι καλυτερη ιδεα.

  6. @AnastasiaV: Είναι κάπως “δύσκολο σημείο” ο αστράγαλος, μπορεί να σου ξεφύγει περισσότερο υλικό και να σκουρήνει παραπάνω. Το έχω πάθει γι αυτό το λέω. Να είσαι φειδωλή σε αυτο το σημείο.

  7. @maryl: Σε καταλαβαίνω αγαπημένη. Με τα self tan less is more. Το χτίζεις σταδιακά και στις 3 μαξ φορές σταματάς και μετά πάλι από 10- 15 μέρες. Πάντως δεν υπάρχει φόβος για πορτοκαλί απόχρωση. Τουλάχιστον όχι στα παραπάνω τα Dr Organic. Εγώ επειδή ακριβώς δεν κάθομαι καθόλου στον ήλιο (πάντα κάτω από ομπρέλα είμαι) μου είναι αδύνατον να μην απλώσω self tan.

  8. @reaction: Γιατί αγαπημένη; Λίγο προσοχή θέλει όχι κάτι άλλο. Ξεκινάς και απλώνεις σα να απλώνεις μια κρέμα. Περιμένεις 5 λεπτά να στεγνώσει, μετά φοράς ένα μαύρο t shirt και την επόμενη μέρα όμορφο ζεστό χρώμα, καμία σχέση με ασπρίλα- αλλά και χωρίς “μπαλώματα”.

  9. @Τζουλια μέσα στο μυαλό μου εισαι!!!
    Ειναι η εποχή που ψάχνω για αυτομαυριστικα.Ενα απο αυτα ήταν και αυτο που μας έδειξες!!
    Γιατι θελω να εχει και φυσικά συστατικά !!Περσι ειχα πάρει ενα βραβευμένο φυσικό αυτομαυριστικα
    αλλα τα αποτελέσματα σε εμένα ήταν αποθαρρυντικά δυστυχώς ,δεν έδωσε το χρωμα που ηθελα και ξέβαψε παντού!!
    Θελω να σε ρωτήσω ποια απόχρωση πήρες?και πόσες μερες σου κράτησε?γιατι νομίζω απο οτι λέει κρατάει για 5 μερες ,αρκετά ικανοποιητικό αυτο!και το τελευταίο αλλα σημαντικό αν ξεβάψει στα ρουχα?

  10. @SofiaT:

    Kαλημέρα αγαπημένη! Απαντώ με τη σειρά:

    1. Πήρα την απόχρωση Light Φυσική μπρονζε. Ήθελα να το πάω σιγά- σιγά και να είμαι σίγουρη. Το επόμενο πρωί ξύπνησα χωρίς την ασπρίλα, αλλά με πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το έδειχνα στις μαμάδες που είμασταν μαζί στο τριήμερο της Τήνου.
    2. Μου κράτησε σχεδόν μια εβδομάδα – φυσικά με καθημερινά ντους και σταδιακά απλά ξεθώριασε. Απόψε θα το ξανακάνω.
    3. Κοίτα. Δε θα το απλωσεις και θα βάλεις το λευκό φόρεμα- όσο να’ναι “μπογιά” είναι. . Θα το απλώσεις βραδάκι, μετά το ντους και θα περιμένεις περίπου 5 λεπτά μεχρι να στεγνώσει εντελώς. Μετά βάλε ένα μακρύ μαύρο t-shirt πρόσεξε και λίγο αν έχεις λευκό καναπέ (εγώ έχω γι αυτό το λέω) κοιμήσου μετά από 1-2 ώρες και την άλλη μέρα το πρωί, ούτε γάτα, ούτε ζημιά, ούτε ξεβαμα στα ρούχα!

  11. @Τζουλια μου σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες!
    Εγώ λέω να δοκιμάσω την medium απόχρωση.Αν κράτησε μια εβδομάδα ειναι τέλειο!
    Με το άλλο που ειχα δοκιμάσει δυστυχώς έβγαινε και πολλές μερες μετα την εφαρμογή ,αυτο ειναι ενοχλητικό!
    Το Dr.organic θα το δοκιμάσω σίγουρα θα σου πω εντυπώσεις !!!

  12. @SofiaT: Σε βλέπω πιο τολμηρή από μένα, πας κατ ευθείαν στο Medium. Πάντως να ξέρεις, αν πάρεις το Light και το κάνεις 2 συνεχόμενα βράδια, θα έχεις το αποτέλεσμα του Medium.

    Φυσικά και περιμένω εντυπώσεις και αν τα κάνεις όλα όπως σου είπα, θα ενθουσιαστείς! Δεν θα σου το πρότεινα, αν δεν το είχα δοκιμάσει εγώ η ίδια. Με κάποια προιόντα, καλό είναι να τα έχουμε χρησιμοποιήσει πριν γράψουμε γι αυτά. 🙂

  13. Πρέπει να το δοκιμάσω…! Το θαυμαζω, αλλά δεν το έχω πετύχει ως τώρα..!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.