Do’s and Don’ts για τέλειες βλεφαρίδες με φυσικό τρόπο!

 

 

Από μικρά κοριτσάκια, ανοιγοκλείνοντας με νάζι τα τσαχπίνικα ματάκια μας, ονειρευόμαστε και θεωρούμε σημαντικό στοιχείο ομορφιάς, τις όμορφες, πλούσιες, μακριές βλεφαρίδες.

 

Όσες τις έχουν ξέρουν, πόσο βαθύ και σαγηνευτικό βλέμμα χαρίζουν. Όσες δεν τις έχουν προσπαθούν να τις αποκτήσουν με πολλούς τρόπους, όχι πάντα ενδεδειγμένους.

 

Ανεξάρτητα όμως από στοιχείο ομορφιάς, οι βλεφαρίδες αποτελούν κι έναν τρόπο ένδειξης καλής υγείας.  Aς δούμε πως μπορούμε να τις φροντίσουμε με φυσικούς τρόπους, αλλά προπαντός, ποια λάθη κάνουμε από άγνοια, αμέλεια ή βιασύνη κι είναι αυτά που ευθύνονται για την φθορά τους.  Ας δούμε επίσης, πότε η φυσική τους κατάσταση, υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας.

 

Ποια λάθη κάνουμε;

 

 

  • Συχνά φερόμαστε στις βλεφαρίδες μας με αδιαφορία και ελλιπή φροντίδα.  Αγνοούμε, ότι είναι κι αυτές ένα όργανο του σώματος μας κι όχι απλά ένα στολίδι και απαιτούν με τη σειρά τους σωστό καθαρισμό, ενδυνάμωση, περιποίηση, αντιγήρανση.  Πολλές από μας φοράμε περισσότερες στρώσεις μάσκαρα απ΄όσο χρειάζεται, δανειζόμαστε αυτήν της αδελφής ή της φίλης μας για να τη δοκιμάσουμε, δεν ξεβαφόμαστε το βράδυ, τρίβουμε κουρασμένες και νυσταγμένες τα μάτια μας, ακόμα και φορώντας μακιγιάζ. Αν οι βλεφαρίδες μας δεν είναι καθαρές κι απαλλαγμένες από τη βρωμιά και το μακιγιάζ, τότε δεν αναπνέουν, αδυνατίζουν και πέφτουν. Όσο για το προϊόν ντεμακιγιάζ που επιλέγουμε πρέπει να είναι πάντα απαλό, ποιοτικό, υποαλλεργικό, εξειδικευμένο για την ευρύτερη περιοχή, την οποία θα πρέπει και να περιποιείται. Μην τσιγκουνεύεστε λοιπόν την αγορά ενός καλού ντεμακιγιάζ ματιών, είναι επένδυση!

 

  • Κάνουμε κατάχρηση ή χρησιμοποιούμε λάθος το eyelash curler.  Είναι μεν ένα εργαλείο που μας χαρίζει πλούσιες γυριστές βλεφαρίδες, αλλά δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Δέκα μόλις δευτερόλεπτα, πριν βάλουμε τη μάσκαρα κι αυτό σε ειδικές περιπτώσεις κι όχι στο καθημερινό μας μακιγιάζ, αρκούν.  Χρειάζεται προσοχή ώστε να μη γίνονται βίαιες ή γρήγορες κινήσεις, γιατί αν οι βλεφαρίδες βγουν, θα είναι πολύ δύσκολη η επανόρθωση τους.  Το eyelash curler, δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ ενώ έχουμε ήδη φορέσει μάσκαρα.

 

  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά αδιάβροχη μάσκαρα. Οι μάσκαρα νέας γενιάς είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και καλύπτουν τέλεια τις ανάγκες μας.  Ίσως οι αδιάβροχες μάσκαρα θα πρέπει πλέον να περιορίζονται σε ειδικές συνθήκες και περιστάσεις. Με τη χρήση αδιάβροχης μάσκαρα σε καθημερινή βάση,  οι βλεφαρίδες ταλαιπωρούνται από τα  τόσο δραστικά συστατικά και του οινοπνεύματος που περιέχουν. Στο ντεμακιγιάζ πάλι αφαιρούνται αρκετά δύσκολα. Πολλές από μας, από τη βιασύνη τους να ξεβαφτούν τρίβουν έντονα τα μάτια τους με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες μας, να μένουν πολύ συχνά πάνω στο βαμβάκι.

 

  • Όσες σκέφτονται για τοποθέτηση extensions και πριν αποφασίσουν να υιοθετήσουν την τάση, ας ερευνήσουν καλά πριν επιλέξουν ποιος θα είναι ο ειδικός που θα τις τοποθετήσει. Αν οι extensions τοποθετηθούν λάθος, όταν θ΄αρχίσουν να πέφτουν θα πέσουν μαζί και οι δικές σας. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται φορμαλδεΰδη και δραστικές κολλητικές ουσίες, που βλάπτουν την υγεία των φυσικών βλεφαρίδων. Μην αφήνεστε στον κάθε τυχαίο που δηλώνει ειδικός και ρωτήστε αναλυτικά, τι θα πρέπει να κάνετε εσείς στη συνέχεια για να τις φροντίσετε επαρκώς. Βάζουμε extensions δεν σημαίνει, ότι δεν ενδιαφερόμαστε πια για το θέμα βλεφαρίδες, επειδή δεν φοράμε μάσκαρα και, ότι τις αφήνουμε στην τύχη τους μέχρι την επόμενη επίσκεψη στον τεχνικό.

 

  • Αντίστοιχα και οι ψεύτικες βλεφαρίδες θέλουν και αυτές την συνετή και ορθή χρήση τους και προσωπικά θεωρώ, ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

 

 

 

 

 

 

Πότε οι βλεφαρίδες μας δείχνουν, ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας;

 

 

 

 

  • Οι βλεφαρίδες μας μεγαλώνουν μαζί μας… Όσο μεγαλώνουμε αρχίζουν να λεπταίνουν και να αδυνατίζουν, όπως συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Ίσως δεν το έχετε σκεφθεί ποτέ, αλλά όπως προστατεύουμε το πρόσωπο και το σώμα μας απ΄την αντιγήρανση, πρέπει να προστατεύουμε και τις βλεφαρίδες μας, γιατί προδίδουν την ηλικία μας.

 

  • Οι παθήσεις θυρεοειδούς έχουν συχνά ως ένδειξη τις αδύναμες βλεφαρίδες.  Στον υποθυρεοειδισμό τα μαλλιά και οι βλεφαρίδες αδυνατίζουν και πέφτουν.  Οπότε αν γνωρίζουμε, ότι πάσχουμε θα πρέπει εκ των προτέρων να τα προστατεύσουμε. Αν πάλι παρατηρήσουμε τέτοια συμπτώματα ενώ δεν προϋπήρχαν, καλό είναι να ελεγχθούμε από έναν ενδοκρινολόγο.

 

 

  • Η εμμηνόπαυση και η πτώση των οιστρογόνων έχει επίσης αντίστοιχα συμπτώματα. Σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζονται σοβαρά, όχι μόνο οι βλεφαρίδες, αλλά και τα φρύδια και τα μαλλιά.

 

  • Δερματικές ασθένειες ή ασθένειες όπως η γυροειδής αλωπεκία, η βλεφαρίτιδα, καθώς και διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες Α, Β, D, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, πρωτεΐνες και αμινοξέα, επηρεάζουν την υγεία και την ομορφιά των βλεφαρίδων μας που περνούν κι εδώ, μέσα απ΄την σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ακόμα και η χρήση κάποιων φαρμάκων όπως είναι τα αντιβιοτικά, τα αντισυλληπτικά, τα αντιπηκτικά, τα φάρμακα για το νευρικό σύστημα και τη νόσο του Πάρκινσον, έχουν αντίστοιχες επιπτώσεις. Αν λαμβάνετε κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή και βλέπετε παράλληλα τις βλεφαρίδες σας να αδυνατίζουν και να πέφτουν, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

Τι μπορούμε να κάνουμε για όμορφες και υγιείς βλεφαρίδες;

 

 

  • Φερθείτε απαλά στην περιοχή των ματιών που έτσι κι αλλιώς είναι τόσο εύθραυστη. Μαζί με τις βλεφαρίδες ταλαιπωρείτε και το πόδι της χήνας ειδικά αν τρίβετε τα μάτια σας, αν δεν ενυδατώνετε την περιοχή επαρκώς ή δεν χρησιμοποιείτε αντιρυτιδικά, αντιγηραντικά κι ενδυναμωτικά προϊόντα.

 

  • Πάντα να κάνετε ντεμακιγιάζ, όσο κουρασμένες κι αν είστε! Αν το μακιγιάζ μείνει κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι βλεφαρίδες θα ξεραθούν και θα σπάσουν, ενώ η περιοχή των ματιών θα γεμίζει βακτήρια που θα είναι επιζήμια και για την υγεία των ματιών σας. Ταμπονάρετε με βαμβάκι την περιοχή για λίγα δευτερόλεπτα και προσπαθήστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ απαλά. Τα φυσικά συστατικά δεν υπολείπονται σε τίποτα των χημικών και μπορούν να αφαιρέσουν εξαιρετικά ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ, προσφέροντας ταυτόχρονα περιποίηση, αντιγήρανση και ενδυνάμωση. Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν τις εξαιρετικές ιδιότητες των ελαίων τζοτζόμπα, αβοκάντο, καρύδας, αμυγδάλου που μόνα τους ή με την προσθήκη μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου λεβάντας γίνονται ένα πολύτιμο καλλυντικό για τις βλεφαρίδες και το πόδι της χήνας.

 

  • Ενδυναμώστε τις βλεφαρίδες με καστορέλαιο, το παραδοσιακό tip των Ιταλίδων, σησαμέλαιο, σιτέλαιο, ελαιόλαδο. Με μια μπατονέτα περνάτε κάθε βράδυ τις καθαρές βλεφαρίδες σας, από τις ρίζες ως τις άκρες και στη γραμμή του eye liner.

 

  • Κάντε δροσερές κομπρέσες με βιολογικό ζελέ αλόης, πράσινο τσάι ή γάλα καρύδας. Αμέσως μετά το ντεμακιγιάζ, πριν βάλετε οποιαδήποτε κρέμα ματιών ή την αγαπημένη σας MIRACLE! Night EYE Mask by Stella’s Recipy, εμποτίστε δύο δίσκους βαμβάκι με κάποιο από τα παραπάνω φυσικά συστατικά και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Θα ξεκουράσετε την περιοχή στο πόδι της χήνας, τα βλέφαρα και τα καταπονημένα μάτια σας, αλλά θα ενδυναμώσετε και τις βλεφαρίδες σας.  Καλύτερα να μην τα ξεπλύνετε, αλλά να τα αφήσετε να δράσουν για έξτρα αντιγηραντική δράση.

 

 

 

 

 

  • «Χτενίζετε» πριν το μακιγιάζ τις βλεφαρίδες με το ειδικό βουρτσάκι (αυτό που προσομοιάζει με το βουρτσάκι της μάσκαρα).  Αυτό θα τις ξεχωρίσει και η μάσκαρα θα απλωθεί χωρίς να κομπιάσει, άρα θα βάλετε λιγότερες στρώσεις, αλλά και θα τις ξεβάψετε ευκολότερα.

 

  • Καταναλώνετε τροφές, ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες C και E.

 

  • Χρησιμοποιείτε μόνο επώνυμα και αξιόπιστα προϊόντα καλλυντικών. Μην κάνετε οικονομία εις βάρος της υγείας των ματιών σας.

 

 

 

Stella

 

 

 

 

29 Σχόλια
  1. @Στελλα μου ποσο δίκιο εχεις για άλλη μια φορα!Τι τραβάνε αυτές οι βλεφαρίδες…εγώ ανέκαθεν δεν ειχα πλούσιες βλεφαρίδες και οπως είπες όσο περνάνε τα χρονια επιβαρύνονται περισσότερο.Δεν βγάζεις κανένα λαδακι/σερουμ μιας και γνωρίζεις τι χρειάζονται να βοηθήσεις και εμάς!!❤️❤️❤️

  2. Φανταστικό post!! Εγκυκλοπαίδεια για βλεφαρίδες, πραγματικά!!

  3. Καλημερα το σχολιο της Ελευθεριας με καλυψε…μπραβο Στελλα καλη εβδομαδα

  4. @SofiaT: Μα τι καταπληκτική ιδέα! Να σου πω κάτι Σοφάκι? Εκτός από tagline bb girl, είσαι και Think Tank!! Aν ήσουν στην Αμερική θα σε πλήρωναν αδρά, για να σκέφτεσαι και να κατεβάζεις ιδέες!!

  5. Όντως, άρθρο-εγκυκλοπαίδεια για τις βλεφαρίδες, σούπερ αναλυτικό και κατατοπιστικό! Εξαιρετική η Στέλλα μας για άλλη μια φορά! Το eyelash curler το έκοψα εδώ και χρόνια, όταν διαπίστωσα ότι περισσότερο κακό μου έκανε παρά καλό. Και όπως λέει η Στέλλα, ο καλός καθαρισμός είναι το παν – και έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Να αποφεύγετε να κοιμάστε με το μακιγιάζ και το πρόσωπό σας θα σας ευγνωμονεί, σας το λέω εκ πείρας! Τέλος, να προσθέσω ότι δυστυχώς ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει και τα φρύδια, τα δικά μου δε φυτρώνουν με τίποτα!
    Καλή εβδομάδα!

  6. Για χρόνια έβαζα λίγη βαζελινη σε μια μπαλόνια και πέρναγα κάθε βράδυ τις βλεφαρίδες μου. Όντως είδα βελτίωση ως προς την πυκνότητα και υγεία τους..Υπέροχες οι συμβουλές της Στέλλας μας και για εμένα top συμβουλή είναι το ντεμακιγιαζ, δεν πρέπει ποτέ να το αμελουμε

  7. Μπατονετα, εννοούσα (άλλα γράφω εγώ άλλα το κινητό, εδώ ταιριάζει το έλεος!)

  8. Πάντως εγώ το χρησιμοποιώ το curler, μου αρέσει πολύ, κάνει το αποτέλεσμα να έχει πολύ μεγαλυτερη διάρκεια, κάνει καμπύλες τις σχετικά ίσιες βλεφαρίδες μου, αλλά φυσικά δεν κάνω κατάχρηση

  9. @Μaryl: Αχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!! Να είσαι καλά και εσύ και το κινητό σου αγαπημένη, δάκρυσα από τα γέλια! Φυσικά κατάλαβα ότι άλλο ήθελες να γράψεις αλλά είδα τη σκηνή με τη φαντασία μου του τύπου

    “Βαζελίνη στο μπαλόνι και απογειωθήκαμε με τις βλεφαρίδες”

    και ΣΟΥ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ, από τις λίγες φορές που (δεν ξερω αν το έχεις πάθει) μέχρι να βγει το γέλιο για λίγα δευτερόλεπτα μου κόπηκε η άνασα!! Να’σαι καλά, να’σαι καλά, έκλαψα!

  10. @Τζουλια με κανεις και κοκκινιζω με τους τίτλους που μου δίνεις!!!!!
    Άσε που παντα ειχα ονειρο να πάω Αμερικη ,τώρα με αυτα που μου λες εχω αρρωστήσει!!!χαχαχχαχχα
    Πάντως αν η @Στελλα μας κάνει τα μαγικά της και φτιάξει το σερουμ ,δέχομαι να κανω πρωτη την δοκιμή του προϊόντος με μεγαλη χαρά!!

  11. @SofiaT: Πόσο τέλεια ιδέα!! Ακούει η @Stella? Να λοιπόν και η πρώτη In Vivo έρευνα των Stellla’s Recipy!!

    ΥΓ: Αλήθεια λέω δε σε κολακεύω. Όπως και εμένα δεν μου αρέσει πολύ να μου κάνουν κοπλιμέντα γιατί με φέρνουν σε αμηχανία, έτσι και εγώ σπάνια κάνω σε άλλους εκτός και αν το πιστεύω! Όποτε αν λέω κάτι που σου αρέσει και vice versa, θα ξέρουμε σίγουρα ότι είναι η αλήθεια!!

  12. SofiaT Καταπληκτική ιδέα Σοφία μας, δεν έχω λόγια!!!! Πραγματικά καταπληκτική ιδέα και θα ξεκινήσω τις δοκιμές μου και τα πειράματα για να την υλοποιήσω. Φυσικά θα είσαι η πρωτη που θα την δοκιμάσει για να μας γράψει κι ένα σούπερ αναλυτικό review πριν το τελικό launch δεν το συζητώ!!!!
    Αυτά είναι! Η ισχύς των ΒΒGirls εν τη ενώσει!

  13. @ολες Σας ευχαριστώ όλες για τα πάντα υπέροχα σχόλια! Δεν έχω καμμιά αμφιβολία, οτι τα ΒΒGirls ξέρουν και κάνουν πάντα τα καλύτερα για να προσέχουν και να φροντίζουν από τα νυχάκια ως τα …. τραγουδισμένα “ματοτσίνορα” τους!

  14. @Stella: Και εγώ και εγώ θέλω να το δοκιμάσω!! Δηλώνω «πειραματόζωο» in vivo No 2 μετά τη Σοφία για το νέο Stella’s Recipy αριστούργημα!! Θέλω καλύτερες, μακρύτερες και πιο υγιείς βλεφαρίδες!! Μη μας ξεχάσεις!!!

  15. @Julia δεν σας ξεχνάω αλλα θα κάνετε και λίγο υπομονή…. Οχι … άντρα θέλω τώρα τον εθέλω… χα χα χα 😉

  16. @Stella: Αν και δε φημίζομαι για την υπομονή μου ( Υδροχοικά ελαττώματα γαρ..) άντε θα περιμένουμε λίγο μιας και το καλό πράγμα αργεί να γίνει αλλά μην αργήσει και πολύ please….😊😊😊👀👀👀

  17. @Στελλα σε αγαπωωωωωωω Καλα θα περιμενω να φτιάξεις το μαγικό σερουμακι σου!!!Και Εννοηται θα γράψω review για ολααααα τα αποτελέσματα!
    @Τζουλια No 2 εθελόντρια σε πάω έναν διαγωνισμό για το πια θα εχει στο τέλος καλητερες βλεφαρίδες!!!χαχαχαχαχαχχα

  18. @SofiaT: Μέσα!!! Θα βγάλουμε και φωτό Before and After!!!

  19. Και γω δεν έχω πλούσιες βλεφαρίδες. Με τη βαζελίνη όμως δε κολλάνε λίγο; Είναι ασφαλές για τα μάτια μας;
    Για το serum ανυπομονω κι γω!
    χχ

  20. @sofia Marga εγώ δεν είμαι υπέρ της βαζελίνης, ποτε και πουθενά. Πρόκειται για παραγωγο πετρελαίου.

  21. Εδώ είμαι κι εγώ….το άρθρο της Στέλλας ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ… όπως πάντα άλλωστε.
    Εννοείται πως δηλώνω συμμετοχή στο test drive για τον ορό βλεφαρίδων της Στέλλας μας.
    Αυτό για το καστορέλαιο το γνωρίζω χρόνια τώρα και το εφαρμόζω.
    Όσο για τα extensions…θέλω αλλά προβληματίζομαι για τους λόγους ακριβώς που ανέλυσε η Στελλίτσα στο άρθρο.
    Για μένα οι αγαπημένες μακράν μάσκαρα κατά καιρούς είναι οι Helena Rubinstein Lash Queen , Lancome Hypnose /Drama/Grandiose, Estee Lauder Illusionist Intense Maximum Curling /Double Wear /Sumptuous Extreme.
    Θυμάμαι όταν πρωτοφόρεσα την L’Oreal Double Extension με το διπλό βουρτάκι ,που περνούσες πρώτα την λευκή βάση…όταν πήγα να ξεβαφτώ κι είδα τις μικρές τριχούλες της μάσκαρα πάνω στο βαμβάκι,νόμιζα πως ήταν οι δικές μου βλεφαρίδες κι έπαθα σοκ…. μετά ανακάλυψα τα primer…ένα τεσταρισμένο value for money είναι το lash sensational primer της maybelline ny….αυτάάάά….

  22. Aν υλοποιηθει η ιδεα της @SofiaT βλεπω τους μεγαλους οικους να ζητουν δικαιωματα

  23. Τώρα θα με κάνετε να πάω να τσεκαρω την Α μου. Μπράβο Στελλιτσα μου.
    Μουτςς

  24. @Ολες Αγαπημένα ΒΒgirls. Tα Stella’s Recipy άκουσαν την επιθυμία σας και θα βάλουν μπρος τις μαγικές χύτρες, τα ξόρκια και τα ραβδάκια για ένα νέο θαύμα που θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας. Αν όλα ευοδωθούν κατ΄ευχήν, θα είναι το πρώτο συλλογικό Stella’s Recipy δημιούργημα των ΒBgirls! Stay tuned!

  25. Πολύ ωραίο άρθρο!Μπράβο!Εγώ χρησιμοποιώ άλλο νεμακιγιάζ’ οταν φοράω μάσκαρα και άλλο όταν δεν φοράω.Το καλοκαίρι την αποφεύγω στο πρωινό μακιγιαζ και γενικά αποφεύγω την αδιάβροχη γιατί βγαίνει δύσκολα.Και τα δύο ντεμακιγιαζ μου είναι clinique.’

  26. Απίστευτο άρθρο! Απίστευτα σχόλια! Καλές μας βλεφαρίδες απογειωθείτε…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.