5 αγαπημένα Power Perfumes.

 

 

 

Πέντε αγαπημένα δυναμικά αρώματα.  Θα τα λέγαμε και neutral. Γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν,  το βαρετό στερεότυπο ότι πρέπει να φοράμε μόνο «γυναικείο» άρωμα ή μόνο «αντρικό» άρωμα, έχει καταρριφθεί προ πολλού.

 

 

Όπως φυσικά έχει καταρριφθεί και η δοξασία  ότι επειδή είμαστε γυναίκες  είμαστε και όλες μας  μέσα στα ροζ, τα φρου φρου, τα ζουζού και τα γλυκερά αρώματα,  ή επειδή είσαι άντρας πρέπει κατ’ ανάγκη να είσαι βαρύς, ασήκωτος  και brutal.

 

 

Πιο δυναμικά λοιπόν, με περισσότερο «σώμα», πιο «μυστηριώδη» και σίγουρα πολύ αισθησιακά με λιγότερο λουλούδι και περισσότερο ξύλο,  ακολουθούν πέντε αγαπημένα και εντελώς ακαταμάχητα  αρώματα και για τα bb girls και για bb boys. Kαι φυσικά όπως βλέπετε δεν τα ονομάζω unisex διότι και αυτός ο όρος,  είναι πλέον παλιακός και very old fashioned.

 

 

Byredo Velvet Haze

Mε έμπνευση από τη μουσική της δεκαετίας του 1960 και το κίνημα της απελευθέρωσης ο δημιουργός του λέει ότι «είναι αρωματικό αλλά δεν είναι ακριβώς άρωμα,  έχει ένα υπνωτικό σχεδόν ψυχεδελικό αποτέλεσμα σαν να κατασκηνώνεις ένα καλοκαιρινό βράδυ και να ανάβεις μια υπαίθρια φωτιά» Εμένα πάλι και βλέποντας τη λέξη “haze” μου έρχεται στο μυαλό ένα παγωμένο G&T με lime αφού εξ άλλου και αυτό το ονομάζουμε στην οικογένεια “Τhe Blue Haze” από την γαλαζοπή αχλή που βλέπεις όταν σηκώνεις ψηλά το ποτήρι σου στο φως.  

 

 

 

 

 

 

Tom Ford Noir

O Tom και αν δεν πρωτοστάτησε στα «δυναμικά» gender free αρώματα. Εξ’ άλλου όλα του τα αρώματα σχεδιάζονται και για τα δυο φύλα και αγαπιούνται με πάθος και από τα δυο φύλα. Λατρεμένο μου το Noir,  παθαίνω σύνδρομο στέρησης σε περίπτωση που μου τελειώσει και το ξανα αγοράζω με την πρώτη ευκαιρία.  Δεν είναι τυχαίο ότι είχα πρωτο γράψει γι αυτό εδώ, το είχα ονομάσει «Power Perfume».

 

 

 

 

 

Comme de Garcons “Concrete”

Kawakubo έμπνευση, από το τσιμέντο της Νέας Υόρκης, τους ουρανοξύστες, τα κτίρια, την μεγαλούπολη. «Ζούγκλα από τσιμέντο» με βασική νότα το σανδαλόξυλο, αλλά και μπουκάλι που φέρνει στο νου ακριβώς αυτό: concrete.

 

 

 

 

Kiehl’s Original Musk

Ίσες δόσεις από λουλούδια και ξύλα,  για να μη μείνει καμία και κανένας παραπονεμένος,  το Original Musk έκανε την εμφάνισή του το 1963,  ενώ σε σχετικό δημοσίευμα η έγκριτη Wall Street Journal το κατέταξε ως ένα από τα καλύτερα αρώματα όλων των εποχών.

 

 

 

 

 

Diptique Tam Dao

Ξέρετε αυτούς τους «αρωματοχτυπημένους» με τις πολλές και εξαιρετικές αρωματικές γνώσεις που σηκώνουν ψηλά με κάποια λίγη περιφρόνηση την καλομαθημένη τους μυτούλα στα mainstream αρώματα και ψάχνουν για ό, τι πιο νέο, ό, τι πιο niche; (ναι, ναι έχουμε και εδώ μέσα τέτοια φαινόμενα- αλίμονο!) Ε λοιπόν, ούτε και αυτές οι μυτούλες δεν μπορούν να φέρουν αντίρρηση στο γεγονός ότι το Tam Dao που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2003  με αρωματικές, ξυλώδεις και woody  νότες,  αγαπήθηκε από τους απανταχού perfume connoisseurs.

 

 

 

 

 

Καλά δε λέω;

 

 

11 Σχόλια
  1. @Julia χα χα χα!!! μήπως υπονοοείς και τη δική μου τη μυτούλα που έχει παραξενέψει πολύ τα τελευταία χρόνια??? 😉 Το συγκεκριμένο το ΤΑΜ DAO, δεν έχω προλάβει να το μυρίσω, αλλα όλα τα λεφτά στο ALL TIME CLASSIC θεσπέσιο Khiel’s Musk! Το Noir by Tom Ford το έχω φορέσει και το έχω χαρεί έναν ολόκληρο χειμώνα, αλλά αν ξαναγόραζα πάλι απο τη σειρά θα επέλεγα το αντρικό Noir που είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ και θυμίζει πολύ την παλιά επιτυχία του Tom το NU by Yves Saint Laurent. Ζήτω τα σκοτεινά και μπαχαροξυλώδη αρώματα!

  2. @Stella: Χαχαχχχαχχαχ! Ακριβώς! Και μπορώ να σκεφτώ και 2-3 καλομαθημένες μυτούλες ακόμα εδώ μέσα! Ζήτω τα “σκοτεινά”! Συμφωνώ και επαυξάνω!!

    (αχ ο Tom τι ιστορία είχε γράψει στα αντρικά αρώματα του YSL… ο πρώτος που μας έμαθε το OUD…)

  3. Δεν έχω λόγια!!! @Julia & @Stella υποκλινομαι στις γνώσεις σας!!!
    χχ

  4. Καλημερα Αν και ειμαι επιρρεπης σε αρωματα τυπου chloe και Si του ΑΡΜΑΝΙ το αρωμα Noir by Tom Ford μου αρεσει παρα πολυ. Τα υπολοιπα δεν τα εχω μυρισει ποτε για να εχω γνωμη

  5. Συμφωνώ απόλυτα!! Αλλωστε εχω πια κάνει δικό μου ενα τέλειο spray fahrenheit 32 του αντρα μου εδω και χρονια!!! Αλλα τωρα με κέντρισε και το Kiehl’s Original Musk…H musk είναι αγαπημένη μου νότα στα αρώματα!

  6. @Maryl… Α κάτσε να σου πω…. Μας βλέπω να κονταροκτυπιόμαστε με τον άντρα μου, για το ποιός θα πρωτοβάλλει ένα εκπληκτικό Hermes Eau de Gentiane Blanche, το οποίο δοκίμασα προχθές και μπήκα σπίτι και τρελλάθηκε αναφωνόντας “το θέλω εγω!!!! το θέλω εγω!!!!!”. Βy the way δοκιμάστε το! Ξηρό και δροσιστικό! Ξεχωριστό και πρωτότυπο όσο κανένα και ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ άρωμα για το καυτό ελληνικό καλοκαίρι!

  7. @ΜΑRYL ,την dior fahrenheit την φορούσα κι εγώ παλιότερα!!1
    Κλέβω συχνά από το bb boy του σπιτιού το Tom Ford Tobacco Vanille και το calvin klein shock(το μαύρο μπουκάλι) …ομηρικοί καυγάδες…..αλλάάάάά, σ’ αυτό το σπίτι πρέπει να τα μοιραζόμαστε όλα….αυτός γιατί παίρνει την αντηλιακή μου,εεεε;;;;;

  8. Δεν έχω θέματα καθόλου.Το χειμώνα φορούσαμε το Sauvage του Dior με το γιο μου αν και μύριζε λίγο διαφορετικά πάνω μου.
    Μουτςς

  9. Πολυ καλά τα λες!!! 💙💜💛💚❤Συμφωνώ μαζί σου!! 💙💜💛💚❤ Ωραίο μπουκάλι ο Tom Ford!!!!

  10. Το Kiehl’s το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε.Το Diptique θα ήθελα να δοκιμάσω!

  11. @Julia και @Stella, διαβάζοντας το post θυμήθηκα τη χριστουγεννιάτικη βραδιά και τη συζήτηση για τα αρώματα. Πόσο ωραίο είναι να κονταροχτυπιούνται οι γνώστες και οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της μάχης!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.