Mac for Aaliyah. Σήμερα, θα ήταν 39 ετών.

 

 

 

Ήταν ντάλα καλοκαίρι  του 2001 και το θυμάμαι σα να ήταν χθες. Ήμουν με αγαπημένη παρέα στη Μύκονο, περνάγαμε τέλεια και ξαφνικά το μεσημέρι μάθαμε τα νέα. Η Aaliyah ήταν νεκρή σε αεροπορικό δυστύχημα στις Bahamas,  στην ηλικία των 22 ετών.

 

 

H “Princess of R&B”  όπως ήταν γνωστή-   πριν την Beyonce ή τη Rihanna-  γεννημένη στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και μεγαλωμένη στο Detroit του Michigan,  υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο σε ηλικία 12 ετών ως παιδί θαύμα,  ενώ μέχρι τη μέρα του θανάτου της,  είχε πουλήσει 32.000.000 άλμπουμ.

 

 

 

 

 

Στις 25 Αυγούστου του 2001,  η ίδια και οκτώ ακόμα μέλη της μπάντας της,  σκοτώθηκαν κατά την επιστροφή τους από τις Bahamas,  όπου είχαν βρεθεί για να γυρίσουν το video clip του τραγουδιού “Rock the Boat”. Mετά το αεροπορικό δυστύχημα, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο – χωρίς άδεια πιλότος- του Cessna πριν από την πτήση είχε πιεί αλκοόλ πάνω από το όριο και είχε κάνει  χρήση κοκαΐνης.

 

Αυτά είναι κάποια από τα προϊόντα της συλλογής, με τα οποία η Mac αποτίνει φόρο τιμής στην αδικοχαμένη καλλιτέχνιδα.

 

 

 

Η Bronzing Power “Baby Girl”

 

 

H παλέτα με τις 9 σκιές “Age Ain’ t Nothing”

 

 

 

 

 

Τα Lipglass από αριστερά προς τα δεξιά με τις ονομασίες,

«One in a million”, “At your best you are”, “Li Li’s Motor City” (από το Detroit, aka Μotown- ή motor town όπου και μεγάλωσε- για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων και των labels των φοβερών soul και r&b καλλιτεχνών)  και “Brooklyn Born”

 

 

 

 

Tα Lipsticks από αριστερά προς τα δεξιά με τις ονομασίες

“More than a Woman”, “Hot Like”, “Try Again” και“Street Thing”

 

 

 

 

 

Λίγους μήνες πριν το θάνατό της,  η Aaliyah έδωσε μια  συνέντευξη όπου εκεί μίλησε για ένα επαναλαμβανόμενο όνειρό της:

 

«Είναι σκοτάδι στο αγαπημένο μου όνειρο. Κάποιος με ακολουθεί. Δεν ξέρω γιατί. Φοβάμαι. Μετά ξαφνικά σα να απογειώνομαι. Πολύ μακριά. Πως νιώθω; Σα να κολυμπώ στον αέρα. Ελεύθερη. Ανάλαφρη. Αβαρής. Κανείς δεν μπορεί να με φτάσει.  Κανείς δεν μπορεί να με αγγίξει. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα…»

 

Περιττό να σας πω ότι,  το “If your girl only knew” ή  το “Try Again”,  πολύ πιθανόν να το χόρευα το προηγούμενο βράδυ σε κάποιο club στη Μύκονο – τύπου Caprice- όταν εκείνη «έφευγε». Deep house”,  για όσες καταλαβαίνουν.

 

Σήμερα, θα ήταν 39 ετών.

 

 

ΥRRIP Aaliyah.

 

 

 

 

 

Παγκόσμια πρεμιέρα των προιόντων,  στις 21 Ιουνίου.

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Αν και ποτέ δεν υπήρξα φαν της συγκεκριμένης μουσικής, το εν λόγω κομμάτι το θυμάμαι -σχολείο ακόμη τότε- σαν major hit, να παίζει ανελλιπώς στο ραδιόφωνο, να το ακούς παντού έξω, μελωδικό και αρκετά catchy. Ήταν και soundtrack στο “Romeo must die” (αν το θυμάται κανείς). Επίσης, έχω αφίσα από το “Αφισόραμα” (μη γελάτε, σας βλέπω) με την Aaliya ως Queen of the Damned (είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία).
    Πολύ ωραία η ιδέα της Mac, τι να πρωτοσχολιάσω; Όλα υπέροχα, θα μείνω πάλι στην παλέττα.
    Πόσο κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι και με τόσο τραγικό τρόπο.

  2. Υ.Γ. Ανατρίχιασα με την περγραφή του ονείρου…

  3. Καλημέρα!Η συγκεκριμένη συλλογή μου αρέσει πολύ και οι σκιές και τα κραγιόν!Τι όμορφη που ήταν!Το όνειρο αν και ανατριχιαστικό,ελπίζω να είναι αληθινό.

  4. Συγκλονιστικό post, μπορεί να αγγίξει όποιον έχει χάσει αγαπημένα πρόσωπα…το όνειρό της με αφήνει αναυδη, πραγματικά, τι να πω για το μεταφυσικό της ζωής…Όσο για τα προϊόντα της MAC ή μπρονζε πούδρα Bronzing Powder “Baby Girl” υπέροχη.
    χχ

  5. @Sheena: Nαι φυσικά είχε παίξει και σε ταινίες και ήταν προορισμένη για μεγάλα πράγματα- φοβερό ταλέντο..μεγάλο κρίμα..

  6. To όνειρό της ήταν πέρα για πέρα αληθινό, το έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της λίγο πριν σκοτωθεί. Γι αυτό και το
    YRRIP (you are resting in peace)

  7. Εντελώς προφητικο το όνειρο της πραγματικά!! Μου άρεσε πολύ και σαν παρουσία και τα τραγούδια της και θυμάμαι μια μέρα πριν μάθω ότι σκοτώθηκε σε αυτό το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, είχα δει σε dvd την ταινία της με τον Stuart Townsend το Queen of the damned και είχα σκεφτεί πόσο όμορφη και πολυταλαντη είναι..Μπράβο στην αγαπημένη Mac για τη σκέψη αυτή.. Εννοείται ότι βρήκα όλα τα καλλυντικά απόλυτα του γούστου μου

  8. Καλημερα Ομορφα χρωματα .μου αρεσουν τα περισσοτερα..προφητικο ονειρο…τι να πεις…

  9. Ωραίες πολύ οι αποχρώσεις….κρίμα να φεύγουν τόσο άδοξα νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι.

  10. Όλο και μεγαλώνει η λίστα με νέους και ταλαντούχους που δυστυχώς φεύγουν πολυ νωρίς!!!

  11. Το Try Again ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι της.Κρίμα.Υπέροχα χρώματα.
    Μουτςς

  12. Όντως ανατριχιαστική η περιγραφή του ονείρου! Ομολογώ πως δεν την ξέρω, εγώ σαν η πιο μικρή της παρέας, αλλά είναι πολύ κριμα που χάθηκε τόσο άδικα Ενώ είχε πολλά να προσφέρει!!! Μου άρεσε πολύ η πούδρα και οι σκιές!!! 💙💜💛💚❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.