Υπέροχες καλοκαιρινές βροχές.

 

 

 

Το γεγονός ότι κάποιες από μας έχουμε ευθαρσώς δηλώσει ότι αγαπάμε τον Χειμώνα, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε και το Καλοκαίρι. Και Ιούνιος με τόσο πολύ βροχή και αρκετή ψύχρα είναι κάπως ανήκουστο για τα δεδομένα.

 

Αλλά, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, αυτά είναι κατά τη γνώμη μου τα υπέρ μιας ή πολλών καλοκαιρινών βροχών:

 

 

-Δεν ζηλεύεις όσους έχουν την τύχη (ατυχία) να κάνουν διακοπές ενώ εσύ πάλι  όχι,  γιατί δουλεύεις. Καλύτερα δηλαδή είναι να δουλεύεις με 35 βαθμούς Κελσίου και τσίτα τα γκάζια του A/C;

 

 

 

-Mιλώντας για A/C , αυτές τις μέρες όχι μόνο δεν χρειάζεται να έχεις  φουλ το air condition, το κλείνεις εντελώς.  Και εξοικονομείς ενέργεια  και  κάνεις καλό στο περιβάλλον για να μην μιλήσω και για τα οφέλη στο δέρμα – όλες ξέρουμε ότι το a/c δεν είναι και ό, τι καλύτερο.

 

 

-Λίγη υγρασία όχι μόνο δεν έβλαψε ποτέ το δέρμα μας, είναι το καλύτερο που μπορούμε να ζητήσουμε. Δεν είναι τυχαία η έκφραση «English rose complexion»

 

 

-Μπορείς να απολαύσεις ώρες mega shopping ή έστω και απλά window shopping όχι κλεισμένη σε ένα mall,  αλλά στον αγαπημένο σου εμπορικό δρόμο χωρίς τον τρόμο ότι το SPF σου σε καλύπτει μόνο για κανά δίωρο.

 

 

 

 

 

-Ταιριάζει τόσο ωραία το κοντό δερμάτινο jacket με το αγαπημένο αέρινο καλοκαιρινό φόρεμα και τώρα το φοράς χωρίς να βγάζεις τη μπέμπελη.

 

 

 

 

-Και επειδή σε είχε πιάσει και τεμπελιό και τσιγγουνιό και το αυτοκίνητο  σου δεν βλεπόταν πλέον από τη σκόνη,  τώρα πλύθηκε άψογα και για τα καλά. Τον επόμενο μήνα βλέπουμε.

 

 

 

 

– Το ταπ ταπ της βροχής στα παράθυρα είναι ίσως ο πιο χαλαρωτικός ήχος, ηρεμεί πνεύμα και ψυχή.

 

-Με τα σύννεφα απολαμβάνεις  τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα όπως αυτό παρακάτω, πριν λίγες μέρες στη Νότια Πελοπόννησο, που μας έκανε όλους να σηκωθούμε από τις θέσεις μας και να πάμε ακόμα πιο κοντά στη θάλασσα για να το απολαύσουμε καλύτερα.

 

 

 

 

 

– Τέλος με το που ξύπνησε σήμερα ο κύριος Ρωμανός και έριξε μια ματιά έξω από το παράθυρο, μου είπε ότι θα γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Και ένας Άγιος Βασίλης – ακόμα και μέσα στον Ιούνιο- είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα.

 

 

Raindrops are falling on my head.

 

 

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Μου αρέσει πολύ όπως το θέτεις, θα συμφωνήσω! Η εικόνα του ηλιοβασιλέματος, απλά μαγική…
    Εδώ πάλι επικρατεί μια ανήκουστη για τα σουηδικά δεδομένα ζέστη και ηλιοφάνεια, για πολλές συνεχόμενες μέρες, από το Μάιο ήδη!

  2. Ακούγοντας εχθές τον μετεωρολόγο να λέει οτι εχει αρχίσει αργά αλλα σταθερά η Ελλάδα να αλλάζει κλίμα και απο το γνωστό αγαπημένο εύκρατο μεσογειακό σε Τροπικό!Απο την μια κανω εικόνα τα τροπικά δάση του Αμαζόνιου με τις τροπικές μπόρες υγρασία ,κουνούπια, άσε που το μαλλί δεν θα λέει να ξεφριζαρει!!και απο την άλλη κανω εικόνα το αγαπημένο Ελληνικό καλοκαιράκι …..και αρχίζω να ανησυχωωωω

  3. Εγώ φιλοξενούσα τις τελευταίες 3-4 μέρες τους θείους μου από Λονδίνο. Περιττό να σας πω ότι εμείς είμασταν με ομπρέλες και αδιάβροχα και τα ξαδέρφια μου στο Λονδίνο με μαγιό στον κήπο!! Στο τέλος είπαμε να πάμε για καλοκαιρινές διακοπές στο Λονδίνο! Αυτά.

  4. @Nektaria: Σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη! Οι όροι αντιστράφηκαν!

  5. @SofiaT: Μη μου ανησυχείς! Θα μας έρθει το καλοκαιράκι και θα κρατήσει έως τον Νοέμβριο! Και μετά, Χριστούγεννα πάλι!! χαχαχαχαχα

  6. Πολύ ωραίες και ρομαντικές εικόνες, και μια βροχή είναι απαραίτητη για τις καλλιέργειες,για να καθαρίζουν και να ξεπλενονται οι δρόμοι και να δροσιζει κάπως γιατί και τόση ζέστη από Ιούνιο ήταν υπερβολική!! Βλέποντας όμως σήμερα στις ειδήσεις πόσο υπεφεραν πάλι οι συνανθρωποι μας σε Μανδρα και Χαλκιδική, σε αυτή τη χώρα που δεν υπάρχει σωστός κρατικός μηχανισμός και που εισαι στο έλεος του Θεού, τελικά στο Θεό πρέπει να προσευχεσαι και να ευχεσαι όταν βρέχει να μην πνιγεις και να μην καταστραφεί η περιουσία σου…

  7. @Τζουλια σίγουρα θα έρθει οπως λες!!Μηπως να αρχίσουμε να κανουμε διακοπές και το φθινόπωρο που μόνο αυτο δεν ειναι!,αφού οπως είπες και έτσι ειναι χτυπάει 30 βαθμούς χαλαρά!!😜

  8. @Maryl: Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπημένη. Σε αυτή τη χώρα είμαστε πράγματι στο έλεος του Θεού..

    (όσο για ζέστη από τον Ιούνιο, πες καλύτερα ζέστη από τον Απρίλιο.. Αρχές Απριλίου και ενώ είμασταν προετοιμασμένοι για χειμωνιάτικο Πάσχα, παραλίγο το Μεγ. Σάββατο να πάθω ηλίαση.. Ούτε το γεγονός ότι δεν είδαμε Χειμώνα φέτος ήταν φυσιολογικό..)

  9. @Julia: πραγματικά Τζούλια μου παρόλο που φέτος το Πάσχα “έπεφτε” νωρίς ήταν όντως καλοκαίρι.. Είχαμε πάει βόλτα στην καστροπολιτεια της Μονεμβασιας και οι τουρίστες ήταν με βερμουδες και κοντομανικα,μέχρι κ εγώ που είμαι κρυουλιαρα δε φορούσα το μπουφάν μου..Και τώρα το λες ότι χειμώνιασε..Λες να έχουμε γίνει Αυστραλία ???

  10. Kαλημερα Θα συμφωνησω με ολα Τζουλια. Λατρευω την θαλασσα και το καλοκαιρι αλλα λατρευω συγχρονως την βροχη και τους κεραυνους. Στην Αθηνα δεν επεφταν σχεδον ποτε και αναπολουσα τον χειμωνα στο χωριο μου που οταν εβρεχε…. εβρεχε για τα καλα. Αυτος ο θορυβος στα ξυλινα παραθυρα ακομη και σημερα με συναρπαζει

  11. Επισης ενας ακομη λογος που δεν ηθελα να ερθει ακομη το καλοκαιρι ειναι για να συμπαρασταθω στην κορη μου που εσπασε το ποδι της και δεν μπορουσε να παει για μπανιο. Ε ναι λοιπον ευτυχως που εβρεχε και δεν εχασε την ηλιοθεραπεια της και στενοχωριονταν λιγο …λιγοτερο

  12. @RANIA: Περαστικά της Ρανια μου! Τα φιλιά μας!!😘😘

  13. Συμφωνώ απόλυτα με τη Maryl. Αν δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα δεν με ενοχλεί καθόλου αυτός ο καιρός. Και ευτυχώς και ο μικρός μου, παρά τα αιτήματα για θάλασσα, συμφωνεί…
    Προχθές τη νύχτα πέρασε πάνω από τη Ζάκυνθο μία πολύ έντονη καταιγίδα. Ήμασταν όλοι ξύπνιοι από τις βροντές και τους κεραυνούς… Και ξαφνικά ο μικρός μου λέει: Άγρια νύχτα σήμερα, αλλά δεν πειράζει!

  14. @Rania, περαστικά στο κορίτσι σου! Σιδερένια!

  15. Όλα είναι θέμα προσαρμογής οπότε δεν με ενοχλεί.
    Μουτςς

  16. Πολύ όμορφο post! Αν και μου ήρθε με λίγη καθυστέρηση! … Μάλλον ή βροχή φταίει! @Nectaria, έχω παρατηρήσει πως όταν ή Σκανδιναβια έχει καλό καιρό, ή Ελλαδα έχει… άστα να πάνε! @Julia, σωστή ή αντίδραση των θείων σου με τα μαγιό στο κήπο! Για διακοπές ήρθαν, με ο,τι καιρό κι αν κάνει! Ακόμα, κι αν ο λονδρέζικος καιρός τους ακολουθεί! @Rania μου, ταχεία ανάρρωση στη κόρη σου! Προσωπικά, τρελενομαι να βλέπω τις αστραπές μέσα από το τζάμι & ν’ακουω τη βροχή καθώς πέφτει στο παράθυρο!Το κορυφαίο όμως θεωρώ το σχόλιο του Ρωμανου, για τον Αη- Βασιλη! Πανέξυπνος ο μικρός!!! 😉
    χχ

  17. Τώρα να σχολιάσω ή όχι? Που έβρεχε μια εβδομάδα ασταμάτητα και καθόμουν στο μπαλκόνι να το ευχαριστηθώ? Προσωπικά, το καλοκαίρι έπαψε να με απασχολεί από τότε που τελείωσα το σχολείο – άντε, ας πω και τη φοιτητική ζωή (αν και δεν ισχύει, γιατί κάποιοι εξ ημών δουλεύαμε από τότε, οπότε no summer για εμάς). Αν λοιπόν δεν είσαι παιδάκι ή δάσκαλος / καθηγητής, το καλοκαίρι ΔΕΝ έχει νόημα. Και μια εβδομάδα διακοπές στους τρεις μήνες καύσωνα δεν το αλλάζουν αυτό. Έχω και πολλά άλλα επιχειρήματα, αλλά δε θα τα αραδιάσω.
    Υ.Γ. Τον αγαπώ τον κύριο Ρωμανό, δικός μας είναι!

  18. Αναπολώ αυτές τις δροσερές μέρες του Ιουνίου! Έχει 2-3 μερες που άρχισε να χει πολυυυ ζέστη εδώ στη Θεσσαλονίκη από τις 9 το πρωί!!!! Καλό καλοκαίρι και επισήμως!!! 💙💜💛❤💙💜💜💚❤❤❤❤💜💜💛💜💙💚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.