Αρωματικό layering: πως να το κάνεις σωστά.

 

 

 

Είναι τόσο «ενήλικο», τόσο εκλεπτυσμένο και σοφιστικέ το να κάνεις layering στο άρωμα σου- να χρησιμοποιείς δηλαδή είτε διαφορετικά αρώματα με ταιριαστές μεταξύ τους νότες  είτε διαφορετικές υφές με τις  ίδιες νότες,  για ένα αρωματικό αποτέλεσμα διάρκειας.

 

Βέβαια το να ψεκάζεσαι με ότι βρεις μπροστά σου (αυτό το έκανα εγώ για χρόνια και κάποιες φορές το κάνω ακόμα και δεν είμαι σίγουρη πάντα για το πετυχημένο αποτέλεσμα…) μπορεί να μη βγει σε καλό γι αυτό ας ακολουθήσουμε κάποιες γενικές κατευθύνσεις για να μη «μεθύσουμε» τους γύρω μας -με την κακή έννοια του hangover και ουχί της ευδαιμονίας.

 

 

Μείνετε στην ίδια κατηγορία.

Ο γενικός κανόνας όταν κάνουμε layering είναι να μένουμε στην ίδια αρωματική κατηγορία. Ξυλώδεις, Λουλουδάτες, Ανατολίτικες, Φρέσκες, Πράσινες είναι κάποιες από τις βασικές αρωματικές κατηγορίες και συνήθως αν συνδυαστούν μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι πετυχημένο.

 

 

Πρώτα τα έντονα

Ψεκάστε πρώτα ένα βαρύ άρωμα με ανατολίτικες νότες σαν βάση και από πάνω ένα πιο ελαφρύ.  Aν κάνετε το αντίθετο, το βαρύ θα εξουδετερώσει το ελαφρύ.

 

 

Ξεκινήστε από το ντους

Αν συνηθίζετε να κάνετε ντους με κάποιο αρωματικό shower gel και μετά να απλώνετε μια ενυδατική αρωματική κρέμα σώματος- ήδη κάνετε layering. Όπως έγραψα εξάλλου παραπάνω, το layering δεν γίνεται μόνο με αρώματα, αλλά με όλα τα προϊόντα σώματος shower gels, body lotions, body creams, hand creams  κλπ και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει ιδιαίτερη ένταση και βάθος στο αρωματικό σας αποτύπωμα. Σας έχω πει την ιστορία όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως εθελόντρια γνώρισα και έκανα χειραψία με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και το χέρι μου από την εκπληκτική  οσμή του δικού της χεριού μύριζε υπέροχα για τις επόμενες 2 ώρες… Στενές Επαφές Αρωματικού Τύπου.

 

 

Ενυδάτωση – το κλειδί.

Όταν ψεκάζετε το άρωμά σας, τα αρωματικά μόρια έχουν την τάση να ενώνονται με τα ελαιώδη ενυδατικά μόρια στο δέρμα σας πράγμα που με απλά λόγια  σημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να έχει το άρωμά σας διάρκεια είναι πριν το ψεκάσετε να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα σώματος ή κάποιο multi purpose λάδι.

 

 

Μαλλιά

Υπάρχουν αρκετά hair mists στο εμπόριο, αλλά αν δεν έχετε κάποιο,  μπορείτε να κάνετε το εξής τρυκάκι: ψεκάστε τις παλάμες σας με το αγαπημένο σας άρωμα και χαϊδέψτε τα μαλλιά σας από τις ρίζες ως τις άκρες.

 

 

Το δικό μου layering πάντως αυτή την εποχή είναι μάρκας Nuxe και φυσικά από τη σειρά Sun. Πολύ -πολύ καλοκαιρινό,  το αγαπώ, με νότες από λουλούδια, καρύδα και βανίλια- άκρως τροπικό.

 

 

 

 

Ξεκινώ κάνοντας ντους  με το After Sun hair & Body Shampoo, συνεχίζω απλώνοντας την Refreshing Lotion και τελειώνω με το Delicious Fragrant Water το υπέροχο καλοκαιρινό άρωμα της σειράς και νιώθω ότι είμαι στη θάλασσα και κάνω διακοπές, ακόμα και όταν είμαι 8 ώρες μπροστά στον υπολογιστή.

 

Εσείς κάνετε αρωματικό layering bb girls;

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημερα! Αυτο με τη χειραψια, μου εχει συμβει! Οταν ημουν μικρη, κανοντας χειραψια με μια κυρια, το αρωμα της ειχε μεινει στο χερι μου για δυο μερες! Μαγικο! (δεν ηταν η κυρια Αγγελοπουλου ομως!) Ειναι
    η μεγαλη μου αγαπη τα αρωματα..! Εχω την εξης απορια: πρεπει ολα τα αρωματα να ειναι απο την ιδια εταιρεια; Αυτο που κανω σχετικα συχνα, ειναι αφρο/ντους/λουτρο σε ουδετερο αρωμα για να βαλω μετα λαδακι η κρεμα σωματος και αρωμα απο την ιδια “οικογενεια”
    xx

  2. @Sofia Marga: Οχι βέβαια! Δεν χρειάζεται να είναι της ίδιας εταιρείας! Εγώ απλά έτυχε αυτόν τον καιρό να χρησιμοποιώ και το bath line της Nuxe Sun μαζί με το άρωμα.

  3. Το πόσο ευτυχισμένη ένιωσα πέρσι το καλοκαίρι όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήρθε στην Ελλάδα η κρέμα σώματος του αγαπημένου μου αρώματος, δεν μπορώ να σας περιγράψω! Μιλάω για την velvet orchid του Tom Ford. Τόσο καιρό που φορούσα το άρωμα μόνο του ,στην κυριολεξία ένιωθα ότι έκανα μισή δουλειά, ότι κάτι μου έλειπε. Παντα, μα παντα όταν αγοράζω ένα άρωμα θα το σεταρω με την κρέμα του. Και πολλές φορές έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά για μένα το γεγονος ότι ενα αρωμα δεν έχει την αντίστοιχη κρέμα σώματος και έτσι δεν το αγοράζω. Μόνη εξαίρεση φυσικά το velvet orchid.

  4. @ΜΑΡΙΑ Ζ: Tι να πω για γτο συγκεκριμένο αρωματικό layering? Τα λόγια περιτεύουν. Στο μεταξύ, είναι αυτές οι μικρές χαρές της ζωής που λέω και εγώ. Enjoy!!

  5. Δεν έχω τολμήσει ως τώρα το layering διαφορετικών αρωμάτων. Για κάποιο λόγο φοβάμαι, ότι δεν το ΄χω.. Συμφωνώ απόλυτα με την @Μαρία Ζ., ότι θέλω πάντα να σεταρω με την ίδια κρέμα σώματος το άρωμα μου και στεναχωριέμαι, όταν κάποιο αγαπημένο μου π.χ niche αρώματα δεν έχουν την κρέμα σώματος. Οπότε αυτοσχεδιάζω σχετικά με αυτό φτιάχνοντας την δική μου ή λάδι σώματος. Ειδικά το καλοκαίρι η κρέμα σώματος είναι απαραίτητη αλλά δεν θέλω να την μπερδεύω με άλλο άρωμα από αυτό που έχω επιλέξει για μια συγκεκριμένη περίσταση.

  6. @JULIA: Άστα να πάνε, σου μιλάω για μεγάλο αρωματικό έρωτα! Επόμενος στόχος είναι να αποκτήσω και το solid perfume του ίδιου αρώματος το οποίο μυρίζει συγκλονιστικά και έχει υπέροχη συσκευασια! Θα περιμένω όμως κάποια μεγάλη έκπτωση γιατί η τιμή του συγκεκριμένου είναι λίγο τσιμπημενη. Αναρωτιέμαι όμως πού να το τοποθετήσω, στο μπουντουάρ μου ή στο τραπέζι του σαλονιού;

  7. @STELLA: Μεγάλη απογοήτευση η έλλειψη κρέμας σώματος σε ένα άρωμα!Ειδικά το καλοκαιρι με την υγρασια και τη ζέστη που επικρατεί, πολλές φορές παραλειπω το άρωμα και φοράω μόνο την κρέμα. Έτσι είμαι και ενυδατωμενη και διακριτικά αρωματισμενη.

  8. @ΜΑΡΙΑ Ζ: Χαχαχα!!! Δεν έχεις και άδικο!! Ένας Tom μόνο για σαλόνι είναι!! Εγώ τον Δεκέμβριο που μας πέρασε απέκτησα το κερί TF Neroli Portofino και φυσικά δεν το άναψα ποτέ!! Προβλέπω να το αφήσω στη διαθήκη μου ως κειμηλιο…χαχαχα!!

    (btw επειδή βλέπω ότι σου αρέσει το layering αν μπορέσεις δοκίμασε το perfume gel Roger &Gallet Fleur de Figuer. Σε συνδυασμό με το άρωμα είναι απλά υπέροχο. Βέβαια – για κάποιες από μας- τίποτα δε συγκρίνεται με TF η αλήθεια να λέγεται…)

  9. @JULIA: Σ’ ευχαριστώ πολύ Τζούλια μου για την πρόταση! Θα το δοκιμάσω το συντομότερο δυνατό!

  10. Κάνω χρησιμοποιώντας body lotion και μετά σπρευ ή άρωμα της ίδιας σειράς, έτσι ώστε να έχει μεγάλη διάρκεια η μυρωδιά του αρώματος.Δεν έχω σκεφτεί με διαφορετικά αρώματα και νομίζω δεν το έχω γιατί είμαι ικανή να μπέρδεψω τις νότες τους και μετά να είμαι σαν τα εντομοκτονα, να περπατάω και οι γύρω μου να λυποθυμουν. ☺☺

  11. @Maryl: Καταλαβαίνω απόλυτα!! Είναι αυτός ο περίεργος μαξιμαλισμός του Υδροχόου, που ενώ δεν μας πιάνει συχνά, όταν μας πιάνει, μας πιάνει πολύ!!!!😂😂😂

  12. Κάποιες φορές το κανω αυτο ακολουθώντας τον κανόνα οπως λες και εσύ @Τζουλια δηλαδή να μένω στην ίδια αρωματική κατηγορία ,έτσι συνδιαζω το Berberry Brit rhythm με το Burberry Touch τα οποία ανοίκουν στην κατηγορία Ξυλωδες /πράσινο/λουλουδενιο😄😄😄😄

  13. Όταν φοράω το ίδιο άρωμα και κρέμα σώματος, το αποτέλεσμα συνήθως μου φαίνεται βαρύ. Εξαίρεση ιδιαίτερες περιπτώσεις με το Black Orchid. Ωστόσο παλεύω συνδυασμούς με ελαφρύτερες συνθέσεις…

  14. @SofiaT: Αχ τι μου θύμισες τώρα με το Burberry Touch!! Το γαλάζιο “Touch Baby” ήταν το άρωμα του κυρίου Ρωμανου στα 3 και τα 4… ( και του το έκλεβα και λίγο… χαχαχαχα!!!)

  15. Μου αρέσουν ν πολύ αυτά που διαβάζω.Κανω layering αλλά δεν ξέρω αν το πετυχαίνω όπως η Τζούλια.Ακολουθω την όσφρηση Μού Τι μου βγάζει εκείνη τη στιγμή.Μιυ αρέσει το nuxe sun αλλά και το hei poa και θέλω να αγοράσω τη μία ή την άλλη σειρά.Θα δω όταν θα τα δοκιμάσω.

  16. @Marianna: Κάποιες φορές έχω επιτυχία και κάποιες όχι αγαπημένη. Όσο για το Hei Poa, χθες αλείφτηκα με το Monoi. Ωραίο πράγματι και έξτρα ενυδατικό. Αλλά μέχρι εκεί. Για μένα, πολύ λιπαρό.

  17. Δεν κάνω αλλά κι όσες φορές έκανα ήταν κατά λάθος.
    Μουτςς

  18. Ποια δεν έχει σετάρει αφρόλουτρο,κρέμα σώματος κι άρωμα;;;Αλλά αυτό το mix&match διαφορετικών αρωμάτων με τρομάζει κι εμένα…με το σχόλιο της Maryl για τα εντομοκτόνα,έλιωσα στα γέλια!!

  19. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΙΔΙΟ BODY LOTION ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΩΜΑ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.