5 Ελληνικά niche brands ομορφιάς

 

 

 

Greek Beauty: με τη δύναμη της ελληνικής χλωρίδας, με έμπνευση από την αρχαία ελληνική ομορφιά, με παραδοσιακές συνταγές αλλά και κοσμετολογικές καινοτομίες ακολουθούν πέντε ελληνικές niche μάρκες προϊόντων ομορφιάς.

 

 

AGEMA, Sun and geoenergy 

 

 

 

 

H AGEMA,  έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία βασισμένη στην αρχαία ελληνική ομορφιά. Έχει έδρα στον Λύγγο Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας της Δωδώνης, όπου πλαισιώνεται από μια διάχυτα μυστηριακή φύση από αυτοφυή φυτά που θεωρούνταν δώρα των θεών. Η ζωτική της ενέργεια  κάνει την περιοχή να χαρακτηρίζεται ως μια αέναη, αστείρευτη και  φυσική ενεργειακή Πηγή, γι αυτό επιλέχθηκε και ως χώρος για το πρώτο, το αρχαιότερο και για πολλά χρονιά μοναδικό μαντείο.

 

Η Δωδωναία μέθοδος παρασκευής προϊόντων, εκτελείται με συγκεκριμένο συνταγολόγιο που χρησιμοποιεί μόνο φυσικές πηγές ενέργειας της περιοχής, την χλωρίδα και την πανίδα της, αυτοφυή φυτά στην άγρια τους κατάσταση, πετρώματα και άλλα ανόργανα και οργανικά υλικά, σε ειδικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας της Δωδώνης.

 

Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων τμημάτων των βοτάνων που χρησιμοποιούνται σε ειδικές αναλογίες, γίνεται υποχρεωτικά έως το πρώτο μισάωρο μετά την συλλογή τους. Η εκχύλιση των βοτάνων γίνεται με την συμμετοχή της ηλιακής ενέργειας, όλη η διαδικασία παραγωγής είναι απολύτως φυσική και δεν παρεμβάλλεται κανένας τεχνολογικός μηχανισμός ακόμη και για την διαμόρφωση της εξωτερικής τους συσκευασίας.

 

Σειρές προσώπου, σώματος, μαλλιών, άλατα μπάνιου και αρώματα είναι κάποια από τα προϊόντα που θα βρείτε στην γκάμα της.

 

Σημειώστε και τη μοναδική συσκευασία των προϊόντων από συγκεκριμένο φυσικό χώμα-λάσπη διατηρεί το προϊόν φυσικά και ενεργειακά προστατευμένο.

 

 

EUTHALIA 

 

 

 

 

Μια σειρά φυσικών καλλυντικών από την Ευθαλία Σταματάκη η οποία εμπνεύστηκε από τη γιαγιά της Ευθαλία η οποία έμαθε από πολύ μικρή να αξιοποιεί τα ευεργετικά βότανα του νησιού στο οποίο μεγάλωσε και εφτιαχνε μόνη της  συνταγές για υπέροχα σαπούνια και κηραλοιφή. Το 2012 η εγγονή της Ευθαλία  ίδρυσε την εταιρεία Euthalia Natural Cosmetic Values,  με απόλυτο σεβασμό στη φύση, χωρίς χημικά και συνθετικά στοιχεία, με όπλο την πλούσια ελληνική χλωρίδα και με προσήλωση στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής ιατρικής.

 

Η σειρά Euthalia παντρεύει τη γνώση για τις ιδιότητες των φυσικών υλικών με την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας. Με βασικό συστατικό το πολύτιμο βιολογικό ελαιόλαδο, πλαισιωμένο από τα γνωστά για την αντιοξειδωτική τους δράση άγριο τριαντάφυλλο και κίστο.

 

 

 

 

Lenga Grape Spa 

 

 

 

 

Το ζευγάρι οινοποιών Λένγκα Γρηγοριάδου  και Απόστολος Μούντριχας  είναι οι  ιδιοκτήτες του Οινοποιίου Κτήμα Avantis. Η Λένγκα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της αποφάσισε να κάνει στροφή σε ποιο φυσικά καλλυντικά και  μέσα από τις σπουδές της γύρω από το αμπέλι και το κρασί, εμπνεύστηκε για την δημιουργία της σειράς Lenga Grape Spa.  Η ίδια δηλώνει ότι  έχει εσωκλείσει στα προϊόντα της  τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά δραστικά συστατικά που υπάρχουν στο σταφύλι με αντιοξειδωτικές φόρμουλες, πλούσιες φυσικές συνθέσεις, πολυτελείς υφές και μεθυστικές μυρωδιές σταφυλιών.

 

Τα Lenga Grape Spa δεν περιέχουν parabens, παράγωγα πετρελαίου, χρωστικές ουσίες, ούτε αλλεργιογόνα συστατικά. Πρόθεσή τους  είναι να παράγουν όσο το δυνατόν πιο οικολογικά προϊόντα, τείνοντας στο 100% της φυσικής σύνθεσης.

 

 

 

Ariadne Athens

 

 

 

 

Η Αριάδνη Διαμαντή έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου, διεξήγαγε έρευνα μελετώντας την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών στα ανθρώπινα κύτταρα. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας ήρθε μετά από έρευνα στην αγορά για αποτελεσματικές φόρμουλες, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας και της ποσότητας των δραστικών συστατικών που χρησιμοποιούνται σε αυτές, τον τρόπο που τα συνδυάζουν ώστε να δώσουν συνεργικά αποτελέσματα καθώς αναλύθηκαν και συστατικά όπως οι γαλακτωματοποιητές, τα αρώματα και τα συντηρητικά.

 

Το αποτέλεσμα της έρευνας  οδήγησε στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν οφέλη ευρέους φάσματος για το δέρμα, με στόχο τις ανάγκες όλων των στρωμάτων του δέρματος και την λειτουργία σε κυτταρικό επίπεδο. Και η Ariadne Athens αξιοποιεί τη γη της Ελλάδας για να βρει τα πλουσιότερα, πιο ισχυρά και ευεργετικά συστατικά.

 

 

LAOUTA

 

 

 

Σε όμορφες και 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα βρείτε τα προιόντα της οικογενειακής επιχείρησης Laouta  Natural Products,  βασισμένα στο αγνό παρθένο ελαιόλαδο και  τα άγρια βότανα. Η παραγωγή των προϊόντων είναι μικρή γιατί είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα. Χρησιμοποιώντας 100% φυσικά, τοπικά, φυτικά συστατικά, προσφέρει μια επιλογή από σαπούνια κρύας επεξεργασίας, ενυδατικά έλαια, βάλσαμα και άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, εμπνευσμένα από παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές. Στη σειρά και ένα εξαιρετικό αντρικό Beard Oil.

 

 

 

13 Σχόλια
  1. δεν εχω δοκιμασει καμια απο αυτες τις εταιρειες, αλλα ειμαι πολυ φανατικη οπαδος των ελληνικων καλλυντικων. θεωρω οτι οι ελληνικες εταιρειες ομορφιας εχουν εξελιχει απιστευτα τα τελευταια χρονια και σε πολλες περιπτωσεις τα προιοντα τους ειναι πολυ ανωτερα των ξενων! πολλα like σε καθε ελληνικη προσπαθεια, στηριζω με παθος!!!!!!!!!

  2. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι από όλες αυτές τις εταιρείες. Υποθέτω ότι διατίθενται σε on line shops μόνο;;

  3. Πολύ ενδιαφέρον post για να μάθουμε και για νέες μάρκες και όχι όλο τις ίδιες και τις ίδιες. Πόσο μάλλον που είναι και Ελληνικές.Μου τράβηξε την προσοχή το Ariadne Athens.

  4. @NANA V: Καλησπέρα Νανά! Τις βρίσκεις και σε κάποια μεγάλα φαρμακεία, αλλά και σε κάποια niche καταστήματα. Εγώ κάποιες από αυτές τις είδα πρόσφατα στο ταξίδι μου σε μικρές μπουτικ της Μυκόνου. Επίσης όλες τις παραπάνω μάρκες τις βρίσκεις και στο φαρμακείο Placebo, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 85 στη Γλυφάδα.

  5. To Beard Oil της Laouta το παραγγέλνω άμεσα για τον αγαπημένο μου, που με ρωτούσε πρόσφατα τι να χρησιμοποιήσει για να μην αγριεύουν τα γένια του από τη θάλασσα.. Στο μυαλό μας είσαστε κάποιες φορές @beautyblog!

  6. Πολύ ενδιαφέρον, από τις παραπάνω μόνο την Agema είχα ακουστα αλλά είναι τόσο σημαντικό και ελπιδοφορο να αναπτύσσεται η ελληνική επιχειματικοτητα και ιδιαίτερα στον πιο αγαπημένο κλάδο των περισσότερων γυναικών.

  7. Μόνο agema έχω δοκιμάσει και μπορώ να πω πως μου άρεσαν.
    Μουτςς

  8. Ομολογώ ότι δεν είχα γνώση για κανένα από τα παραπάνω brands, οπότε εξεπλάγην πολύ ευχάριστα, κυρίως επειδή βλέπω ότι γίνονται προσπάθειες επιχειρηματικότητας στη χώρα.

  9. Ευχαριστώ Julia… πάντως όχι στη Θεσσαλονίκη από ότι κατάλαβα! Θα τα ψάξω σίγουρα on line. We love Greek cosmetics!

  10. Πολύ ενδιαφέρουσες εταιρείες, ιδιαίτερης φιλοσοφίας. Πάω για διαδικτυακή αναζήτηση…

  11. Το σαπούνι της euthalia με κίστο είναι καταπληκτικό όπως και το ξηρό λάδι της lenga Στηρίζω ελληνικές εταιρίες με όραμα και άρτια εκτέλεση αυτού! Μια εξίσου αξιόλογη είναι και η ” ένα κάρο” από την Τήνο: το body scrub με ροζ αλάτι, πιπέρι και τριαντάφυλλο … λατρεμένο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.