18 Ιουλίου, Παγκόσμια Μέρα Χαβιαριού.

 

 

 

Το Χαβιάρι, αναγνωρισμένο και ως «ο Μαύρος Χρυσός της Γεύσης» είναι ίσως το ακριβότερο έδεσμα στον κόσμο.

 

Το πολύτιμο χαβιάρι, το οποίο προέρχεται από τα επεξεργασμένα αβγά μιας ποικιλίας ψαριού, του οξύρρυγχου, είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ειδικότερα στους αρχαίους Έλληνες που έδειχναν πως είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά του οξύρρυγχου και είχαν ερεθιστεί από τη γεύση τους.

 

 

Στην ιστορική διαδρομή της εμπορίας του χαβιαριού, καίριο ρόλο έπαιξε και ένας Έλληνας καπετάνιος, ο Ι. Βαρβάκης, ο οποίος εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά του στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” είναι το ιστορικό αυτού του σημαντικού  Έλληνα καπετάνιου. 

 

 

 

 

 

Σήμερα, παραμένει ένας ακαταμάχητος γευστικός πειρασμός της παγκόσμιας ελίτ και θεωρείται το απόλυτο ‘limit up’ στο χρηματιστήριο της γαστρονομίας, ενώ παράλληλα θεωρείτε μια πολύ θρεπτική τροφή. Οι ποικιλίες του χαβιαριού είναι ανάλογες του είδους του ψαριού που τις παράγει. Οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό είναι οι : Beluga, Osetra και Sevruga.

 

 

 

 

Στο χώρο των καλλυντικών, η La Prairie, ηγέτιδα της πολυτελούς περιποίησης, τόλμησε το 1987 την  επιλογή της χρήσης του εκχυλίσματος από Χαβιάρι στα προϊόντα της. Αναζητώντας την πιο απολαυστική και ταυτόχρονα αποτελεσματική περιποίηση για την επιδερμίδα, η La Prairie, αποκάλυψε στον κόσμο τη  δύναμη του χαβιαριού να θρέφει και να αναζωογονεί την επιδερμίδα, δημιουργώντας προϊόντα  που συνδυάζουν  την επιστήμη με την  απόλαυση για την επιδερμίδα.

 

 

 

 

Μετά από 30 χρόνια από τη δημιουργία της  συλλογής Skin Caviar, η La Prairie κατέχει  εξειδίκευση στο χαβιάρι, γνωρίζοντας τα πάντα για τις ιδιότητες του να θρέφει και να αναγεννά την επιδερμίδα.

 

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία La Prairie για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Πολυτελή γεύση στο πιάτο μας με το χαβιάρι, πολυτελή περιποίηση στο πρόσωπο μας με τη σειρά Skin Caviar της La Prairie! Λατρεύω!
    χχ

  2. Μου αρέσει τόσο το μαύρο όσο και το κόκκινο χαβιαρι,δεν θα πω ψέματα ότι τα απολαμβάνω συχνά, είναι ακριβή και εκλεπτυσμενη τροφή, αλλά τα Χριστούγεννα τα έχω συνδυάσει με το μαύρο χαβιαρι, καθώς η γιαγιά μου στο καθιερωμένο μεσημεριανό χριστουγεννιατικο γεύμα που μας κάνει κάθε χρόνο, έχει πάντα μια πιατελα με ψωμάκια αλειμενα με βούτυρο και μαύρο χαβιαρι.. Είναι μια αγαπημένη γευστική οικογενειακή μας συνήθεια που την περιμένω πάντα ανυπομονα

  3. Αχ @Τζουλια τι μου θύμησες με το χαβιάρι….Στην ηλικία τον 15 εγώ και η κολλητή μου ψάχνοντας νεες γευστικές προτάσεις ,ανακαλύψαμε το χαβιάρι beluga.Το θέμα ήταν οτι εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά
    δύσκολο να το βρούμε.Να ειναι καλα ο ΑΒ Βασιλοπουλος στο ψυχικό που έφερνε τα παντα αλλοστε το έλεγε « και του πουλιο το γάλα» Κάναμε ολόκληρο ταξίδι για να πάμε να αγοράσουμε αυτο τον πολυτελή μεζέ χαχαχαχαχ😂😂

  4. @Maryl: Aχ αυτές οι γιαγιάδες μας.. πάντα μα πάντα τα καλύτερα για όλους μας.. ελπίζω να γίνω και εγώ μια μέρα, μια τέτοια γιαγιά…

  5. @SofiaT: Ε βέβαια!! Ή θα είσαι, ή δε θα είσαι εκλεπτυσμένο bb girl! Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο!!

  6. …πρώτη φορά δοκίμασα χαβιάρι και σολωμό στον Καναδά…δεν τρελάθηκα …το χαβιάρι ακόμα το αντιπαθώ…τον σολωμό με το ζόρι τον τρώω κάποιες φορές(για τα ευεργετικά του ω-3 λιπαρά) αλλά την σαμπάνια -που συμπληρώνει το τρίπτυχο- την λατρεύωωωω!!!
    Κι όσο για την la prairie, αποτελεί εγγύηση σαφώς…αλλά ας όψεται η έρ(η)μη η κρίση…
    Έλιωσα με το σχόλιο της Jennifer ” ελπίζω να γίνω και εγώ μια μέρα, μια τέτοια γιαγιά…”

  7. @Celia: Ξέρεις εσύ.. τι να τα κανεις τα “παρελκόμενα” όταν έχεις μπροστά σου το Champagne?? (θέλω πολύ να γίνω γιαγιά και σύντομα κιόλας αν γίνεται… που μάλλον δεν γίνεται.. εσύ δεν το σκέφτεσαι ποτέ; 🙂

  8. @JULIA ,το bb boy μου από Σεπτέμβρη παίρνει πτυχίο…μωρό είναι ακόμα…αχαχαχα….πλάκα κάνω…το σκέφτομαι…θέλω ζευγαράκι …αγοράκι – κοριτσάκι…μ’ αρέσει που κάνω και παραγγελιές…τρομάρα μου…

  9. Να πω ότι τρελαίνομαι για χαβιάρι?Ψέμα θα είναι.
    Μουτςς

  10. Celia & Julia: από όλες σας με βλέπω πρώτη να γίνομαι γιαγιά σε μερικά χρονάκια (να έχει μεγαλώσει λίγο η μικρή μου βέβαια για να μην μου πέσουν όλα μαζεμένα) – νομίζω ότι ποτέ δε θα “απαλλαγω” από τα μωρά, χαχαχα..Ευτυχώς που έχω το καλύτερο παράδειγμα γιαγιάς τη δική μου και θα φροντίσω όσο μπορώ και είναι εφικτό να το ακολουθήσω..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.