Tα style & beauty tips της Jackie Kennedy

 

 

 

Το στυλ ξεπερνά την όποια μόδα και όσα χρόνια και να περάσουν κάποιες γυναίκες θα είναι για πάντα αναμφισβήτητα style icons. Μια από αυτές και η Jackie Kennedy το στυλ της οποίας παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο.

 

Ακολουθούν κάποια beauty και style tips στα οποία έμεινε πιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

 

 

Το κραγιόν σας είναι το απόλυτο  αξεσουάρ σας

 

 

 

 

Αν και σε γενικές γραμμές το μακιγιάζ  της ήταν απλό και minimal, η Jackie σχεδόν πάντα φορούσε έντονο κραγιόν, ενώ πολλές φορές συνδύαζε την ακριβή  απόχρωση του κόκκινου ή του ροζ με αυτό που φορούσε.

 

 

Ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον προσωπικό της make up artist Peter Lamas,  η Jackie πολύ συχνά τύλιγε τα μαλλιά της σε ένα μεταξωτό μαντίλι και κοιμόταν σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να διατηρήσει για περισσότερο το χτένισμά  της. Τα βαμβακερά μαξιλάρια  αγριεύουν τα μαλλιά και το δέρμα ενώ είναι πλέον γνωστό ότι το να κοιμόμαστε πάνω σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες   έχει και αντιρυτιδικές ιδιότητες  βοηθώντας το πρόσωπο να μην «τσαλακώνεται» κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

 

Καθαρισμός με σαπούνι από τη Νεκρά Θάλασσα

 

 

 

 

Πολυταξιδεμένη και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη η Jackie είχε εκτεθεί από νωρίς σε διάφορες beauty ιεροτελεστίες ανά τον κόσμο και μέχρι το τέλος της ζωής της λάτρευε το σαπούνι  Erno Lazlo Dead Sea Mud Soap το οποίο χρησιμοποιούσε πρωί και βράδυ για τον καθαρισμό της επιδερμίδας της. Πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως  κάλιο,  ποτάσιο και μαγνήσιο, το σαπούνι αυτό αναζωογονεί την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα κάνει απαλή απολέπιση χωρίς να απογυμνώνει  το δέρμα από τα φυσικά του έλαια.

 

 

Signature Άρωμα

 

 

 

 

 

 

Κάθε γυναίκα που θέλει να λέγεται stylish οφείλει να έχει το δικό της άρωμα- υπογραφή. Το αγαπημένο άρωμα της Jackie επί σειρά ετών το οποίο φορούσε σε κάθε περίσταση ήταν το «Lovely Patchouli 55» από τον οίκο  House of Krigler, με ημερομηνία ίδρυσης το 1879. Ένα ανατολίτικο, έντονο και αισθησιακό άρωμα με νότες από κεχριμπάρι, περγαμόντο και φυσικά πατσουλί,  που δείχνει ότι ίσως τα φαινόμενα απατούν,  αφού παρά την πάντα comme il faut εικόνα της η Jackie έκρυβε μέσα της ένα ηφαίστειο.

 

 

Stylish καμουφλάζ

 

 

 

 

Ακόμα και η αψεγάδιαστη πρώτη κυρία είχε κάποιες bad hair days. Εκείνες τις μέρες που που τα μαλλιά σας δεν «συνεργάζονται»,  ένα αξεσουάρ – κατά προτίμηση ένα μεταξωτό μαντίλι  θα σας λύσει τα χέρια. Και αν είναι πλέον αναχρονιστικός ο τρόπος που το φορούσε η Jackie απλά κάντε μια αλογοουρά και δέστε με το μαντήλι τα μαλλιά σας. Δεν υπάρχει χρόνος για μακιγιάζ; Φορέστε ένα ζευγάρι μαύρα oversized γυαλιά ηλίου.

 

 

Επενδύστε σε προϊόντα περιποίησης.

 

 

 

 

H Jackie ήταν μέχρι το τέλος της ζωής της φανατική  καπνίστρια, ένα συνήθειο που δεν κατάφερε να κόψει. Αν και μεγάλωσε με χάρη το δέρμα της υπέφερε από τον καπνό και για το διατηρήσει ενυδατωμένο εμπιστευόταν την πλούσια ενυδατική κρέμα Erno Lazlo’s Phormula 3-9 Repair Cream. Όπως και τα περισσότερα πράγματα που προτιμούσε η Jackie έτσι και η κρέμα της ήταν αρκετά ακριβή αλλά ήταν σίγουρη για την αποτελεσματικότητά  της.

 

 

Επιλέξετε τον δερματολόγο σας.

 

 

 

 

 

 

Μετά τα 30 κάθε γυναίκα πρέπει να επιλέξει και να μείνει πιστή στον δερματολόγο της, ο οποίος θα δίνει συμβουλές και θα προτείνει θεραπείες για πιο νεανικό και υγιές δέρμα. Για χρόνια ο δερματολόγος της Jackie ήταν ο Erno Lazlo και η ίδια, χρησιμοποιούσε αρκετά από τα προϊόντα του διάσημου γιατρού όπως και το έλαιο  Phelityl Pre Cleansing Oil.  Τώρα πλέον γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των ξηρών ελαίων στο δέρμα μας, αλλά η Jackie ήταν πρωτοπόρος και σε αυτό.

 

 

Προσοχή στον ήλιο!

 

 

 

 

 

Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό! Δε θα σταματήσουμε να το λέμε, αφού ακόμα και αυτή η Jackie μάλλον δεν θα υπήρξε προσεκτική εφόσον όσο μεγάλωνε υπέφερε από κηλίδες στο δέρμα λόγω ηλιακής ακτινοβολίας προφανώς από τις συνεχόμενες διακοπές  της στη Νότια Γαλλία, τον Σκορπιό και το Rhode Island. Αγαπημένο της foundation για να κρύψει τις κηλίδες και να δώσει ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας της ήταν το  Elizabeth Arden Flawless Finish Foundation.

 

 

 

17 Σχόλια
  1. Γεια σας και από μένα, μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης και αποχής από υπολογιστή! Υπέροχο στυλ, η Jackie και η Audrey Hepburn είναι οι αγαπημένες μου. Πολύ ενδιαφέρον post και πρώτη φορά άκουσα και γι’ αυτό το άρωμα που φορούσε αλλά και τα καλλυντικά Erno Lazlo!!

  2. εξαιρετικο αρθρο, πολυ σωστες ολες οι συμβουλες… γιάυτο η jackie ειναι icon!

    Katerina Pretty Kitty blog pretykittyzola.blogspot.gr

  3. @ΑΝΝΑ Κ: Είναι πολυτελή και και φυσικά ανήκουν στην κατηγορία των “pricey” προιόντων τα Erno Lazlo, αλλά εχω ακούσει όποια τα δοκιμάζει δεν τα αλλάξει…

  4. @KITTY ZOLA: Λατρεύω το tip με την silk μαξιλαροθήκη…και είναι απόλυτα σωστό και για μαλλιά και για δέρμα.

  5. Έντονο κραγιόν, oversized μαύρα γυαλιά ηλίου. Η επιτομή του minimal αλλά και φοβερού style από τη Jackie. Aπλά υπέροχη.

  6. Υπέροχη & διαχρονική Jackie! Αυτό με τη μαξιλαροθήκη, μου άρεσε πολύ, δε γνώριζα ότι το βαμβακερό ύφασμα δεν είναι καλό για το πρόσωπο & τα μαλλιά μας.
    χχ

  7. Το τιρ με την μεταξωτη μαξιλαροθηκη το ξερω χρονια και το χρησημοποιω και εγω εχοντας 3 μαξιλαροθηκες και τις αλλαζω καθε μερα.

  8. Eγώ για πολλούς και διάφορους λόγους -κι ενάντια στην κρίση- έχω ”επενδύσει” στην πολυτέλεια της ολομέταξης μαξιλαροθήκης Silk by Sophie Mohr που έρχεται μαζί με wash bag…αν αποφασίσετε να την αποκτήσετε κι εσείς, θα σας εκπλήξει ευχάριστα!! Είναι ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου γιατί το αξίζω… https://silkbysophiemohr.com/pages/about-us Δεν χρειάζεται να αναφέρω πως λατρεύω τη Jackie…την θεωρώ την κομψότερη Πρώτη Κυρία μακράν….τα κομψά και μίνιμαλ μαργαριταρένια κολιέ,τα ταγιέρ και τα καπελάκια της πάντα με γοήτευαν!!

  9. Υπέροχες συμβουλές και μοναδικό στυλ!! Εγώ έχω σατέν μαξιλαροθηκες για τον εαυτό μου και πραγματικά όσο ανησυχα και να κοιμηθώ δε σχηματίζονται ζαρες από τα υφάσματα στο δέρμα μου..Και για το κραγιόν συμφωνώ απόλυτα!! Προσωπικά πάντα μου αρεσαν αυτά τα τεράστια μαύρα γυαλιά της

  10. Δεν αποτελεί τυχαία πηγή έμπνευσης τόσα χρόνια.
    Μουτςς

  11. Μόνο εγώ δεν μπορώ να κοιμηθω σε σατέν μαξιλαροθηκες και σεντόνια; Μια φορά το προσπαθησα και όλο το βράδυ ένιωθα πως θα πέσω από το κρεβάτι επειδή γλιστρούσα!!!! Χαχαχαχαχα 💙💜❤💚💛💚❤💙💜💛💚❤💙💜💛💚❤💙💜💛💚❤💙💜💜💙❤💚💛💚❤💙💜💙💚💛💙💚💙💚💚❤❤💚💚💛💛❤❤💙💙💚💚💙💚💛💛💛💛💛💛💛💜❤❤❤❤❤❤❤💙💙💜💜💚💚💚💛💛❤❤💚💙💚💙💚💚💙💚💙💙💙💚💛💛💚💛💙💚💙

  12. Θα συμφωνησω και εγω με την μεταξωτη μαξιλαροθηκη!!
    Αν και εχει διαφορα απο την σατεν η οποια ειναι βαμβακερη με περισσοτερς κλωστες και διαφορετικη επεξεργασια.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.