5 προϊόντα μακιγιάζ, 5 φανταστικά make up tips!

 

 

 

Ένα ρουζ, ένα κραγιόν, ένα lip gloss, ένα highlighter και μια ματ πορτοκαλί σκιά. Δείτε πόσα πολλά και θαυμαστά, μπορούν να κάνουν μόλις 5 προϊόντα μακιγιάζ!

 

 

 

Ρουζ: Χρησιμοποιείστε το σαν βάση για το κραγιόν.

 

 

 

 

Εκτός από το προφανές- δηλαδή ένα  ρουζ στη σωστή απόχρωση  δίνει χρώμα υγείας και αλλάζει προς το πολύ καλύτερο το πρόσωπο- χρησιμοποιήστε το και σαν βάση για το κραγιόν σας. Μουσκέψτε ένα πινέλο για τα χείλη, πάρτε μικρή ποσότητα από το ρουζ και απλώστε το στα χείλη και σαν βάση αλλά και για να κάνετε  το περίγραμμα. Δεν θα ξανα παραπονεθείτε ποτέ, ότι το κραγιόν σας δεν μένει στη θέση του.

 

 

Κραγιόν: Χρησιμοποιείστε το και σαν ρουζ ή bronzer

 

 

 

Απίστευτα κολακευτικό, αρκεί να γίνει σωστά η εφαρμογή: απλώστε αρκετή ποσότητα κραγιόν  και μετά με τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο ενωμένα πιέστε το κέντρο του κάτω χείλους ελαφρά για να πάρετε μια ποσότητα χρώματος. Με τα δυο δάκτυλα ενωμένα,  απλώστε το χρώμα κατά μήκος ακριβώς πάνω  στο κόκαλο των ζυγωματικών. Η λέξη κλειδί είναι blend και πάλι blend. Kαι εννοείται ότι για να χρησιμοποιηθεί και σαν bronzer,   η απόχρωση του κραγιόν πρέπει να ανήκει στην κατηγορία των καφέ- bronze- nudes. Kαι πάλι blend, blend, blend.

 

 

Lip gloss: Tο θαυματουργό lifting προσώπου

 

 

 

Αρκεί στην προκειμένη περίπτωση να είναι διάφανο.  Χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι μάσκαρα της  μιας χρήσης. Βουτήξτε το μέσα στο lip gloss και χτενίστε προς τα πάνω τα φρύδια σας επιμένοντας στην εξωτερική γωνία των φρυδιών με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω.  Το μάτι ανασηκώνεται αυτόματα και τα ζυγωματικά «ψηλώνουν»  και τονίζονται  ενώ η αντανάκλαση του φωτός πάνω στο gloss κάνει τα μάτια σας να λάμπουν (πριν βγει στην αγορά το lip gloss στα τέλη της δεκαετίας του 1970,  αυτό το make up trick γινόταν με Vaseline)

 

 

Σκιά: Αγοράστε τώρα μια ματ σκιά σε σκούρα πορτοκαλί απόχρωση.

 

 

 

 

Τι χρώμα είναι τα μάτια σας; Καστανά, μελί, πράσινα, γαλάζια, γαλαζοπράσινα, μπλε, γκρι; Υπάρχει μια απόχρωση σκιάς που αναδεικνύει και τονίζει ΚΑΘΕ απόχρωση ματιών. Δημιουργεί κολακευτική αντίθεση στα πράσινα και γαλάζια μάτια, ζεσταίνει τα καφέ, τονίζει τις χρυσαφιές ανταύγειες των μελί.  Kαι αυτή δεν  είναι άλλη από τη σκούρα πορτοκαλί και όλες τις αποχρώσεις του παλιού ακριβού κονιάκ.  Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε.

 

 

Highlighter: Πάντα, μα πάντα.

 

 

 

O πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να αποκτήσει αυτόματα το πρόσωπό σας νεανική και φρέσκια όψη είναι το strobing φυσικά. Αρκεί το highlighter που θα επιλέξετε να είναι σε κρεμώδη και όχι powder υφή. Θα το χρησιμοποιήσετε ως εξής: βάλτε λίγη ποσότητα στο ακροδάχτυλο σας (δείκτης ή μεσαίος ό,τι σας βολεύει περισσότερο) και πιέστε ελαφρά τα εξής σημεία: την εσωτερική γωνία των ματιών, το μέσο των χειλιών aka cupid’s bow, κάτω από το κόκαλο των φρυδιών, στο ψηλότερο σημείο στο κόκαλο των ζυγωματικών και τέλος κατά μήκος της κλείδας. Αν φορέσετε μικρά σκουλαρίκια (τύπου μαργαριταράκια ή διαμαντάκια για τρυπημένα αυτιά) βάλτε λίγη ποσότητα και στους λοβούς των αυτιών και σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Talk about, Hollywood glamour!

 

22 Σχόλια
  1. Τέλειες συμβουλές!Αυτό με το ρουζ στα χείλη το ακούω πρώτη φορά,θα το δοκιμάσω.

  2. @Marianna: Φοβερό tip, φοβερή βάση για το κραγιόν που δεν θα κουνηθεί από τη θέση του! Ιδανικό για μένα που για κάποιο λόγο το “τρώω” το κραγιόν μου! 🙂

  3. Τρέχω για πορτοκαλί σκιά! Έχεις κάποια να μας προτείνεις;

  4. @ELEYTHERIA: Για ματ αποτέλεσμα δοκίμασε κάποια από την γκάμα της Mac, νομίζω λέγεται “Rule”. Πάντως αν θέλεις πιο εντυπωσιακό καλοκαιρινό εφέ θα σου προτείνω την Metal Eyes and More της Radiant Professional (μπορείς να τη δεις εδώ: https://radiant-professional.com/en/catalogue/liquid-metal-for-eyes-more_431/?vid=441)
    Την φορούσα πέρυσι όλο το καλοκαίρι!

  5. @JULIA,μου αρέσει όταν προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο,π.χ. την σκιά της mac ή της radiant,γιατί πάμε συστημένες για ψάξιμο!!

  6. Βλέποντας την Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Η Radiant σκιά που μας προτείνεις και τη σημείωση για “παλιό κονιάκ” μιλάμε για απόχρωση πορτοκαλί προς χάλκινο ή δεν κατάλαβα καλά? Challenge!!!! Μ΄αρέσει!

  7. Super tips ομορφιάς! Ομολογώ ότι δε γνώριζα κανένα, πλην αυτό με τη βαζελίνη που βάζαμε όταν ειμασταν μαθήτριες!
    χχ

  8. @Stella: Μια χαρά το κατάλαβες τίποτα δεν σου ξεφεύγει. Απλά σκέψου το εξής: το χρώμα δεν αλλάζει, απλά η απόχρωση μπορεί να έχει κάποιες διακυμάνσεις (λίγο πιο ανοιχτό, λίγο πιο σκούρο, λίγο πιο ματ, λίγο πιο χάλκινο, λίγο πιο bronze) αναλόγως πάντα με την απόχρωση της επιδερμίδας. Αλλιώς στις ξανθές- κοκκινομάλλες, αλλιώς στις καστανές- μελαχρινές. Μη ξεχνάς ότι το πορτοκαλί είναι το ξαδερφάκι του ροδακινί. )

    ..καλά, θα πάθεις εθισμό αν δοκιμάσεις την συγκεκριμένη απόχρωση της Metal Eyes and more. Προσοχή όμως! A little goes a long way, άσε που δεν φεύγει με τίποτα που να χορεύεις όλη νύχτα στο club και να ιδρώνεις για ώρες.. το έχω τσεκάρει.

    (ωραίο και μαξιμαλιστικό ήταν πέρυσι το make up bag μου, φέτος ακολουθώ τα χνάρια σου, όπερ minimal παντού… με κατέστρεψες…)

  9. @Julia Λάθος κίνητρο… δεν χορεύω πια μέχρι πρωίας στα clubs…. Κοιμάμαι να στρώσω επιδερμίδα….
    Δεν σε κατέστρεψα. Σ’ απελευθέρωσα!

  10. @Stella: I’m free!! I’m free!!! hahahahahahaa!!

    (πάντως τη σκιά δοκιμάσέ τη και θα αποκτήσεις νέο φετίχ!!!) 🙂 🙂 🙂 )

  11. Αυτα είναι τα αγαπημένα μου post, γιατί πάντα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο! Τέλειο το tip με το ρουζ σαν βάση για κραγιόν, αλλά και η τεχνική για το κραγιόν σαν ρουζ. Όσο για πορτοκαλί σκιά σε διάφορες αποχρώσεις την φοράω πολλά χρόνια, αλλά μόνο το καλοκαίρι.

  12. Aυτό με το ρουζ σαν βάση για το κραγιόν θα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί κι εγώ είμαι απ’ αυτές που ”τρώνε” το κραγιόν τους…αυτό με το λιπγκλος σε φρύδι-βλέφαρο το έκανα όταν ήμουν έφηβη…χαχαχα..τι θυμήθηκα τώρα….δεν μου το είχε δείξει κανείς ούτε το είχα διαβάσει κάπου…ήμουν αυτοδίδακτη(χαχαχα…φαινόταν από τότε ότι θα εξελισσόμουν σε beauty addict)

  13. @Celia: Όχι απλώς beauty addict!! bb girl φυσικά!! Κλάσεις ανώτερα τα bb girls!! Φαινόταν από νωρίς!!! 😘😘😘😂😂💕💕

  14. Καλησπερα. Κοιτα τι μαθαινεις οταν διαβαζεις bb εξυπνα και μερικα δεν τα ηξερα

  15. Πολύ όμορφα tips.. To strobbing μπαίνει πρώτο στη δοκιμή!

  16. Τέλεια τιπ! Καποια τα εκανα χωρις να μου το πουν οπως το ρουζ στα χειλη οσο για την πορτοκαλι σκια την χρησιμοποιω χρονια πριν ακομα κυκλοφορησουν πολλες ειδικα σε παλετες!!!! Πρεπει να ξαναρχισω να αφηνω σχολια σας πεθυμησα… Διαβαζω ομως δεν σας ξεχασα…

  17. Η δική μου πορτοκαλί σκιά θα έλεγα πως πλησιάζει προς το κεραμιδί κάπως.Την επόμενη φορά θα κάνω το tip με τα σκουλαρίκια.
    Μουτςς

  18. @ALKISTIS: Και εμάς, μας έλειψες αγαπημένη! Welcome back!

  19. Αυτά τα posts τα απολαμβάνω πάρα πολύ, πάντα θα μάθεις κάτι καινούριο! Το νούμερο ένα tip θα το εφαρμόσω asap! Το δε highlighter έχει γίνει must, είναι απίστευτο πόσο λαμπερό και ξεκούραστο δείχνει το πρόσωπο – το δε κόλπο αυτό το εισηγήθηκε η 16χρονη ανηψιά μου (ναι, 16, καλά διαβάσατε) που έχει γίνει master στο contouring!

  20. Χρόνια τώρα εθισμένη στην πορτοκαλί σκιά όλων των αποχρώσεων…

  21. Εξαιρετικα ολα τα Tip . Το δευτερο αυτο με το κραγιον/ρουζ το κανω και εγω 😃

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.