Bites & Wine: Διακοπές στην Αθήνα.

 

 

 

Νομίζω είναι σχεδόν προνόμιο να βρίσκεσαι στην Αθήνα τον Αύγουστο. Ο Αύγουστος είναι ο πιο όμορφος μήνας,  για να τον περάσεις  στην πρωτεύουσα.

 

Είναι η μόνη εποχή που μπορείς πραγματικά να απολαύσεις την πόλη- οι δρόμοι σχεδόν άδειοι, η κίνηση μηδαμινή,  ενώ σε 15 με 20 λεπτά μπορείς να βρεθείς από τα Βόρεια της πόλης, στα Νότια και σε αυτό που ονομάζουμε «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

 

Είναι επίσης και ο μήνας που εφόσον δεν βρίσκεσαι κάπου διακοπές, μπορείς να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές, επιλέγοντας όμορφα σημεία  και κάνοντας μικρά καθημερινά  «δωράκια» στον εαυτό σου, σαν τουρίστας στην πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

Ένα μικρό «δωράκι» που έχω να προτείνω σήμερα είναι το το Bites & Wine, η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του στο υπέροχο Μικρολίμανο του Πειραιά.

 

Σε μια πραγματικά ρομαντική και  ειδυλλιακή ταράτσα με θέα το Μικρολίμανο τις εvτυπώσεις κερδίζει από την πρώτη στιγμή ο χώρος του με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

 

 

 

 

Ρόλο πρωταγωνιστή βέβαια, κατέχουν οι ξεχωριστές προτάσεις του μενού που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος κάνει μια γευστική ανατροπή παρουσιάζοντας δημιουργίες με κρέας, ενώ ξέρουμε ότι το δυνατό του σημείο είναι το ψάρι.

 

 

Καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και βιολογικά κρέατα συνθέτουν δημιουργικά και comfort food πιάτα, ενώ η καλοδιαβασμένη οινική λίστα με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα συμπληρώνει ιδανικά τα πιάτα.

 

 

 

 

Από τα απόλυτα must taste του μενού, το βιτέλο τονάτο με σάλτσα τόνου και κάππαρη που γίνεται η πιο εύγευστη “γέφυρα” ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα, αλλά και  το σουβλάκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σερβιρισμένο σε ποτήρι, καθώς και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι.

 

 

Οι προτάσεις του μενού “παντρεύονται” αρμονικά με μια εξαιρετική γκάμα από κρασιά και αποστάγματα, ενώ το λαχταριστό γλυκό “burger” διά χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη θα σας ενθουσιάσει.

 

 

 

 

 

Το Bites & Wine,  θα το βρείτε ανοιχτό από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30 και σε περίπτωση που αποφασίσετε να το επισκεφτείτε ακολουθούν κάποια ενδεικτικά πιάτα από το μενού που με οι τιμές πολύ προσιτές όταν μιλάμε για τον πολύ βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζαρου.

 

 

 

Σαλάτα με φρέγκολα, prosciutto και πεπόνι
8,00 €

 

 

Carpaccio βόειο ΒΙΟ «Αγροκτήματα Ευβιότοποι»

8,00 €

 

 

 

 

Vitello tonnato

9,00 €

 

 

Κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλου

8,00 €

 

 

Λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά ΒIO και σάλτσα κουρκουμά

7,00€

 

 

Χοιρινά λουκάνικα λεμονάτα «Αγροκτήματα Ευβιότοποι»

8,00 €

 

 

Ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι

8,00 €

 

 

Πεϊνιρλί με ταρτάρ μοσχαρίσιο και αυγό ποσέ

10,00 €

 

 

Spaghetti cipriani με μοσχαρίσια ουρά

12,00€

 

 

 

Βόεια μάγουλα ΒΙΟ «Αγροκτήματα Ευβιότοποι» με πουρέ γλυκοπατάτας

16,00 €

 

 

 

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ΒΙΟ «Αγροκτήματα Ευβιότοποι» με σάλτσα μάραθου και άγριο μαύρο ρύζι

14,00 €

 

 

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι

12,00 €

 

 

 

 

Χοιρινό μπούτι ΒΙΟ με δαμάσκηνα και πουρέ σελινόριζας

14,00€

 

 

 

 

Καλή σας όρεξη bb girls και τυχερά τα bb girls, Maryl και Stella που βρίσκονται μια ανάσα μακριά από αυτό το υπέροχο restaurant!

 

 

 

7 Σχόλια
  1. Υπέροχη πρόταση στον αγαπημένο μου Πειραιά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το επισκεφθώ τώρα τον Αύγουστο.. Πολύ καλές τιμές και για γεύση και ποιότητα δεν το συζητώ! Επιπλέον η θέα σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι διακοπές και για εμένα που επέστρεψα τέλος του μήνα, θα είναι σαν να συνεχίζω με κάποιο τρόπο

  2. Oλα πολυ ωραια σιγουρα. Αλλα καλυτερα να εισαι σε διακοπες και ας τα χαρεις ολα τα φαγητα με την επιστροφη

  3. Δεν θα έλεγα όχι στο γλυκό.
    Μουτςς

  4. Μας άνοιξες την όρεξη @Julia! Υπέροχο περιβάλλον, τέλειες γεύσεις, και μάλιστα κάποιες από αγροκτήματα στην Εύβοια! Super!
    xx

  5. Αυτό το ανοιχτό σουβλάκι με ψαρονέφρι σε ποτήρι μου έχει εξάψει τη φαντασία….

  6. Ιδανικός γευστικός προορισμός πολλαπλών απολαύσεων…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.