Το Μυστικό για το τέλειο Gin & Tonic!

 

 

 

Gin & Tonic: To έγραψα κανονικά και όπως λέγεται , στον τίτλο που ανοίγει αυτό το post. Το λέω αυτό γιατί συνήθως εδώ μέσα,  είτε  το ονομάζουμε  απλά G&T,  είτε κάπως  πιο περίπλοκα δηλαδή με το nickname του-  mother’s ruin – «καταστροφή της μητέρας» όπως ίσως θυμάστε από αυτό το post εδώ.

 

Εντάξει, το θέμα δεν είναι πως το λέμε, αλλά πως το πίνουμε και πρόσφατα μάθαμε και κάτι ακόμα για το πώς να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό το αγαπημένο μας καλοκαιρινό drink.

 

Eκτός από μια φλούδα λεμόνι (για κάποιους – όχι για μένα),  ή μια φλούδα lime για κάποιους άλλους (ναι, για μένα),  ή ακόμα και μια φλούδα αγγούρι (για λίγους) καθώς φυσικά και το ανάλογο ποτήρι για να το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό, ο drink expert David T. Smith  και πρεσβευτής του Gordon’s Gin σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Good Housekeeping UK αποκάλυψε ότι το βασικό συστατικό για το τέλειο G&T δεν είναι άλλο από την… υπομονή. (!)

 

 

 

 

 

Ok εξηγώ.  Πρέπει να έχουμε υπομονή και εφόσον σερβίρουμε το καλό G&T να του δώσουμε χρόνο ένα με δυο λεπτά έτσι ώστε να λιώσει λίγο ο πάγος που θα χρησιμοποιήσουμε στο ποτό.

 

Όπως λέει λοιπόν  ο David T O δροσερός αναζωογονητικός παράγοντας του G&T προέρχεται φυσικά από τα παγάκια τα οποία απορροφούν τη θερμότητα του αλκοόλ ενώ σιγά – σιγά, ο πάγος λιώνει και γίνεται νερό.  Αυτό όχι μόνο δροσίζει το ποτό,  αλλά βοηθάει να ενωθούν – να «παντρευτούν» όλες οι γεύσεις μαζί.   Τέλος ειδικά στο G&T  ξεχάστε τα 2 μόνο παγάκια στο ποτό γιατί το μόνο που θα κάνουν είναι να το «νερώσουν» αντίθετα με τα αρκετά παγάκια που θα το παγώσουν και όπως είπαμε παραπάνω θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη σύνθεσή του.»

 

 

Και τώρα ξέρετε. Στη χώρα μας, πλησιάζει η 3η  μεγαλύτερη γιορτή (μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα) ο 15Αύγουστος . Enjoy  λοιπόν αυτή τη μεγάλη γιορτή με κατάνυξη και φυσικά πρώτα με αυτούς που αγαπάτε και μετά,  με το τέλειο G&T!

 

Aφιερωμένο στο bb girl Anna- λες να είμαστε “the ruined  mothers” Αννούλα;;

 

 

 

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Που να τα ήξερα αυτά χρόνια πριν, προτού αντικαταστήσω το G&T με C&S (Campari & Soda)… Ποτέ δεν είναι αργά, όμως…

  2. Πολύ όμορφη δροσερή πρόταση!! Εγώ πάντως ακόμα προτιμώ το τζιν με σόδα. 😉

  3. Από τα πιο αγαπημένα μου, καλοκαιρινά, δροσερά ποτά! Πάντα βέβαια με τη συνοδεία λάιμ! (δε μπορώ να το φανταστώ με αγγούρι..!) Καλη απόλαυση bbgirls!
    xx

  4. Είναι το ποτό μου παντός καιρού,εποχής και διάθεσης.Και το μεγαλύτερο μυστικό απόλαυσης εκτός από τα πολλά παγάκια είναι η καλή παρέα.
    Μουτςς

  5. Είναι το ποτό για όλες τις ώρες, μέρες και περιστάσεις! Είναι το ποτό που εγκλωβίζει τα αρώματα του lime στις φυσαλίδες του tonic για να φτάσουν σε απρόσμενα σημεία του εγκεφάλου σου! Είναι το ποτό που αγαπώ!! ♥️… Και αν είναι Τζούλια μου να καταστραφούμε εεεε ας είναι από αυτό!
    Υστ. Μήπως πρέπει να βρεθούμε για ένα ποτάκι;

  6. @ΑΝΝΑ: Συνάντηση asap για να κάνουμε G&T tribute!

  7. @Αννα είσαι έτοιμη για μια φιλοσοφική ανάλυση “περί της ηδονής του G & T και τις ψυχολογικές επιδράσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι”…. 😉

  8. @Αnna& Stella: Θα το κάνουμε σωστά όχι ποτάκια και σαχλαμάρες. Μπιουκάλι gin, φρέσκα μοσχολέμονα, καλής ποιότητας tonic και (όπως μάθαμε) πολύ πάγο. Important: Το μουκάλι πρέπει να έχει τελειώσει, πριν σηκωθούμε (αλλά να μην είναι εργάσιμη η επόμενη μέρα!)

  9. Μπιουκάλι gin, φρέσκα μοσχολέμονα, καλής ποιότητας tonic και καλη παρεα

  10. …τι θυμήθηκα τώρα…το πρώτο μου μεθύσι ως φοιτήτρια έγινε με Gordon’s Gin πριν ακόμα ανακαλύψω την σόδα και το tonic…την επόμενη μέρα δεν θυμόμουν απολύτως τίποτα…πάλι καλά….αυτό που θυμάμαι είναι πως μου πήρε πολύ καιρό να δοκιμάσω ξάνά gin…εγώ το προτιμώ με lime,πάντως!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.