Θα κάνατε ενέσιμες θεραπείες στο φαρμακείο της γειτονιάς σας;

 

 

 

Θα κάνατε botox στο φαρμακείο; Η ερώτηση που ανοίγει το post δεν είναι ακαδημαϊκή, αφού πριν λίγες μόλις μέρες μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στο UK,  η Superdrug ανακοίνωσε ότι  πλέον οι πελάτες της, μπορούν να κάνουν Botox αλλά και άλλες ενέσιμες θεραπείες και fillers, μέσα στο χώρο των φαρμακείων τους.

 

Στο δρόμο που χάραξε η Kylie Jenner, τα δυο τελευταία χρόνια  υπάρχει τεράστια ζήτηση σε lip fillers από  νέες κοπέλες 18 έως 25 ετών,  η οποία έχει εκτινάξει στα ύψη την αγορά που αφορά τα αυξητικά χειλιών,  aka lip fillers.

 

 

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων,  των καταστημάτων Superdrug, Caris Newton δήλωσε: “Λανσάρουμε αυτή την υπηρεσία στα καταστήματά μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καταναλωτριών μας για αντιρυτιδικές και ανανεωτικές θεραπείες προσώπου. Οι υπηρεσίες μας αυτές θα περιλαμβάνουν επίσης και ενέσιμα lip fillers καθώς και «πάγωμα» του ποδιού της χήνας και των ρυτίδων έκφρασης με Botox. Διαβεβαιώνουμε όλες τις πελάτισσες μας ότι οι θεραπείες αυτές,  θα γίνονται με απόλυτη ασφάλεια από εξειδικευμένες νοσοκόμες που έχουν εκπαιδευτεί με τα υψηλότερα πρότυπα.»  

 

 

 

 

 

 

Όπως είναι λογικό,  το νέο δεν ακούστηκε ως ιδιαίτερα ευχάριστο στην κοινότητα των δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών που έως σήμερα είχαν το μονοπώλιο αυτών των θεραπειών.

 

 

Ο πλαστικός χειρουργός Gerard Lambe, μέλος της Ακαδημίας πλαστικών χειρουργών και δερματολόγων δήλωσε τα εξής σε επίσημη ανακοίνωση: « Αν και η αλυσίδα Superdrug θα προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό,  το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε επεμβατική ενέσιμη θεραπεία, καλό είναι να μην την αντιλαμβανόμαστε ως απλή και ρουτίνας. Το Botox δεν είναι μανικιούρ, ή  αποτρίχωση. Πρόκειται για σοβαρή διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται από επαγγελματία γιατρό με μεγάλη εμπειρία,  για να αποφευχθούν παρενέργειες όπως πχ μόλυνση, ή στην χειρότερη περίπτωση παράλυση μυών σε περίπτωση που η βελόνα «χτυπήσει» σε  λάθος σημείο στο πρόσωπο.»

 

 

Πάνω σε αυτό το νέο,  έχω να πω δυο πράγματα.

 

 

  1. Μην μας κάνει εντύπωση το παραπάνω, θυμηθείτε ότι στην μεγαλύτερη beauty έκθεση τον Μάρτιο στο Hong Kong όπου βρέθηκε ανταποκρίτρια του bb, η τάση είναι ότι σε λίγα χρόνια αυτά που κάναμε σε ινστιτούτα/ γυμναστήρια/ δερματολογικά ιατρεία, πολύ σύντομα θα μπορούμε να τα κάνουμε στο σπίτι μας,  με τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές. Εύλογα αναρωτιέσαι αν τα κορίτσια  της επόμενη γενιάς μετά ας πούμε από 20 χρόνια θα κάνουν η μια στην άλλη ενέσιμα,  όπως ας πούμε εμείς φτιάχναμε τα νύχια ή βάφαμε τα μαλλιά η μια της άλλης.  
  2. Οι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι, νιώθουν σχεδόν οίκτο για τις γυναίκες που μετά τα 35  δεν “εκμεταλεύονται”  όσα έχει να τους προσφέρει η μοντέρνα κοσμετολογία- όπως  botox, lip fillers, peelings, μεσοθεραπείες, κλπ κλπ. Κάτι παρόμοιο με το πως νιώθουμε εμείς σήμερα, για κάποιες γιαγιάδες της δεκαετίας του 1990 που δεν έβαζαν ούτε ενυδατική κρέμα (δε μιλώ για αντηλιακό- θα ήταν αστείο…)  και φυσικά στα 55 τους έδειχναν 70 ετών. Αυτό δεν ισχύει πλέον στη δική μας εποχή. Απλά ρίξτε μια ματιά στις “θεές”, Cindy Crawford, Elle McPherson, Halle Berry κλπ κλπ. Έχουν περάσει τα 50 και δείχνουν και είναι  υπέροχες, φυσικά όλες με τη βοήθεια της επεμβατικής κοσμετολογίας.   Πλέον οι ενέσιμες θεραπείες, νοούνται ως ρουτίνα. Όλες θα μεγαλώσουμε/ ωριμάσουμε/ φτάσουμε στα golden years μας, αλλά χάρη στην εξελιγμένη κοσμετολογία  μπορούμε να το κάνουμε με πολύ μεγαλύτερη χάρη από ότι παλιότερα.

 

 

 

 

 

 

Παρόλα αυτά,  η ερώτηση του τίτλου παραμένει: θα κάνατε Botox ή lip filler ενέσεις, στο φαρμακείο της γειτονιάς σας;

 

 

Εγώ ακόμα, λεω όχι στο φαρμακείο – αλλά ποτέ δε λέω και ποτέ.

 

 

20 Σχόλια
  1. Καλημέρα!Για κάτι απλό θα πήγαινα,για ένα lip filler ας πούμε.Εγώ το λέω βέβαια απλό,μπορεί και να μην είμαι.Εκείνο που με εξιτάρει είναι να κάνουμε στο σπίτι μας αυτά που κάνουμε σε ινστιτούτα ή δερματολόγους με ασφάλεια.Τι θα λέγατε για ρομποτάκι -κομμωτή;

  2. Εγώ γιατί νομίζω ότι βλέπω παντού πλαστικό!;Όλες ίδιες, με fillers και παγωμένο βλέμμα. Τη μια προωθούμε φυσικά καλλυντικά και την άλλη ενέσιμα; Κάτι δεν μου πάει καλά στα προτυπα ομορφιάς της εποχής μας.

  3. @Μarianna: Εγώ θέλω παλέτα που να με ψεκάζει και να βγαίνω έτοιμο- όπως στην ταινία “The 5th Element”!

  4. @MK: Διάβασα το σχόλιο σου και συμφωνώ ότι η υπερβολή στις επεμβατικές θεραπείες μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο. Και αντί για πιο “φρέσκια” να δείχνεις τελικά ως “μεγαλύτερη” που προσπαθεί να δείξει “νεότερη” Επίσης κουραστικό το ότι βλέπουμε γύρω μας πολύ συχνά πλέον, τις ίδιες “κοψιές”. Όμως. Για το θέμα “προώθησης”- τουλάχιστον εδώ μέσα- δεν “προωθούμε” επί τούτου τίποτα, αλλά τα “΄προωθούμε” και όλα. Τι ενννοώ: στο αναγνωστικό μας κοινό, υπάρχει ζήτηση για τα πάντα: για όσες αγαπούν τα πιο εναλλακτικά φυσικά καλλυντικά και τις φυσικές λύσεις, για όσες αγαπούν τα προιόντα που βγαίνουν μετά από έρευνες σε χημείο, για όσες εμπιστεύονται τις παραδοσιακές “δοκιμασμένες” μάρκες και για όσες “κυνηγούν” ό,τι νέο και καινοτόμο βγαίνει στην αγορά. Για όσες δεν θα έκαναν κάποια πιο επεμβατική θεραπεία, αλλά και για όσες θα έκαναν ή ήδη κάνουν και θέλουν να ενημερωθούν για ό, τι νέο υπάρχει. Εμείς ως δημοσιογράφοι ομορφιάς που σεβόμαστε το κοινό μας, όποια και να είναι η προτίμησή του, οφείλουμε να ενημερώνουμε σφαιρικά για ό,τι νέο κυκλοφορεί εκεί έξω στον αχανή πλέον κόσμο της ομορφιάς. Και φυσικά η τελική επιλογή επαφίεται στην κάθε μια μας.

  5. Καλησπερα. Ετσι ειναι Τζουλια οπως τα λες. Ολες εχουμε διαφορετικες προτιμησεις για το τι θα βαζουμε στο δερμα μας. Οσον αφορα το θεμα οχι δεν θα εκανα στο φαρμακειο ενεσιμο. Ο λογος ειναι οτι ελαχιστοι φαρμακοποιοι ενδιαφερονται για να μαθαινουν οτιδηποτε αφορα την περιποιση και την ομορφια. Σχεδον ολοι ενημερωνονται μονο για τα φαρμακα γιαυτο που σπουδασαν και αυτο που τους ενδιαφερει ειναι καθαρα ο ιατρικος τομεας των φαρμακων Λογω ζητησης εχουν και τα προιοντα ομορφιας. Ξερω πολλους που δινουν λαθος συμβουλες γιατι δεν γνωριζουν και πονταρουν μονο στην πωληση.

  6. @Rania: Σε όποια δουλειά και αν κάνουμε Ράνια μου, πρέπει να σεβόμαστε πανω από όλα, τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Αλλιώς, τίποτα ποτέ, δεν θα πάει καλά.

  7. Εχεις τοσο δικιο Τζουλια που μακαρι να διαβαζαν ολοι ββ για να βλεπουν τι θελουν οι καταναλωτες

  8. @Julia και @Rania ποσο δικιο εχετε! Ποσο συμφωνη ειμαι με τον ομορφο διαλογο σας! Σεβαστο οτι επιλεξει ο καθε ανθρωπος να κανει με την εμφανιση του. (και γενικα τη ζωη του.) Περι ορεξεως.. που λεει κι παροιμια… Χωρις να ειμαι κατα, δεν εχω κανει καποια ενεσιμη θεραπεια -ακομη- αλλα, θα εμπιστευομουν πολυ πιο ευκολα καποιον ειδικο γιατρο. …Και γω εχω taboo με ενεσιμη θεραπεια στο φαρμακειο. Δεν ξερω στο πολυυυυ μελλον, αλλα τωρα, ουτε κατα διανοια!
    xx

  9. Lip filer ποτε και πουθενα,φοβαμαι μη γινω σαν ροφός,αλλα botox σε συγκεκριμένο φαρμακείο που εμπιστευομαι,αυριο κιόλας!!! Δεν εχω κανει ποτέ,αλλα εκει που εχω εμπιστοσύνη θα το δοκίμαζα παραυτα!

  10. Σε φαρμακείο όχι θα προτιμήσω την ασφάλεια του ιατρείου.
    Μουτςς

  11. Καλημέρα σε όλες! Το χθεσινό black out μας στέρησε μια πολύ ωραία συζήτηση. Αλλά θα σχολιάσω σήεμρα πολύ δε περισότερο γιατι τεθηκε το θέμα περί προβολής και προτύπων ομορφιάς. Ο καθένας μας έχει το προσωπικό του όριο μέχρι που θα φτάσει να εφαρμόσει κάτι στον εαυτό του, σχετικά με την φροντίδα της ομορφιάς του και για μένα ξεκινάει στα ενέσιμα. Δεν θα έκανα λοιπόν ενέσιμα, ακόμα κι αν με οίκτιραν όλοι οι πλαστικοί κι αισθητικοί του κόσμου… πρόβλημα τους! Εκτός πια αν συνέτρεχε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος π.χ να μου είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, να είχα κρεμάσει, κάτι πολύ σοβαρό βρε αδελφέ. Η προσωπική μου (και ξεκαθαρίζω το “προσωπική” για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις) τοποθέτηση, είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ σε ότι αφορά διατροφή, γυμναστική, εναλλακτικές θεραπείες, κρεμώδη, μάσκες, καθαρισμούς, συμπληρώματα… αλλά για μένα σταματούν όλα εκεί που ξεκινάει το ενέσιμο. Αυτόν τον δρόμο επέλεξα, με τα θετικά και τ΄αρνητικά του. Κι επειδή άλλο τι βλέπουμε στις φωτο κι άλλο να βλέπεις κάποιον από κοντά, δεν μου αρέσει η παραμόρφωση που έχω δει σε πρόσωπα του περιβάλλοντος μου, ακόμα και μετα απο ενα Lip filler ή “γέμισμα”… (δεν ξέρω πως το λένε επιστημονικά), ζυγωματικών. Όπως δεν μου άρεσε το παγωμένο από το Botox μέτωπο φίλης και πέντε χρόνια μικρότερης από μένα, που ζει στην Αμερική… Η επιθυμία μου, είναι να μεγαλώσω όσο το δυνατόν πιο φυσικά και να κάνω το καλύτερο για να μην γεράσω. Θέλω πολυ να φαίνομαι μικρότερη απ΄την ηλικία μου και το καταφέρνω και απολαμβάνω πολυ το γεγονός, ότι αυτο συμβαίνει με φυσικά μέσα κι έχω βάλει και το χεράκι μου σ΄αυτό! Μ΄αρέσει να βλέπω γυναίκες που μεγαλώνουν όμορφα, δεν γερνούν, δεν είναι ατημέλητες, αφημένες, παραιτημένες, αλλά παραμένουν γοητευτικές και συμβιβασμένες με την πορεία της ζωής. Αλλά είναι ο καλύτερος εαυτός τους για την ηλικία που βρίσκονται. Iσως ακούγομαι γραφική στην εποχή μας που 20χρονα φουσκώνουν τα χείλια τους αλλά θεωρώ, ότι άλλο οι γιαγιάδες του τότε, που δεν έβαζαν ούτε κρέμα κι ήταν κι ενοχικές απέναντι σε κάθ είδους φροντίδα και περιποίηση του εαυτού τους, από πολύ νωρίς κι όλας, μόλις ερχόταν τα παιδιά, κι άλλο να θέτεις τα όρια μέχρι που αισθάνεσαι εσύ καλά, μ΄αυτο που εφαρμόζεις στον εαυτό σου. Άλλωστε γι΄ αυτο είμαι η Stella’s Recipy… 😉

  12. @stella,συμφωνώ μαζί σου.Αν έκανα κάτι,θα ήταν ανεπαίσθητο.Δεν μπορώ με τίποτα τα φουσκωμένα,παγωμένα πρόσωπα και τα πρησμένα χείλη.Δεν φουσκώνουν απλά χείλη και ζυγωματικά,γίνονται αγνώριστες.

  13. Stella καλημερα. Συμφωνω μαζι σου. Αν περιποιουμαστε συστηματικα το προσωπο μας και το σωμα μας δεν θα μας προδωσουν ποτε Αν κρινω απο την δικη μου περιπτωση συμμαθητριες μου με γνωριζουν μετα απο 25 χρονια σε αντιθεση με μενα που μου φαινονται πολυ μεγαλυτερες με κουρασμενα και θαμπα προσωπα. Και δεν μιλαω για γυναικες που ζουν σε χωριο και εκτειθονται σε συνθηκες πιο ασχημες και δεν δινουν σημασια στην ομορφια τους αλλα και για γυναικες που ζουν σε πολεις και κανουν αξιολογες δουλειες. Ισως να ειναι και επιλογη τους δεν ξερω

  14. @ΡΑΝΙΑ Ετσι ειναι Ράνια μου! Η φροντίδα και η περιποίηση του δέρματος μας έιναι επένδυση στο μέλλον και πρέπει να ξεκινάει απο μικρη ηλικία. Παντα είχα τη θεώρηση, ότι πρέπει να προλαμβάνουμε κι όχι να θεραπευουμε. Οταν πήρα πρωτη φορά κρεμα ματιών ήμουν 25 χρονών και οι φίλες μου δεν μπορούσαν να καταλάβουν το λόγο και μου έλεγαν “μα γιατί ? αφου δεν έχεις τίποτα. Ακριβως για να μην κανω” έλεγα. Ο χρονος με επιβεβαιωσε περίτρανα και να σου πω, καμαρώνω για τις επιλογές μου. Ανατριχιάζω όταν βλέπω κορίτσια 20-25 χρονών να μην φροντίζουν το δέρμα τους, να μην βαζουν αντηλιακη, να μην το καθαρίζουν και να λενε φορώντας τίγκα το make up, “δεν κανω τιποτα”. “Θα κατσιάσεις!” τους λεω. “Θα ερθει μια μερα που δεν θα σε σώζει τίποτα”. Ε, ναι αν δε σε σώζει τιποτα λογικό ειναι να τρέξεις στον πλαστικό.

  15. Nα πω και κατι ακομη και οι πλαστικοι θα γινουν κλεφτες…οχι βεβαια πρεπει καποιες να τους συντηρουν….κακο για εκεινες

  16. Κατα ενα μεγάλο βαθμό συμφωνώ απόλυτα με την @Στελλα μας.Απο την άλλη θαυμάζω τα αποτελέσματα της επιστήμης και εάν έχουμε συνδιασμο επιστήμης και φύσης ακομα καλητερα!
    Βέβαια μέχρι τώρα δεν εχω μπει στον πειρασμό για Botox κ.λ.π Τώρα στην ερώτηση της Τζουλιας αν θα έκανα κάτι ανάλογο σε κάποιο φαρμακειο,θα το έκανα μόνο αν γνώριζα την φαρμακοποιό πολυ καλα την εμπιστευόμουν και ειχα δει τα αποτελέσματα απο άλλους πελάτες.

  17. @Stella:και εγώ από τα 25 μου φοράω κρέμα ματιών και η κόρη μου που είναι 22 τώρα ξεκίνησε.. Πόσο δίκιο έχεις, η πρόληψη και η σωστή περιποίηση μπορούν να καθυστέρησουν σημαντικά τη γηρανση του δέρματος

  18. Η πρόληψη με τα κατάλληλα προϊόντα από νεαρή ηλικία είναι το κλειδί για νεανικό και φρέσκο δέρμα μετά τα 40. Σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Από την άλλη μετά τα 40 είναι από δύσκολο έως αδύνατο να εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας σε ένα βαζάκι κρέμας –όσο καλής ποιότητας και συστατικών και να είναι.

    Το γεγονός δεν αλλάζει ότι αν τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης μπορούσαν να διεισδύσουν στο δέρμα επιφέροντας δραστικές αλλαγές στην υφή και την όψη του, τότε δεν θα πωλούνταν ως κρέμες περιποίησης αλλά ως φάρμακα και μόνο μετά από συνταγή γιατρού- ένας νόμος που βρίσκεται σε ισχύ από την δεκαετία του 1930 όταν οι πρώτες σοβαρές κρέμες περιποίησης έκαναν την εμφάνισή τους.

    Μιλώντας για μένα έχω ήδη κάνει χημικό peeling καθώς και micro needling. Το επόμενο στην ατζέντα μου είναι μεσοθεραπεία γιατί μου φαίνεται μαγικό ότι πλέον μπορώ να τροφοδοτήσω το δέρμα μου εκ των έσω και όχι μόνο στην επιφάνεια με ένα μίγμα από βιταμίνες , μεταλλικά στοιχεία και υαλουρονικό οξύ.

    Παρόλα αυτά για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα οποιασδήποτε πιο επεμβατικής θεραπείας έχουμε απόλυτη ανάγκη από τα σωστά προϊόντα περιποίησης και όπως έχω ξαναγράψει ως επιμελής “μαθήτρια” (χαχα) επιλέγω «Χημεία» το πρωί (δηλαδή απαραίτητα SPF) αλλά και ό, τι νέο έχει να μου προσφέρει η μοντέρνα κοσμετολογία και «Φυσική» το βράδυ (απαραίτητα Stella’s Recipy 100% φυσικά προϊόντα)

  19. …εγώ φοβάμαι τόσο τις βελόνες που αποκλείεται να δοκίμαζα κάτι απ’ αυτά….μεσοθεραπεία ίσως!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.