Negroni: H ιστορία του αγαπημένου cocktail και πώς να το φτιάξετε.

 

 

 

To διάσημο cocktail  Negroni – το οποίο ξεκίνησε την «καριέρα» του ως απεριτίφ, είναι ο ορισμός της ισορροπίας και της απλότητας και τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και μεγαλύτερη φήμη.

 

Η ιστορία θέλει αυτό το κατακόκκινο ιταλικής καταγωγής ποτό να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1919 στο Caffe Casoni της Φλωρεντίας. Ο  Κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον φίλο του και bartender  Forsco Scarselli, να κάνει λίγο πιο βαρύ το αγαπημένο του cocktail – Τhe Americano (campari, βερμούτ, σόδα) – αντικαθιστώντας τη σόδα με gin.

 

O Scarselli – πήγε ένα βήμα παραπάνω και αντικατέστησε το λεμόνι του The Americano-με  μια φλούδα πορτοκαλιού και το ποτό.. απογειώθηκε. Πριν περάσει πολύς καιρός όλοι στο Caffe Casoni  ζητούσαν να πιούν  “Negroni”.

 

 

 

 

 

O ίδιος ο Camillo Negroni ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον τύπος. Στα 20 του χρόνια  είχε ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες της Αμερικής ενώ για μια περίοδο έζησε μαζί με cowboys της Δύσης. Κάποια στιγμή τα ταξίδια του τον έφεραν στο Λονδίνο όπου και εκεί έζησε για μια περίοδο. Ίσως λοιπόν η προέλευση της έμπνευσης για το Negroni να ξεκίνησε εκεί- στην αδιαφιλονίκητη πόλη του gin- κάνοντάς το σήμερα ένα από τα πιο εμβληματικά cocktails όλων των εποχών.

 

 

Η οικογένεια Negroni εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του ομώνυμου cocktail και το 1919 ίδρυσε το Negroni Distillery στο Treviso της Ιταλίας όπου έφτιαχναν έτοιμες εκδοχές του ποτού το οποίο πωλούσαν με την ονομασία Antico Negroni. To αποστακτήριο είναι ανοιχτό έως σήμερα αν και η ιδιοκτησία δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια Negroni.

 

 

Συνταγή για το τέλειο Negroni

 

20ml Gin

20ml Γλυκό Βερμούτ

20ml Campari

Φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Βάλτε το gin, το βερμούτ και το Campari στο shaker. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε κατά προτίμηση σε κοντό βαρύ κρυστάλλινο old fashioned ποτήρι και γαρνίρετε με μια φλούδα φρέσκου πορτοκαλιού.

 

 

 

 

 

Αν και εκ πρώτης όψεως το Negroni μπορεί να φαίνεται ένα γλυκό «εύκολο» cocktail λόγω του γλυκού βερμούτ που περιέχει- δεν είναι καθόλου έτσι. Ένα είναι αρκετό και ο κόμης συμβούλευε να πίνεται σαν απεριτίφ πριν από ένα καλό γεύμα (λέγοντας καλό εννοείται πολύ) για να μη σας χτυπήσει απότομα στο κεφάλι. Μετά φυσικά πιείτε άλλο ένα, γιατί ένα μόνο cocktail δεν είναι ποτέ αρκετό- καλά δε λέω;

 

 

 

Nα σας ενημερώσω ότι μέχρι της 5 Σεπτεμβρίου στο διάσημο Αlexander’ s bar του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία θα μπορείτε να απολαύσετε «Τhe 7 sins of Negroni”. Aπό τις 7.00 το απόγευμα έως τις 00.00 οι  βραδιές θα είναι αφιερωμένες στο Negroni με 7 διαφορετικές παραλλαγές του cocktail.

 

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Δεν είχα ξανακούσει για αυτό το κοκτέιλ και χαίρομαι που κάθε φορά μαθαίνω και κάτι καινούργιο.. Νομίζω θα μου αρέσει γιατί περιέχει καμπαρι που αγαπώ

  2. @Maryl: Αγαπημένη, φαντάσου το Negroni σαν μια πιο δυνατή εκδοχή του Aperol Spritz!

  3. Είμαστε όμως αυτον τον καιρό…. Επόμενος σταθμός ΑΑ 😉

  4. @Stella: Ε μα sorry!! Αν δεν πιούμε τώρα, πότε θα πιούμε κανά cocktail? Από μέσα Σεπτεμβρίου, ανοίγουν και τα σχολεία, ξεκιναει φουλ και η δουλειά και κάθε κατεργάρα στον πάγκο της και αντε κανά τσαγάκι για χαλάρωση το βράδυ. Τώρα είναι η ώρα!! Ας το εκμεταλευτούμε όσο κρατήσει!! 🙂 🙂

  5. @Μarianna: Τα 7 αμαρτήματα του Negroni!! Aς αμαρτήσουμε αγαπημένη!!

  6. @Julia Τι λες καλέ? Απλά το gin & tonic + marguerites + cosmo + zoumbi θα γίνουν κάτι άλλο ….

  7. @Stella: Είμαστε τα bb girls και είμαστε καλά!!! 🙂 🙂

  8. Πειρασμός να το δοκιμάσουμε σε μια πιο high εκδοχή του στο Μεγάλη Βρετανία! 😉

  9. Την ιστορία δεν την ήξερα αλλά με το συγκεκριμένο cocktail γνωριζόμαστε καιρό 😛
    Μουτςς

  10. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα των cocktail, αξίζει η δοκιμή… Campari γαρ…

  11. …εμένα το campari και το gin δεν είναι τα δυνατά μου σημεία…το πρώτο με ενοχλεί στο στομάχι και με το δεύτερο έχω κάνει το χειρότερο μεθύσι της ζωής μου…δε το γνώριζα το coctail …θυμάμαι όμως πως -κάποια χρόνια πίσω- όταν πήγαινα Ιταλία να επισκεφθώ έναν φίλο μου που σπούδαζε εκεί, όλοι πίνανε APEROL(σκέτο…όχι ως βάση για το Spritz…ακόμα δεν είχε κυκλοφορήσει αυτή η εκδοχή του)

  12. Λατρεύω την συγκεκριμένη περίοδο… αυτήν που από τις διακοπές και την ξεγνοιασιά γυρίζουμε με αργούς ρυθμούς στην καθημερινότητα…Λατρεύω να βγαινω στο μπαλκόνι μου και να απολαμβάνω τη βραδινή δροσιά… σίγουρα θα την συνοδευσω με αυτο το κοκτέιλ γτ μου αρέσει πολύ το Aperol Spritz! 💛💚❤💙💜💙❤💚💛💚❤💙💜💙❤💚💚💛💛💚❤❤💙💙💜💙❤💚💛💛❤💙💙💙❤💚💛

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.