Τα αγαπημένα μας jeans στο πέρασμα των δεκαετιών.

 

 

Το φορούσαν οι γιαγιάδες μας (σε κάποιες περιπτώσεις και προ-γιαγιάδες), το φορούσαν οι μητέρες μας, το φοράμε εμείς, το φοράνε τα παιδιά μας και σίγουρα θα το φορέσουν και τα εγγόνια μας.

 

Το τζιν, το denim σκληρό και σταθερό ύφασμα έκανε την εμφάνισή  όπως το γνωρίζουμε σήμερα  πίσω στο 1873 και ήταν μια εφεύρεση των Jacob Davis και Levi Strauss.

 

Παρακάτω η εξέλιξη του στο πέρασμα των δεκαετιών όπου από «εργατικό» garment εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο  αγαπημένα fashion items όλων των εποχών, των τάσεων και των ηλικιών.

 

Elizabeth Taylor, 1947

 

 

Rita Hayworth, 1951

 

 

Grace Kelly, 1956

 

 

Marilyn Monroe, 1960

 

 

 

Brigitte Bardot, 1962

 

 

Jean Shrimpton, 1967

 

 

Jane Birkin, 1973

 

 

Twiggy, 1976

 

 

Farrah Fawcett, 1977

 

 

Brooke Shields, 1985

 

 

Princess Diana, 1988

 

 

Madonna, 1988

 

 

Claudia Schiffer, 1993

 

 

Cindy Crawford, 1994

 

 

Kate Moss, 1996

 

 

 

Naomi Campbell, 2001

 

 

 

Kardashians Jenners 2018

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Αγαπημένο! Και κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καλύτερος και πιο στυλάτος τρόπος να το φορέσεις από τη φωτογραφία της Claudia Schiffer και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε.

  2. Λατρευω τα jeans 👖 δεν ξερω και εγω ποσα εχω😁😁 και ποσα ακομα θα αγορασω στο μελλον!!!
    Κυριως τα used/destroyed που εγιναν μοδα στα τελη των 80’ς οπως μας εδειξες και στην φωτο με την Madona ,μου θυμιζει ποσα Levis 501 εχω αγορασει και αμεσως μετα ξεφτισει/σκισει/κοψει…Αφου τιτε αποριυσε ο πατερας μου μαζι μου και ελεγε ” τι γινεται με αυτο το κοριτσι να αγοραζει καινουργια ριυχα και μετα να τις αρεσει να τα κανει κιυρελια!!!”😃😃😃

  3. @Anastasia: Συμφωνώ και επαυξάνω!! Kαι το blazer to die for!

  4. @SofiaT: Και καλά, να είναι δικό σου το ρουχο-τζιν κάτι πάει και έρχεται το κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ που αρχές εφηβείας πήρα ένα δερμάτινο μπουφαν του μπαμπα μου από τη ντουλάπα του και κόλλησα / έραψα απάνω ότι sticker υπήρχε και δεν υπήρχε σε αεροπορικό και φυσικά του το κατέστρεψα και ακόμα το θυμάται.. Φαντάζομαι κατάλαβες ότι όταν το έκανα είχα δει προσφατα στον κινηματογράφο το “Top Gun”, τρομάρα μου… 🙂 🙂 (και μου ήταν και τεράστιο φυσικά όταν το φορούσα αλλά εγώ απτόητη.. Maverick και ξερό ψωμί!)

  5. @Θεααααα χαχαχαχα φανταζομαι την εκφραση του πατερα σου οταν ειδε το μπουφαν του!!!Καλα σε αυτη την ηλικια επερνα και εγω πανωφορια του μπαμπα μου την μια μια ηταν ενα καστορινο σακακι την αλλη ηταν ενα ημιπαλτο γκρι…Τοτε ηταν και στην μοδα λιγακι το oversized αλλα μου αρεσε και μενα να τα φοραω χαχολικα 😁

  6. @Τζουλια με το “Top Gun” εγω και όχι μονο!!! ειχα φάει χοντρό κόλλημα με τα γυαλιά ηλίου τα γνωστά “Aviator ”
    πρέπει τότε η RayBan να ειχε εκτοξευτεί στις πωλήσεις!! Η αλήθεια ειναι οτι τα συγκεκριμένα ειναι ακομα αγαπημένα μου😍😍

  7. Aγαπημενο ρουχο το φοραμε ολες για τις περισσοτερες περιστασεις

  8. Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου χωρίς τζην παντελόνι!! Σιγουρα εχω πανω από 30 ή κάτι τέτοιο,εχω χασει το μετρημα!! Απόλαυσα τις παραπάνω υπέροχες φωτογραφίες!

  9. (Προσέξατε και σεις τα ξεβαμμένα νύχια της Elizabeth Taylor ή μόνο εγώ?Να ξέρω να το κοιτάξω αν είναι)
    Μουτςς

  10. @Litsa: Αχαχαχαχχχαχ!!! Deconstructed nail polish!! Τι να πει και η Liz που δεν ξέρω αν έχεις δει τη νέα μόδα που θέλει τρίχες να φυτρώνουν μπόλικες και να βγαίνουν από τη μύτη.. ναι, ναι, αλήθεια λέω.

  11. @Julia:Το έχω δει στο instagram.Δεν ξέρω αν είναι μόδα αλλά πιθανολογώ πως πρόκειται για κάποιο μυστικό ανταγωνισμό των influencers για το ποιος θα σκεφτεί τη μεγαλύτερη βλακεία.
    Μουτςς

  12. Πόσες φορές μας έχει βγάλει από το δίλλημα του “τι να φορέσω πάλι σημερα;!” Αγαπώ τα τζιν γτ μπορείς να τα φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλάζοντας απλά ένα μπλουζάκι και αξεσουάρ!!! 💚💚❤❤💙💙💜💜💛💛💚💚❤❤💙💙💜💜💛💛💚💚❤❤💙💜💜❤❤💚💛❤💙💙💜💙❤💛💛💛❤💙💜💜💙❤❤💚💛💚💙💜💙💚💚Επίσης θεωρώ πως δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό και ταυτόχρονα σέξι από το μπλουζ τζιν με λευκό πουκάμισο!!!! 💚💛❤💙💜💙❤💚💛💚❤💙💙💙💚💙💜💙💙❤💚💚💛💛💛❤❤Είτε σε ανάλαφρη γραμμή είτε κολλητό!!!!! 💚❤💙💙💛💜💚💚❤💜💛💚❤❤

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.