Σεπτέμβριος: Συμβουλές ομορφιάς και ευεξίας για τη νέα χρονιά!

 

 

 

Χθες ξεκίνησαν και επίσημα τα σχολεία. Και μπορεί ο Ιανουάριος να είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου, αλλά για μένα – και νομίζω και για αρκετές από εσάς- η νέα χρονιά τώρα ξεκινάει.

 

Εμείς φέτος (όσο και αν μου φαίνεται απίστευτο) είμαστε τελειόφοιτοι του Δημοτικού. ΣΤ’ Δημοτικού λοιπόν και χθες κιόλας ο δάσκαλος του κυρίου Ρωμανού τους έδωσε και την πρώτη εργασία. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε λίγο υπερβολικό το «εργασία με το καλημέρα σας», αλλά όταν γυρίσαμε σπίτι διαπίστωσα ότι το φυλλάδιο δεν ήταν εργασία με την καθαρά μαθησιακή έννοια του όρου,  αλλά μάλλον κάποιες απλές ερωτήσεις που όμως πολλοί δάσκαλοι δεν κάνουν. Για παράδειγμα: “πως θα ήθελες να είναι το περιβάλλον του σχολείου σου;” πως μπορεί ο δάσκαλός σου να σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα πράγματα;”  “πως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται οι συμμαθητές σου;” κλπ κλπ.

 

Mε λίγα λόγια απλές, πολύ απλές ερωτήσεις που όμως σπάνια σκεφτόμαστε να κάνουμε στα παιδιά, αν και είναι αυτές που ακονίζουν το κριτικό τους πνεύμα, ενώ ας πούμε εύκολα τους ζητάμε  να μας πουν την προπαίδεια του 7 (για να διαπιστώσουμε πόσο έξυπνα είναι ή πόσο προσέχουν στο μάθημα και μεταξύ μας πόσο λάθος  αυτό.)

 

Κάτι τέτοιο λοιπόν ισχύει και στο σημερινό post. Σήμερα δεν θα διαβάσουμε για περίπλοκες νέες κοσμετολογικές ανακαλύψεις, ούτε για τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα.

 

Σήμερα θα δούμε κάποιες πολύ απλές αλλά τόσο βασικές αρχές για υγεία και ευεξία που όμως πολλές φορές τις ξεχνάμε και σκέφτηκα σήμερα να τις ξαναθυμηθούμε λίγο. Εξ άλλου όπως είπαμε, τώρα ξεκινάει η χρονιά. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για τα περίπλοκα.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, το μέλλον της ομορφιάς αλλά και της υγείας μας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από μας και τις επιλογές μας ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τους παράγοντες που εξασφαλίζουν ομορφιά και μακροζωία.

 

Μην ξεχνάτε ότι  αυτό που κάνετε σήμερα θα έχει αντίκτυπο ή όφελος στη ζωή σας τα επόμενα χρόνια. Το να προσέχετε τη διατροφή σας, να ασκείστε έστω και λίγο, να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα για την ηλικία σας προϊόντα περιποίησης και πάνω απ’ όλα να βρίσκεστε σε καλή διάθεση και συναισθηματική κατάσταση, θα σας βοηθήσει σήμερα να παραμείνετε όμορφες και υγιείς αύριο.

 

 

 

Ομορφιά εκ των Έσω

 

 

 

 

  • Γελάστε: έρευνες έδειξαν ότι το γέλιο αυξάνει την παραγωγή κυττάρων που καταπολεμούν τις μολύνσεις και τους όγκους κατά 25%. Ενώ, τα παιδάκια του νηπιαγωγείου γελάνε κατά μέσο όρο 450 φορές την ημέρα ένας ενήλικας μόλις που καταφέρνει περίπου 15 χασκόγελα και αυτά με το ζόρι. Ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα καλό γέλιο και τα επίπεδα του στρες και του άγχους θα πέσουν κατακόρυφα.
  • Κλάψτε: τα δάκρυα περιέχουν ορμόνες που καταπολεμούν το άγχος, και έτσι το κλάμα περιορίζει τον κίνδυνο να προσβληθείτε από καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες που έχουν σχέση με το άγχος. Μην καταπιέζετε τα δάκρυά σας.
  • Ερωτευθείτε: λαμπερά μάτια, υπέροχο δέρμα, όμορφα μαλλιά η λάμψη που σας δίνει ο έρωτας είναι η καλύτερη καλλυντική περιποίηση. Αλλά και πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι οι γυναίκες που ζουν με έναν εραστή ή σύζυγο, παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας. Το να έχεις δίπλα σου κάποιον που εμπιστεύεσαι και σε φροντίζει, αποδεδειγμένα μειώνει το στρες.
  • Είστε κοινωνικοί: ο φιλικός μας κύκλος, ο κοινωνικός μας περίγυρος, η ψυχαγωγία, η διασκέδαση ή απλά οι δύο κολλητές μας κάνουν τη ζωή μας πιο γεμάτη και εμάς με καλύτερη διάθεση. Άδικο έχω;
  • Εκφράζεστε ελεύθερα: οι άνθρωποι που κρύβουν τα συναισθήματά τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από υψηλή πίεση και άλλα δεινά.

 

Διατροφή και Ομορφιά

 

 

 

 

Δαμάσκηνο, το θαυματουργό: σύμφωνα με μια πρόσφατη Αμερικανική έρευνα το σχετικά περιφρονημένο αυτό φρούτο είναι ικανό να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης καθώς και να καταπολεμήσει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Και αυτό επειδή περιέχει διπλάσια σχεδόν ποσότητα αντιοξειδωτικών από όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά.

 

  • Το καλύτερο κοκτέιλ βιταμινών: βιταμίνες C και Ε. Περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία σας απαλλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο αίμα και είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την πρόωρη γήρανση.
  • Το καλύτερο λάδι: ελαιόλαδο φυσικά, αλλά μην ξεχνάτε και τo λινέλαιο. Το λάδι αυτό είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντικαρκινογόνα. Μια κουταλιά του γλυκού την ημέρα στο φαγητό είναι αρκετή.
  • Η καλύτερη τροφή: το ψάρι, και ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολωμός είναι γεμάτα ωμέγα –3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για το μυαλό και για το αίμα. Τρώτε ψάρι τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την φόρμα σας.
  • Αγαπημένο ακτινίδιο: η μεγαλύτερη πηγή βιταμίνης C, έστω και ένα ακτινίδιο, σας προσφέρει  σχεδόν το 100% της καθημερινής  δόσης  που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

 

Φυσική Κατάσταση

 

 

 

  • Όνειρα Γλυκά: ένα άβολο κρεβάτι, ένα σκληρό μαξιλάρι μπορεί να σας κοστίζει και μία ώρα χάσιμο ύπνου κάθε βράδυ με αποτέλεσμα την εμφάνιση των αντιαισθητικών μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Επενδύστε σε ένα πολύ καλό στρώμα.
  • Καθαριότητα και Γυμναστική: ευτυχώς για σας το σώμα σας δεν καταλαβαίνει πότε είστε στο γυμναστήριο και πότε φέρνετε σβούρα το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα. Σημειώστε: με μία ώρα σιδέρωμα χάνετε μέχρι και 138 θερμίδες , με μία ώρα ηλεκτρική σκούπα μέχρι και 270. Καλό έτσι;
  • Μην ξυπνάτε υπερβολικά αργά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γιατί διαταράσσετε το βιολογικό σας ρολόι και μειώνεται η ποιότητα του ύπνου σας για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα με τα γνωστά αποτελέσματα για την ομορφιά σας.
  • Η καλύτερη άσκηση: το περπάτημα με βαράκια στα χέρια. Αυτή η μορφή άσκησης για μισή ώρα τρεις φορές την εβδομάδα, ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα, εξασφαλίζει αντοχή σε βάρη, δυναμώνει τα κόκαλα και μειώνει τις πιθανότητες για οστεοπόρωση που τόσο ταλαιπωρεί τις γυναίκες μετά από κάποια ηλικία. Η επανάληψη αυτής της άσκησης ενδυναμώνει του μυς που καίνε τα λίπη. Χρησιμοποιήστε μέχρι 3 κιλά, 1,5 σε κάθε χέρι ή δεν τα καταφέρνετε 1 κιλό σε κάθε χέρι.
  • Διατηρείστε την φόρμα σας: ανεβείτε με τις σκάλες στο γραφείο ή στο σπίτι σας. Οι ειδικοί συστήνουν 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας ημερησίως που μπορεί να είναι 15 λεπτά περπάτημα, 5 λεπτά γρήγορο ανέβασμα της σκάλας και 10 λεπτά σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι. Αν το κάνετε αυτό η σιλουέτα σας θα διατηρηθεί νεανική για πάντα.

 

Υγιές Δέρμα

 

 

  • Νερό, νεράκι: Κάντε ένα απλό πείραμα. Για δύο εβδομάδες προσπαθήστε να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η λάμψη και η διαφορά που θα δείτε στην ποιότητα του δέρματός σας θα σας κάνει να μην σταματήσετε ποτέ αυτό το άκρως ευεργετικό συνήθειο. Aν θέλετε και έλεγχο βάρους,  να πίνετε ένα ποτήρι νερό το πρωί (προσοχή – όχι κρύο σε θερμοκρασία δωματίου) με λίγες σταγόνες λεμόνι και τζίντζερ (ακόμα και σε σκόνη είναι μια χαρά).
  • Ήλιος; Όχι Ευχαριστώ. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε.  Το 80% των συμπτωμάτων της γήρανσης οφείλονται στην αλόγιστη έκθεσή μας στον ήλιο και εννοείτε όχι μόνο στην παραλία. Σταματήστε μια και καλή να βλέπετε τις αντηλιακές κρέμες σαν καλοκαιρινό αξεσουάρ και επενδύστε σε μια πολύ καλή αντηλιακή κρέμα που βέβαια θα χρησιμοποιείτε ανελλιπώς κάθε μέρα.
  • Σταματήστε ή ελαττώστε το! Το κάπνισμα μειώνει τα αποθέματα οξυγόνου του δέρματος και το αφήνει ξηρό και χλωμό. Τα καλά νέα είναι ότι άσχετα από την ηλικία σας, μόλις σταματήσετε το κάπνισμα, το δέρμα σας θα αρχίσει να βελτιώνεται μέσα σε μερικές εβδομάδες.
  • Μην κατσουφιάζετε: Όλες οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, το ανασήκωμα των φρυδιών, του μετώπου, το σούφρωμα των χειλιών μπορούν να προκαλέσουν τελικά μόνιμες ρυτίδες.
  • Ξεκινήστε νωρίς: η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς είναι τα 18. Ξεκινήστε με μια αντηλιακή και ενυδατική κρέμα και φυσικά κάποιο προϊόν καθαρισμού.
  • Κάθε πράγμα στον καιρό του: ανάλογα με την ηλικία σας να χρησιμοποιείτε και τα αντίστοιχα προϊόντα. Μια πολύ ελαφριά κρέμα δεν θα επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα σε μια γυναίκα πάνω από 35 ενώ οι πιο «βαριές» κρέμες δεν ταιριάζουν σε μια κοπέλα 20-25 ετών.
  • Ένα και καλό: αν βαριέστε τα πολλά μπουκάλια τo καλύτερο είναι να επενδύσετε σε μια κρέμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες (έχουμε μιλήσει γι αυτές στο παρελθόν) και δείκτη προστασίας SPF από 20 έως 30.

 

 

Καλή χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλα τα bb παιδάκια μας.

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Καλημέρα !!! Καλη αρχή σε ολα τα bb παιδάκια 😉
    @Τζουλια ποσο δίκιο εχεις για τις βασικές αρχές και ποσο εύκολα τις ξεχνάμε και περίπλεκουμε τα πραγματα!!

  2. Απλές αλλά τόσο πολύ σημαντικές συμβουλές!! Αν τις ακολουθησουμε η βελτίωση της ευεξίας του οργανισμού μας θα είναι τεράστια! Καλή πρόοδο στα παιδάκια μας με υγεία και ηρεμία, χωρίς αγχος.

  3. @Julia μου καλη πρόοδο στον μικρό σου (-μεγάλο) θησαυρό! Τι ομορφη κινηση αυτή από τον δάσκαλο του! Ευχαριστούμε για τις όμορφες συμβουλές σου! Ακολουθώ τις περισσότερες απο αυτες,
    και τωρα θα προσθέσω ακόμα μια: το θαυματουργό δαμάσκηνο στη διατροφή μου! Καλη σχολική χρονιά σε ολα τα bb παιδάκια κι από μενα, και σ’όλες τις μανούλες και εκπαιδευτικούς!
    χχ

  4. Απλά πραγματάκια που όμως κάνουν τη διαφορά.Κάποια τα συνηθίζω ήδη κάποια προσπαθώ να τα εντάξω στην καθημερινότητά μου.Καλή σχολική χρονιά στα bbπαιδάκια μας και υπομονή στις bbμαμάδες .Φροντίστε να μη χάνετε στιγμές μαζί τους γιατί πότε είναι στο νήπιο πότε στο γυμνάσιο και πότε φαντάροι ούτε θα το καταλάβετε.Σας το λέω εγώ η bbμάνα του λόχου που μετράω μέρες ανάποδα για το απολυτήριο(91 και σήμερα)
    Μουτςς

  5. Ταυτίζομαι bbμαμα @Litsa, κι ας εχω κόρες!!!
    xx

  6. Καλή μας χρονιά! Και επειδή ρόδα είναι και γυρίζει… ετοιμάζοντας τα διαγωνίσματα για το σχολείο, περιμένω και τα δικά μας διαγωνίσματα και τεστ. Ας στρωθούμε στο διάβασμα, λοιπόν…

  7. Καλή σχολική χρονιά στα bbπαιδάκια μας καλη πρόοδο στον μικρό σου Τζουλια

  8. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα bbπαιδάκια! 💛💚❤💙💜💛💚❤💙💜💙💛💚❤💙💙Σαν παιδαγωγός σας συμβουλεύω να μην πιέζετε τα παιδιά σας και να τους αφήνετε χρόνο να παίζουν και να διασκεδάζουν!!! Τα παιδικά χρόνια είναι τα καλύτερα και δεν ξαναγυριζουν πισω!!!! 💚❤💛💙💜❤💚💛💚❤💙💜💛💚❤💙💜

  9. Θα προσπαθήσω να κάνω όσο το δυνατόν πιο πολλά από τα παραπάνω…. Η αλήθεια είναι ότι το νερό το ξεχνάω και δεν πίνω σχεδόν καθόλου όλη μέρα!!! Ευχαριστούμε για τις υπέροχες και χρήσιμες συμβουλές!!!! 💚❤💙💜💛💚❤💙💜💙❤💚💛💚❤💙💙💙💛💜💚💜💚💜💚💚💜💛💜💚💜💚💚💜💚💜💛💜💜❤❤💜❤❤💟💟💜💛

  10. Καλή χρονιά στον κ.Ρωμανό και σε όλα τα παιδιά,μικρά και μεγάλα!

  11. Kαλη χρονια bb girls εστω και καθυστερημενα!! Τι ωραιες συμβουλες 💜💜Η αληθεια ειναι πως ο Σεπτεμβριος σηματοδοτει νεα ξεκινηματα !! Εγω θα ελεγα ο, τι επιθυμουμε καιρο να το ξεκινησουμε και να μην το αναβαλλουμε !! .Η αληθεια ειναι πως ενα νεο ξεκινημα οπως πχ συνδρομη σε γυμναστηριο ή η εκμαθηση μιας νεας γλωσσας ειναι ικανο να μας ανανεωσει 😃Καλο φθινοπωρο

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.