10 αγαπημένες κρέμες σώματος που καταπολεμούν την καλοκαιρινή ξηρότητα.

 

 

 

Τι έχει τραβήξει και αυτό το σώμα μας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού… από που να το πάρεις και από πού να το αφήσεις.

 

Ζέστη, αλάτι, ιδρώτας, άμμος, χλώριο, ηλιακή ακτινοβολία, εδώ που τα λέμε δεινοπαθεί τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες – όσο και να το προσέξουμε. (γιατί δεν μπορείς να είσαι και συνεχώς με μια κρέμα σώματος παραμάσχαλα- ενώ κανονικά θα έπρεπε.)

 

Η ξηρή επιδερμίδα του σώματος που φυσικά γίνεται πολύ πιο έντονη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι αποτέλεσμα της απώλειας λιπιδίων και υγρασίας της επιδερμίδας μειώνοντας έτσι την δράση της προστατευτικής «ασπίδας» του δέρματος κατά τις επιθέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος.

 

Η επιδερμίδα σταδιακά, αποκτά μια σκληρή και ταλαιπωρημένη υφή. Έτσι η φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας προσανατολίζεται στη ανάκτηση των χαμένων λιπιδίων και της υγρασίας, που χρειάζεται η επιδερμίδα για να φαίνεται και να είναι υγιής.

 

 

Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα σώματος που να καταπολεμά άμεσα το πρόβλημα της ξηρής επιδερμίδας και ταυτόχρονα να το προφυλάσσει μακροπρόθεσμα από την απώλεια υγρασίας διατηρώντας την φυσική δομή της επιδερμίδας.

 

 

 

 

Η καλύτερη στιγμή για να απλώσετε μια κρέμα σώματος είναι μετά το ντους σας όταν το δέρμα σας είναι καθαρό και λίγο νωπό από το νερό. Αυτό βοηθά στο να κρατηθεί η υγρασία στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος, το ζητούμενο δηλαδή. Απλώστε  με δυναμικές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να εντείνετε την κυκλοφορία του αίματος ενώ παράλληλα να κάνετε και μασάζ στο σώμα σας.

 

 

Και μην ξεχνάτε ότι όπως επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που θα φροντίσει για τις δικές σας προσωπικές ανάγκες το ίδιο πρέπει να κάνετε και με την κρέμα σώματος. Επιλέξτε την φόρμουλα και την υφή που ταιριάζει στον τύπο δέρματος του δικού σας σώματος.

 

Εγώ κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού άπλωνα εναλλάξ την Nuxe After Sun και την Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη και από τις δυο και λατρεύω τη μυρωδιά τους.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθούν αγαπημένες κρέμες σώματος,  που κάνουν δουλειά.

 

 

The Body Shop Shea Whip Body Lotion

Προσφέρει εντατική ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα και απορροφάται πολύ εύκολα.

 

 

 

 

 

 

Vaseline Repairing Serum 10X

 Ενυδατική λοσιόν για αρκετά ξηρό δέρμα, δεν αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

 

 

 

 

 

Eau Thermale Avene Body Lotion with Cold Cream

Η Avene είναι γνωστή για τα δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα και αυτή η λοσιόν σώματος θρέφει, ενυδατώνει και καλμάρει. Είναι εμπλουτισμένη με ιαματικό νερό από τις πηγές Avene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sol de Janeiro Açaí Body Power Cream

Με πλούσια και κρεμώδη υφή που περιλαμβάνει Açai Έλαιο του Αμαζονίου,  το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται μέσα σε αυτή την κρέμα στην πιο αγνή του μορφή.

 

 

 

 

 

Korres Olive Body Milk

Από τη σειρά Olive ένα ενυδατικό γαλάκτωμα  Ελαιόλαδο και εκχύλισμα φύλλων Eλιάς. Απορροφάται άμεσα και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

 

 

 

 

Kiehl’s Crème de Corps

Αγαπημένη και ένα από τα best seller προιόντα της μάρκας, εμπλουτισμένη με φυσικά συστατικά, ενυδατώνει, θρέφει και αφήνει το δέρμα βελούδινα απαλό

 

 

 

 

 

Stella’s Recipy All in One Body Butter

Το βαρύ πυροβολικό σε “βούτυρα” για το σώμα. Ιδανικό ακόμα και για την πιο έντονη ξηρότητα ενυδατώνει βαθιά και άμεσα το δέρμα και χάρη στη σύνθεσή του με 100% βιολογικά αιθέρια έλαια, προσφέρει επίσης σύσφιξη, τόνωση και αντικυτταριτιδική δράση.

 

 

 

 

Εσείς ποια κρέμα σώματος φοράτε αυτή την εποχή;

 

 

18 Σχόλια
  1. Εγώ το καλοκαίρι και μάλιστα διαβάζοντας δικό σου post δοκίμασα το σπρει Le Petit Marseilais με έλαιο βερύκοκου και πολύ το ευχαριστήθηκα. Ενυδατικό και με όμορφη μυρωδιά, καλή τιμή και εύκολο στη χρήση.

  2. @Eva: Εχεις δίκιο! Είναι από τα ωραία ενυδατικά σπρέι το Sublimante. Νομίζω όμως ότι τώρα χρειαζόμαστε κάτι ακόμα πιο ενυδατικό- αφού σου άρεσε η σειρά δοκίμασε το body milk.

  3. Αγαπημενη της garnier με shea butter Για πολυ ξηρε ς επιδερμιδες.πολυ ενυδατικη ομορφη μυρωδια καθαριοτητας και οικονομικη.θελω να δοκιμασω σιγουρα της avene απ οαυτες που ανεφερες

  4. @Reaction: Την είχα δοκιμάσει πριν καιρό. Ευχαριστώ που μας τη θύμισες!

  5. Avon nutra effects firming, τη φοράω εδώ και μήνες, με ελάχιστες διακοπές, και είμαι απόλυτα ευχαριστημενη για την απαλή της υφή, την ουδέτερη μυρωδιά φρεσκάδας,τα φυσικά χωρίς parabens συστατικά, την ενυδάτωση και τη συσφιξη που προσφέρει στο δέρμα μου.. Δύσκολα θα την άλλαζα για να είμαι απόλυτα ειλικρινής.

  6. Λατρεύω τις κρέμες σώματος,τα λάδια και όλα τα σχετικά.Τα δικά μου αγαπημένα φέτος ήταν το huile proigieuse της nuxe και τα body lotions της victoria secret.

  7. Nuxe After Sun όταν είχα διάθεση και χρόνο και Nivea ενυδατική μέσα στο ντους όταν βιαζόμουν.
    Μουτςς

  8. Χειμώνα καλοκαίρι εδώ και 2-3 Χρόνια δεν αποχωριζομαι την σειρά body silk από την αγαπημένη μου seventeen!!!! ❤❤❤❤❤❤Συγκεκριμένα αγοράζω την μυρωδιά pure που με ταξιδεύει και κρατάει πολλεεεεες ωρες!!💚💚💚💚💚💚💚 Αφήνει μικρά strass στην επιδερμίδα που φαίνονται μόνο όταν πέσει φως επάνω και φυσικά στον ήλιο!💛💛💛💛💛💛 Ειδικά το καλοκαίρι με ηλιοκαμμενη επιδερμίδα είναι φοβερή!!❤❤❤❤❤ Βέβαια συνηθίζω να δοκιμαζω και άλλες κρέμες κατά καιρούς από body shop, garnier, le petite Marseillais, Vaseline…❤❤❤❤❤💜💜💜💜💜💜💜💙💙💙💙💙💙💙💙

  9. Καλημερα δικη μου αγαπημενη ειναι απο τις σειρες DOVE kAI NIVEA. τις θεωρω πολυ ενυδατικες οπως και τις la PETIT MARSELLIE

  10. @Μaryl: Ενδιαφέρον.. δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Ίσως ήρθε η ώρα.

  11. @Litsa: Θυμάμαι πολύ καλά, πόσο σε έχει βολέψει αυτό το προιόν της Nivea.

  12. @NikolM: Έκανες την ανατροπή με τη Seventeen! Δε θα το σκεφτόμουν!!

  13. Έχω βολευτεί πολύ τον τελευταίο καιρό τις κρέμες σώματος Korres και τις βρίσκω και σε καλές τιμές.

  14. Το καλοκαίρι χρησιμοποίησα την σειρα της bioten με υαλουρονικο η με βανίλια,και μετα την θάλασσα την νεα σειρα της Bebanthol after sun 🌞

  15. Χρησιμοποιώ με εναλλαγές τις ενυδατικες σώματος της fresh line, διαθέτουν υπέροχο άρωμα . Επίσης τα body desserts της organic shop (αγαπημένο άρωμα caramel cappuccino) , και λαδάκι σώματος monoi tahiti !!!!

  16. Το κατάλαβα @JULIA Μου!!! Ειμαι εδώ για να στα θυμίζω Όλα!!! ❤💙💜💚💛💚❤💜💛💙💚❤💟💚💚💙💛💜❤❤💚💚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.