Αγαπημένες και απολύτως απαραίτητες τώρα, Μάσκες Ενυδάτωσης.

 

 

(πριν ξεκινήσουμε να σας πω ότι ο Casper το φαντασματάκι στη φωτό που ανοίγει το post είναι η yours truly). Και ξεκινάμε με Μαθηματικά και τον Αξιωματικό Ορισμό της Πιθανότητας:

 

(μην αρχίσεις τα γέλια Αμαλία, σε βλέπω)

 

Όλες μα όλες μας,  έχουμε αφυδατωμένο δέρμα μετά το καλοκαίρι.

 

Ενδεχομένως από την κλίμακα 1 έως 10 (όπου 1 το καλύτερο, 10 το χειρότερο) όσες από εμάς προσέξαμε πολύ βρισκόμαστε κάπου στο 3. Όσες δεν προσέξαμε, μπορεί να φτάσαμε και στο 7 (παραπάνω όχι, δεν το επιτρέπω στα μελετηρά  bb girls).

 

O λόγος είναι απλός. Ό, τι και να κάνουμε, όσο και αν προσέξουμε το Ελληνικό καλοκαίρι είναι αδυσώπητο για το δέρμα μας.  (λέω ελληνικό, γιατί δεν είναι ίδια η ένταση του ήλιου παντού).

 

Τις προάλλες είχα μια συζήτηση με τη φίλη μου την Άννα, που προσέχει το δέρμα της «δαιμονισμένα» – και τα κάνει όλα σωστά όπως φυσικά υψηλό δείκτη προστασίας, συχνές μάσκες ενυδάτωσης, καπέλο, γυαλιά – μέχρι που αγόρασε και ειδική ομπρέλα θαλάσσης με UV προστασία. Ε, λοιπόν ακόμα και η Άννα γκρίνιαζε, λέγοντας ότι άλλο ήταν το δέρμα της αρχές Μαΐου και άλλο αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Τα ίδια ισχύουν και για μένα- που επίσης θέλω να πιστεύω ότι τα κάνω όλα σωστά. Η δική μου αφυδάτωση εντοπίζεται περισσότερο στο πηγούνι και φυσικά οι πανάδες μου – που τις είχα ξεχάσει όλο το Χειμώνα- είπαν να μου ξανακάνουν μια επίσκεψη.

 

Ok, μέχρι τώρα γράφω τα ψιλό-δυσάρεστα. Ευτυχώς για μας, υπάρχουν και τα ευχάριστα. Διότι τουλάχιστον σε ότι αφορά την αφυδάτωση, η βλάβη δεν είναι ανεπανόρθωτη. Το δέρμα επανέρχεται γρήγορα αρκεί να ακολουθήσουμε μια πιο επισταμένη ιεροτελεστία ομορφιάς ενώ το προϊόν κλειδί γι αυτό δεν είναι άλλο από τις μάσκες προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης. Και αν σε γενικές γραμμές κάνετε μάσκα 3, 4 φορές το μήνα ή μια φορά την εβδομάδα (εγώ συνήθως Κυριακή βράδυ) , τώρα καλό είναι να αυξήσετε τις εφαρμογές σε 2 ή και 3 φορές την εβδομάδα (μόνες σας θα καταλάβετε τις ανάγκες σας).

 

Με αυτά και με αυτά, πριν λίγο καιρό,  βρέθηκα στο θάλαμο περιποίησης της Lancome στο Attica Golden Hall για να κάνω μια βαθιά περιποίηση ενυδάτωσης – φυσικά βασισμένη στον αγαπημένο ορό Advanced Genifique. (εκεί φάνηκε και η αφυδάτωση στην περιοχή του πηγουνιού που σας έγραφα παραπάνω. )

 

Σε αυτή τη φάση, το σταρ προϊόν του facial ήταν η  μάσκα προσώπου Genifique Hydrogel Melting Mask. Φουλ ενυδατική και  καταπραϋντική,  με υδρογέλη ενώ   περιέχει σε ενεργά συστατικά και εκχυλίσματα bifidus  την ίδια ποσότητα που περιέχει ένα μπουκάλι ορού Genifique των 30ml(!).  Υπέροχη αίσθηση δροσιάς, απαλότητας, σύσφιξης, φυσικά βαθιάς ενυδάτωσης- το δέρμα μου «ξεδίψασε» άμεσα και διατήρησε για 2-3 μέρες την καλή του υφή, κάτι που είχα απόλυτη ανάγκη.

 

 

Για του λόγου το αληθές.

 

 

 

 

 

 

 

 

(εγώ με τα “γνωστά” σκουλαρίκια…)

 

 

 

Ας δούμε κάποιες ακόμα ενυδατικές μάσκες που αγαπώ και που θα επαναφέρουν τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας μας.

 

 

Vichy Quenching Mineral Mask

Πολύ ευχάριστη υφή,  αυτή η μάσκα είναι  εμπλουτισμένη με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό. Δρα άμεσα με υψηλές δόσεις ενυδάτωσης. Κατάλληλη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

 

 

 

Estee Lauder Triple Cream Mask

Άμεσα ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Η φόρμουλα της  δεσμεύει επίσης τη φυσική υγρασία του δέρματος. Ιδανική για αρκετά αφυδατωμένα δέρματα.

 

 

 

 

Αpivita Mάσκα με Αλόη

Τα ευεργετικά οφέλη της Αλόης στην ομορφιά μας,  τα ξέρουμε πολύ καλά από τα posts της Stella και μπορείτε να τα θυμηθείτε και εδώ.  Η συγκεκριμένη είναι μια μάσκα με cream-gel υφή για όλους τους τύπους επιδερμίδας που περιλαμβάνει στη φόρμουλά της και υαλουρονικοό οξύ αλλά και βιολογικό χυμό αλόης και βιολογικό έλαιο jojoba.

 

 

 

 

 

 

Glamglow Thirstymud Hydrating Treatment

Βαρύ πυροβολικό αφού η συγκεκριμένη- from Hollywood – μάρκα ξεκίνησε την «καριέρα» της και δημιούργησε τρελό buzz από τις μάσκες ομορρφιάς που τρέλαναν τις celebrities. Η Thirstymud χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες εντατικής ενυδάτωσης του Glamglow και χαρίζει άμεση ενυδάτωση στην επιδερμίδα (και αγαπώ πολύ και τις συσκευασίες των Glamglow- να τα λέμε και αυτά). Στα Sephora.

 

 

 

 

 

 

Seventeeen Triple Action Mask

Μάσκα για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που περιέχει Εvening Ρrimrose Οil, εκχυλίσματα φυκιών, πρωτεΐνες σταριού και εκχυλίσματα Gingko Βiloba.

 

 

 

 

 

Clarins Mask SOS Hydratant

Εδώ τα νέα είναι ευχάριστα για όσες από εσάς έχετε λιπαρή επιδερμίδα και είσαστε διστακτικές,  γιατί η συγκεκριμένη μάσκα είναι κατάλληλη ακόμα και για την πιο λιπαρή επιδερμίδα. Δροσιστική σε μορφή τζελ, βοηθά την επιδερμίδα να φτάσει στα ιδανικά επίπεδα υγρασίας.

 

 

 

Dr Jart Dermask Water Jet Vital Hydra Solution Mask

Ανάλαφρη και διάφανη  είναι κατασκευασμένη με μια λεπτή στρώση από κυτταρίνη, που επιτρέπει στους πόρους του δέρματος να απορροφήσουν αποτελεσματικά τα ενυδατικά συστατικά της. Συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας και ενισχύει το φυσικό φραγμό του δέρματος. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε μόνο 1 (κοστίζει 5,95Ε) να τη δοκιμάσετε και αν σας αρέσει να επιστρέψετε για περισσότερες (αυτό έκανα εγώ). Στα Sephora.

 

 

 

 

 

Λοιπόν να είσαστε καλά κορίτσια, να κάνετε ευλαβικά τις μασκούλες σας δυο τρεις φορές την εβδομάδα και που θα πάει; Θα έρθει και ο Δεκέμβριος με τον τέλειο καιρό για τα μουτράκια μας- κουκλάκια όλες μας! Οπότε μη στεναχωριέστε πολύ εσείς οι καλοκαιρινές που έρχεται το Φθινόπωρο.

Ουδέν κακό αμιγές καλού.

 

 

21 Σχόλια
  1. @Stella: Αλλά για να μείνει λαμπερός ο Μπάμπης μια φορά δεν φτάνει, διότι ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη και μια μόνο μάσκα δεν φέρνει τον Δεκέμβρη γρηγορότερα. Τώρα 3 φορές την εβδομάδα.

  2. Αχ ποσο τη βαριεμαι αυτη τη μασκα!!Μια της apivita εχω και παιζει να χει ληξει προ πολλου χαχαχα

  3. @GEORGIA KA: Να πω ότι έχεις άδικο.. δες το όμως σα να κάνεις “δωράκι” ένα mini spa στον εαυτό σου. Και υιοθέτησε κάποια μικρά τρυκ πχ. άπλωνέ τη όσο κάνεις ντους. Μέχρι να τελειώσεις, να σκουπιστείς και να απλώσεις μια κρέμα σώματος- θα έχουν περάσει 10 λεπτά, ξέβγαλέ τη και είσαι έτοιμη. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην υφή του δέρματός σου και αυτό δεν είναι ποτέ κακό!

  4. Kαλημερα Συμφωνω με την Στελλα Λαμπεις. Ο οροςAdvanced Genifique ξερεις ειναι ο αγαπημενος μου και εμενα. Την μασκα αυτη δεν την γνωριζα της εταιρειας. Σιγουρα αφου ειναι της ιδιας φιλοσοφιας με τον ορο θα ειναι εξισου εκπληκτικη. Μια μασκα η μαλλον 3 μασκες που χρησιμοποιω τους τελευταιους μηνες και εχω δει πιο φωτεινο και λαμπερο προσωπο ειναι οι μασκες της LOREAL. Τις βρισκω απιθανες

  5. @Τζουλια τέλειο το δερματακι σου αλλα οπως είπαμε και το σκουλαρίκι σουπερ😁
    Και εγώ ψιλοβαριέμαι τις μάσκες Γιαυτο σαν πρακτικό bbgirl εχω πάρει την κρεμα νυχτός/μασκα της
    Vichy slow age έτσι εχω δυο σε ενα αποτελεσμα😄

  6. Αυτό με τις παναδες που το καλοκαίρι “φουντωνουν” είναι το δικό μου θέμα.. Όσο για πρόβλημα αφυδατωσης,εξαιτίας του ότι χειμώνα – καλοκαίρι, όπου και να είμαι, δεν παραλειπω να κάνω μάσκες δύο φορές την εβδομάδα, δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο θέμα.. Υπέροχα τα σκουλαρίκια σου Τζούλια μου και το δέρμα σου δείχνει τέλεια υδατωμενο!

  7. @RANIA: Ενδιαφέρον! Η αλήθεια είναι ότι έχουν πάρει καλά reviews.

  8. @SofiaT: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, γιατί όχι; 🙂 🙂

  9. @Μaryl: Αστο αυτό με τις πανάδες, μην το αγγίζεις.. θλίψη…

  10. Κάποια μέρα θα βγάλουν τέτοιες αντηλιακές μάσκες και θα (μας υποχρεώνουν να) τις φοράμε και να κυκλοφορούμε .Θα έχω μαρκαδόρο και θα σας ζωγραφίζω φρύδια και μουστάκια.
    Μουτςς

  11. @Litsa: Μη γελάς καθόλου. Η Madonna το έχει κάπως κάνει αυτό, αφού μόνο με κουκούλα κυκλοφορεί το καλοκαίρι..χαχαχαχαχ (έτοιμη είμαι..)

  12. Λάμπεις, λάμπεις λάμπεις!!! @ Julia μου!!! Να πω ότι δεν ζήλεψα από αυτή τη τέλεια περιποίηση της Lancome θα είναι ψέματα! Όρος Gemifique ως γνωστό είναι must. Από τις προτεινόμενες μάσκες δεν έχω δοκιμάσει κάποια. Έχω δοκιμάσει και γω της Loreal την Pure Clay Bright και τη βρήκα καλή.
    xx

  13. @Sofia Marga: Αλήθεια είναι ότι η αγορά έχει πληθώρα μασκών για όλες τις ανάγκες. Υπάρχουν μάσκες λάμψης, θρέψης, τόνωσης, ενυδάτωσης και βέβαια για βαθύ καθαρισμό- αυτές που βοηθούν και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τις τοξίνες και το υπερβολικό σμήγμα. Μετά το καλοκαίρι όμως η βασική ανάγκη μας, είναι η φουλ ενυδάτωση. Λοιπόν, σκέφτομαι να κάνω ένα post για την Ιστορία της Μάσκας. Έχει background αυτό το προιόν- έρευνες λένε ότι ήταν το πρώτο προιόν ομορφιάς από την αρχαιότητα κιόλας!

  14. Αχαχαχαχαααα…ποια είναι αυτή στη φωτό που ανοίγει το άρθρο;;;; 😂😂🤣😃😆😋😍😍😘😘🤩🤩😛😜😝😂😂🤣😃😆😋😍😍😘😘🤩🤩😛😜😝😂😂🤣😃😆😋😍😍😘😘🤩🤩😛😜😝

  15. @Celia: Αστα φίλη μου… για να τρομάζει ο κόσμος… αλλά μετά αποζημιώθηκα ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  16. @Julia θα περιμένω το νέο αφιέρωμα για την Ιστορία της Μάσκας πως & πώς!
    xx

  17. Άριστα δέκα στα μαθηματικά η ours truly. Πάτος στη χρήση μασκών εγώ. Είναι θέμα να κάνω μία το δίμηνο…

  18. @Αmalia: Αχαχχαχχααχχαχ!! Ε μα αγαπημένη, είπα να μελετήσω λίγο, αρκετά έχω γίνει ρεζίλι με τη γνώση μου των Μαθηματικών εδώ μέσα! Κοίτα η αλήθεια είναι όπως έγραψε παραπάνω και η GEORGIA KA, είναι λίγο βαρετούλα η όλη διαδικασία- αλλά δες το έτσι: και για μένα είναι βαρετά τα Μαθηματικά, αλλά ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση που πέτυχα τον Ορισμό! Το ίδιο και συ όταν δεις το αποτέλεσμα στο μουτράκι σου!

  19. Και εγώ κορίτσια ανήκω στην κατηγορία “βαριεμαι θανασιμα τη διαδικασία της μάσκας”. Όμως ειδικά φέτος που η δική μου αφυδάτωση ήταν όχι στο 10, αλλά στο 12 (!) μόνο μια μάσκα έχει σώσει την κατασταση: miracle night face mask της Στέλλας μας. Πραγματικά τα αποτελέσματα της είναι εξαιρετικά, όχι μόνο στο θέμα ενυδάτωσης αλλά και της λάμψης.Και το καλύτερο απ’όλα είναι ότι δεν χρειάζεται ξεβγαλμα , φοριεται όλο το βραδυ κατα τη διαρκεια του ύπνου ,οπότε την απλωνω και είμαι έτοιμη.Μη σας πω ότι αυτη η διαδικασια μου φαινεται και ευκολότερη απο το να απλωνω σερουμ και μετα κρέμα !

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.