Εξαγοράστηκε ο οίκος Versace.

 

 

 

Η εταιρεία Michael Kors Holdings εξαγόρασε τον οίκο Versace. Eίναι ένα μεγάλο νέο και στον κόσμο των επιχειρήσεων και φυσικά στον κόσμο της Μόδας.

 

H επίσημη ανακοίνωση έγινε λίγες μέρες   μετά την επίδειξη της Donatella στο Milan Fashion Week  για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2019.

 

Η Michael Kors Holdings – η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Capri Holding μόλις πέρυσι εξαγόρασε και τον οίκο Jimmy Choo για $1,2 δις και προσδοκά να γίνει μεγάλος «παίκτης» στην αγορά δίπλα σε κολοσσούς όπως  οι LVMH και Kering.

 

Versace SS 2019

 

 

 

Το ποσό της εξαγοράς έφτασε στα $2,1 δις  αλλά το γεγονός ότι ένας από τους πιο εμβληματικούς  οίκους Μόδας άλλαξε χέρια δεν φαίνεται να στεναχώρησε ιδιαίτερα την Donatella -η οποία θα παραμείνει στον οίκο ως επικεφαλής καλλιτεχνική διευθύντρια- η οποία δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου:

 

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για τον οίκο Versace.  Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από όταν εγώ ο αδερφός μου Santo και η κόρη μου Allegra αναλάβαμε τον οίκο Versace  και είμαι περήφανη που εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατός και στη Μόδα και στη μοντέρνα κουλτούρα»

 

To τέλος μια εποχής και η αρχή μιας άλλης.

 

 

10 Σχόλια
  1. Λυπάμαι πολύ! Οταν εξαγοράζονται οίκοι που ξεκίνησαν από τον έναν και μοναδικό εμπνευστή και δημιουργό τους και καταλήγουν τμήματα αυτοκρατοριών φοβάμαι πολύ για την μοναδικότητα, την ιδιαιτερότητα και τον απόλυτα προσωπικό χαρακτήρα που θα θυσιαστεί στο όνομα της ομοιογένειας και του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς. Ο Gianni μας άφησε πολύ νωρίς…

  2. Το διάβασα προχτές στο twitter και με λύπησε το γεγονός ότι εξαγοράστηκε τόσο μεγάλος και εκπληκτικός οίκος,αλλά προκειμένου να γινόταν κάτι άλλο χειρότερο, τουλάχιστον κάτι είναι κ αυτό.. Για 2 δις είχα διαβάσει..

  3. @Stella: Έχουμε και “δικά” μας πάντως να σκεφτούμε…. Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον Όμιλο Folli Follie και είναι πραγματικά, τόσο, μα τόσο κρίμα…

  4. Δεν ειμαι εναντίον των εξαγορών οταν αυτές εκτος απο το όφελος του αγοραστή θα μπορέσει να σωθεί η εταιρία (όνομα ,ιστορία κ.λ.π)που αδύνατη να λειτουργήσει αλλα κυρίως θα διασωθεί το εργατικό δυναμικό της.
    @Τζουλια δυστυχώς με την εταιρία Folli Follie λειτούργησαν αντίθετα οι καταστάσεις 😕

  5. Συμφωνω με τη @Stella. Λυπηρό… Για τον όμιλο Folli Follie , @Julia, δεν ήξερα… Κρίμα…
    χχ

  6. Όντως πολύ λυπηρό αυτό με τη FF. Δεν είχαμε και δεν έχουμε πολλές αντίστοιχες εταιρείες.

  7. Στενοχωρηθηκα και εγω για το FF γιατι ειχε πολυ ομορφα κομματια ιδιαιτερα. Αλλα δεν θελω να πω γιατι περισσοτερο λυπαμαι τους εργαζομενους και τους μικρομετοχους. Οσο για την εξαγορα πιστευω οτι ο οικος μετα τον θανατο του Τζιαννι εχασε την αιγλη του

  8. Το σημαντικότερο στην εποχή μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι να μη χάνονται θέσεις εργασίας. Όλα τα άλλα ακολουθούν τη ροή των πραγμάτων και οι ισορροπίες θα βρεθούν συν τω χρόνω.

  9. Πολύ ενδιαφέρον το βρήκα.Περιμένω τώρα να δω αν υπάρξουν αλλαγές στο ύφος του οίκου.
    Μουτςς

  10. Τελικά,οι πιο πολλοί οίκοι έχουν εξαγοραστεί από άλλους και δεν το γνωρίζουμε νομίζω.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.