YSL Rouge Pur Couture The Slim, ένα κραγιόν ολίγον τι, φετίχ.

 

 

Μου αρέσει ο Tom Pecheux. Eίναι από τους make up artist που ενδιαφέρομαι να παρακολουθώ τις δουλειές του αλλά και την πορεία της καριέρας του,  η οποία ξεκίνησε δίπλα σε μια άλλη make up artist που αγαπώ την Linda Cantello.

 

Tα τελευταία 30 χρόνια,  έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους φωτογράφους,  Mario Sorrenti,  Mario Testino, Patrick Demarchelier, Peter Lindbergh και έχει λάβει μέρος σε ντεφιλέ μεγάλων οίκων μόδας όπως Prada, Yves Saint Laurent, Givenchy, Balmain, Ralph Lauren, Marni, Max Mara, Jean Paul Gaultier κ.α.

 

Τo 2006 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Estee Lauder και ομολογουμένως ήταν αυτός που εισήγαγε το μακιγιάζ της μάρκας, στη νέα μοντέρνα millennium εποχή της.

 

Η τελευταία του μεταγραφή  είναι αυτή στον οίκο YSL και το πρώτο προϊόν για τα χείλη που λάνσαρε ο οίκος κάτω από τη δική του καλλιτεχνική διεύθυνση, το Rouge Pur Couture The Slim,  δύσκολα να μας αφήσει αδιάφορες.

 

Ένα κραγιόν με  πολύ λεπτό, τετραγωνισμένο σχήμα που εξασφαλίζει  ακρίβεια στην εφαρμογή, δίνει βελούδο, ματ, κρεμώδες αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ και κρύβεται σε μια θήκη με μεταλλικό χρυσό και μαύρο ματ χρώμα. What’s there not to like.

 

 

 

 

Ο ίδιος ο Pecheux εξ’ άλλου δίνει και συμβουλές για το πώς πρέπει να το χρησιμοποιούμε:

 

“Η πυκνή, πουδρέ υφή και το έντονο χρώμα του Rouge Pur Couture  THE SLIM απαιτούν τέλειο περίγραμμα. Ένα μυστικό των επαγγελματιών makeup artist είναι ότι σχηματίζουν ένα τετράγωνο σχήμα γύρω από το τόξο των χειλιών προτού βάψουν τα χείλη. Γι’ αυτό κι εγώ απλοποίησα τη διαδικασία εφαρμογής και σχεδίασα ένα τετράγωνο κραγιόν που βοηθά τις γυναίκες να δημιουργούν μόνες τους ακριβές περίγραμμα.

 

Για να δείχνουν πιο σαρκώδη τα χείλη, ξεκινάω από το κέντρο του επάνω χείλους, χρησιμοποιώντας τις τετράγωνες γωνίες του κραγιόν, για να τονίσω το τόξο. Μετά δουλεύω προς τις γωνίες, χρησιμοποιώντας τα πλαϊνά του τετράγωνου κραγιόν, για να σχηματίσω το περίγραμμα του επάνω και του κάτω χείλους με απόλυτη ακρίβεια. Έτσι τονίζονται οι φυσικές καμπύλες των χειλιών, προσφέροντας αυτό το ‘push up’ αποτέλεσμα που δίνει όγκο.”  Tom Pecheux

 

 

 

 

Καθόλου τσιγγούνικη η συλλογή, 24 ολόκληρες αποχρώσεις, πολλές οι επιλογές μας, για να βρούμε τη δική μας αγαπημένη. ‘Εκπληξη η 25η μια limited edition απόχρωση με την ονομασία Black Opium Collector εμπνευσμένη από το άρωμα Black Opium. Ένα κραγιόν σε dark berry απόχρωση με γκλίτερ. (ξέρω… κάποιας τα μάτια έχουν πεταχτεί έξω- ονόματα δε λέμε, σπίτια δεν κλείνουμε.)

 

 

 

 

 

 

Μούσα της καμπάνιας η Edie Campbell  και hashtag το #walktheline (έτοιμάσου να ζήσεις στα άκρα)

 

 

 

 

 

 

 

Αν και εγώ για να είμαι ειλικρινής,  όταν διαβάζω walk the line, sorry αλλά δε σκέφτομαι κραγιόν, σκέφτομαι τον the one and only,  Johny Cash και φυσικά ΤΟ “Walk the Line”

Γιορτάζουμε σήμερα και δεν υπάρχει γιορτή χωρίς μουσική και χορό.

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις my dearest! Η Rolls Royce των κραγιόν! Οτι εχω πάρει έχει βγει εκπληκτικό. Ενα φωτεινό κοραλί YSL ήταν και το κραγιόν που είχα φορέσει στο γάμο μου.

  2. Αν και στην αρχή σε παραξενεύει το σχήμα του,αμεσως μετα συνειδητοποιείς οτι πρόκειται για ενα εξαιρετικά πρακτικό σχήμα.
    @Τζουλια μιας και ανάφερες το άρωμα Black opium ειχα διαβάσει οτι ειναι στην Top λίστα καλύτερων αρωμάτων που πρεπει να αγορασουμε ,θελω πολυ να το δοκιμασω😀

  3. @Stella: Όταν είδα το limited edition και μάλιστα σε αυτή την απόχρωση, έψαχνα να βρω αν γράφει πάνω το όνομά σου.

  4. @SofiaT: Ξέρεις τώρα τα γνωστά. Καφές, βανίλια, λευκά λουλούδια σε μια κάπως πιο ελαφριά και φρέσκια εκδοχή. Αλλά ό,τι και να γράψω για τις νότες, μόνο αν το δοκιμάσεις και ζήσεις λίγο μαζί του, θα μπορέσεις να αποφασίσεις.

    (μα αυτό το τετράγωνο σχήμα το κάνει φετίχ, εδώ που τα λέμε, γιατί ok, η ποιότητα στα κραγιόν είναι δοκιμασμένη )

  5. Μπορει να εχω κυριολεκτικα ενα YSL κραγιον αλλα δεν υπαρχει σε αποδοση και ποιοτητα.με κλειστα ματια αξιζει εστω και ενα να εχεις.

  6. Φανταστικό το εμπνευσμένο από το black opium κραγιόν !!!!

  7. @Julia ευχαριστω για την πληροφορια💕Θα δοκιμάσω σίγουρα.

  8. Πολύ πρωτότυπο το σχήμα του! Πολυτέλεια και ποιότητα 2 σε1. Έχω YSL κραγιόν, το κλασικό κόκκινο και ναι, είμαι αν μη τι άλλο ενθουσιασμένη!
    @Julia μπορώ να ρωτήσω κάτι εδώ, από προηγούμενο post, σχετικό με τις μάσκες;
    Σαν ενυδατικη μάσκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λαδακι της Nuxe; Πώς σου φαίνεται ως ιδέα για βραδινή εφαρμογή;
    xx

  9. Το Black Opium είναι το άρωμά μου τους τελευταίους 9 μήνες. Όποια δεν το έχει μυρίσει (έστω) δεν ξέρει τι χάνει! Και τα YSL κραγιόν απλά υπέροχα! Ελπίζω να είναι βολικό το νέο σχήμα (αυτό το tip με το τετράγωνο σχήμα είναι εξαιρετικό, γιατί τα χείλη δείχνουν πιο “γεμάτα”). Τέλος, πολλές καρδούλες για τον Johnny (τι φωνή, Θεέ μου!)

  10. @Sofia Marga: Να σου απαντήσω; Λοιπόν όλο το Καλοκαίρι κάθε βράδυ άπλωνα στο πρόσωπο μου το all purpose λάδι της Nuxe. Μπράβο, εύγε Σοφία! Φυσικά και μπορείς – ειδικά αν βαριέσαι τις μάσκες. Αλλά και μια ενυδατική μασκούλα σαν καλό κορίτσι και καλή «μαθήτρια» προσπάθησε να κάνεις έστω 1 φορά την εβδομάδα. 😘

  11. @Sheena: Το ήξερα ότι θα εκτιμήσεις τον Johnny!!! I knew it!! I knew it!!!😘😘😘

  12. Ποια ειμαι εγω που θα διαφωνησω οτι ειναι το ΤΕΛΕΙΟ ΚΡΑΓΙΟΝ. Υπεροχα χρωματα και καταπληκτικη υφη

  13. Ευχαριστώ πολύ πολύ @Julia μου! Ναι, θα κάνω, και θα πάρω άριστα στο beauty μάθημα μου! 💖
    χχ

  14. Τέλειο το μοβ, φανταστικό αγαπημένα χρώμα και πολύ μου άρεσαν οι συμβουλές του κ.Pecheux.. Μοιάζει με μικρό κόσμημα!

  15. Εμένα γιατί μου έφερε στο νου τον Μπομπ Σφουγγαράκη?
    Μουτςς

  16. @Litsa: Εννοείς τον Tom ή το κραγιόν;;; Το έκανα εικόνα και έβαλα το κεφάλι του Tom πάνω στο σώμα του Μπομπ Σφουγαράκι. Μετά το πήγα ένα βήμα παφραπάνω και έφτιαξα και το στιχάκι:

    Sponge Tom
    Square “Slim”

    και μετά με άκουσε όλη η περιοχή από τα γέλια.

    Να’σε καλά Επίτιμη! Μου έφτιαξες την α-λα Zorba, μέρα!!!!

  17. Από τις πιο ωραίες υφές τα κραγιόν YSL. Πειρασμός μεγάλος -και να ήταν και ο μόνος…

  18. Το θέλω!!!! Είναι υπέροχο!!!!! 💙💜❤💚💛💚❤💙💜💙❤💚💛💚

  19. Στην συσκευασία βάζω άριστα 10!!!! Οι τετράγωνες γωνίες σίγουρα εξασφαλίζουν ακρ’ιβεια στην εφαρμογή…
    Για την νο 25 dark berry απόχρωση ,ένα έχω να πω….ερωτεύτηκα!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.