Vichy Aqualia Thermal: Φροντίδα και Ευαισθησία για το περιβάλλον.

 

 

 

Με την ανανέωση της σειράς περιποίησης Aqualia Thermal, επιτεύχθηκαν αξιόλογοι στόχοι σχετιζόμενοι με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Mεταξύ του 2014 και 2016 οι ομάδες της L’OREAL που ασχολούνται με τη Βιωσιμότητα, τη Συσκευασία και την Έρευνα ανέπτυξαν ένα καινοτόμο εργαλείο αξιολόγησης της κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίπτωσης  των προϊόντων του γκρουπ ενώ το 2017 εισήγαγε για πρώτη φορά το SPOT (Sustainable Product Optimization Tool) σε όλες τις μάρκες.

 

Συγκεκριμένα, έγιναν αλλαγές στη συσκευασία των προϊόντων, στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της σύνθεσης τους και στην αναλογία των ανανεώσιμων συστατικών.

 

 

 

 

Για παράδειγμα:

 

 

Το κουτί δεν είναι πλέον πλαστικοποιημένο. Μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί. Το βαζάκι περιέχει 10% ανακυκλωμένο γυαλί, και το βάρος του έχει μειωθεί κατά 44%.

 

Ο δείκτης βιοδιάσπασης αυξήθηκε από 71% σε 97%, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη σύνθεση του προϊόντος.

 

– Στη σύνθεση προστέθηκε το βούτυρο καριτέ, συστατικό που παράγεται μέσω του προγράμματος βιώσιμης προμήθειας στη Burkina Faso στην Αφρική.

 

-Aυξήθηκε η αναλογία ανανεώσιμων συστατικών που αποκτούνται με βιώσιμες μεθόδους ή που είναι προϊόντα πράσινης χημείας , από 55% σε 95%.

 

 

Η νέα AQUALIA THERMAL, βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη μείωση του αποτυπώματος των προϊόντων στον πλανήτη.

 

 

9 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Πολύ χαίρομαι που τα διαβάζω όλα αυτά αφενός γιατί είναι μια από τις αγαπημένες μου ενυδατικες κρέμες ( όπως και η αντίστοιχη βραδυνή της : Aqualia Thermal Night Spa που ξεδιψά την επιδερμίδα μου) αφετέρου γιατί με όλη αυτήν κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας, καλή είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, στα οικολογικά θέματα, αλλά στην πράξη.
    χχ

  2. Μπράβο για την οικολογική συνείδηση της εταιρείας, που είναι από τις αγαπημένες μου.. Τώρα περισσότερο!

  3. Kαλησπερα. Μπραβο στην εταιρεια Σταθηκα στο βουτυρο καριτε επισης

  4. Mπράβο την vichy που εμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για το αποτύπωμα που έχουν στο περιβάλλον τα προιόντα της!!

  5. Μπραβο στην εταιρια για την οικολογικη της συνηδειση.
    Ηταν απο της αγαπημενςς μου κρεμες για το καλοκαιρι
    Εξαιρετικα ενυδατικη αλλα το βασικο για εμενα ηταν οτι το
    97% των συστατικων ηταν φυσικης προελευσης!!!!

  6. Αγαπώ τη Vichy και γενικά προσέχω τις συσκευασίες.Κι εγώ στάθηκα στο βούτυρο καριτέ.

  7. Πάντα πρωτοπόρα η Vichy. Οι καινοτομίες μιας τέτοιας εταιρείας ανοίγουν το δρόμο και για τις άλλες. Πολύ ωραία νέα…

  8. Μπράβο στη vichy για όλα αυτά!!! Εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλα brands…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.