«Ανταρσία» από τον οίκο “Maison Margiela”.

 

 

 

 

Mια φορά και έναν καιρό, ο πρωταρχικός  σκοπός των αρωμάτων ήταν μας κάνει να μυρίζουμε όμορφα. Όχι πια. Τώρα, σκοπός τους είναι,  να διηγηθούν μια ιστορία.

 

Στην προκειμένη περίπτωση και όσο αφορά το νέο άρωμα “Mutiny” του οίκου Maison Margiela δια χειρός John Galliano, πρωταγωνίστριες της αρωματικής ιστορίας είναι κορίτσια που διατυμπανίζουν τη διαφορετικότητά τους και σπάνε τα στερεότυπα: τα transgender μοντέλα Teddy Quinlivan και Hanne Gaby Odiele, η gay ηθοποιός Sasha Lane, το «ασχημόπαπο» που περπατάει στα διασημότερα ντεφιλέ Molly Blair, η ιδρύτρια του “Smart Girls Club” και rapper Princess Nokia . Σε όλο αυτό, πρωτοστατεί η 17χρονη Willow Smith, κόρη του Will, η οποία δήλωσε:

 

«Η γενιά μου χαρακτηρίζεται από την πρόκληση.  Είμαστε έτοιμες να υποστούμε πόνο προκειμένου να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Η θηλυκότητα είναι όπως το νερό: αν και μπορεί να σπάσει ακόμα και πέτρες εντούτοις κινείται αρμονικά.  Δημιουργούμε κανόνες, για να τους σπάσουμε»  

 

 

Teddy Quinlivan

 

 

 

Mε ένα τόσο δυναμικό crew  και μια ground braking διαφημιστική καμπάνια που ουδόλως θυμίζει αρωματική θηλυκότητα, αλλά και το όνομα “Mutiny” (ανταρσία)  θα περίμενε κανείς και την απόλυτη επαναστατική ανατροπή στις νότες του αρώματος και κατά μια έννοια ίσως είναι και έτσι αφού η νότα που πρωταγωνιστεί δεν είναι άλλη από το απόλυτα θηλυκό και αιθέριο tuberose σε συνδυασμό όμως με έντονο δέρμα, καθώς και safran, oud και κόκκους βανίλιας. Άνθη πορτοκαλιάς και εσπεριδοειδή, συμπληρώνουν την αρωματική συμφωνία.

 

 

 

 

 

Φυσικά ξεχνάμε τα γνωστά γλυκανάλατα taglines εδώ ακούγονται ατάκες όπως «Δώσε τη δική σου ερμηνεία στο τι σημαίνει ομορφιά», «Γιατί πρέπει να ταιριάζεις με το σύνολο;», «Ξεκίνα τη δική σου επανάσταση», “There is no such thing as normal” κ.α.

 

 

“Mutiny” by Maison Margiela.

 

 

 

 

 

15 Σχόλια
  1. Πρώτη φορά εδω και πολύ καιρο με εξιτάρει η ιδεα ενός νεου αρώματος. Μακάρι να είναι οντως αντισυμβατικό, γιατι βαρεθηκα να συναντώ γυναίκες γύρω μου που μυρίζουν ζαχαροπλαστείο, κουλουράκια, σορόπια για υπογλυκαιμικούς, λακ, μαλακτικό ρούχων και αφρόλουτρο. Γιατί κάπως έτσι μυρίζουν πλέον τα αρώματα. Εξάλλου ο Galliano μου είναι πολύ αγαπημένος και εύχομαι να ξαναπάρει τα πάνω του. Τομπουκάλι είναι υπέροχο!

  2. @Stella: Λιγο το όνομα, λίγο το στόρυ, λίγο ο επαναπατριζόμενος Galliano, αλλά και οι νότες (tuber/oud/ leather) συμφωνώ ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση επιτέλους να μας εξιτάρει ένα νέο άρωμα.

  3. Η τουμπερόζα δεν είναι το καλύτερο μου, αλλά το δέρμα στα αρώματα το αγαπώ π.χ Bottega Veneta. O συνδιασμός με το Oud είναι επίσης ενδαιφέροντας και αν έχουν πέσει και τα εσπεριδοειδή δίπλα θα το απαλαίνουν και δεν θα είναι σκληρό και βαρύ. Θυμάσαι το πρώτο δικό του το John Galliano, τι υπέροχο καπνιστό λιβάνι και απίθανο μωβ μπουκάλι? Αρωμα που είχε κάνει τρελλή αίσθηση!

  4. @Stella: Και μένα μου έκανε εντύπωση το tuberose και μάλιστα σκέφτηκα «καλά, πας να λανσάρεις ανατρεπτικό άρωμα με tuberose κυρ John μου;” Aλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Μιλάμε για τουλάχιστον δυο tuberose ταυτότητες, όπως καρδιά tuberose, tuberose absolu και σίγουρα κάτι θα έχει σκεφτεί ο μέτρ.

  5. Εμένα πάλι με “χαλάει” η βανίλια τη οποία αγαπώ αλλά τι ανατροπή κ επανάσταση να κάνει αφού όλα τα αρώματα, φτηνά-ακριβά όταν στεγνώσουν μυρίζουν βανίλια.. Είδωμεν….

  6. @ANASTASIA V Βανίλια με βανίλια έχει μεγάλη διαφορά. Παλιότερα πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου και πιο πίσω προς τα 90’ς-80’ς, η βανίλια ήταν το καθαρό μπαχαρικό με στεγνή αίσθηση και πήγαινε προς το πουδρέ. Αυτο που εισπράττουμε στα αρώματα της τελευταίας δεκαετίας είναι η χρήση της φτηνης βανίλιας της ζαχαροπλαστικής που μπήκε στην αρωματοποιία για φθηνότερο κόστος κι έχουμε πνιγει στα κακής ποιότητας γκουρμέ, που κατά κόρον χρησιμοποιουν τις πρώτες ύλες και εσάνς της ζαχαροπλαστικής. Αυτη η βανίλια αφηνει την αισθηση του λιγώματος και κανει όλα τα αρωματα να φάινονται ίδια.

  7. Ανταρσια όνομα και πράγμα! Πάντως λατρεύω τη βανίλια όπου και να τη μυρίσω!

  8. Πολυ ωραίο το μπουκάλι & το όνομα του αρώματος. Οι νότες από τα εσπεριδοειδή – των οποίων το άρωμα αρέσει πολύ – πιστεύω πως κάνουν τη διαφορά!
    χχ

  9. Δεν ξέρω πώς θα μυρίζει αλλά το σποτάκι πολύ δυνατό.
    Μουτςς

  10. Λατρευω και εγω την βανιλια Επιστρεφοντας στην Αθηνα θα φροντισω να μυρισω ολα τα νεα αρωματα Καλο Σαββατοκυριακο

  11. Καλή η βανίλια αλλά αγαπώ περισσότερο την καραμέλα προσωπικά…το μπουκάλι,κομψότατο… έλιωσα με το σχόλιο της Στέλλας για γυναίκες γύρω της που μυρίζουν ζαχαροπλαστείο, κουλουράκια, σορόπια για υπογλυκαιμικούς, λακ, μαλακτικό ρούχων και αφρόλουτρο….έλιωσα,λέμε…ακόμα γελάω…

  12. Δυνατό σποτάκι, μου έχει εξάψει την περιέργεια! Ακόμη να υλοποιηθεί η ιδέα μου για ψέκασμα μέσω υπολογιστή?
    @Stella: κλαίω από γέλια!

  13. Φυσικά και θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε.@stella,κουλουράκια ε;χαχα!!

  14. Ενδιαφέρον αν και θα ηθελα και το μπουκάλι να ειναι πιο ιδιαίτερο δεν μου κολλάει το (Ανταρσία )με ενα κλασικό σχεδιο/στυλ μπουκάλι!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.