Φτιάξτε μόνες σας καραμέλες για το λαιμό!

 

 

 

Μπορεί τα κρύα να μην ξεκίνησαν ακόμα, αλλά λίγο η υγρασία, λίγο οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, ένα «γκούχου-γκούχου» το ακούμε γύρω μας όλο και πιο συχνά.

 

Κάτι τέτοιες μέρες ανατρέχουμε πάντα στα γιατροσόφια της μαμάς και τι πιο κλασσικό από το τσάι με μέλι και λεμόνι. Με αυτά τα all time classic συστατικά, φτιάξτε μόνη σας τις πιο αγνές κι αποτελεσματικές καραμέλες για το λαιμό, για όλη την οικογένεια και καταναλώστε άφοβα!

 

 

Πώς να φτιάξετε καραμέλες για το λαιμό:

 

 –Φτιάξτε ένα φλιτζάνι δυνατό τσάι με όποια γεύση σας αρέσει. Ιδανικό για την περίπτωση είναι το μαύρο ή πράσινο τσάι με γεύση κανέλλας ή μέντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φακελάκι, είτε φύλλα τσαγιού που θα σουρώσετε. Βασική προϋπόθεση να το κάνετε δυνατό!

-Στύψτε ένα λεμόνι και ρίξτε τον χυμό στο τσάι.

-Ρίξτε στο μείγμα μισό φλιτζάνι μέλι.

-Βράστε το μείγμα σε δυνατή φωτιά ώστε να αρχίσει να καραμελώνει.

-Μόλις αρχίζει να πήζει τότε μπορείτε να κάνετε το τεστ του παγωμένου νερού για να δείτε αν είναι έτοιμο. Σε ένα μπολ ανάμεικτο με παγωμένο νερό και παγάκια, ρίξτε με ένα κουτάλι ελάχιστο από το μείγμα. Αν πήξει μέσα στο νερό, είναι έτοιμο.

 

-Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και με ένα κουτάλι σχηματίστε στρογγυλές μπαλίτσες. Μόλις κρυώσουν θα σταθεροποιηθούν και θα είναι έτοιμες καραμελίτσες.

-Κόψτε το αντικολλητικό χαρτί γύρω γύρω για να είναι προστατευμένες οι καραμέλες σας και βάλτε επίσης ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί από την πάνω πλευρά τους, για να μπορείτε να τις αποθηκεύσετε χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.

-Αν δεν έχουν γίνει αρκετά σκληρές μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο και θα είναι τέλειες.

 

 

Αυτή είναι μια βασική συνταγή, αλλά εσείς μπορείτε να την βελτιώσετε όπως σας αρέσει, προσθέτοντας υλικά όπως: άνθη λεβάντα, ξυλάκια κανέλας, φύλλα ευκάλυπτου ή γλυκάνισο μέσα στο τσάι κατά την εκχύλιση του, που θα σουρώσετε στη συνέχεια, πορτοκάλι μαζί με το λεμόνι ή ότι άλλο σας αρέσει.

 

Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο, χωρίς κρυολογήματα!

Stella

 

 

14 Σχόλια
  1. @Στελλα καταπληκτική συνταγη!!!😄Θα την φτιαξω σίγουρα εχω πάρει και πολυ καλο αγνό μελι απο το Μέτσοβο τι άλλο θελω😁😁😁

  2. Εύκολη φαίνεται η συνταγή- δεν βλέπω κάτι δύσκολο. Νομίζω θα το κάνω και εγώ.

  3. Αυτή είναι ωραίοτατη απλή συνταγή, ιδανική τώρα που μετά του Αγίου Δημητρίου συνήθως αρχίζουν τα κρύα και οι ιωσεις μαζί..

  4. Eπειδή δεν το πολυέχω, με προβληματίζει το τεστ του παγωμένου νερού…αν δεν πήξει, συνεχίζουμε το βράσιμο;;; Επίσης, προσωπικά θα με διευκόλυνε αν έγραφες αναλογίες…δλδ πόσα φακελλάκια τσαγιού;; 1, 2, 3;;; Αν κατάλαβα καλά, είναι για ένα φλυτζάνι δυνατό τσάι;;;;

  5. @CELIA ναι, όντως γράφω ένα φλιτζάνι τσαι και αρκεί ένα μόνο φακελάκι, που θα το αφήσεις όμως πολύ π.χ 10 λεπτά για να γίνει δυνατό. Δεν θα το βγάλεις στα 2-3 λεπτά που γίνεται ρόφημα. Στα υπόλοιπα υλικά γραφω δοσολογία. Οσο για το τεστ μην αγχώνεσαι. Όταν δεις το μείγμα αρκετά πηχτό, απλα ρίχνεις ελάχιστο στο παγωμένο νερο με ένα κουταλάκι, να δεις αν πήζει. Αν δεν είναι αρκετά πηκτό, συνεχίζεις το βρασιμο. Υπάρχει φυσικά και η λύση του ψυγείου που γραφω στο τέλος. Ότι άλλο θελεις με ρωτάς και καλή επιτυχία!

  6. Εγώ ρίχνω μέσα και λίγες σταγόνες κονιάκ.Πειράζει?
    Μουτςς

  7. Τι τέλεια ιδέα!!! @Stella ευχαριστούμε πολύ!!! Θα φτιάξω σίγουρα και θα γράψω αποτελέσματα εδώ!!! Οκ;
    χχ

  8. Πολλές φορές έχω σκεφτεί να τις φτιάξω και το αναβάλλω. Τώρα με τη συνταγή της Στέλλας μας θα το κάνω σίγουρα!

  9. @Litsa Strantzali Πολύ καλή ιδεα Λιτσάκι! Επικροτώ και αντιγράφω…. (και ρακόμελο θα ήταν ωραίο εδω που τα λέμε…)
    @ολες Ευχαριστώ κορίτσια! Οποιες τις φτιάξουν να μας πουν εντυπώσεις. Φιλιά!

  10. @Litsa: Κονιάκ;;;;;;;;

    ΑχαχχαχααχαχχαχαχαχαχαχαχαχαΑχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχΑχχαχαχαχαχχαχ!!!

    Θεά, θεά #litsapestaola!!!!!!

    Μήπως από την αρχή, αντί για το λαιμό, να τις κάνουμε αλκοολούχες; Να έχουμε και άλοθι σε βαρετές δουλειές και βαρετά meetings δυο -τρεις καραμελίτσες (δε θα σε παίρνουν και χαμπάρι) και μες στην ευτυχία τα κορίτσια!!

    Πάει το goon suit- φύγαμε για goon-καραμέλες!!!

    Να’σαι καλά φιλενάδα, δεν παιζεσαι με τίποτα!!

  11. @STELLA ,τις έφτιαξα….έλα να σε κεράσω….αχαχα…αυτό βέβαια προ’υ’ποθέτει να είσαι άρρωστη….τέλειες βγήκαν….ακολούθησα την ιδέα σου για το ρακόμελο….

  12. @CELIA Τι λες βρε κουκλάρα μου? τις έφτιαξες κι όλας? Και με γεύση ρακόμελο! Είσαι αστέρι τι να πω! Ειδες, ότι είναι ευκολο? Εσυ απόλαυσε τες και χωρίς να είσαι άρρωστη. Για καλή διάθεση που λέει κι η Τζούλια! Φιλιά!

  13. Ότι θα φτιάχναμε καραμέλες στο bb δεν το περίμενα.Αμα έχεις να κάνεις με τη ΣΤΕΛΛΑ!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.