Ετοιμασίες για το Halloween!

 

Μια από τις …πολλές φίλες του κυρίου Ρωμανού (τώρα το «πολλές» αν είναι καλό ή κακό, θα δείξει)  έχει τα γενέθλιά της κοντά στο Halloween και για χρόνια η μαμά της, της έκανε θεματικό, Halloween Birthday Party.

Eίχαμε ντυθεί διάφορα  κατά καιρούς, σκελετοί/ vampires/ αράχνες και μια χρονιά μάλιστα ο ίδιος αποφάσισε να ντυθεί Superman. Δεν βρήκα κάτι το τρομακτικό στη στολή του Superman και του το είπα- αλλά ήταν 6 ετών τότε και ανένδοτος- ήθελε να ντυθεί Superman τελεία και παύλα. Μάλιστα είχε και επιχείρημα λέγοντάς μου ότι «είναι τρομακτικό ένας άντρας να φοράει το βρακί του πάνω από το παντελόνι του» (δεν μπορεί,  στο σχολείο θα το είχε ακούσει αυτό…)

 

Ο μπαμπάς του πάλι,  συμφώνησε με τη στολή,  διότι δεν  ντύνονται μόνο με τρομακτικές στολές αυτές τις μέρες -στις χώρες που γιορτάζουν είναι κάτι σαν τις δικές μας Απόκριες- ό,τι θέλεις βάζεις- αλλά τα τρομακτικά κοστούμια είναι το πιο σωστό και έχουν και μεγαλύτερη πλάκα.

 

Τα πειστήρια…

5 ετών

 

 

6 ετών.

 

 

Τέλος πάντων η φίλη μου η Άννα (η μαμά της γενεθλιάζουσας)  κάθε χρόνο από τέλος Σεπτεμβρίου έκανε τις παραγγελίες της μέσω Internet για να στολίσει το πάρτι, το σπίτι, την τούρτα, να έχει διάφορα spooky snacks, treat or tricks, να αγοράσει στολές  κλπ κλπ και ομολογουμένως τα κατάφερνε τέλεια- περνάγαμε υπέροχα σε αυτά τα πάρτι μικροί και μεγάλοι γιατί μετά τις 8 το βράδυ,  οι μεγάλοι κάναμε και bbq στον κήπο, οι μικροί μας “τρόμαζαν” κάθε λίγο και λιγάκι – υπέροχα σας λέω, όλα.

 

Μάλιστα έχω και ενθύμια αυτά τα πολύ όμορφα Halloween ποτηράκια – μας τα είχε δώσει σαν party favors σε κάποιο από τα πάρτι.

 

 

Φυσικά μιλάμε για πριν από 5-6 χρόνια όπου ακόμα δεν μπορούσες να βρεις σχεδόν καθόλου Halloween items στην Ελληνική αγορά ( η πρώτη στολή του κυρίου ήρθε από Γιούσα)  – αλλά αυτό άλλαξε πλέον και τώρα και στο Jumbo και σε άλλα καταστήματα μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα. Οπότε αν κάνετε κάποιο Halloween πάρτι ή  μάζεμα στο σπίτι το πιο εύκολο είναι να κάνετε μια βόλτα από εκεί. Αλλά ως οργανωτικά bb girls, μη το αφήσετε τελευταία στιγμή. Ξεκινήστε γιατί σε μια εβδομάδα – 31 Οκτωβρίου έφτασε το Halloween!

 

 

Τώρα όσο αφορά σε spooky snacks θεωρώ ότι το Marks & Spencer Food Hall,  έχει αρκετά για να χαρούν μικροί και μεγάλοι.

 

 

Εμείς ήδη την Κυριακή που μας πέρασε, την “μεταμορφώσαμε” την κολοκύθα, αλλά αυτή είναι εξωτερική δουλειά, γίνεται στην πάνω βεράντα, διότι αν γίνει μέσα στο σπίτι και με όλη αυτή την ατσαλιά, θα μεταμορφωθώ εγώ από τα νεύρα μου- όχι σε χαριτωμένο elf- όπως με θέλουν η Amalia και η Celia, αλλά σε κακό ghoul.

 

 

Men at Work

 

Pumpkin 2018 ready!

 

Pumpkin at Night!

 

(μας έφυγε ένα μικρό “κοφτερό” δόντι από μπροστά, αλλά μη δίνετε σημασία, ατυχήματα συμβαίνουν, κολοκύθα- κουτσοδόντα)

 

Αυτά για σήμερα και αύριο θα σας γράψω μια συνταγή για κολοκυθόσουπα- δεν είναι δική μου είναι by Angelo – ο πολυμήχανος προγραμματιστής.

 

Halloween και σπίτι με φοβερή εξωτερική διακόσμηση, που αλλού; Στη Νέα Υόρκη, Manhattan, Upper West Side.

 

 

 

29 Σχόλια
  1. Xαχχαχαχχαχαχ!! Φανταστικός ο μικρός σου! Και του χρόνου λοιπόν. Περιμένω τη συνταγή αύριο!

  2. Στο Halloween δε ντυνομαστε τρομακτικά. Τουλάχιστον έτσι οπως το εζησα ως πιτσιρικα στο εξωτερικό. Φορουσαμε ό,τι θελαμε ή could afford. Κρίμα να περιοριζουμε τα παιδια μας σε στερεότυπα.
    Ή να τα πατροναρουμε.
    Πχ ο Mitchel στ modern family φορουσεs spiderman στολή.
    Να περάσετε υπεροχα.
    Αυτο μετράει

  3. Γεια σας!Να περάσετε υπέροχα στο πάρτυ!Ο κ.Ρωμανός δεν περιγράφεται,είναι superboy!!!!

  4. Πόσο όμορφες φωτογραφίες και πόσο γλυκας πια ο κ.Ρωμανος.. Αλλά βέβαια είναι ίδιος η μαμά 💝εγώ βρήκα κάτι ντονατς με θέμα το Halloween 🎃 και τα πήρα στη μικρή μου που τα τίμησε όπως τους έπρεπε..

  5. @Celia: Χα!!!! Τέλεια η κολοκύθα σου!!! Και του χρόνου αγαπημένη!! Ναι αδερφουλες σίγουρα!( τη δική μας θα την κάνουμε σούπα.. χαχαχαχα!!)

  6. @ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ: Έχω γελάσει τόσο πολύ με τα Halloween adventures του Modern Family και περισσότερο με αυτό που η Claire τρόμαξε τον Phil στο σπίτι προς πώληση. Γέλια μετά δακρύων.

  7. Koυκλος ο μικρος σου Τζουλια μου πως να μην εχει πολλες φιλες. Εγω το βλεπω καλο σιγουρα να εχει πολλες. Οσο για το Halloween οταν ο γιος μου ηταν Ισπανια με Ερασμους ολοι μου ειπε οτι ειχαν ντυθει τρομακτικα. Μαλιστα ο ιδιος εφερε την στολη που εβαλε μαζι με το πλαστικο σπαθι του Χαρου στην Ελλαδα. Οσο για φαγητο ειχαν σουπα απο κολοκυθα και ολα τα παιδια που ηταν απο διαφορες χωρες εφτιαξαν απο ενα φαγητο της πατριδας τους. Ετσι γνωρισαν και αλλες κουζινες αλλα και περασαν μια απο τις καλυτερες βραδυες που εζησαν- και εζησε στην Ισπανια συμφωνα με τα λεγομενα του

  8. @Maryl: Μη μιλάς για ντόνατς αγαπημένη – τα λατρεύω αλλά είμαι σε φάση δίαιτας!!🍩🍩🍩🍩

  9. @ΡΑΝΙΑ: Τι ωραία ιστορία και πόσο όμορφη αυτή η εμπειρία για τον γιο σου!! Πάντως έχω την εντύπωση ότι έχει αγάπη στην Spanish κουλτούρα, θυμάμαι και ένα ταξίδι στην Κούβα- καλά δε λέω; Και εγώ παντως scary Halloween θυμάμαι στο Λονδίνο, αλλά μπορεί να μην ισχύει παντού.

  10. Σκετη γλύκα ο Ρωμανός σου @Julia μου! Υπέροχες εμπειρίες! Τέλειες φωτογραφίες! Η κολοκύθα που είχατε φτιάξει στα 6 του, δεν είναι καθόλου τρομακτική! Θυμάμαι σε ένα Halloween πάρτυ που είχε πάει η μικρή μου, έφερε τόσες πολλές καραμέλες και σοκολάτες, που είχαμε στο σπίτι για 5 μήνες! @Rania μου, πολύ ωραία εμπειρία αυτή που είχε ο γιος σου, και πιστεύω πως είναι και για μας τις μανουλες, ακόμα πιο όμορφο όταν τις μοιράζονται μαζί μας!
    χχ

  11. Ναι Τζουλια Λατρευει οτιδηποτε ειναι Spanish Εχει αγορασει παγκοσμιο χαρτη και σημειωνει πανω τα ταξιδια που κανει. Περιττο να σου πω οτι εχει αρχισει απο Λατινικη Αμερικη. Φετος πηρε και το αντιστοιχο proficiency των Πορτογαλλικων. Εχει βεβαια το Αγγλικο και το Ισπανικο. Μαλλον με βλεπω να κανω νυφη Λατινα

  12. Σιγουρα @Sofia μου . Οταν ερχονται απο ταξιδι στο εξωτερικο μαζευομαστε οι τεσσερις μας στο σαλονι και αρχιζει η διηγηση μεσα απο τις φωτογραφιες που τραβηξαν μια μια μερα που πηγαν τι ειδαν τι τους εκανε εντυπωση. Ιεροτελεστια οικογενειακ
    @Τζουλια ναι εχει παει και στην Κουβα , Αγιο Δομινικο, Ουρουγουαη Περου, Χιλη ,Αργεντινη. Δεν μας λεει ακομη τον χειμωνα που ταξιδευει που θα παει. Ευτυχως που αποφευγει τα κρατη που εχουν πολυ εγκληματικοτητα .

  13. @ΡΑΝΙΑ: Συγχαρητήρια για την προοδό του!! Λατίνα;; Τέλεια , ένα κορίτσι α-λα J Lo!! :):)

  14. Mακαρι Αλλα οσες εχουν ερθει στο σπιτι Λατινες δεν εχουν καμμια σχεση με J Lo!! Παντα θα ελπιζω αν τελικα αποφασισει για Λατινα να φερνει στην J Lo!! Σε ευχαριστω για τις ευχες σου. Καμαρωνω πολυ γιαυτον

  15. Ειναι σκέτη γλυκά ο Ρωμανός!!!και ποσο εχει μεγαλώσει!!!😁😁😁
    Όσο για το ατύχημα (κουτσοδοντας Κολοκυθάς )μπορείτε ευκολα με μια
    οδοντογλυφίδα να το ξανά βάλετε στην θέση του😄

  16. @Celia: Δεν πιστεύω να είναι το σπίτι της φίλης σου;;; Αν ναι, φυγαμεεεεε!!! ( αυτό καλέστηκα όπως βλέπεις…😂😂😂)

  17. @SofiaT: Η οδοντογλυφίδα εκεί είναι. Το κομμάτι παύλα δόντι πέταξα!!! Αχαχαχαχαχαχα!!!😂😂😂😂

  18. Τέλεια η κολοκύθα σας αχχαχαχα.Φιλιά στον κ.Ρωμανό.
    Μουτςς

  19. Εντάξει, δεν έχω λόγια! Τέλειος ο κύριος Ρωμανός, σούπερ και η κολοκύθα σας! Το Halloween είναι η δεύτερη αγαπημένη μου γιορτή μετά τα Χριστούγεννα (και ας μην είναι στην κουλτούρα μας και στην παράδοσή μας). Στην Αμερική πάντως ξέρω από τους εκεί φίλους μου ότι οι στολές τους απεικονίζουν κάτι τρομακτικό, καθώς υποτίθεται ότι εκείνη τη μέρα, που είναι η παραμονή των Αγίων Πάντων, μπορεί να επιτευχθεί η “σύζευξη” με τον Κάτω Κόσμο. Μπορεί τύποις να μοιάζει με τις δικές μας Απόκριες, αλλά έχει διαφορετική σημειολογία. Και το έχουν εξελίξει πολύ το θέμα, διότι όντως είναι αρκετά προσοδοφόρο!

  20. @Sheena: Absolutely right my dearest! Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της γιορτής. Φυσικά και αγαπάμε πολυ Halloween πρώτα – πρώτα γιατί είναι η πρώτη αληθινά φθινοπωρινή γιορτή – και ας μην είναι στα δικά μας έθιμα. We can’t say no to autumn!- καλά δε λέω;

  21. @Julia: Άψογη, άριστα 10 σας βάζω, κυρία! Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει ότι το πορτοκολί χρώμα στο Halloween συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά – δεν είμαι και σίγουρη, μη σας πάρω στο λαιμό μου!
    Καλημέρα από τη φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη – σήμερα είναι η έναρξη του χειμωνιάτικου μπουφάν!

  22. Όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!! Πολύ γέλασα με την εισαγωγή του άρθρου!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 💚💚💛💛💜💜💙💙❤❤💚💚💜💜💛💛❤❤💙💙 μπράβο για την κολοκύθα που φτιάξατε, Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση μήνα τα καταφέρω τόσο Καλά! Φοβερή και η στολή του μικρού σου! 💚💚💛💛💜💜💙💙❤❤Καλά το σπίτι στην Νέα Υόρκη είναι σε αλλοοοοοοο επίπεδο!!!!

  23. Και του χρόνου να είστε καλά! Όλες οι παραδόσεις μεταμφιέσεων εξορκίζουν το κακό και τον θάνατο. Μήνυμα προτροπής να ζούμε το τώρα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.