Foundation: To μυστικό όπλο του μακιγιάζ

 

To σωστό foundation είναι  το απόλυτο μυστικό όπλο του μακιγιάζ. Η δουλειά του είναι να σας δείξει αυτόματα πιο όμορφες, χωρίς όμως να τραβάει την προσοχή.

Η υφή του foundation  θα πρέπει να είναι τόσο διάφανη όσο ένα αόρατο μελάνι, που θα γίνεται ένα με την επιδερμίδα σας χωρίς να αφήνει «ίχνη».

Tέλος το ιδανικό foundation πρέπει να καλύπτει πολλές απαιτήσεις και όχι μόνο να δείχνει  την επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη, λαμπερή και ομοιόμορφη, αλλά η φόρμουλά του να είναι τέτοια ώστε να βελτιώνει   με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την υφή της επιδερμίδας. Δηλαδή με λίγα λόγια να λειτουργεί και ως προϊόν μακιγιάζ και ως προϊόν περιποίησης.

Και αν κάποτε οι προγιαγιάδες έλεγαν «μην βάζεις μέικ απ, θα γεράσεις πριν την ώρα σου» τώρα στη δική μας εποχή, ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Τα περισσότερα foundations κάνουν πολλά περισσότερα από το να φωτίζουν το δέρμα- προσφέρουν μια σύζευξη δερματολογικής επιστημονικής εξέλιξης με cutting edge τεχνολογία και με αυτό τον τρόπο μπορούν να «μεταμορφώσουν» προς το καλύτερο το δέρμα μας.

 

 

 

Το νέο Skin Illusion SPF 15 foundation της Clarins είναι ένα από αυτά τα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από τα «ενημερωμένα» boudoirs. H εταιρεία το ονομάζει «πέπλο»  κάλυψης και επειδή το δοκίμασα, πρέπει να σας πω ότι είναι ακριβώς αυτό. Ένα διάφανο πέπλο στο χρώμα του δέρματος που ενώ δεν το βλέπεις – γίνεται ένα με την επιδερμίδα- έχει την ικανότητα στη στιγμή να δείξει το δέρμα αψεγάδιαστο, απαλό και λαμπερό.

 

 

 

 

Στη φόρμουλά του αυτό το foundation-serum, περιλαμβάνει φυσικά συστατικά όπως το σπάνιο κόκκινο φύκι που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενυδατώνει σε βάθος και προστατεύει την επιδερμίδα καθώς και νέας γενιάς πέρλες με την τεχνολογία HD Light Optimizing Complex που αιχμαλωτίζουν το φως ενώ οι μικροσκοπικές χρωστικές αντανακλούν το φως προς κάθε κατεύθυνση και καλύπτουν κάθε ατέλεια.

 

Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του δέρματος στην παραγωγή υαλουρονικού οξέους και προστατεύει το δέρμα από την αφυδάτωση συγκρατώντας την υγρασία στην επιφάνεια.

 

 

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την έξτρα προστασία από περιβαλλοντολογικούς παράγοντες και ακτίνες UV με SPF 15 και μιλάμε πραγματικά ένα μοναδικό νέας γενιάς προϊόν μακιγιάζ και φροντίδας 2 σε 1. Μέρα με τη μέρα της χρήσης το δέρμα ηρεμεί γίνεται πιο απαλό, πιο ενυδατωμένο, πιο φρέσκο και λαμπερό.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα και ζητήστε να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε καλύτερα το αποτέλεσμά του.

 

Θα το βρείτε σε 22 αποχρώσεις αλλά προς το παρόν στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες οι εξής: 102.5, 106, 107, 108, 109, 110,112, 112,3

 

 

 

 

 

 

Kάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το foundation

 

Το 63% των γυναικών που φορούν foundation ξεκίνησαν να τo χρησιμοποιούν όταν ήταν 19 χρονών.

Το 37% των γυναικών άνω των 25 τo χρησιμοποιούν καθημερινά.

Το 55% των γυναικών χρησιμοποιούν foundation τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Από αυτές, περισσότερες από τις μισές, τo χρησιμοποιούν έξι ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Το 69% όσων τo χρησιμοποιούν βασίζονται σε αυτό όλο το χρόνο

Το 66% όλων των γυναικών φοράνε foundation.

 

 

 

 

Η απόχρωση που χρησιμοποίησα εγώ και μου ταίριαξε υπέροχα, είναι η Νο 110 Honey.

 

 

 

 

20 Σχόλια
  1. Εχει απογειωθεί τελευταία η Clarins και πολύ χαίρομαι! Ποτέ χωρις foundation και δη με δείκτη προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι από τα 16! Μία βαση είναι απαραίτητη ακόμα κι αν δεν βαφτώ, που ενα ρουζ κι ενα κραγιόν θα το προσθέσω δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά το foundation ναι, όντως προστατεύει το δερμα από πολλά! Δεν μπορώ να καταλάβω τις γυναίκες που μακιγιάρονται χωρίς αυτό.

  2. @Stella: 20 ετών αγόρασα το πρώτο μου foundation (και μάλιστα ήταν σε μορφή compact) and I never looked back. Δε ζω χωρίς αυτό.

  3. Το πρώτο foundation που αγόρασα αν δεν κανω λαθος ήταν της εταιρίας Max Factor και πρεπει να ήμουν και εγώ γύρω στα 20.Τωρα όσο παράξενο και να σας φαίνεται χρησιμοποιώ ενυδατική και πουδρα οταν βγαίνω εξω η τις γνωστές bb cc cream,μάλλον γιατι τώρα σε αυτη την ηλικία οταν χρησιμοποιώ foundation νιώθω την επιδερμίδα μου βαριά,βέβαια αυτο της Clarins βλέπω ειναι σε πολυ ρευστή υφή μάλλον θα κοιτάξω να το δοκιμάσω μιας και θελω κάτι ελαφρύ στο δερμα μου😆

  4. Xωρις foundation αισθάνομαι γυμνή….από Clarins δεν έχω δοκιμάσει κάτι αλλά από απόχρωση θα διάλεγα μάλλον την 102.5 porcelain…κι εννοείται πάντα με ΔΠ…

  5. @SofiaT: Κάνε μια απόπειρα και δοκίμασέ το πριν το αγοράσεις. Νομίζω θα σου αρέσει πάρα πολύ.

  6. Aπ’ όσο θυμάμαι πρέπει να ήμουν στα 16 όταν αγόρασα το πρώτο μου Revlon foundation (μαζί με ένα Guess σκισμένο παντελόνι…θυμάμαι ο πατερούλης είχε πάθει σοκ που έδωσα το χριστουγεννιάτικο χαρτζηλίκι μου για ένα σκισμένο παντελόνι…
    Και btw ,Revlon foundation φοράω ακόμα….

  7. Χμ! Και ψαχνόμουν τελευταία, για να δοκιμάσω κάτι καινούριο! Και απ’ ό,τι βλέπω έχει 3-4 υποψήφιες αποχρώσεις για εμάς τις καημένες με το υπέρλευκο δέρμα. Foundation χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση, βασικά νομίζω ότι δε βγαίνω έξω χωρίς αυτό. Και τα τελευταία χρόνια πάντα με δείκτη προστασίας (ευχαριστώ, beautyblog! – η επιμονή σου, Julia, είχε αποτέλεσμα στην περίπτωσή μου!)

  8. Καλημέρα! Δεν πάνε ούτε 20 μέρες που αγόρασα επώνυμο (και ακριβό) foundation. Ο λόγος ήταν ότι ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, σταθερό, που να αντέχει σε… ευσυγκινητες στιγμές! Όμως, το Σάββατο το βράδυ, πάει όλο το νεσεσερ, μαζί με το νεοαποκτηθες foundation… Το πρώτο μου το αγόρασα στην ηλικία των 20, και ήταν Clinique. Ειναι ενα από τα βασικά μου καλλυντικά, αν και το καλοκαίρι προτιμώ τις bb σαν τη @SOFIAT . Με βλέπω αύριο για αναζήτηση foundation στο σταντ της Clarins! Ελπίζω να μου δώσουν δείγματα για να το δοκιμάσω πρώτα!
    xx

  9. @Sheena: Ναι, ναι, πιστεύω θα βρεις απόχρωση. Χαίρομαι αφάνταστα που ειδικά εσύ με το κατάλευκο δέρμα δεν ξεχνάς το SPF σου!!

  10. Kαλημερα. Προτιμω και εγω το foundation σαν βαση. Δεν χρσιμοποιω μονο το καλοκαιρι που βαζω αντηλιακη με χρωμα
    Η Clarins βλεπω και εγω οτι αναβαθμιζετε.

  11. @Julia μου, ήταν αργά το βράδυ, το είχα βάλει στο κάθισμα μου, για μια τελευταία στρώση γκλος,, και, οπως βγήκα, προφανώς μου έπεσε… απροσεξία λέγεται… Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί…
    χχ

  12. Χωρίς foundation δεν μπορώ να βαφτω, το θεωρώ απαραίτητο για να δείχνει πιο λειο και στρωτο το δέρμα και για να αναδεικνύεται το μακιγιάζ.. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω στα Hondos να δω από κοντά το μεικ απ της εφηβικής μου αγάπης Clarins

  13. Δελεαστική περιγραφή,θα το δοκιμάσω.
    Μουτςς

  14. Πολυ μου αρέσει η ιδέα του foundation serum !! Ένα ακόμη θετικό είναι οι πολλές αποχρώσεις που έχει το foundation clarins !!

  15. Θεωρώ πολύ σημαντικό το foundation να έχει πολλές αποχρώσεις για να βρει η καθεμία από εμάς αυτό που της πηγαίνει “γάντι” !!!! Θα το δοκιμάσω και αυτοοοοο σύντομα γιατί τελειώνει το δικό μου! 💙💚❤💜💚💙💛❤💜💚💙💛❤💜💚💛💙❤💜

  16. Θα ήθελα να το δοκιμάσω,αν και έχω ερωτευτεί το laura mercier!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.