Πλαστικό μπουκάλι, σεσουάρ και μπούκλες.

 

(η ιστορία διαδραματίζεται σε κάποιο παρελθόν…)

Είχα που λέτε ένα καυτό ραντεβού το Σάββατο το βράδυ. Το ραντεβού ήταν για τις 9 το βράδυ (dinner and drinks) και φυσικά άρχισα να ετοιμάζομαι από τις 5 το απόγευμα.

 

Χρειαζόμουν 4 γεμάτες ώρες για να βουτήξω στο bubble bath με αιθέρια έλαια, να απλώσω τις κρέμες μου, να κάνω ένα facial και μια μάσκα προσώπου και φυσικά να φτιάξω με επιμέλεια το μακιγιάζ μου.  Περισσότερο όμως από όλα τα παραπάνω – όπως ξέρετε-  θα μου έπαιρνε πολύ  χρόνο -το λιγότερο 2 ώρες (καμιά φορά μου παίρνει και 2,5) για να κάνω μπούκλες τα ίσια μαλλιά μου.

 

Τουλάχιστον είχα αγοράσει από την Παρασκευή ένα πλαστικό μπουκάλι (αν και προσπαθώ να αποφύγω την πολύ πλαστικούρα στο σπίτι- δεν γινόταν διαφορετικά..) Από την άλλη αν και θα έπρεπε-  δεν προνόησα  από την προηγούμενη μέρα να το κόψω και να το φτιάξω. Άρα εκτός από τη διαδικασία «μπουκλάρω» τα μαλλιά μου έπρεπε να φτιάξω και το εργαλείο για τις  μπούκλες.

 

Ο χρόνος  δεν πήγε όπως θα ήθελα ( έμεινα παραπάνω μέσα στη μπανιέρα) και πέρασε χωρίς να το καταλάβω, έτσι λοιπόν  αγχωμένη προσπάθησα να βρω το κοπτικό αλλά δεν θυμόμουν με τίποτα που το είχα βάλει.

 

Είδα και απόειδα, άδειασα όπως – όπως  το μπουκάλι από το νερό, πήρα το μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, έκοψα σχετικά στραβά το στόμιο (ξέρετε, για να χωρέσει το μαλλί), ανατρίχιασα σύγκορμη με το χράτσα – χρούτσα του μαχαιριού πάνω στο πλαστικό- αλλά μπρος τα κάλλη, τιν’ το ανατρίχιασμα  και μετά άρχισα να το κόβω στο πλάι για να χωρέσει το στόμιο από το σεσουάρ.

 

 

 

 

Όπως σας έχω ξαναπεί δεν είμαι και πολύ καλή στις χειροτεχνίες δώστου πάρτου, δώστου πάρτου και εκεί κάπου που το έκοβα στο πλάι, μου ξέφυγε το μαχαίρι και αντί να κόψω το πλαστικό έκοψα το δάκτυλο. Ιιιιιιιι… πόνεσα!!! Έφυγα τρέχοντας προς το μπάνιο για να βρω λευκοπλάστ για να μη τα κάνω όλα χάλια με το αίμα, περδικλώνομαι στο χαλί (μόλις τα είχα στρώσει τα χαλιά και δεν είχαν «καθίσει» ακόμα) τρώω και μια τούμπα. Αλλά δεν πειράζει! Μπρος στα κάλλη τιν’ ο πόνος;

 

Τέλος πάντων με το δάκτυλο μπαταρισμένο, κατάφερα έκοψα όπως -όπως το πλάι του μπουκαλιού και μετά πήγα μπροστά στο καθρέπτη για το Part two του σήριαλ – «μπουκλάρω το μαλλί μου». Δεν θα σας πω ψέματα – εξάλλου το γνωρίζετε και εσείς- δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία- έκαψα όπως πάντα λίγο και τα δάκτυλά μου-για να μη σας πω τι τράβηξα όταν ήρθε η ώρα για το μαλλί στο πίσω μέρος του κεφαλιού- μου έπεσε 5-6 φορές το μπουκάλι πάνω στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς είναι πολύ ελαφρύ- ε, δε τρέχει και τίποτα. Βέβαια, όπως πάντα όταν κάνω μπούκλες τα μαλλιά μου, είχα ένα φόβο μη βγω ως Phil Spector  παρακάτω, αλλά ok, τα κουτσοκατάφερα και ήμουν κάπως ευπαρουσίαστη.

 

 

 

 

Κάποια στιγμή τελείωσα και με έπιασε το παράπονο… μα γιατί να μη μπορώ και εγώ να το κάνω τόσο εύκολα όσο αυτή η φυσική καλλονή η Huda και Katan και Beauty με τα φυσικά φρύδια, τις φυσικές βλεφαρίδες, τα φυσικά μάγουλα, τη φυσική μύτη, τα φυσικά χείλη και τα φυσικά νύχια; Και βεβαίως τις τέλειες πλαστικομπουκαλίσιες μπούκλες;

 

 

To βράδυ για να σας πω την αλήθεια ούτε κατάλαβα πως πήγε το καυτό ραντεβού γιατί από τη μια με χτύπαγε και με έτσουζε το δάκτυλό μου και από την άλλη κάθε φορά που κουνούσα κάπως το κεφάλι μου σα να μου έφτανε στη μύτη μια μυρωδιά πλαστικούρας (μήπως δεν είχα αδειάσει και σκουπίσει καλά το εσωτερικό του μπουκαλιού από το νερό;)  και όπως καταλαβαίνετε καθόμουν στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο,  αγέλαστο γιατί φοβόμουν ότι θα το μύριζε και το date οπότε ήμουν σα να είχα καταπιεί μπαστούνι.

 

Το δε χειρότερο το έπαθα όταν ήρθε ο σερβιτόρος να παραγγείλουμε.

“Με τι θέλετε να συνοδεύσετε το φιλέτο σας;”  με ρώτησε ο σερβιτόρος. “Πατάτες ή ρύζι;”

“Mπούκλες!” απάντησα εγώ- για να το διορθώσω αμέσως φυσικά και να πω “εεε, ρύζι εννοώ”– αλλά τι τα θέλετε, η ζημιά είχε γίνει (και ο σερβιτόρος και το date αντάλλαξαν κάτι περίεργα βλέμματα εκείνη τη στιγμή…)

Ρεζίλι έγινα δε βλέπω να με καλέσει δεύτερο ραντεβού.

 

Αργά το βράδυ που γύρισα σπίτι μετά από το εντελώς αποτυχημένο ραντεβού, έκανα μια τρελή σκέψη και όπως πάντα δεν έβλεπα την ώρα να τη μοιραστώ μαζί σας.

 

Φαντάσου λέει κάποια στιγμή στο μέλλον να εφεύρουμε ένα ειδικό εργαλείο. Τώρα κοιτάξτε δεν είμαι industrial designer, βιομηχανικός σχεδιαστής αλλά το έχω σκεφτεί κάπως έτσι: να έχει ένα σχήμα πώς να το πω- ίσως στρογγυλό, ίσως πλακέ, ίσως σαν ένα τύπου ψαλίδι. Να το βάζαμε λέει στην πρίζα, να θερμαινόταν για λίγη ώρα και μετά τούφα τούφα να κάναμε όμορφες μπούκλες στα μαλλιά  μας μέσα σε 10 με 15 λεπτά! Δε θα ήταν τέλειο bb girls;

 

Ξέρω, ξέρω κάνω τρελές σκέψεις, δύσκολο να συμβεί κάτι τόσο «καινοτόμο» στη δική μας εποχή, οπότε μέχρι τότε θα χρησιμοποιούμε τα πλαστικά μας μπουκάλια- όσο και αν τα μαλλιά στις άκρες ξηραίνονται τόσο πολύ και σπάνε που θέλουμε κούρεμα κάθε μήνα. Τι να κάνεις; Μπρος στη μπούκλα, τιν το κάψιμο;

 

 

(H ιστορία παραπάνω είναι προϊόν φαντασίας. Γιατί εντάξει. Είπαμε. Ωραίο το Instagram, έξυπνα κάποια hacks, αλλά ακόμα και η βλακεία, έχει τα όριά της.)

 

14 Σχόλια
  1. Μπούκλες με πλαστικό μπουκάλι? δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου κάτι τέτοιο…. Μήπως τα κορδελλάκια “της τρελλής” που μας έκανα όταν είμασταν παιδιά οι μαμάδες πριν τον ύπνο ήταν καλύτερη ιδέα?

  2. @Stella: Τι να πω; Μήπως και το ατμοσίδερο, για το αντίθετο, τις μπούκλες να τις κάνουμε ίσια; (και όμως γινόταν κάποτε αυτό με το σίδερο από Αφροαμερικανίδες..)

  3. Και γω πρώτη φορά ακούω για μπούκλες με πλαστικό μπουκάλι! (λίγο επιστημονική φαντασία διακρίνω εδώ!) Όταν ήταν μικρές οι κόρες μου, τους έκανα κοτσιδακια και το πρωί ξυπνούσαν λες και είχαν κάνει τοστιέρα. Μέχρι εκεί φτάνουν οι κομμωτικες μου ικανότητες..! Αλλά αυτό με το σίδερο, το ξέρω, από μια φίλη μου, που της τα σιδερωνε τα μαλλιά η μαμα της για να γίνουν ίσια! Και ναι, έχει ακόμα -πλουσια- μαλλιά!
    χχ

  4. @Το ειδα και εγώ στο Instagram και σκέφτηκα τρελή ιδέα αλλα θα την δοκιμάσω!! Μου θύμησε παρά πολυ ενα εξάρτημα που μπαίνει σε ολα τα σεσουάρ και κάνει τα μαλλια μπούκλες (μπροστά ειναι σαν χωνί για να μπαίνει στο στόμιο του σεσουάρ και μετα κάνει σαν καλαθάκι για να βάζεις την τούφα των μαλλιων σου ετσι οταν μπαίνει σε λειτουργία το σεσουάρ με την φυγόκεντρο κίνηση του αέρα να κάνει τα μαλλια Μπούκλα😀
    Λέγεται air curler ,αυτο που μας δείχνει η κοπέλα στο Instagram ειναι η πολυ πολυ πολυ οικονομική του εκδοχή!! Και να σου που πολυ έξυπνο οποίος το σκεφτηκε😆

  5. @SofiaT: Το δοκίμασες δηλαδή; Δεν ξέρω, αλλά εγώ να κόβω μπουκάλια και να κάνω μπούκλες μου φαίνεται ασύλληπτο.. στο μεταξύ δεν νιώθω ότι κάνει καλό στα μαλλιά όλη αυτή η πλαστικούρα..

  6. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μπουκλες, από μικρή ακόμα οπότε ποτέ δεν μπήκα στο mood αυτό να ψάξω πως γίνεται η τέλεια μπούκλα..λατρεύω τα μαλλιά πράσα και ζηλεύω όσες έχουν καταισια μαλλιά γιατί τα δικά μου είναι ψιλοσπαστα..Την μπούκλα την έχω συνδυάσει σαν κουμπαροχτενισμα (το χτένισμα που κάνουν συνήθως οι κουμπάρες σε γάμους και βάφτισια 😋)

  7. @Julia όχι ακομα δεν το δοκίμασα!! Γιατι και εγώ εχω προβληματιστεί αν απο την θερμότητα που θα αναβάσει το σεσουάρ μιας και εχω επαγγελματικό μήπως αρχίσει το πλαστικό να μυριζει😆Λες να βάλω κάνενα καλο πλαστικό μπουκάλι τυπου EVIAN xaxaxaxxaax

  8. Να σαι καλά βρε Τζούλια!!!! Με έκανες και γέλασα χαχαχαχαχχα!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχχα!!!!! Φυσικά και δεν θα το δοκιμάσω…. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ότι βλακεία μας δείχνουν!!!! 💙💚💛❤💜💙💚❤💜💛💙💚❤💜💛💙💚💛❤💜

  9. Κατι άλλο που μου έμεινε από το ποστ;;;;; Μπρος στα κάλλη τιν’ ο πόνος;!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχχα τι τραβάμε και εμείς οι καημενουλες;;; καμία φορά εκεί που κάνω αποτρίχωση με κερί και πεθαίνω στον πόνο σκέφτομαι: γιατί να είμαι γυναικα;;;!!!! Χαχαχαχαχαχ έχουμε αλλά καλά ομως!!!! Δεν πειράζει !!!!!💙💚❤💜

  10. Και γω πρώτη φορά ακούω για μπούκλες με πλαστικό μπουκάλι. Βεβαια τα μαλλια μου ηταν παντα σγουρα ειδικα στις ηλικιες εως 25 ετων ηταν το ψιλο το αφρικανικο. Σκεφτειτε στο δημοτικο η μαμα μου δεν μου τα χτενιζε ποτε Δεν εμπαινε χτενα ηταν πολυ πυκνα και σγουρα.Μακαρι να τα ειχα τωρα και ας γκρινιαζα τοτε που δεν τα ηθελα καθολου

  11. Το είδα κι εγώ αυτό και σκέφτηκα να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.Έχω την εντύπωση πως από όλα αυτά τα tips σπάνια κάποιο έχει το αποτέλεσμα που δείχνει.Το συγκεκριμένο μάλιστα το είδα σε άλλες δύο εκδοχές η μία πιο ξεμαλλιασμένη από την άλλη.
    Μουτςς

  12. Μυθοπλασία Τζούλιας vs Instagram 1-0.
    Κι έλεγα διαβάζοντας, ποια να την πάτησε έτσι;

  13. Εμένα με καίει το τι έγινε τελικά με το hot date…..
    Την πατέντα με το πλαστικό μπουκάλι δεν την ήξερα…το ομολογώ…
    Air curler ήξερα της Babyliss το Curl Secret…δεν το έχω πάρει…
    Εγώ έχω ένα ψαλίδι-σίδερο που το είχα αγοράσει πριν κάτι χρόνια https://www.skroutz.gr/s/433458/Babyliss-2330CE.html κι όπως το αγόρασα, μία που κάηκα σε σκάλπ και δάχτυλο και μία που το καταχώνιασα στο ντουλάπι…είδα tutorial στο youtube και μου φάνηκε δύσκολο να το καταφέρω μόνη μου…τουλάχιστον για αρχή θα ήθελα και τη συνδρομή κάποιας φίλης…αν έχει το ίδιο κάποιο bb girl και μπορεί να μου δώσει ”οδηγίες εύκολης χρήσης”, θα το εκτιμούσα δεόντως…

  14. Το είδα κι εγώ στο instagram αλλά εν σκέφτηκα να το δοκιμάσω.Έχω ψαλίδι και βούρτσα και έχω καει και με τα δύο,στα δάχτυλα,όχι στα μαλλιά μου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.