Πόσο έξυπνο μπορεί να είναι ένα serum;

 

Όσες από εσάς έχετε περάσει τα 30, μήπως θυμάστε σε ποια ηλικία είδατε κάποιες αλλαγές/ διαφορές,  στην επιδερμίδα σας;

 

Εγώ πάντως θυμάμαι πολύ καλά. Ήμουν 25 ετών και ήταν μια τρελή χρονιά για μένα. Ζούσα με το ένα πόδι στο Λονδίνο και με το άλλο πόδι στην Αθήνα. Εργαζόμουν και part time στο London Greek Radio 103, 3 αλλά και ως εξωτερική συνεργάτης σε Ελληνικά γυναικεία περιοδικά. Ταξίδευα αεροπορικώς 2 φορές το μήνα από Λονδίνο σε Αθήνα και από Αθήνα πίσω στο Λονδίνο και φυσικά ξενυχτούσα παντού. Και στα clubs του Λονδίνου και στα clubs της Αθήνας αφού είχα φίλους και φίλες και στα δυο μέρη και κάθε φορά κανονίζαμε εξόδους.

 

Αυτό το παραμυθάκι – μέχρι να αποφασίσω να ριζώσω κάπου- ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και εκεί κάπου στα τέλη Μαρτίου (ήμουν Λονδίνο σε εκείνη τη φάση) ξύπνησα ένα πρωί και σα να είδα κάτι διαφορετικό στον καθρέπτη μου. Προς Θεού δεν μιλάω για ρυτίδες, ή χαλάρωση, ή πανάδες (σημάδια ότι ο χρόνος περνάει) καμία σχέση. Όμως είδα κάποιους κύκλους γύρω από τα μάτια μου, μια επιδερμίδα κάπως πιο σκληρή και τραχιά και το χειρότερο;  θαμπάδα στο δέρμα μου. (λογικό ήταν, το είχα παρακάνει και η κούραση φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο πάνω στο πρόσωπό μου)

 

Μέχρι τότε η beauty ιεροτελεστία που ακολουθούσα  ήταν πολύ basic. Καθαρισμός το βράδυ για να φύγει το μακιγιάζ και μια ενυδατική κρέμα της Clarins το πρωί. Αντηλιακό μόνο το Καλοκαίρι στην παραλία και τέλος.

 

 

 

 

Βλέποντας αυτά τα «σημάδια» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και σα να ήθελε το δέρμα μου κάτι λίγο πιο ενισχυμένο, την επόμενη μέρα μπήκα στο tube και κατέβηκα Bond Street Station απέναντι ακριβώς από το Selfridges.

 

Στο ισόγειο πήγα κατ’ ευθείαν στο stand της Clarins κάνοντας την απλή σκέψη ότι αφού από τη συγκεκριμένη μάρκα αγοράζω ενυδατική κρέμα η αισθητικός εκεί θα ήξερε και τι να μου προτείνει σε προϊόν  κάπως πιο ενισχυμένο από μια ενυδατική.

(μην ξεχνάτε ότι τότε ακόμα δεν είχα εξειδικευτεί στο beauty editing για να κάνω μόνη μου έρευνα αγοράς. Αυτά ήρθαν λίγο αργότερα).

 

Και ήταν εκείνη ακριβώς τη μέρα που συστήθηκα με το προϊόν που λεγόταν σέρουμ. «Θα το φοράς πρωί και βράδυ πριν από την ενυδατική σου κρέμα» μου είπε η αισθητικός στο stand της Clarins. Έτσι και έκανα. Το σέρουμ που μου πρότεινε και αγόρασα,  ήταν το Double Serum το best seller προϊόν της Clarins. Ένα cult προϊόν που όσες το χρησιμοποιούν δεν το αλλάζουν (δε τα ήξερα αυτά τότε- μετά τα έμαθα.)

 

 

 

Εντάξει, το ερωτεύτηκα. Το Μάιο εκείνης της χρονιάς που παντρευόταν η ξαδέρφη μου και ήθελα να είμαι στα καλύτερα μου στο γάμο της είχα απλά αλλάξει επιδερμίδα. Η διαφορά ήταν θεαματική. Έτσι είδα και εγώ, συνέχισα απτόητη τα ξενύχτια και τις διπλές δουλειές και κάθε φορά που έβλεπα κάποια «σημαδάκια» και τα ξενύχτια άρχιζαν να φαίνονται, τσουπ, αγόραζα και ένα μπουκαλάκι Double Serum.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα έχω  δοκιμάσει δεκάδες για να μη πω εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς.  Κρέμες, ορούς, μάσκες, serums,  ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά ακόμα  το πολυβραβευμένο Double Serum είναι μέσα στα top 10 αγαπημένα μου προϊόντα όλων των εποχών.

 

Το Double Serum «γεννήθηκε» το 1985 και ήταν το πρώτο ever προϊόν με φόρμουλα 2 σε 1 που συνδύαζε έλαιο και νερό με ενισχυμένους αντιγηραντικούς παράγοντες και φόρμουλα βασισμένη σε μια πληθώρα φυτικών και φυσικών συστατικών άκρως ευεργετικών για το δέρμα. Τα δυο υγρά βρίσκονταν ξεχωριστά μέσα στο μπουκάλι και ενώνονταν όταν πατούσες την αντλία- ναι, μια πραγματική επανάσταση εκείνη την εποχή.

 

Και από τότε έως σήμερα 33 χρόνια μετά  η φόρμουλα του έχει ενισχυθεί 8 φορές (!) ακολουθώντας κάθε νέα κοσμετολογική έρευνα-  με τελευταία πριν ένα χρόνο το 2017. Αυτή τη στιγμή η σύνθεσή του συνδυάζει  20 ενισχυμένα αντιγηραντικά ενεργά συστατικά που αποδεδειγμένα περιποιούνται και ανανεώνουν  σε βάθος την επιδερμίδα και σε αυτά έρχεται να προστεθεί και ο κουρκουμάς (turmeric) γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

 

 

 

Στα παραπάνω προσθέστε την έξυπνη εξελιγμένη συσκευασία του με τον μηχανισμό της αντλίας να απελευθερώνει την ακριβή δόση ενεργών συστατικών που χρειάζεται το δέμα 2/3 νερού και 1/3 ελαίου, αλλά και την υπέροχη ανάλαφρη υφή του, που απορροφάται εύκολα και αφήνει το δέρμα μεταξένια απαλό.  Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία (είπαμε, με το που θα δεις τα πρώτα «ένοχα» σημάδια) κάθε ανάγκη, κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

 

Θρέψη, ενυδάτωση, προστασία και επανόρθωση. Αυτά είναι τα claim του Clarins Double Serum Complete Age Control Concentrate ίσως του πιο «έξυπνου» serum της αγοράς και εγώ τα είδα να συμβαίνουν απ’ ευθείας στο πρόσωπό μου.

 

 

 

 

18 Σχόλια
  1. Λατρεμένο προιόν το σέρουμ! Κι είναι κρίμα, πραγματικά κρίμα που οι Eλληνίδες το θεωρούν (όχι όλες, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό τους) περιττό και δεν το εντάσσουν στην καθημερινότητα τους. Κι εγω το είχα ξεκινήσει από μικρή με πρώτο και καλύτερο (στα βαθιά…) το Αdvanced Night Repair πολύ πριν κλείσω τα τριάντα. Ακούω πολλές φορές “τι να το κάνω, αφού βάζω κρέμα..” Γι αυτό είχα γράψει παλιά αυτο το εδω το ποστ https://beautyblog.gr/2016/03/23/mithos-h-alhthia-vazoume-ta-serum-sto-mikros/ και γι΄αυτό φροντίζω να συνοδεύω τα προιόντα Stella’s Recipy με μια μεγάλη επιλογή σερουμ, το κατάλληλο για κάθε πρόβλημα, επιδερμίδα, ηλικία, ανάγκες κ.λ.π.
    Δυστυχώς, θα το ξαναπώ, οι περισσότερες γυναίκες για διάφορους λόγους, περιμένουν από μια κρέμα να κάνει τα πάντα. Οσο καλό κι αν είναι όμως ενα προιόν, όσες ανάγκες κι αν καλύπτει είναι ο συνδιασμός προιόντων που μπορεί να κάνει τα περισσότερα.

  2. Κορίτσια συμφωνώ απόλυτα μαζί σας εχω δοκιμάσει άπειρα σέρουμ κατά καιρούς και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη.Μάλιστα έχω καταλήξει το συμπέρασμα ότι καλύτερα το σέρουμ από την κρέμα.

  3. Καταπληκτικό post! @Julia μου, ζωή γεμάτη ενέργεια και έντονους ρυθμούς! 💝💝💝 θαυματουργό το serum της Clarins, αφού είχε αποτέλεσμα σε χρόνο dt! Τα αγαπώ τα serum, και τα χρησιμοποιώ, αλλά υστερα από όλα αυτά που έμαθα, με βλέπω -σημερα κιόλας- στο σταντ της Clarins!
    χχ

  4. Εμένα πάντως μου έχει “κολλήσει” το make up της Clarins από το προηγούμενο ποστ.

  5. Serum χρησιμοποιώ εντατικά πάνω από δέκα χρόνια, τα λατρεύω γιατί αμέσως ανανεώνουν το δέρμα μου και δεν είναι καθόλου λιπαρά, και τα αποτελέσματα τους είναι φοβερά! Προτιμώ που λέει ο λόγος να μη βάλω κρέμα νυκτός παρά να στερηθω τον ορο μου..

  6. Οτι απο το 1985 η εταιρεία είχε εφεύρει φόρμουλα 2σε1 (ελαιο σε νερο) αυτο λέει πολλα!!!!!!
    Κάτι αντίστοιχο διφασικο σερουμ είδα στο εξωτερικό απο μεγαλη Ελληνική εταιρία πιστευω να το
    φέρουν εδω σύντομα 😀

  7. Kαλησπερα. Θα συμφωνησω με την @Stella oτι πολλες Ελληνιδες δεν το εχουν ενταξει στην καθημερινη τους περιποιση. Το εχω δει και εγω οτι το σερουμ ειναι αυτο που διεισδυει στα βαθυτερα στρωματα σε αντιθεση με την κρεμα.Τα λατρευω εχω καταληξει σε τρια που τα χρησιμοποιω εναλαξ. Ποτε δεν λεω οχι ομως σε κατι που βγαινει στην αγορα γιατι εχω περιεργεια για το πως θα ” δουλεψει” στο δικο μου προσωπο. Θελω να τα δοκιμαζω ολα .

  8. A kαι κατι ακομη. Τελευταια βλεπω οτι και οι μασκες – κρεμες νυχτος κανουν φανταστικη δουλεια. Οταν τις συνδυαζω με σερουμ, προσωπο μωρου σε απαλοτητα το επομενο πρωι

  9. …τον Αdvanced Night Repair χρησιμοποιώ κι εγώ….τελευταία νιώθω πως τον έχει συνηθίσει το δέρμα μου και λέω να ακολουθήσω την ιδέα της Ράνιας για την εναλλαγή….αυτόν της Clarins θα ήθελα να τον δοκιμάσω….θαυματουργός μοιάζει να είναι από τα γραφόμενα της Jennifer.

  10. Να και ένα προϊόν που φαίνεται βελτιωμένο από τις αλλαγές. Συνήθως, όταν μεταβάλουν τα συστατικά, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Μεγάλο coneback της Clarins γενικά…

  11. Πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Μουτςς

  12. @όλες: Υπάρχουν εξαιρετικά πλέον σέρουμ στην αγορά, όπως κάποια που αναφέρατε παραπάνω. Για το Double Serum αυτό που έχω να πω είναι ένα: δοκιμάστε ένα δείγμα μόνο από Double Serum και τα ξαναλέμε.

  13. Τώρα θέλω να δοκιμάσω και το Clarins make up που μας έγραψες τις προάλλες και αυτό το σέρουμ. Αχ τι μας κάνεις, αλλα ευτυχώς έρχονται γιορτές και έχουμε άλλοθι!

  14. Julia η τοση αγαπη που εχεις γι αυτο το προιον σιγουρα το κανει ενα απο τα τοπ στη wish list μου.Θα ειναι απο το πρωτα που θα δοκιμασω οταν ερθει εκεινη ωρα !!

  15. @CHRIS θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου!!! 💚💛💜💙❤💚💛💜💙❤ Εγώ χρησιμοποιώ μιαααα στο τόσο ένα σερουμ της μητέρας μου. Συνήθως μετά από κάποια μάσκα προσώπου που κάνω και πάλι μια στο τόσο! Δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες το πρόσωπο μου γιατί δεν το ταλαιπωρω με καθημερινό μακιγιάζ κτλπ. Είμαι και μικρή σε ηλικία οπότε ακομα νωρίς είναι…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.