Glow Baby! Λαμπερή τις γιορτές σε 4 Steps! (Step 1.)

 

 

Τέσσερις εβδομάδες μείνανε μέχρι τα Χριστούγεννα και ποια από μας δεν θέλει να είναι λαμπερή και αναζωογονημένη για κείνες τις μέρες;

 

Είναι κι ένα προσωπικό στοίχημα εξάλλου, να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο πανέτοιμες για τη νέα αρχή. Θα μοιραστούμε λοιπόν στις επόμενες εβδομάδες τέσσερα βασικά βήματα, τέσσερα σημεία για ένα ολοκληρωμένο reboot στην ομορφιά μας, μόνες μας στο σπίτι μας, ανέξοδα.

 

Ένα για κάθε εβδομάδα μέχρι τις γιορτές. Ξεκινάμε από σήμερα, έτσι ώστε να εφαρμόσουμε μια ρουτίνα ομορφιάς που αν μη τι άλλο, πέρα από την λάμψη των ημερών, θα μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες για όλο το χρόνο.

 

 

 

STEP 1.  ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΟΥΜ

Ξέρω πως όλες μας έχουμε πολλές και καλές δικαιολογίες, να παραλείπουμε την βραδινή περιποίηση.  Δεν θα τις αμφισβητήσω γιατί σίγουρα είναι πολύ δελεαστικό να πέφτεις κατ΄ευθείαν στο κρεββάτι ενώ είσαι ψόφια στην κούραση, χωρίς να κάνεις το παραμικρό. Ας σταθούμε όμως λίγο σε αυτό…. Χωρίς να κάνεις το παραμικρό.. για… τον εαυτό σου….. Αξίζει τον κόπο να παραλείπουμε την βραδινή μας φροντίδα;

Συναντώ πολλές γυναίκες που η περιποίηση του δέρματος τους περιορίζεται στον πρωινό καθαρισμό, σε μια κρέμα, μια αντηλιακή… Άλλες πάλι αρκούνται σε μια ΒB cream κι έξω απ’ την πόρτα.  Άλλες παραλείπουν το χειμώνα την αντηλιακή, περιορίζονται στην κρέμα ημέρας και το καλοκαίρι φορούν μόνο την αντηλιακή και νομίζουν, ότι όλα είναι ο.κ. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Η βραδινή περιποίηση είναι άκρως απαραίτητη και για να το δούμε απλά, προσφέρει εντελώς διαφορετικά πράγματα στο δέρμα μας, απ΄ότι η πρωινή.  Ειδικά το χειμώνα μπορούμε να επωφεληθούμε ιδιαίτερα, γιατί είναι η εποχή που μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πιο εντατική φροντίδα με περισσότερο δραστικά συστατικά, σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτά τα συστατικά αφ΄ενός είναι άκρως απαραίτητα, αφ΄ετέρου δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τη μέρα, ούτε τις περιόδους με ζέστη και μεγάλη ηλιοφάνεια.

 

 

Η αλήθεια είναι, ότι το βράδυ μπορούμε πάντα να εφαρμόζουμε πιο δραστικά συστατικά σε, ότι αφορά την σύσφιξη και την αντιρυτιδική προστασία, π.χ αιθέρια και φυτικά έλαια για λεύκανση, πανάδες, σύσφιξη, ανάπλαση, θρέψη, οξέα φρούτων και βιταμίνη Α (ρετινόλη) προκειμένου να διεγείρουμε τον μεταβολισμό των κυττάρων και να τονώσουμε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης,  αντιοξειδωτικά και άλλα ενεργά συστατικά, όπως  η βιταμίνη C.

 

 

Αυτό συμβαίνει γιατί το πρωί η επιδερμίδα έχει αμυντική δράση. Είναι η στιγμή της θωράκισης της, η προσπάθεια να ανταπεξέλθει σε όλες τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται. Στρες, ηλιακή ακτινοβολία, καυσαέριο, μόλυνση του περιβάλλοντος… Μόλις όμως έρθει η νύχτα, όπως ο οργανισμός μας μπαίνει σε θέση ανασύνταξης και αναπλήρωσης των χαμένων δυνάμεων επιτάσσοντας την ξεκούραση, την χαλάρωση και τον ύπνο, στην ίδια διαδικασία μπαίνει και το δέρμα μας. Κι όπως το σώμα μας χρειάζεται το βραδινό φαγητό για να χορτάσει και να χαλαρώσει, έτσι και το δέρμα μας χρειάζεται τη δική του αντίστοιχη φροντίδα.

 

Συνήθως γύρω στις 9 το βράδυ, η κόπωση της μέρας γίνεται πλέον αισθητή. Τότε είναι που το σώμα με την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου ετοιμάζεται, δίνοντας μας το σήμα για ξεκούραση και χαλάρωση. Είναι η στιγμή που κατάκοπες μας παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση και εγκαταλείπουμε κάθε ιδέα να φτάσουμε ως το μπάνιο για να καθαρίσουμε το δέρμα μας και να απλώσουμε τα καλλυντικά μας.

 

Από τις 11 το βράδι όμως, ως τις 6 περίπου το πρωί, είναι εκείνες οι κρίσιμες ώρες που αν μας βρουν στο κρεββάτι να κοιμόμαστε, το δέρμα μας αναπλάθεται και μπαίνει σε μια φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης, ο μεταβολισμός των κυττάρων μπαίνει σε λειτουργία, εκκρίνονται ορμόνες όπως η HGH που συμβάλλει στη κυτταρική αναζωογόνηση και κάθε θεραπεία ενάντια στη γήρανση, τη σύσφιξη, τη λεύκανση, τη λάμψη και την αναδόμηση αποδίδει τα μέγιστα.

 

Η βραδινή φροντίδα δεν είναι μία πολυτέλεια ή μία φροντίδα που κάνουμε περιστασιακά. Είναι μια αναγκαία διαδικασία, ένα στοίχημα με τον εαυτό μας, για να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πιο νέες και λαμπερές με φυσικό τρόπο.

 

 

Στα Stella’s Recipy ειδικά το χειμώνα απογειώνουμε την φυσική βραδινή φροντίδα με μια αξεπέραστη σειρά.  Είναι η Golden, η πρώτη σειρά που ενσωμάτωσε στη σύσταση της το πολύτιμο χρυσάφι της ελληνικής γης το σαφράν, μαζί με τον μαροκινό χρυσό το αργκάν.  Παρασκευάζεται σε δύο εκδοχές, για νεανικές, ευαίσθητες, λιπαρές-μεικτές και ακνεικές επιδερμίδες, αλλά και για ενήλικες ή ώριμες επιδερμίδες που χρειάζονται αντιρυτιδική δράση, ανάπλαση, σύσφιξη, λάμψη, χρωματική ομοιογένεια.

 

 

 

 

Δυο πραγματικά ξεχωριστά και δραστικά προϊόντα το Golden Face & Eye Night Serum και την Golden Face & Eye Νight Cream. Φτιαγμένα με κορυφαία αντιγηραντικά έλαια όπως αργκάν, τριαντάφυλλο, νυχτολούλουδο, υλάγκ υλάγκ, πατσουλί, σανδαλόξυλο, γκρέιπφρουτ, γεράνι, βιταμίνες Ε και Α και ενεργά συστατικά για σύσφιξη, αντιγήρανση, λείανση των ρυτίδων, καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και ανανέωση του δέρματος!

 

Προπαντός με τον “ελληνικό χρυσό” το πολύτιμο σαφράν! Αγνός, καθαρός βιολογικός κρόκος Κοζάνης με σπάνιες και μοναδικές ιδιότητες για το δέρμα και την αντιγήρανση. Ο κρόκος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C αλλά και σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο. Έχει μοναδική αντιοξειδωτική, αναπλαστική και αντιγηραντική δράση και το καλύτερο… δεσμεύει και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση.

 

Το σέρουμ ειδικά είναι ένα ελιξίριο νεότητας που ολοκληρώνει την δράση της κρέμας, και είναι εξαιρετικά δραστικό για την περιοχή των ματιών.

 

 

 

 

Βραδινή φροντίδα λοιπόν! Βρείτε το κατάλληλο προϊόν, ξεκινήστε από σήμερα και μην την σταματήσετε ποτέ. Προσαρμόστε την στις εποχές και τις ανάγκες σας, αλλά μην την αγνοείται. Σε τέσσερις εβδομάδες θα δείτε τα αποτελέσματα των κόπων σας. Όμορφη για τα φετινά Χριστούγεννα, όμορφη για πάντα!

 

Δείτε  ΕΔΩ το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας από τα Stella’s Recipy!

 

 

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Καλημέρα σαν να έπιασε κριουλακι 🥶🥶
    Εγώ μάλλον ανήκω στις εξερεσεις γιατι οταν δούλευα αλλα και τώρα δεν μπορω να ξαπλώσω χωρις να εχω πλύνει το προσωπο μου😊ακομα και να εχω γυρίσει άγρια μεσάνυχτα να παραπατάω απο την νύστα θα σαπουνίζω το προσωπο μου.Και σίγουρα μετα θα βάλω μια κρεμα νύχτας.Εγω εχω αγαπήσει πολυ τα γαλλικά προιοντα Caudalie κυρίως την σειρα resveratrol lift😍

  2. @SofiaT:Σήμερα αν δεν έχει κάποια δουλειά (που τέτοια τύχη..) είναι η τέλεια μέρα για cocooning και pampering της επιδερμίδας με Stella’s Recipy.

  3. @Julia ακριβώς οπως τα λες το τέλειο cocooning😁

  4. Που τέτοια τύχη να μην έχω δουλειά σήμερα!! Και τι κρύο μπρρρρ!! Πάντως εδώ και χρόνια ποτέ δεν κοιμάμαι χωρίς να έχω καθαρίσει και περιποιηθει με serum κ κρέμες το πρόσωπο μου και αυτό,δεν μπορώ να πω μου ανταποδίδει τη φροντίδα που του δείχνω…

  5. Kι εγώ μια από τα ίδια,κορίτσια…δεν παραλείπω ποτέ (καλά, σχεδόν ποτέ) τη βραδυνή (μπορεί να είναι και τις πρώτες πρωινές ώρες…χαχαχαχααα) ρουτίνα της φροντίδας της επιδερμίδας μου…επίσης, πιστεύω πως η καλή μας διάθεση αλλά κι ο ύπνος (εγώ είμαι γνωστή υπναρού) βοηθάνε πάρα πολύ την κατάσταση.
    Είμαι και της άποψης πως όσο καλά και να είναι κάποια προ’ι’όντα, το δέρμα τα συνηθίζει κάποια στιγμή κι αναζητά κάτι άλλο…δεν ξέρω αν αυτό είναι μύθος ή αλήθεια,βέβαια…
    Αυτόν τον καιρό είμαι σε αναζήτησης νέας κρέμας νύχτας και serum…προσανατολιζόμουν προς τη χρυσή σειρά του Κορρέ με σαφράν και -ωωω, τι σύμπτωση- έρχεται το άρθρο της Στέλλας μας…λέω να δοκιμάσω λοιπόν την κρέμα νύχτας και τον ορό για
    ενήλικες ή ώριμες επιδερμίδες που χρειάζονται αντιρυτιδική δράση, ανάπλαση, σύσφιξη, λάμψη και χρωματική ομοιογένεια(μη γελάτε για τις ”ώριμες”…σας βλέπω)…
    @STELLA και @JULIA …Επειδή δεν έχω παραγγείλει ως τώρα από τη Στέλλα μας, θα επισκεφθώ την σλδ της κι αν δεν βγάλω άκρη, θα ζητήσω τη συνδρομή της Jennifer για να μας φέρει σε επαφή….

  6. @CELIA ισχύει αυτο για τα συστατικά, αλλα επισης και για τις ανάγκες της επιδερμίδας που αλλάζουν αναλόγα την εποχή και τις ανάγκες μας κατά καιρους. Δενείναι ακριβως η συνήθεια, αλλά ότι μερα με τη με΄ρα το δέρμα μας αλλάζει όπως κι εμείς σε όλα άλλωστε. Γι΄αυτο η τέλεια κρεμα για σένα στα 20 δεν σου κάνει σήμερα στα 30 ας πούμε… Μην σας φανεί ψέμα, αλλά θα σας πω αυτο που μας έλεγε η Αυστριακή δασκάλα μου στην αρωματοθεραπεία… Αν θέλαμε ιδανικές συνθήκες για το δέρμα μας, θα αλλάζαμε τα προιόντα ανάλογα με τις μερες του κύκλου μας ! Τόσο εύκολα και πολύπλοκα αλλάζει κι εξελίσσεται το δέρμα.
    Είμαι στη διάθεση σου και συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο που θα βρεις, για να σου στείλω αναλυτικότατη πρόταση.
    Φιλιά!

  7. @Celia: Θα την αγαπήσεις την Golden. Είναι από τις αγαπημένες μου SR σειρές.

  8. Απαραίτητη η βραδινή περιποίηση για κάθε bbgirl!

    xx

  9. Kαλησπερα. Συμφωνω με οσα γραφει η @Stella και ευτυχως επειδη αγαπω πολυ την περιποιηση τς επιδερμιδας ποτε ΠΟΤΕ δεν παραλειπω τα βηματα της καθημερινης ιεροτελεστιας.

  10. Η Στέλλα έχει βαλθεί να μας κάνει όλες όμορφες χαχαχαχ.
    Θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε το δέρμα μας,του το χρωστάμε.
    Μουτςς

  11. Με ταρακούνησε το post, γιατί το τελευταίο διάστημα τις έχω φορτώσει στον κόκκορα τις βραδινές διαδικασίες, εκτός από τον καθαρισμό που δεν τον παραλείπω ποτέ.

  12. Για μένα το βασικότερο βήμα μετά τον καθαρισμό είναι η κρέμα ματιών. Ακόμα και αν βαρεθώ να απλώσω κρέμα νυκτός ή serum την κρέμα ματιών δεν την ξεχνάω ποτέ.

  13. @ANASTASIA σου δινω κι ένα Tip. Αν κανεις μόνο αυτο, τότε να την απλωνεις οπωσδήποτε στις ρινοπαρειακές και γύρω απο τα χείλη στο περίγραμμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.