Sephora X-mas Beauty Gifts: Δώρα για τις φίλες!

 

 

 

Νομίζω ότι μια από τις πιο χαρούμενες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι οι στιγμές που βγαίνεις για να κάνεις xmas shopping για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Και εντάξει, μπορεί να μην είμαι σαν τη προγιαγιά την Ivy (τρομερή shopaholic..) η οποία ξεκινούσε να αγοράζει τα xmas gifts στις εκπτώσεις του Αυγούστου- αλλά δεν τα αφήνω  και τελευταία στιγμή. Προνοώ αρκετά πιο νωρίς. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνω δέντρο αρχές με μέσα Νοεμβρίου και να αφήνω τελευταία στιγμή το gift shopping- wrapping.

 

Το ίδιο κάνω και όσο αφορά τα ψώνια του supermarket , για ανήμερα των Χριστουγέννων. Παραδοσιακά το σπίτι μου ανοίγει εκείνη τη μέρα για x-mas dinner. Όπου dinner εννοώ γύρω στις 4.00μμ,  οι καλεσμένοι έρχονται γύρω στις 14.00μμ ξεκινάμε τα festivities και τις προπόσεις με hors d’oeuvres  και bubbly και γύρω στις 4.30 καθόμαστε στο τραπέζι για τη γαλοπούλα και όλα της τα παρελκόμενα.

 

Οι καλεσμένοι δεν είναι ποτέ λιγότεροι από 8 και συνήθως όχι περισσότεροι από 15-16 για το καθιστό dinner. Αν έρθουν και άλλοι έρχονται πιο αργά το βραδάκι και το τραπέζι μετατρέπεται σε μπουφέ.

 

 

 

 

Και γι αυτή τη μέρα, ξεκινάω να κάνω τα ψώνια μου, πολύ νωρίτερα σχεδόν από τα μέσα Νοεμβρίου. Όχι βέβαια για τα φρέσκα τρόφιμα, αλλά ξεκινάω με τα soft drinks, τις μπύρες, αρχίζω να γεμίζω σιγά- σιγά την κάβα με λευκά και κόκκινα κρασιά, τσεκάρω αν υπάρχουν αρκετά ποτά, προμηθεύομαι τα bubbly και τα νερά  κλπ κλπ κλπ. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να πρέπει και να αγχωθώ και να ποδοπατηθώ τελευταίες μέρες για να κάνω όλα.

 

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα παραγγέλνω τη γαλοπούλα (Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης πάντα- να το ξέρετε είναι η νοστιμότερη) και Παραμονή Χριστουγέννων πάμε οικογενειακώς να την παραλάβουμε – είναι και αυτό ένα δικό μας  έθιμο. Εκείνη τη μέρα αγοράζω και τα τελευταία trimmings (ham,  hors d’oeuvres , λαχανικά) αλλά είναι λίγα πλέον οπότε το shopping γίνεται με ευχαρίστηση και όχι με κούραση και άγχος.

 

Το ίδιο ισχύει και για τα δώρα που κάνω στους αγαπημένους μου. Φανταστείτε ότι από τον Οκτώβριο ξεκινάω να τους «ψαρεύω» και να τους ρωτάω απ έξω, απ’ έξω,  για να πάρω μια ιδέα του τι θα ήθελαν.

 

Για τις φίλες μου – καλά δεν το συζητώ- τα χαριτωμένα beauty gifts είναι τα πιο ευπρόσδεκτα –οι φίλες μου είναι beauty addicts και λατρεύουν τα προϊόντα ομορφιάς. Ε, δεν είναι και κάτι πρωτότυπο αυτό. Πως θα ήταν φίλες μου αλλιώς;

 

 

 

 

Φέτος έχω ξετρελαθεί με τα beauty gifts των Sephora. Aυτά τα “Once Upon a Make Up, Skincare, Bath”, αλλά  και τα διάφορα Magic Stars σε μπλε και ασημένιες συσκευασίες που θυμίζουν παραμύθι και περιλαμβάνουν διάφορα beauty καλούδια, απλώς τα έχω ερωτευτεί.

 

Enchanting Pearls, Golden Crystals, Precious Confetti σε μυρωδάτα άλατα μπάνιου, Charming Hands και Magic Nails για την περιποίηση των χεριών και των νυχιών, beauty crackers με προϊόντα μακιγιάζ, απίθανες sleeping masks, μικρές παλετίτσες με σκιές, μαγικά ραβδάκια με αστέρια που κρύβουν lip gloss σκιές και μολύβια ματιών,  αλλά και τα beauty crackers από το brand  erborian με cc και bb creams, πραγματικά,  δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω!

 

 

 

 

Τα βάζεις κάτω από το δέντρο, κάποια τα κρεμάς και πάνω στο δέντρο, νομίζω πολύ θα χαρούν οι φίλες μου φέτος σαν μικρά κοριτσάκια θα κάνουν και για να είμαι ειλικρινής αυτό θέλω όταν κάνω κάποιο δώρο. Να τις βλέπω να χοροπηδούν σαν μικρά κοριτσάκια!

 

Δεν χρειάζεται φυσικά να σας πω ότι επιβάλλεται  μια βόλτα από τα Sephora – που σίγουρα την έχετε κάνει βέβαια- αλλά λέμε τώρα, γιατί θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όσο αφορά στο να διαλέξετε δωράκια για τις αγαπημένες σας φίλες, όπως έβγαλε και  μένα.

 

 

 

 

Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο ένα advent calendar που να κρύβει μέσα αυτά τα δωράκια. Εγώ κάθε χρόνο κάνω ένα advent calendar για τον κύριο Ρωμανό και θα ήταν ωραίο να φτιάξω κάτι παρόμοιο και για τις φίλες μου.

 

Δηλαδή να τις καλέσω όλες σπίτι μου για ένα pre-xmas drink  και να τις βάλω να πάρουν τα δωράκια τους από τις τσεπούλες του advent calendar.

 

Τι λέτε; Ωραία δεν είναι η ιδέα μου;

 

 

Επίσης να σας ενημερώσω ότι είναι στον αέρα το νέο Sephora App. Λειτουργεί σε smart phones iOs και Android και στόχος του είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η εμπειρία του e-retail beauty με μια νέα αγοραστική εμπειρία και πολλές επιλογές σε προιόντα, υπηρεσίες και προνόμια. Το νέο mob app Sephora λανσαρίστηκε επίσημα την Cyber Monday. Ρίξτε του μια ματιά. Πραγματικά αξίζει.

 

30 Σχόλια
  1. Τέλεια ιδέα το Advent για φίλες. Και εμείς ανταλλάσσουμε δώρα και πράγματι το Sephora είναι το ιδανικό μέρος όταν ψάχνεις δωρα για τις φίλες σου!

  2. ΣΥΓΓΝΩΜΗ…ΔΕΝ ΕΙΧΑ advent calendar trimmings (ham, hors d’oeuvres , festivities και τις προπόσεις με hors d’oeuvres και bubbly ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ…
    ΑΛΛΑ ΣΕΦΟΡΑ ΕΧΩ…
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

  3. @Olga: Καλες γιορτές αγαπημένη μου Όλγα! Η αλήθεια είναι ότι στο δικό μου χωριό εκεί που περνούσα όλες τις διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά μου- τα είχα. Και μετά στη ζωή μου ακολούθησα τα δικά τους έθιμα. Όχι κάτι τρομερό αλλά μια μέρα το χρόνο χαράς και γιορτής για οικογένεια,φίλους και καλεσμένους. Πολλά φιλιά! 😘😘

  4. Περιμένω να περάσει και αυτή η εβδομάδα και ξεκινάω και εγώ «επιχείρηση» Χριστούγεννα! Τι ωραία μας τα περιέγραψες! Σα να ήμουν και εγώ εκεί! Καλό είναι να μην απολογούμαστε για μέρες χαράς, ευτυχίας και μοιράσματος. Στις μέρες μας σπανίζουν πλέον.

  5. Στο Black Friday έκανα τη βόλτα μου στα Sephora και είδα κάποια που μας δειχνεις από κοντά. Απίθανα πράγματι!! Φέτος τα θέλεις όλα!!!

  6. Kαλημερα. Η προληψη σε ολους τους τομεις ειναι τελικα το καλυτερο. Πραγματι τι πιο ανετο απο το να ψωνιζεις χωρις στριμωξιδι και χαος. Ο καιρος ειναι πιο συμμαχος εσυ χωρις αγχος και η γιορτη σιγουρα θα μεινει σε ολους αξεχαστη. Βεαuty δωρακια αρεσουν σε ολες τις γυναικες και οχι μονο στις φιλες σου Τζουλια. Εχω δει ματακια 14 χρονων κοριτσιων οταν παιρνουν δωρο νεσσεσερ που τους εχω μεσα διαφορα πραγματακια ομορφιας πως λαμπουν. Δεν το αλλαζω με τιποτα. Μου αρεσει να κανω δωρα. Και θα σας εκμυστηρευτω κατι οτι δωρο για μενα παιρνω πολυ σπανια ειδικα τα Χριστουγεννα μπορω να πω ποτε. Προτιμω να ειμαι σωστη και τυπικη σε ολους τους αλλους παρα σε μενα
    Εξαλλου το πνευμα των Χριστουγεννων αυτο δεν ειναι να δινεις χαρα σε οσους μπορεις

  7. @Julia μου, μου άνοιξες την όρεξη με όλα αυτά τα ωραία που έχεις στο χωριό σου!!! Κι αυτό που πάτε παρέα για τη γαλοπούλα, τι γλυκό! Τελικά, καθε οικογένεια, έχει τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας & έτσι, πολλές φορές φτιάχνονται οι πιο όμορφες οικογενειακες παραδοσεις!!! Συμφωνώ στον
    έγκαιρο προγραμματισμό για τα ψώνια, ειδικά αυτές τις γιορτινες μέρες! Ναι, έχω αρχίσει τα ψώνια μου, και έτσι σβήνω διάφορα δώρα από τη λίστα. Πολύ μου άρεσε η ιδέα του calendar !!! (ταυτίζομαι λίγο με τον κ. Ρωμανό, ε;)
    χχ

  8. @Εleytheria: Xα! Τη λέει και μια φίλη μου αυτή την έκφραση! “Επιχείρηση” διακοπες, “επιχείρηση” ψώνια κλπ κλπ!

    Φυσικά, αλίμονο αν απολογούμασταν και για τη ζωή μας και για τις εμπειρίες μας. Είχα την μεγάλη τύχη να έχω την καλύτερη γιιαγιά και τον καλύτερο παππού του κόσμου και την μεγάλη ατυχία να τους βλέπω δυο φορές το χρόνο, αφού ζούσαν στο Λονδίνο. (Αυτό μέχρι να τελειώσω το σχολείο γιατί μέτα άβγαλα το άχτι μου και πήγα και έζησα μαζί τους όσο σπούδαζα.) Τα έθιμα που πήρα από εκείνους δεν έχουν να κάνουν με οικονομικό πλούτο, αλλά με συναισθηματικό πλούτο. Απόλυτη αγάπη. Εύχομαι όλο αυτό να μπορέσω να το μεταδώσω και στο δικό μου παιδί.

  9. @Ράνια: Δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Φαίνεται ότι είσαι ο άνθρωπος που δίνει χωρίς να παίρνει. Που ξέρεις όμως; Φέτος τα Χριστούγεννα μπορεί να σου κάνει επίσκεψη ο Άγιος Βασίλης… με κάτι που μπορεί να σου αρέσει πολύ…

  10. @Sofia Marga: Φέτος ειδικά θα είναι ακόμα πιο υπέροχα τα Χριστούγεννα γιατί μια αγαπημένη φίλη, μου έφερε σπιτικό λάδι, τσίπουρο και κρασί από το δικό της χωριό! Τι καλύτερο; Να είναι καλά οι αγαπημένες μας φίλες και τα χωριά τους! Κερνάω, θα έρθεις;

  11. Τζουλια μας , το μεταδιδεις ηδη και σε μας ολο αυτο που πρες απο την γιαγια και τον παππου σου. Αξεχαστα μου εχουν μεινει τα ποστ που εγραφες για την γιαγια σου. Θυμαμαι επισης αυτο με τα δωρα το εχεις ξανααναφερει οτι τα αγοραζε παντα νωρις.
    Οσο για την απολογια μας για την ζωη μας και τις εμπειριες μας αλοιμονο αν ολοι ειχαμε ιδια ζωη και εικονες

  12. Υπεροχη ιδέα,πραγματικά και πολύ όμορφες οι γιορτινές συσκευασίες των Sephora!! Eίναι οτι καλύτερο για εμενα να προσφέρω και να δεχομαι δώρα,ειδικά τη στιγμη που τα ανοίγω και αντίστοιχα που ανοίγουν τα δικά μου!

  13. Crackers.
    Η πιο οικονομική λύση. Με 16 ευρω παιρνω ποιηματα και πολυχρηστικα προιόντα για φιλες. Ασε που εχουν και -20%
    Αλλιως sephora που μας βρηκε
    Εφη Βλάχου

  14. Πολύ ωραία η ιδέα σου Julia ! Τα φετινά δωράκια των sephora μου κλείνουν και εμένα το μάτι και τα εχω στα υπ ΄όψιν μου για x mas gifts . Βέβαια μου άρεσαν και πάρα πολύ τα πακετάκια απο μάρκες όπως benefit και too faced ή kat von d που περιέχουν ορισμένα προιοόντα σε travel size και έχουν ειδική τιμούλα

  15. Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια είναι το μόνα που δε βαριέμαι ποτέ. Ακόμη και το αυτό το άγχος της προετοιμασίας του γιορτινού τραπεζιού (που τις δύο τελευταίες Πρωτοχρονιές έχω αναλάβει πια τα σκήπτρα από τη μαμά) είναι το καλύτερο άγχος του κόσμου! Δεν μπορώ να σας το περιγράψω.
    @Julia: μου αρέσει πάρα πολύ που μας κάνεις κοινωνούς της δικής σας οικογενειακής παράδοσης και χαίρομαι όταν περιγράφουν και άλλοι τα “έθιμα” που τηρούν στις γιορτές. Προσωπικά, μου λείπουν απίστευτα τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων στο χωριό, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς – υπήρχε μια μαγεία και μια γλυκιά μυσταγωγία, που δεν έχω καταφέρει να την αναβιώσω. Ίσως γιατί λείπουν οι πιο αγαπημένοι μου άνθρωποι.
    Υ.Γ. Το advent όλο το μελετούσα και μου ξέφυγε πάλι, όμως θα επανορθώσω με crackers!
    Y.Γ. 1: Αγαπώ Sephora!

  16. Ναι!!! όπου και να’σαι αγαπημένη μας @Julia!!! 💝 πάντα να απολαμβάνεις τα καλύτερα, με υπέροχη παρέα, να έχεις μοναδικά όμορφες στιγμές!!!
    xx

  17. Τα πολυτιμότερα δώρα,καλέσματα,φαγητά,ποτά είναι όσα γίνονται από καρδιάς και με αγάπη.Αυτό τα κάνει ιδιαίτερα,ξεχωριστά,πανάκριβα και πολύτιμα και όχι η τιμή που αναγράφεται στο καρτελάκι τους.
    Κι αν δεν μπορούμε να γεμίσουμε το στομάχι μας γιατί δεν έχουμε επιλογές στο χωριό μας μπορούμε άνετα να χορτάσουμε την καρδιά μας.
    Κι ας φάμε παραπάνω μελομακάρονα μπας και το μέλι γλυκάνει λίγο τη σκέψη και τη γλώσσα μας.
    Κι ας φάμε και περισσότερους κουραμπιέδες μήπως έτσι καταφέρουμε να χαιρόμαστε με τη χαρά του άλλου.
    Είναι πανεύκολο και δεν πονάει καθόλου.
    Και είναι η τρίτη φορά που γράφω το σχόλιο και δεν ανεβαίνει 😛
    Μουτςς
    ΥΓ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΕΡΤΕ ΕΝΑ SEPHORA ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ

  18. @ΕΦΗ: Άλλη αγάπη και αυτή με τα crackers! Δε λείπουν ποτέ!

  19. @Chris: Αυτά τα gift boxes σε travel size είναι ιδανικά για δώρα, πράγματι!

  20. @Sheena: Μια δασκάλα του κυρίου Ρωμανού τις προάλλες μου έλεγε ότι έχει “έθιμο” κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς να ανοίγει το σπίτι της από τις 8 το βράδυ. Γεμίζει τα τραπέζια της με καλούδια σε στυλ μπουφέ και ποτέ δεν καλεί επίσημα κανέναν αλλά είναι ανοιχτό για όλους! Το ξέρουν όλοι οι φίλοι της και όποιος θέλει μπαίνει, βγαίνει, τρώει, φεύγει,ξαναέρχεται και αυτό ως το πρωί! Πολύ μου άρεσε η ιδέα!

  21. @Litsa: Το σχόλιό σου αυτούσιο θα έπρεπε να διδάσκεται σε σχολές Κοινωνιολογίας.

    ΥΓ: ΠΕΡΙΜΕΝΕ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΤΟ SEPHORA, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!

  22. @Julia μιας και ειμαι και εγώ του προγραμματισμού! Πριν απο πολλές μερες εχω αρχίσει την λίστα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τι θα φτιαξω και τι χρειαζεται να πάρω πιο νωρίς για τους σωστούς λόγους που μας αναφερεις! Πάντως η γαλοπούλα της Αμερικανικής γεωργικής σχολής της Θεσσαλονίκης ειναι εξαιρετική επιλογή οπως και αλλα προιοντα που βγαζουν😊
    Η ιδέα με τα beauty gifts των Sephora ειναι τέλεια και μόνο η συσκευασία τους σε κάνουν να ξετρελαθεις!!ικανοποιούν το μάτι ακομα πριν ανοίξεις το περιεχομενο😆
    Θα ήταν ωραία ιδέα να κανεις το bb μας ενα πόστ για χριστουγεννιάτικα φαγητά να πάρουμε μερικές ιδέες 😀

  23. @SofiaT: Ωραία ιδέα!! Ίσως γράψω πως φτιάχνουμε εμείς τη γαλοπούλα και τα διάφορα και μετά να ζητήσω και από τα bb girls καμιά x-mas συνταγή!!

  24. @Julia θα ειναι τέλειο να ανταλλάξουμε συνταγες😄😄😄😄

  25. Ευτυχώς που τα βλέπω μαζεμένα γιατί δεν υπάρχει ειδική κατηγορία ούτε στο site ούτε στην εφαρμογή! Πολύ όμορφα όλα! Δώρα για πολλά χαμόγελα!

  26. Xαίρομαι όταν αγοράζω μικροδωράκια για τις φίλες μου σα να έχω αγοράσει όλες τις συλλογές από SEPHORA για μένα την ίδια…δε θα σχολιάσω το κομματάκι άκομψο comment της κοπέλας…θα πω μόνο πως μακάρι τα φετινά Χριστούγεννα να μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε πράγματα και καταστάσεις και να τα βρούμε με τους εαυτούς μας…θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

  27. Με το χρόνο να με κυνηγάει φέτος, διαβάζω πρώτα το post, μετά λίγα λίγα τα σχόλια, μπορεί και άλλη μέρα… Σήμερα νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω. Άλλη μία σειρά σχολίων που με κάνει να νιώθω περήφανη που ανήκω σε αυτή την παρέα! Μου ζεστάνατε την καρδιά!

  28. Υπέροχη Τζούλια μου!!!Αν και άρρωστη έχω το νου μου σε σας!!

  29. Πολύ ωραία ιδέα!!!!! Υπέροχα Όλα!!!!❤❤💛💛💚💚💜💜❤❤💛💛💚💚💜💜❤❤💛💛💚💚

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.