Glow Baby! Λαμπερή τις γιορτές Step 3: Mάσκες Ομορφιάς.

 

Είναι τελικά απαραίτητες οι μάσκες ομορφιάς;  Είστε κι εσείς από τις γυναίκες που πιστεύουν, ότι οι μάσκες είναι ένα περιττό προϊόν για την καλλυντική σας περιποίηση;

 

Πολλές από μας θεωρούν, ότι οι μάσκες δεν είναι παρά «μια πολυτέλεια», «πεταμένα λεφτά», τρόπος να κολακέψουμε την ματαιοδοξία μας παρά, ότι γίνεται σημαντική δουλειά… Είναι όντως έτσι; Θα έλεγα κάθετα πως όχι!

 

Οι μάσκες όλων των ειδών (καθαριστικές, ενυδατικές, συσφικτικές κ.λπ) είναι υπέρ-δραστικά προϊόντα, προϊόντα “emergency” θα λέγαμε! Είναι αυτά τα προϊόντα “άμεσης δράσης” που θα εφαρμόσουμε, όταν η επιδερμίδα μας περνάει δύσκολα, κάποιες φορές την εβδομάδα ή έστω για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Όταν θέλουμε υπό μορφή «θεραπείας» να δώσουμε ένα δυνατό boost στην επιδερμίδα μας, να βελτιώσουμε σημαντικά την όψη της, να εξαλείψουμε τις επιφανειακές φθορές που έχει υποστεί, για παράδειγμα, μετά από μια περίοδο έντονου στρες, αρρώστιας, διακοπών, αυπνίας. Είναι όμως πολύ απλά και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε για άψογο, φωτεινό και σφριγηλό δέρμα, όταν θέλουμε να ετοιμαστούμε για μια σημαντική εμφάνιση και να είμαστε όσο πιο όμορφες και λαμπερές γίνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα εφαρμόσουμε μία μάσκα, για να δώσουμε στο δέρμα μας, όλα όσα δεν μπορούν να δώσουν τα καθημερινά προϊόντα ομορφιάς.

 

 

 

Η εβδομαδιαία χρήση τους, σε μια συχνότητα 2 με 3 φορές την εβδομάδα, είναι αυτή που διατηρεί τα αποτελέσματα χαρίζοντας όψη νεανική, ξεκούραστη και λαμπερή. Εξάλλου, είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες πρακτικές στα κορυφαία σαλόνια και spa ομορφιάς όλου του κόσμου. Οι μάσκες δεν είναι τυχαία καλλυντικά προϊόντα, αλλά αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης που ανταποκρίνονται στην ηλικία, τον τύπο και τις εκάστοτε ανάγκες του δέρματος επενδύοντας στην δραστικότητα και την αποτελεσματικότητα των συστατικών.

 

Ποιες είναι οι διαφορές και τα πλεονεκτήματα όμως μια μάσκας προσώπου έναντι των κρεμών και σέρουμ που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση;

 

Οι μάσκες προσώπου έχουν άμεσο και συνήθως ορατό αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί για όσο τις κάνουμε σε τακτική βάση.  Μια καλή μάσκα προσώπου ενυδατώνει σε βάθος τις ξηρές, αφυδατωμένες ή ώριμες επιδερμίδες, ακόμα και τις λιπαρές χωρίς να τις βαραίνει. Προστατεύει και αναδομεί το δέρμα από τις εξωτερικές και τις καιρικές συνθήκες, τη ρύπανση και την έκθεση στον ήλιο. Προσφέρει ελαστικότητα και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ αν είναι καθαριστική αποφράζει τους πόρους και καθαρίζει σε βάθος εξισορροπώντας την παραγωγή σμήγματος.  Σε κάθε περίπτωση, η σύσταση και η υφή της πρέπει να είναι τέτοια, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να διεισδύουν βαθιά.

 

 

 

 

Οι μάσκες εφαρμόζονται, όταν το δέρμα μας είναι καθαρό και στεγνό, ενώ για τους ίδιους λόγους που αναφέραμε στο προηγούμενο ποστ σχετικά με τα προϊόντα νύχτας αποδίδουν τα μέγιστα, αν τις εφαρμόσουμε βράδυ. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί, ότι ένας βασικός λόγος που οι περισσότερες γυναίκες αμελούν την μάσκα, είναι ακριβώς η διαδικασία εφαρμογής και ειδικά ο χρόνος αναμονής, που συνήθως είναι 15-20 λεπτά. Είναι μάλιστα ένας βασικός κανόνας, ότι η ώρα αναμονής θα πρέπει να μας βρίσκει πάντοτε ξαπλωμένες και χαλαρές, χωρίς συσπάσεις στο πρόσωπο, γιατί διαφορετικά σαμποτάρουμε την προσπάθεια της μάσκας για ανόρθωση, τόνωση και σύσφιξη.

 

Μάλλον δύσκολο λοιπόν απ΄όσο φαίνεται, να βρεθούν αυτά τα 20 απερίσπαστα λεπτά στην καθημερινότητα μιας γυναίκας σήμερα…  Έτσι, η τελευταία τάση της κοσμετολογίας είναι οι overnight masks. Στην ουσία λύνουν τα χέρια των γυναικών, επειδή δεν χρειάζεται να μετράς χρόνο για να την αφαιρέσεις, ούτε να κάνεις κάποια επιπλέον διαδικασία καθαρισμού, πέραν από αυτήν του πρωινού και πολύ περισσότερο να περιμένεις ξαπλωμένη και χαλαρή. Οι overnight masks έχουν αγαπηθεί πολύ, γιατί κάνουν όλη την απαραίτητη δουλειά ενώ εμείς κοιμόμαστε, με όλα τα υπέροχα αποτελέσματα ανάπλασης και αναζωογόνησης που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το πρωί τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

 

 

 

 

Στα Stella’s Recipy υιοθετήσαμε από την αρχή αυτή τη νέα τάση στην περιποίηση προσώπου δημιουργώντας τα δύο θαύματα για άμεση αναδόμηση, ανάπλαση, σύσφιξη, αντιγήρανση και λάμψη.  Ένα μοναδικό boost προσώπου και ματιών από τη σειρά MIRACLE!

 

 

H MIRACLE! Night EYE Mask είναι εστιασμένη στην περιοχή των ματιών για λάμψη, σύσφιξη, μαύρους κύκλους και ρυτίδες.  Κάνει ένα φυσικό “lifting” απαλαίνει σταδιακά με την τακτική χρήση τις ρυτίδες, βελτιώνει σημαντικά την περιοχή στο «πόδι της χήνας» και δίνει φρεσκάδα και ανανέωση. Με είκοσι αυστηρά επιλεγμένα, φυσικά συστατικά για την δράση τους στην περιοχή των ματιών όπως:  καρότο, αργκάν, λεβάντα, εσπεριδοειδή, δίκταμος, βιταμίνες.

 

 

 

 

Η MIRACLE! Night FACE Mask είναι επίσης στην ίδια λογική με την Night EYE Mask, δηλαδή φοριέται ως overnight σε όλο το πρόσωπο, αλλά και το λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που επίσης έχουν ανάγκη ιδιαίτερης αντιγηραντικής φροντίδας.  Βελτιώνει και ανορθώνει το περίγραμμα και το προγούλι, δρώντας ως ένα φυσικό «lifting», τονώνει, λειαίνει τις ρυτίδες και απαλαίνει τα σημάδια του χρόνου. Ιδανική για ώριμα δέρματα, κουρασμένα, αφυδατωμένα, με ανάγκη ισχυρής αντιρυτιδικής δράσης ή δέρματα που εμφανίζουν τάση για πρόωρη γήρανση. Φτιαγμένη με τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά: αβοκάντο, μύρο, λεβάντα, καρότο, σανδαλόξυλο και βιταμίνες.

 

 

 

 

Σκέφτεστε λοιπόν τις γιορτινές σας εμφανίσεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες εφαρμογές μάσκας για μερικές ημέρες νωρίτερα; Θα έλεγα πως όχι. Αφιερώστε μερικές νύχτες ή λίγο από τον χρόνο σας, αν προτιμάτε και δώστε στο δέρμα σας ένα τονωτικό κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών, που θα αποκαλύψει τον πιο όμορφο εαυτό σας.

 

Stella

 

 

 

 

Δείτε  ΕΔΩ το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας από τα Stella’s Recipy!

 

6 Σχόλια
  1. Μάσκα κορίτσια,ειδικά τώρα με το κρύο,το δερματάκι μας θέλει περιποίηση!

  2. Ειμαι εντελώς υπέρ των μασκών,2 φορές την εβδομάδα θα κάνω οπωσδηποτε!! Και παντα μετά την εφαρμογή τους το προσωπο μου δείχνει πολύ πιο ξεκούραστο και φρεσκο

  3. Ένα θα πω… Ιστορία μου, αμαρτία μου, “λάθος” μου μεγάλο…

  4. Τέλειο φαίνεται!!!! Μπράβο @STELLA μας!!!! ❤💜💛❤💜💛❤💜💛❤💜💛❤💜💛❤💜💛❤❤❤❤❤❤❤💜💜💜💜

  5. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι τόσο τυπική με τις μάσκες, αν και αναγνωρίζω τα οφέλη τους. Προσπαθώ όμως να κάνω καθαριστικές μάσκες με άργιλο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.